Ήττα ορόσημο πυροδοτεί εξελίξεις: Σοκαριστικά βίντεο από το ουκρανικό μακελειό στο Σταρομαγιόσκ – Οι Ρώσοι τους εξαΰλωσαν με την “Κινητή Άμυνα”

 Η ουκρανική αντεπίθεση στην Ζαπορίζια αρχίζει και λαμβάνει τέλος: Οι Ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν ανείπωτη καταστροφή στο Σταρομαγιόσκ. Κυριολεκτικά σφαγιάστηκαν.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση και ανακατέλαβαν όλες τις περιοχές βόρεια του Σταρομαγιόσκ με τον ουκρανικό Στρατό να υποχωρεί προς την κατεύθυνση της Makarovka.

Ο Ουκρανικός Στρατός έχει υποστεί απανωτές ήττες στον τομέα της Ζαπορίζια. Όμως το θέμα δεν είναι η ήττα των Ουκρανών αλλά οι τρομαχτικές απώλειες τους.

Για πρώτη φορά καταγράφεται απώλεια ενός σμήνους (12) αμερικανικών τεθωρακισμένων MaxxPro σε ένα και μόνο ανοικτό πεδίο με τους Ρώσους να κάνουν απλά… σκοποβολή!

Η ήττα αυτή του Κιέβου, θα πυροδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις και σε άλλα μέτωπα. Ο ουκρανικός Στρατός έχει απωλέσει μεγάλο τμήμα του δυτικού εξοπλισμού.

Κανένας Στρατός δεν μπορεί να σταθεί  με τέτοιες απανωτές απώλειες. Ήταν μεγάλο λάθος της ουκρανικής Διοίκησης που ξεκίνησε αντεπίθεση χωρίς αεροπορική κάλυψη, χωρίς τα στρατεύματα του να είναι έτοιμα. Δεν έπρεπε ποτέ να βγει από την άμυνα. Τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά.

Oι Ρώσοι έχουν προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις του πολέμου, έχουν βελτιωθεί και έχουν εφαρμόσει με μεγάλη επιτυχία την “κινητή άμυνα” για την καταστροφή του ουκρανικού Στρατού.

Στη ρωσική αντίληψη, κινητή άμυνα σημαίνει διαδοχικές μάχες με τον εχθρό, ώστε να απομειώσει τις δυνάμεις του, χωρίς η φίλια δύναμη να εμπλακεί αποφασιστικά. Σύμφωνα με την ρωσική ορολογία αυτή η μορφή αμυντικού ελιγμού ονομάζεται «επιβράδυνση».

Η ρωσική «κινητή άμυνα» είναι μία επιβραδυντική ενέργεια που καταλήγει σε άμυνα περιοχής. Οι Ρώσοι μετακινούνται δηλαδή συνεχώς σε καλύτερες αμυντικές θέσεις δίνοντας χώρο στον ουκρανό Στρατό. Οι Ουκρανοί νομίζουν ότι κερδίζουν μέχρι να… επιτεθούν ξανά οι Ρώσοι.

Διαβάστε επίσης: Σφοδρές μάχες στο Vremevsky: Οι Ουκρανοί έκαψαν την ρωσική άμυνα με βόμβες διασποράς και μπήκαν στο Σταρομαγιόρσκ – Κατέλαβαν το βόρειο τμήμα του!

Δείτε το βίντεο διάρκειας 5.42 λεπτών από την Ζαπορίζια. Η 127η ρωσική Μεραρχία Πυροβολικού εκτελεί τα ουκρανικά τεθωρακισμένα

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
05:42

Συντριβή των Ουκρανικών δυνάμεων!

Οι δυνάμεις του ρωσικού στρατού και ο επιχειρησιακός σχηματισμός του Ντονέτσκ “Kaskad” κατά τη διάρκεια καλά συντονισμένων επιχειρήσεων κατέστρεψαν κατέστρεψαν ουκρανικές στρατιωτικές φάλαγγες στον οικισμό Σταρομαγιόρσκ στην θέση Vremevsky.

Στην περιοχή καταστράφηκαν αμερικανικά Maxxpro, τουρκικά τεθωρακισμένα Kirpi και άρματα μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Δείτε τις τρομαχτικές απώλειες των Ουκρανών Μέρος Α’

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:24

Μέρος Β’

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:42

Νεκροί πολλοί μισθοφόροι – Πολυάριθμες επιθέσεις των Ουκρανών

Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή Vremevsky κλιμακώθηκε το πρωί της Κυριακής. Χτες, οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν αντεπίθεση και απώθησαν τον ουκρανικό Στρατό.

Οι Ρώσοι ελέγχοντας τα κυρίαρχα υψώματα γύρω από τον οικισμό, έκαναν σκοποβολή εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων που είχαν πλησιάσει και είχαν μπει στο Σταρομαγιόρσκ. Ο οικισμός βρίσκεται σε πεδιάδα.

Σύμφωνα με την αναφορά του ιδρυτή του Τάγματος Βοστόκ, Αλεξάντερ Χοντακόφσκι, ο ουκρανικός Στρατός πέρασε στην επίθεση χωρίς να υπολογίζει τις απώλειες.

Δυνάμεις μισθοφόρων που μιλούσαν αγγλικά και γαλλικά ενίσχυσαν τις ουκρανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον Χοντακόφσκι, ο Ζελένσκι χρειάζεται επειγόντως κάποιο είδος νίκης για να δικαιολογηθεί στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Οι μάχες στην περιοχή του Σταρομαγιόρσκ συνεχίστηκαν όλη μέρα χθες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπόρεσαν να καταλάβουν το χωριό. Όμως οι Ρώσοι τονίζουν ότι θα προσπαθήσουν ξανά να εισέλθουν από τα βόρεια προάστια του οικισμού.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν:

“Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε πολλά λεγόμενα «κύματα κρέατος» και έκαψε ένα βουνό εχθρικού εξοπλισμού εδώ, αλλά συνεχίζει να ρίχνει στην επίθεση νέες ομάδες τεθωρακισμένων και πεζικού.

Χρησιμοποιώντας πολυάριθμα κύματα επιθέσεων και μαζικά πυρά πυροβολικού, ο εχθρός μπόρεσε να προχωρήσει μέσα από τις δασικές ζώνες.

Μαζικά πυρά πυροβολικού πέρασαν μέσα από τις πρώτες αμυντικές γραμμές μας, αναγκάζοντας τους στρατιώτες μας να υποχωρήσουν στην επόμενη γραμμή. Μετά από αυτό, οι ομάδες επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ξεκίνησαν επιθέσεις με τεθωρακισμένα οχήματα.

“Η κύρια προέλαση του ουκρανικού στρατού γίνεται μέσα από δασικές ζώνες, το πεζικό προχωρά, τα τεθωρακισμένα οχήματα μένουν έξω στο δρόμο. Το πυροβολικό είναι ενεργό και από τις δύο πλευρές”.

Δείτε βίντεο: Ουκρανικά MRAPs πέφτουν σε νάρκες και υποχωρούν Μέρος Γ’

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:28

Μέρος Δ’ με αγγλικούς υπότιτλους

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:54

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...