Πούτιν και Ουκρανία

Ηνωμένες Πολιτείες, ΕΕ και ΝΑΤΟ βρίσκονται σε σύγχυση! Παρασυρμένοι από τον Πούτιν, είναι μπερδεμένοι για το πώς να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα της κρίσης στην Ουκρανία στη μέση της Ευρώπης. 

Αν η σύγκρουση δεν αντιμετωπιστεί με σύνεση, έχει τα συστατικά του να ξεφύγει από τον έλεγχο και πιθανώς να ξεκινήσει ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος!

Πούτιν και Ουκρανία

Ενώ η μηχανή προπαγάνδας είναι σε πλήρη ετοιμότητα, τα πεδία δολοφονίας της Ουκρανίας είναι πλέον εμποτισμένα στο αίμα των νέων, των ηλικιωμένων, των γυναικών και των παιδιών. Κατηγορίες και αντκατηγορίες πλήρεις με μπράβο

Ρωσία: Αντίο στα σκουπίδια και την κακή γεύση

 Αυτό καί αν λέγεται υποκρισία. Μαζί με μια σοβαρή περίπτωση ρωσοφοβίας, τροφοδοτεί τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας σήμερα. Η ρωσοφοβία είναι μια ανθρωπογενής πάθη. 

Δεν προέρχεται από κάποιο βιοεργαστήριο που χρηματοδοτείται από το Πεντάγωνο στην Ουκρανία, τη Γεωργία ή κάποια άλλη πρώην Σοβιετική δημοκρατία, αλλά είναι ενδημικό στην Αγγλόσφαιρα τουλάχιστον τον τελευταίο ενάμιση αιώνα. 

Μετά την κατάκτηση της Ευρώπης το 1944 και το 1945, οι Άγγλοι εξαπλώνουν αυτήν την ψυχική ασθένεια και εκεί.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να απαγορεύσει το Instagram και να κηρύξει εξτρεμιστική οργάνωση Meta

 Η Roskomnadzor απαιτεί από την Meta Platforms Inc., η οποία ενσωματώνει το Facebook και το Instagram, να παράσχει επίσημη απάντηση στις πληροφορίες σχετικά με την άδεια ανάρτησης απειλών κατά του θανάτου και εκκλήσεων για βία κατά του ρωσικού στρατού που συμμετέχει στην επιχείρηση στην Ουκρανία.

«Η Roskomnadzor ζήτησε από τη διοίκηση της Meta Platforms Inc. να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αμέσως τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν στο δίκτυο σχετικά με αλλαγές στους κανόνες ελέγχου περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram», ανέφερε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο του τμήματος.

Η Ρωσία εξηγεί σοκαριστικές φωτογραφίες από το μαιευτήριο της Μαριούπολης

 «Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι τα ιατρικά ιδρύματα της Μαριούπολης, συμπεριλαμβανομένου του Νοσοκομείου Νο. 3, σταμάτησαν την πλήρη λειτουργία τους στα τέλη Φεβρουαρίου. Οι εθνικιστές διέλυσαν όλο το προσωπικό και τους ασθενείς τους.

"Το κτίριο του νοσοκομείου, λόγω της πλεονεκτικής τακτικής του θέσης κοντά στο κέντρο της πόλης, μετατράπηκε σε προπύργιο του Εθνικού Τάγματος Αζόφ. Αυτό μπορεί κανείς να το ακούσει από τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι μετακόμισαν τόσο στο Κίεβο όσο και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Ουκρανικό UAV Tu-141 συνετρίβη στην Κροατία

 Σοβιετικό επαναχρησιμοποιήσιμο επιχειρησιακό-τακτικό αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Tu-141 Strizh συνετρίβη στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, αναφέρει το The Drive . 

Ο μόνος γνωστός χειριστής αυτού του drone είναι η Ουκρανία, ανέφερε η δημοσίευση. 

Ο Πούτιν και ο Σόιγκου σχεδιάζουν να ενισχύσουν τα ρωσικά δυτικά σύνορα

 Ο Πούτιν έδωσε εντολή στον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου να προετοιμάσει μια έκθεση σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης των δυτικών συνόρων της Ρωσίας σε σχέση με τις ενέργειες του ΝΑΤΟ. 

Υποστήριξε επίσης την πρόταση του υπουργού να παραδοθούν στο Ντονμπάς τα όπλα και στρατιωτικό υλικό που κατασκευάστηκε από τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων τανκς και συγκροτημάτων Javelin.

Ο Πούτιν και ο Σόιγκου σχεδιάζουν να ενισχύσουν τα ρωσικά δυτικά σύνορα

Μόνιμος ανταποκριτής ΕΡΤ στη Μόσχα!

