Μη ανασχέσιμη ρωσική επίθεση: Προέλαση 160.000 Ρώσων στρατιωτών προς Χάρκοβο – Πέρασαν τον ποταμό Ζέρεμπετς – Το Κίεβο ξέμεινε από δυνάμεις

 Το Κίεβο θα ζήσει εφιαλτικές ημέρες στον άξονα Λίμαν-Σβάτοβο-Κουπιάνσκ. Ο ρωσικός Στρατός αναχαίτισε την ουκρανική επίθεση και εξαπέλυσε την δικιά του αντεπίθεση με τελικό στόχο το Χάρκοβο.

Οι ουκρανικές άμυνες σε πολλαπλά σημεία έχουν καταρρεύσει.

Το Κίεβο προετοιμάζει πλέον ανοικτά την ουκρανική κοινή γνώμη για την απώλεια ολόκληρης της περιοχής ανακοινώνοντας πως “Η Ρωσία έχει εξαπολύσει επίθεση 100.000 στρατιωτών με 900 άρματα μάχης, 555 συστήματα πυροβολικού και 370 συστήματα MLRS”. 

Αν και τα νούμερα φαίνονται υπερβολικά σε ότι αφορά τα συστήματα πυροβολικού και αρμάτων μάχης, εντούτοις πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνολική δύναμη του ρωσικού Στρατού είναι ακόμη μεγαλύτερη: Προσεγγίζει τους 160.000 στρατιώτες!

Διαβάστε επίσης: Προελαύνουν οι ρωσικές Στρατιές: Οι Ουκρανοί εκκενώνουν Λίμαν-Κουπιάνσκ- Χάρκοβο! – Oι Ρώσοι πήραν το Νοβοσελίφσκ και το Aνατ. Ζέρεμπετς

Ήδη τα ρωσικά στρατεύματα προέλασαν τις τελευταίες 24 ώρες 2 χιλιόμετρα κατά μήκος του μετώπου και 1,5 χιλιόμετρο σε βάθος. Τις τελευταίες 3 ημέρες οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν πάνω από 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους.

Παράλληλα, τα ρωσικά στρατεύματα της 21ης Μηχανοποιημένης Mεραρχίας Φρουρών δημιούργησαν δύο προγεφυρώματα τα οποία σκοπεύουν να ενώσουν.

Οι ρωσικές δυνάμεις πέρασαν τον ποταμό Ζέρεμπετς, νοτιοδυτικά της Καρμαζινόφκα στο Σβάτοβο και δυτικά της Novovodyane. Οι Ουκρανοί επιβεβαίωσαν αργότερα την την διάβαση του ποταμού Ζέρεμπετς από τους Ρώσους.

Οι Ρώσοι βλέπουν πλέον την πόλη του Κουπιάνσκ.

Βίντεο: Ρώσοι στρατιώτες υπερασπίζονται όρυγμα κοντά στη Λίμαν. Οι Ουκρανοί φτάνουν κάτω από την κάλυψη του πυροβολικού και φωνάζουν στους Ρώσους να παραδοθούν. Η ουκρανική επίθεση αποκρούστηκε με αρκετούς νεκρούς, 3 Ρώσοι τραυματίστηκαν.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
02:28

Βίντεο: Το ρωσικό πυροβολικό κτυπά ουκρανικές μονάδες μέσα στο δάση της Κρεμίνα

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:41

Διοικητής Χερσαίων Δυνάμεων της Ουκρανίας: Μεγάλη ρωσική επίθεση στο Κουπιάνσκ!

Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, ανέφερε για το Κουπιάνσκ:

Η κατάσταση στο Κουπιάνσκ είναι πολύ δύσκολη, μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων πιέζουν, αναγκάζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να υποχωρήσουν.

Ο εχθρός προχώρησε στην επίθεση προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, θέτοντας ως στόχο να νικήσει τα στρατεύματά μας στην περιοχή και να συνεχίσει την επίθεση στα βάθη των σχηματισμών μάχης μας.

Μια ομάδα 100.000 ατόμων του ρωσικού στρατού προχωρά στο Κουπιάνσκ με 900 άρματα μάχης, περισσότερα από 550 συστήματα πυροβολικού και σχεδόν 400 MLRS, καθώς και τα καλύτερα αποσπάσματα εφόδου εθελοντών.

Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει συγκεντρώσει εκεί και τις καλύτερες μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού. Ως πρόσθετες δυνάμεις υποστήριξης έχει μεταφέρει: Εφεδρείες Στρατού Μάχης (BARS), Εδαφικές Δυνάμεις, Ιδιωτικές Εταιρείες, Εταιρεία Εφόδου “Z”” κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της ουκρανικής διοίκησης είπε ότι «η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερα στρατεύματα προς αυτή την κατεύθυνση από ό,τι η ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν – περισσότερα από 100 χιλιάδες άτομα».

Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση είναι δύσκολη για το Κίεβο. Σύμφωνα με πληροφορίες από ουκρανικές πηγές, μέχρι σήμερα, από τις 12 ταξιαρχίες  που έχουν απομείνει σε εφεδρεία, υπάρχουν μόνο έξι μηχανοκίνητες και μισές ταξιαρχίες αρμάτων μάχης. Οι υπόλοιπες χάθηκαν στο Μπαχμούτ ή πολεμούν στην Ζαπορίζια.

Βίντεο: Direct Hit βλήματος του ρωσικού πυροβολικού σε τρεις Ουκρανούς στρατιώτες

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:16

Βίντεο: Ρωσικό drone ρίχνει μια χειροβομβίδα με κεφαλή HEAT στην περιοχή Κρεμίνα. Η χειροβομβίδα έπληξε το πίσω μέρος του ουκρανικού οχήματος. Ξεκίνησε αμέσως φωτιά από τα καύσιμα που κατέστρεψαν τη μηχανή και τα πυρομαχικά.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:52

Ρώσοι αναλυτές και Ουκρανική Διοίκηση: Ο ρωσικός Στρατός κινείται προς το Χάρκοβο!

“Οι μονάδες του ουκρανικού στρατού, προσπαθώντας να διαπεράσουν τις ρωσικές άμυνες στην περιοχή της Ζαπορίζια, ξέμειναν από δυνάμεις. Και αυτό σημαίνει ότι στο εγγύς μέλλον ο ρωσικός στρατός μπορεί να εξαπολύσει αντεπίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο” τόνισε ο δημοσιογράφος και στρατιωτικός ειδικός Yuriy Podolyaka.

Κατά τη γνώμη του,  μετά την απόκρουση της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο νότο, έρχονται πολύ σημαντικές εξελίξεις στο βόρειο τμήμα της γραμμής επαφής. Δηλαδή, στην περιοχή του Χάρκοβο και στο Λουγκάνσκ.

“Τώρα μια μεγάλη ομάδα του ρωσικού στρατού είναι συγκεντρωμένη εδώ. Διαθέτει περίπου 100 χιλιάδες προσωπικό, σχεδόν χίλια άρματα μάχης και ισάριθμες μονάδες πυροβολικού. Αυτή η γροθιά έχει ήδη αρχίσει να επιχειρεί.

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, ο ρωσικός στρατός επεκτείνει το προγεφύρωμα Dvurechensky, το οποίο θα εξακολουθεί να παίζει τον ρόλο του. Επιπλέον, οι ρωσικές μονάδες συνεχίζουν να προελαύνουν στις κατευθύνσεις Svatovsky και Limansky.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι έτοιμες να εξαπολύσουν αντεπίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο” καταλήγει ο Yury Podolyaka.

Ο ειδικός σημειώνει ότι η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση μεταφέρει επειγόντως τις εφεδρείες της σε αυτήν την περιοχή. Ωστόσο, το μέτωπο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι δυσμενές σε τρεις κατευθύνσεις ταυτόχρονα.

Αλλά είμαι βέβαιος ότι αυτό απέχει πολύ από την τελευταία έκπληξη που θα παρουσιάσει η ρωσική διοίκηση στον εχθρό σημείωσε ο Yury Podolyaka.

Εκπρόσωποι της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και του Υπουργείου Άμυνας της χώρας ανέφεραν σχετικά με τις εξελίξεις αυτές:

“Οι στόχοι των ρωσικών δυνάμεων είναι: να ωθήσουν τον ουκρανικό στρατό πέρα ​​από τον ποταμό Ζέρεμπετς, να ανακτήσουν τον έλεγχο των πόλεων Κουπιάνσκ και Λίμαν (Krasny Liman), καθώς και τα εδάφη μέχρι τον ποταμό Oskol” ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συνταγματάρχης Σεργκέι Τσερεβάτι, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων, στρατηγός Alexander Syrsky, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Anna Malyar και ο επικεφαλής της διοίκησης του Χάρκοβο Oleg Sinegubov.

Οι Ουκρανοί μεταφέρουν όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις τους στην περιοχή καθώς φοβούνται ότι ο ρωσικός Στρατός θα διαβεί τον ποταμό Oskol  μεταξύ Κουπιάνσκ και Masyutovka.

Δείτε βίντεο από τις μάχες στο Κουπιάνσκ

Ρωσικό πυροβολικό κτυπά ουκρανικές θέσεις στην περιοχή

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:26

Χάρτες: H Γενική επίθεση των Ρώσων στον άξονα Κουπιάνσκ-Λίμαν-Σβάτοβο και το διπλό προγεφύρωμα στον ποταμό Ζέρεμπετς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...