Σκληρά βίντεο: Οι Ρώσοι εξόντωσαν Μονάδα Αγγλοσαξόνων και Ισπανόφωνων Μισθοφόρων – Βρετανός πεζοναύτης: “Mακελειό – Παντού πτώματα”

 Πολύ σκληρές εικόνες έρχονται από τα μέτωπα της Ουκρανίας καθώς οι Ρώσοι κατέστρεψαν μια Μονάδα δυτικών μισθοφόρων η οποία αποτελούνταν κυρίως από Αγγλοσάξονες αλλά και Ισπανόφωνους.

Η ομάδα των μισθοφόρων εξοντώθηκε στο μέτωπο της Ζαπορίζια.

Όπως θα δείτε και στο δεύτερο στη σειρά βίντεο, οι μισθοφόροι δεν συμμετείχαν απλά στις μάχες αλλά έδιναν διαταγές στους υπόλοιπους Ουκρανούς στρατιώτες.

Δείτε τους μισθοφόρους

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:23

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:47

Βρετανός πεζοναύτης: “Ήταν σφαγή – Γεμίσαμε παντού πτώματα”!

Πολεμώντας στο πλευρό του Κιέβου, ο πρώην Βρετανός πεζοναύτης Άλαν είπε στην εφημερίδα Guardian ότι ο ρωσικός στρατός είναι πολύ επικίνδυνος.

«Θα ήταν απερίσκεπτο να πιστέψουμε ότι (από τη ρωσική πλευρά) δεν υπάρχουν άξιες μονάδες ή στρατεύματα με κίνητρα. Είναι δυνατοί, πολύ επικίνδυνοι, καλοί στο πυροβολικό και τον ηλεκτρονικό πόλεμο», ανέφερε ο Άλαν.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο μισθοφόρος είναι 58 ετών. Άρχισε να πολεμά με αυτή την ιδιότητα στην πρώην Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του 1990, όταν ήταν στα τριάντα του, στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Κροατία και εργάστηκε ως ιδιωτικός στρατιωτικός εργολάβος στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Με την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του Κιέβου, ο Βρετανός εντάχθηκε στο τάγμα των Λύκων Ντα Βίντσι, με διοικητή τον Ντμίτρι Κοτσιουμπάιλο, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο του 2023 κοντά στο Μπαχμούτ.

Για αρκετούς μήνες, ο Άλαν συμμετείχε στις μάχες στην ίδια περιοχή. «Το πυροβολικό από τη ρωσική πλευρά δεν σταμάτησε, ήταν ακριβές», είπε ο μισθοφόρος.

Επιπλέον, παρατήρησε ότι οι περισσότεροι από τους μισθοφόρους που συνάντησε στην Ουκρανία είχαν ήδη φύγει και κάποιοι είχαν πεθάνει. Ο Άλαν σημείωσε ότι υπάρχουν δεκάδες αλλοδαποί σε κάθε ουκρανικό τάγμα.

Παράλληλα, χτες, το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News  και ένα ρωσικό ΜΜΕ  πήραν συνέντευξη από τον Βρετανό μισθοφόρο Rhys Byrne, ο οποίος μάχεται στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εδώ και 17 μήνες.

“Αυτό είναι φρίκη, αυτό είναι γενοκτονία, αυτό είναι μακελειό… Υπάρχουν πτώματα παντού… Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όταν μπαίνουμε στα χαρακώματα είναι να πατήσουμε πάνω από όλα τα πτώματα αυτών που περπάτησαν πριν από εμάς” τονίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Βρετανό μισθοφόρο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχειρούν χωρίς αεροπορική κάλυψη. Δίνει ένα παράδειγμα.

“Οι Ουκρανοί άφησαν ένα ρωσικό άρμα μάχης να τους πλησιάσει νομίζοντας πως είναι δικό τους. Όταν το συνειδητοποίησαν ήταν πολύ αργά.

Όλοι όσοι επέζησαν μετά από αυτό το λάθος μπαίνουν στο φορτηγό και προσπαθούν να ξεφύγουν, αλλά το άρμα μάχης αρχίζει να τους κυνηγά.

Ναι, είναι απλά τρομερό: βλέπεις ένα τεράστιο T-72, να κινείται ακριβώς πάνω σου και βρίσκεσαι σε ένα ανοιχτό φορτηγό. Και απλά καταλαβαίνεις ότι έχεις τελειώσει», λέει.

Ο Byrne αποκαλεί τις μάχες στην πρώτη γραμμή βάναυσες και λέει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί τα σώματα των νεκρών απλώς πετιούνται στο πεδίο της μάχης.

Το ρεπορτάζ λέει ότι για τους ξένους μισθοφόρους υπάρχει ένα ειδικό καταφύγιο όχι μακριά από την πρώτη γραμμή – ένα ιδιωτικό σπίτι, το οποίο περιέχει έναν πάστορα (!) από τη Νέα Ζηλανδία. Οι ξένοι δεν θέλουν να ζουν στους ίδιους στρατώνες με τους Ουκρανούς.

Ο Βyrne αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σύμφωνα με τα δικά του λόγια, ήταν η συνάντηση με το ρωσικό T-72.

«Χόρτασα, ελπίζω να τα ξεχάσω όλα αυτά», λέει.

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
03:23

Ρώσος στρατιώτης: Ήθελαν να αναμετρηθούν μαζί μας – Έπρεπε να μείνουν σπίτια τους”!

Στην συνέχεια Ρώσοι στρατιώτες της 90ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας δείχνουν το αποτέλεσμα της μάχης με μισθοφόρους.

Ένας ακούγεται να λέει:

“Οι μισθοφόροι ήθελαν να αναμετρηθούν μαζί μας. Έπρεπε να είχαν μείνει στα σπίτια τους.

Δεν έπρεπε να είχαν έρθει να πολεμήσουν”.

Τη Δευτέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το Κίεβο αύξησε τη στρατολόγηση μισθοφόρων από την Ασία, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή στο πλαίσιο της διακοπής των σχεδίων κινητοποίησης και απόκρυψης των μεγάλων απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Στρατολογήσεις αναπτύσσονται, μεταξύ άλλων στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τους Αμερικανούς.

Δείτε τα βίντεο 18+

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:15

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
01:05

 

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
02:13

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...