 

Ε.Ρ.Τ- Μόσχα!!!!
Διαβάζω τη δήλωση της ΕΣΗΕΑ περί ΕΡΤ και ανταποκριτή στη Μόσχα! Ενδιαφέρουσα προσέγγιση… «Βοηθάει» να σπάσω τη σιωπή μου! Περί δημόσιας τηλεόρασης την οποία υπηρέτησα με ειλικρίνεια, σεβασμό και πάθος επι 23 συναπτά έτη, έχω να δηλώσω:

ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελίες σχετικά με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Ρωσία ότι μετέδιδε από την Κυψέλη

 «Μετά τις καταγγελίες ότι ανταποκριτής της ΕΡΤ που υποτίθεται ότι ήταν στη Μόσχα, όχι μόνο δεν έχει πατήσει στη Ρωσία αλλά έδινε ρεπορτάζ από την Κυψέλη σε γνώση της Διοίκησης, περιμένουμε άμεσα καθαρές απαντήσεις: Ισχύουν οι καταγγελίες; Μήπως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις 'φαντασμάτων' ανταποκριτών σε γνώση της Διοίκησης της ΕΡΤ;».

Αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, και τόνισε ότι εάν ισχύουν οι καταγγελίες, «το λιγότερο που έχει να κάνει ο κ. Ζούλας είναι να παραιτηθεί». «Τα υπόλοιπα εξάλλου είναι θέμα της Δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022, 15:48

Οι Ρώσοι κερδίζουν έδαφος σε Κίεβο και Μαριούπολη

 Τα πρώτα χτυπήματα στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας έκαναν το πρωί της Παρασκευής οι ρωσικές δυνάμεις, ενώ παράλληλα κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στο Κίεβο και στη Μαριούπολη, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τις δύο πόλεις.

Δύο αεροπορικές βάσεις, στις πόλεις Λουτσκ και Ιβανοφρανκίφσκ, χτυπήθηκαν από ρωσικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και υψηλής ακρίβειας, με αποτέλεσμα να γίνουν μη επιχειρησιακές. Το Λουτσκ βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας και σχετικά κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία, ενώ το Ιβανοφρανκίφσκ βρίσκεται νοτιότερα και πλησιέστερα στα σύνορα με την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και τη Ρουμανία. 

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κορνήλιος Καστοριάδης, ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές του 20ού αιώνα

 Σαν σήμερα στις 11 Μαρτίου 1922 γεννήθηκε ο Έλληνας φιλόσοφος, οικονομολόγος και ψυχαναλυτής Κορνήλιος Καστοριάδης, ο οποίος έδρασε και δημιούργησε στη Γαλλία. Από τους μεγαλύτερους στοχαστές του 20ού αιώνα, συνένωσε στο έργο του την πολιτική, τη φιλοσοφία και την ψυχανάλυση. Αποκλήθηκε «φιλόσοφος της αυτονομίας», υπήρξε συγγραφέας του σημαντικού βιβλίου «Η φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας» και συνιδρυτής του περιοδικού «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα».

Ο ΠΟΥ λέει στην Ουκρανία να καταστρέψει παθογόνους παράγοντες σε εργαστήρια υγείας σε περίπτωση που βομβαρδιστούν

 Πόλεμος της Ουκρανίας: Οι ειδικοί βιοασφάλειας λένε ότι η μετακίνηση στρατευμάτων της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι βομβαρδισμοί των πόλεων της έχουν αυξήσει τον κίνδυνο διαφυγής παθογόνων παραγόντων που προκαλούν ασθένειες, εάν κάποια από αυτές τις εγκαταστάσεις υποστεί ζημιά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβούλεψε την Ουκρανία να καταστρέψει παθογόνα υψηλού κινδύνου που στεγάζονται στα εργαστήρια δημόσιας υγείας της χώρας για να αποφευχθούν «οποιεσδήποτε πιθανές διαρροές» που θα μπορούσαν να μεταδώσουν ασθένειες στον πληθυσμό, δήλωσε ο οργανισμός στο Reuters την Πέμπτη.

Βλ. Πούτιν: Εθελοντές από τη Μ. Ανατολή να ενισχύσουν τους αυτονομιστές – Χρήσιμα τα λάφυρα πολέμου

 «Αν συναντήσετε ανθρώπους που θέλουν σε εθελοντική βάση, πρέπει να τους βοηθήσετε να μετακινηθούν στα μέτωπα των μαχών»,  φέρεται να είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου ασφαλείας που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε να ενισχυθούν τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, «εξαιτίας των κινήσεων του ΝΑΤΟ».

