Το επίσημο ανακοινωθέν: Υπό τον πλήρη έλεγχο της Ρωσίας η Avdiivka – Ο Shoigu εσπευσμένα στο Κρεμλίνο και τον Putin

 Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin ότι η  πόλη Avdiivka κοντά στο Donetsk έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο του ρωσικού στρατού

Η πόλη – οχυρό των Ουκρανών στο Donetsk, η Avdiivka βρίσκεται και επίσημα υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin ότι η  πόλη Avdiivka κοντά στο Donetsk έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο του ρωσικού στρατού, ανακοινώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το βράδυ του Σαββάτου (17/2/2024).

Ο Tajani (ΥΠΕΞ Ιταλίας) είπε μπροστά στον Kuleba ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι κίνδυνος - θάνατος για όλους

 Ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Antonio Tajani τονίζει ότι μία άμεση ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα είναι επικίνδυνη για όλους.

«Αυτή τη στιγμή η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν επικίνδυνη για όλους, γιατί βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία», είπε σε μια από τις συζητήσεις στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου, παρουσία του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Dmytro Kuleba.
Με αυτόν τον τρόπο απάντησε σε ερώτηση Ουκρανού εκπροσώπου στο ακροατήριο γιατί η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι αδύνατη σε περίοδο σύγκρουσης.
«Αυτό θα οδηγήσει σε εμπλοκή χωρών του ΝΑΤΟ.

Zakharova: Μετά την κατάληψη της Avdiivka οι εχθροί της Μόσχας είναι στριμωγμένοι

 Το μήνυμα της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ στο Telegram

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, σχολιάζοντας την κατάληψη της Avdiivka από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, είπε ότι τώρα«οι εχθροί της Μόσχας αισθάνονται πολύ στριμωγμένοι».
«Γι' αυτό όλοι οι εχθροί μας είναι τόσο στριμωγμένοι.
Είθε ο Θεός να μας δώσει σε όλους δύναμη», έγραψε η Zakharova στο κανάλι της στο Telegram.

Βέβαιη πια η νίκη των Ρώσων - Η «αρχή του τέλους» γράφτηκε στην Avdiivka - Biden: Οι Ουκρανοί μπορεί να χάσουν κι άλλες πόλεις

 Δεν έχει μεσολαβήσει ούτε ένα 24ωρο από την κατάληψη της Avdiivka, και τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πάρει την πρωτοβουλία από τους ηττημένους Ουκρανούς προελαύνοντας σε διάφορα σημεία του μετώπου.

Η πτώση της Avdiivka φαίνεται ότι θα κρίνει οριστικά τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία υπέρ της Ρωσίας όχι μόνο γιατί η πόλη αυτή ήταν το τελευταίο μεγάλο οχυρό του ουκρανικού στρατού στο Donetsk, οπότε  η απώλειά της ανοίγει το  δρόμο για ταχεία προέλαση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων προς τα δυτικά εδάφη του Donetsk, αλλά και γιατί είναι υποχρέωσε τον Αμερικανό πρόεδρο Biden να αναγνωρίσει σχεδόν ρητά την ήττα του Κιέβου, για πρώτη φορά, δηλώνοντας ότι «δεν είναι πλέον σίγουρος πως η  Ουκρανία δεν θα χάσει κι άλλες πόλεις».

Για την κάθοδο στην Αθήνα ετοιμάζονται οι αγρότες - Κόντρα με την κυβέρνηση για τα τρακτέρ, τα σενάρια και το στοίχημα

 Λίγα 24ωρα έμειναν για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο την Τρίτη 20/2 και η...κόντρα με την κυβέρνηση καλά κρατεί, αφού προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει ούτε τρακτέρ στο κέντρο της πρωτεύουσας, ούτε την παρεμπόδιση της διεύλεση των πολιτών.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια εξαντλήθηκαν, ενώ δια στόματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, έχει πει ξεκάθαρα «όχι» στην κάθοδο του αγροτικού κόσμου με τρακτέρ στο Σύνταγμα, κάτι για το οποίο ωστόσο η άλλη πλευρά επιμένει.

Για μια μεγάλη θέση στην ΕΕ ο Μητσοτάκης έγινε υπάκουος - Στον βωμό των προσωπικών φιλοδοξιών, θυσιάζει το εθνικό συμφέρον

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός μας έχει καταπλήξει αλλά όχι ευχάριστα.

Εάν δούμε την πολιτική που ακολουθεί οι απορίες γιγαντώνονται…

1)Πήρε θέση υπέρ του Zelensky στην Ουκρανία και εις βάρος της Ρωσίας.
Ο Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Zelensky είναι τελειωμένος, ένας διεφθαρμένος πολιτικός της Ουκρανίας μετράει μήνες, ο Ουκρανικός στρατός διαλύεται…

Νέα Τάξη Πραγμάτων - BRICS: Καταιγίδα επενδύσεων 45 τρισ. δολ. στον Παγκόσμιο Νότο ανατρέπει την οικονομική ηγεμονία της Δύσης

 Σύμφωνα με έκθεση της επενδυτικής εταιρείας Henley & Partners, τα κράτη μέλη της ομάδας των BRICS έχουν φτάσει σε μια συνδυασμένη επενδυτική δυνατότητα ύψους 45 τρισεκατομμυρίων δολαρίων – γεγονός που αλλάζει τις ισορροπίες ισχύος στην παγκόσμια οικονομία φέρνοντας τον Παγκόσμιο Νότο στο προσκήνιο των εξελίξεων.

Μετά και την επίσημη διεύρυνση του μπλοκ στις αρχές του 2024, η συμμαχία αποκτά τα εχέγγυα να καταστεί οικονομική υπερδύναμη απειλώντας ευθέως τις ΗΠΑ.

Γιατί είναι εγκληματικό να διασώζονται οι χρεοκοπημένες τράπεζες – Μόνη λύση το λουκέτο στην ίδια τη Fed

 Η Silvergate Bank, η Silicon Valley Bank, η Signature Bank και η First Republic Bank κατέρρευσαν σαν ντόμινο το διάστημα Μαρτίου - Απριλίου 2023.

Το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, η Federal Reserve και η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) προχώρησαν σε μία άνευ προηγουμένου παρέλβαση προκειμένου να σταματήσουν τη μετάδοση της κρίσης στις περιφερειακές τράπεζες και σε όλο το σύστημα εν γένει.