Η Ρωσία είναι έτοιμη να απαγορεύσει το Instagram και να κηρύξει εξτρεμιστική οργάνωση Meta

 Η Roskomnadzor απαιτεί από την Meta Platforms Inc., η οποία ενσωματώνει το Facebook και το Instagram, να παράσχει επίσημη απάντηση στις πληροφορίες σχετικά με την άδεια ανάρτησης απειλών κατά του θανάτου και εκκλήσεων για βία κατά του ρωσικού στρατού που συμμετέχει στην επιχείρηση στην Ουκρανία.

«Η Roskomnadzor ζήτησε από τη διοίκηση της Meta Platforms Inc. να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αμέσως τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν στο δίκτυο σχετικά με αλλαγές στους κανόνες ελέγχου περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram», ανέφερε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο του τμήματος.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέθεσε ποινική υπόθεση για εκκλήσεις για βία κατά Ρώσων πολιτών σε σχέση με την τελευταία απόφαση της εταιρείας.

Αναφέρθηκε νωρίτερα ότι οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, της Γεωργίας, της Πολωνίας και των Βαλτικών Χωρών, είχαν προσωρινά τη δυνατότητα να δημοσιεύσουν ρητορική μίσους σε σχέση με το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό που συμμετείχε στην επιχείρηση στην Ουκρανία, καθώς και εναντίον οι ηγέτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Ο εκπρόσωπος της Meta, Άντι Στόουν, ανέβασε στο Twitter ένα στιγμιότυπο του email, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία επέτρεψε προσωρινά μορφές πολιτικής έκφρασης που κανονικά θα παραβίαζαν την απαγόρευση δημοσίευσης εκκλήσεων για βία. Η ανάρτηση κλήσεων για βία σε σχέση με Ρώσους αμάχους εξακολουθούσε να απαγορεύεται, ανέφερε το email.

"Ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δώσαμε προσωρινά δικαιώματα σε μορφές πολιτικής έκφρασης που κανονικά θα παραβίαζαν τους κανόνες μας, όπως ο βίαιος λόγος όπως " θάνατος στους Ρώσους εισβολείς ". Ακόμα δεν θα επιτρέψουμε αξιόπιστες εκκλήσεις για βία εναντίον Ρώσων αμάχων», ανέφερε ο Μέτα σε δήλωση.

Οι προσωρινές αλλαγές πολιτικής σχετικά με τις εκκλήσεις για βία κατά των Ρώσων στρατιωτών ισχύουν για την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Εσθονία, τη Γεωργία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία και την Ουκρανία.

«Εκδίδουμε ένα επίδομα πνεύματος πολιτικής για να επιτρέψουμε τη βίαιη ομιλία T1 που διαφορετικά θα καταργείτο σύμφωνα με την πολιτική ρητορικής μίσους όταν: (α) στοχεύουν Ρώσους στρατιώτες, εκτός από αιχμαλώτους πολέμου, ή (β) στοχεύουν Ρώσους όπου είναι ξεκάθαρα ότι το πλαίσιο είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (π.χ. περιεχόμενο αναφέρει την εισβολή, την αυτοάμυνα κ.λπ.)», ανέφερε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τους συντονιστές.

«Το κάνουμε αυτό γιατί έχουμε παρατηρήσει ότι σε αυτό το συγκεκριμένο πλαίσιο «Ρώσοι στρατιώτες» χρησιμοποιούνται ως πληρεξούσιοι για τον ρωσικό στρατό. Η πολιτική της ρητορικής μίσους συνεχίζει να απαγορεύει τις επιθέσεις σε Ρώσους».

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ:

Ο γερουσιαστής Andrei Klishas είπε ότι όσοι έχουν λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα Meta, καθώς και όσοι συνεχίζουν να επικοινωνούν στις πλατφόρμες της εταιρείας παρά τους περιορισμούς, δεν θα θεωρούνται εξτρεμιστικά άτομα.

Η Ρωσία δεν θα μπλοκάρει το WhatsApp

Η υπηρεσία μηνυμάτων WhatsApp δεν θα επηρεαστεί από τα μέτρα που πρόκειται να λάβουν οι ρωσικές αρχές κατά της Meta. Το WhatsApp είναι μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου, δεν χρησιμεύει ως πλατφόρμα όπου μπορεί κανείς να δημοσιεύει και να μοιράζεται πληροφορίες, είπε μια πηγή στο RIA Novosti .

Εγγραφείτε στο κανάλι Telegram Pravda.Ru , Facebook , Twitter , YouTube , RSS
Читайте больше на https://english.pravda.ru/news/russia/150670-russia_meta_instagram/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...