Υπάρχουν περίπου 16.000 εθελοντές στη Μέση Ανατολή που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τους

Τσίπρας: Η μόνη λύση για τον Μητσοτάκη είναι να δραπετεύσει από τα προβλήματα και να αναλάβουμε και πάλι εμείς αυτή την βαριά ευθύνη

 «Η μόνη λύση για τον Μητσοτάκη είναι να δραπετεύσει από τα προβλήματα και από την ευθύνη προκηρύσσοντας εκλογές και να αναλάβουμε και πάλι εμείς αυτή την βαριά ευθύνη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε αγρότες και κατοίκους στην Μικρομάνη της Μεσσηνίας.

«Το έχουμε ξανακάνει και θα το κάνουμε και πάλι» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως αυτό θα γίνει «με ισχυρή δέσμευση η έγνοια, το μυαλό μας και η ψυχή μας να είναι στον κόσμο της εργασίας, να είναι στον κόσμο της παραγωγής και όχι στους λίγους και ισχυρούς».

Μητσοτάκης: Να μπει πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου – Να προστατεύσουμε καταναλωτές, επιχειρήσεις, αγρότες από τις αυξομειώσεις

 Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στην άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βερσαλλίες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Βρισκόμαστε εδώ, στις Βερσαλλίες, στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στη σκιά του μεγαλύτερου πολέμου που έχει γνωρίσει η ευρωπαϊκή ήπειρος μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.
Καταρχάς, θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για όσα συνέβησαν χθες στην Μαριούπολη: οι τραγικές εικόνες που είδαμε με τον βομβαρδισμό ενός μαιευτηρίου. Και να κάνω ακόμα μία φορά μια έκκληση για κατάπαυση του πυρός όσο το δυνατόν πιο σύντομα, αλλά και για ανθρωπιστικούς διαδρόμους έτσι ώστε όσοι θέλουν να εγκαταλείψουν τις εμπόλεμες ζώνες, να μπορέσουν να το κάνουν με ασφάλεια.

Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις και την Παρασκευή (video)

 Το κρύο θα συνεχιστεί τουλάχιστον για τις επόμενες 3 με 4 μέρες.

Στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος με χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της Παρασκευής. Προς το βράδυ αναμένεται βελτίωση.

Παρόμοιο σκηνικό θα έχουμε και το Σάββατο, ενώ αισθητή βελτίωση αναμένεται την Κυριακή.

Πρωθυπουργός Κίνας: «Αληθινά ανησυχητική» η κατάσταση στην Ουκρανία – Υποστηρίζουμε την ειρηνική επίλυση της κρίσης

 Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στην Ουκρανία είναι «αληθινά ανησυχητική» και πρόσθεσε πως θεωρεί σημαντικό να υποστηριχθούν οι συνομιλίες της Μόσχας και του Κιέβου για να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός.

Ο κ. Λι, ο οποίος εκφράστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της ετήσιας ολομέλειας του κοινοβουλίου, απέφυγε να απαντήσει άμεσα ερωτηθείς από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς εάν το Πεκίνο θα συνεχίσει να μην καταδικάζει τη Ρωσία και το εάν και κατά πόσον η Κίνα θα συνεχίσει να παρέχει οικονομική στήριξη στη Μόσχα, που είναι αντιμέτωπη με ομοβροντίες δυτικών κυρώσεων.

Στρατηγός Καμπάς: «Ό,τι πιο τρομερό» να οδηγήσει ο Πούτιν Τσετσένους και μισθοφόρους στο Κίεβο (video)

 «Δεν μπορεί να πάρει ο Πούτιν ολόκληρη την Ουκρανία, περιοχή έξι φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα και με εχθρικό πληθυσμό. Πάει να κάνει μεγάλη κίνηση για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από θέση ισχύος και να ζητήσει αυτά που θέλει, αλλά όπως πάνε τα πράγματα δεν τού βγαίνει», εκτιμά ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Γιώργος Καμπάς, ενώ κοιτώντας τους χάρτες που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Από τις 6», απαντά στο ερώτημα:«Είναι στο μυαλό του Πούτιν τα κοιτάσματα ή το όχι το ΝΑΤΟ δίπλα μου;»

«Όχι» του Όλαφ Σολτς σε «ταχεία» ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ – Αρνητικός και στη διακοπή της προμήθειας ρωσικής ενέργειας από την Ευρώπη

 Απέρριψε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς το αίτημα του Κιέβου για ταχεία ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας την ανάγκη να ακολουθηθεί η πορεία που σχεδιάστηκε το 2017, με τη Συμφωνία Σύνδεσης Ουκρανίας – ΕΕ.

Ο ίδιος επανέλαβε επίσης την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη διακοπή της αγοράς ενέργειας από τη Ρωσία, μολονότι αντιμετώπισε πίεση από τις χώρες της Βαλτικής.

«Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε όσα έχουμε συμφωνήσει στο παρελθόν», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά την άτυπη Σύνοδο