Οι Ουκρανοί θα εξαπολύσουν μαζική επίθεση στην Κριμαία: Βρετανικά υποβρύχια αυτόνομα ρομπότ ανατίναξαν την Γέφυρα του Κερτς! (vid)

 Αρκετά σοβαρό είναι το πλήγμα που δέχτηκε η γέφυρα του Κερτς όπως παραδέχτηκε ο Β.Πούτιν και άλλοι Ρώσοι Αξιωματούχοι. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η γέφυρα κτυπήθηκε από υποβρύχια αυτόνομα drones-ρομπότ βρετανικής κατασκευής.

Τμήμα της γέφυρας έχει καταρρεύσει. Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι έγιναν τουλάχιστον δύο εκρήξεις κάτω από τη γέφυρα στις 3:04 και στις 3:20 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

Μάλιστα το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών είπε πως έχει υποστεί ζημιά ο 155ος πυλώνας της γέφυρας από την πλευρά της Κριμαίας.

Ο Αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Μαράτ Κουσνούλιν δήλωσε ότι η γέφυρα θα επισκευαστεί πλήρως έως την 1η Νοεμβρίου.

Δεν παραδέχτηκε ότι πυλώνες της γέφυρας υπέστησαν ζημιές από την επίθεση, αλλά είπε ότι ένα τμήμα του οδικού άξονα καταστράφηκε ολοσχερώς και θα πρέπει να κατασκευαστεί από την αρχή.

Πρόσθεσε ότι η οδική κυκλοφορία θα ξαναρχίσει προς μία κατεύθυνση του δρόμου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, με την οδική κυκλοφορία και προς τις δύο κατευθύνσεις να έχει αποκατασταθεί έως την 1η Νοεμβρίου.

 Nεότερες ρωσικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η μία λωρίδα της γέφυρας καταστράφηκε ολοσχερώς και θα αντικατασταθεί με νέα, η δεύτερη έχει μετατοπιστεί κατά 70% και πιθανότατα θα αποκατασταθεί. Επιπλέον, η μία σιδηροδρομική γραμμή της γέφυρας υπέστη ζημιές.

Οι Βρετανοί άνοιξαν το “παράθυρο της ευκαιρίας” στους Ουκρανούς για να εξαπολύσουν μαζική επίθεση προς την Κριμαία το επόμενο δίμηνο. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουν. Είναι επίσης φανερό πως χτες Ουκρανοί και Βρετανοί έψαχναν τα ευάλωτα σημεία της ρωσικής άμυνας στην γέφυρα του Κερτς.

Διαβάστε επίσης: Καταιγισμός πυρών στην Κριμαία: Μαζική και παρατεταμένη ουκρανική επίθεση με drones και USV στον ρωσικό ναύσταθμο της Σεβαστούπολης! (βίντεο)

Δείτε βίντεο από την γέφυρα

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:20
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:12

Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν Βρετανικά υποβρύχια drones;

Η επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του βρετανικού υποβρύχιου αυτόνομου ρομπότ REMUS 600 με επιπλέον φορτίο εκρηκτικών, αναφέρουν ρωσικές και ουκρανικές πηγές.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι οι Βρετανοί παρέδωσαν στο Κίεβο τα REMUS 100, όχι όμως και τα πλέον εξελιγμένα REMUS 600.

Το drone αυτό ελέγχεται εύκολα μέσω φορητού υπολογιστή και εκτοξεύτηκε από πολιτικό σκάφος στη Μαύρη Θάλασσα.

Το ρομπότ μπορεί να κινηθεί κάτω από το νερό σε βάθος έως και 600 μέτρων, έχει διάρκεια πλεύσης περίπου 70 ώρες με ταχύτητα έως και 5 κόμβους. Με αυξημένη μεταφορική ικανότητα μπορεί να καλύψει 286 ναυτικά μίλια, σχεδόν 500 χλμ.

“Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών έπαιξε και πάλι ρόλο στην κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και νέα υποβρύχια drones έδειξαν την αποτελεσματικότητά τους” σημειώνουν οι ίδιες ρωσικές πηγές.

Λίγες ώρες πριν την επίθεση στη γέφυρα, ο δορυφόρος Sentinel-2 L1C κατέγραψε 4 αντικείμενα να κινούνται με υψηλή ταχύτητα σε απόσταση 75 χλμ. νοτιοανατολικά του Φιδονησίου προς την ακτή της Κριμαίας.

Αυτά θα μπορούσαν να κτυπήσουν τη γέφυρα της Κριμαίας ή να είναι φορείς των drones.

Βίντεο: Παρουσίαση των REMUS 600

Δείτε και τι αναφέρει για την επίθεση ο Θανάσης Αυγερινός

Αμερικανικό drone καθοδήγησε την ουκρανική επίθεση;

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, την παραμονή της ουκρανικής επίθεσης στη γέφυρα της Κριμαίας, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα έκανε κύκλους ένα αμερικανικό drone MQ-9 Reaper.

Τη νύχτα, το drone επιχειρούσε σε διεθνή εναέριο χώρο και μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον συντονισμό των ενεργειών των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών.

“Δεν υπάρχουν πια εικασίες. Ήταν μια ναυτική επίθεση με drone. Ο ένας άξονας της γέφυρας έπεσε, ο δεύτερος λύγισε. Οι βάσεις είναι άθικτες. Τη νύχτα, ένα UAV αναγνώρισης και κρούσης MQ-9 Reaper της Αεροπορίας των ΗΠΑ πέταξε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα” αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε σήμερα την Βρετανία και και τις ΗΠΑ.

«Η σημερινή επίθεση στην γέφυρα της Κριμαίας διεξήχθη από το καθεστώς του Κιέβου. Το καθεστώς αυτό είναι τρομοκρατικό και έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας διεθνούς οργάνωσης οργανωμένου εγκλήματος», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι αποφάσεις λαμβάνονται από Ουκρανούς αξιωματούχους και τον στρατό με την άμεση συμμετοχή αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών και πολιτικών. Οι ΗΠΑ και η Βρετανία ηγούνται μιας τρομοκρατικής κρατικής δομής», σημείωσε η Ζαχάροβα.

Δείτε βίντεο

 


Image

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...