Νοσοκομειακοί γιατροί: Μητσοτάκης και ΕΡΤ μας φιμώνουν, διοικείτε την ΕΡΤ2020 και όχι την ΥΕΝΕΔ 1971

Την απαράδεκτη στάση της ΕΡΤ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι οποίοι επιλέγουν να φιμώνουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς που αναδεικνύουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία των

Τσίπρας: Κανένας χωρίς αξιόπιστη δημόσια φροντίδα Υγείας μπροστά στην πανδημία

Χωρίς καμία διάθεση αντιπολιτευτικής κριτικής εν μέσω πανδημίας, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε από το βήμα της Βουλής την ανάγκη στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας προκειμένου βγει η χώρα νικήτρια από τη μάχη με τον θανατηφόρο ιό.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την αμηχανία του για τα άδεια έδρανα της Ολομέλειας, όμως, υπογράμμισε ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία παρά την έκτακτη περίσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανασταλεί.

Μητσοτάκης: Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε - Έχουμε κι άλλα όπλα αλλά δεν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε

Σε συναινετικούς τόνους κινήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Βουλή για την κύρωση της ΠΝΠ με τα περιοριστικά μέτρα, σε μία προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει τα πολιτικά οφέλη από τον πρώτο μήνα αντιμετώπισης της επιδημίας, ενώ προσπάθησε να εμφυσήσει συγκρατημένη αισιοδοξία στους πολίτες για την έκβαση στο υγειονομικό και οικονομικό πεδίο.

Χωρίς να εγκαταλείπει τον αγαπημένο του ιδιωτικό τομέα και τις ΣΔΙΤ, και ενώ απέρριψε τις

Έλις Μαρσάλις Τζούνιορ: Πέθανε από κορωνοϊό ο θρύλος της τζαζ

Ο Έλις Μαρσάλις Τζούνιορ, Αμερικανός πιανίστας τζαζ από τη Νέα Ορλεάνη, πέθανε το βράδυ της Τετάρτης από επιπλοκές του κορονοϊού, επιβεβαίωσε με δήλωσή του ο γιος του, Μπράνφορντ Μαρσάλις.  Ήταν 85 ετών.
Εκτός από τη δική του εξέχουσα μουσική καριέρα, ο Έλις Μαρσάλις Τζ. βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για τέσσερις από τους γιους του, Γουίντον, Μπράνφορντ, Ντελφέγιο και Τζέισον να εισέλθουν στη μουσική βιομηχανία.
Ο Γουίντον είναι τρομπετίστας, καλλιτεχνικός διευθυντής και

Κορωνοϊός-Βραζιλία: Συνεχίζει να θερίζει η «γριπούλα» του ακροδεξιού Μπολσονάρου- Στους 240 οι νεκροί, 6.836 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ο αριθμός των πολιτών που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό στην Βραζιλία αυξήθηκε από 5.717 σε 6.836, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε από τα 201 σε 240, με τους αριθμούς να αφήνουν να εννοηθεί ότι ο δείκτης θνησιμότητας της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται περί το 3,5%.
Κατά τον ιστότοπο του υπουργείου Υγείας ο αριθμός των νέων κρουσμάτων το τελευταίο εικοσιτετράωρο (1.119) ήταν ελαφρά χαμηλότερος από αυτόν που καταγραφόταν το αμέσως προηγούμενο (1.138).

Koρωνοϊός: Οι ΗΠΑ έδωσαν τα... διπλά σε μετρητά και «άρπαξαν» στο παρά 5' φορτίο μασκών με προορισμό τη Γαλλία

Απίθανες καταστάσεις φαίνεται ότι διαδραματίζονται μεταξύ των μεγάλων κρατών του κόσμου που σπεύδουν έστω και εκ των υστέρων, να εξασφαλίσουν μεγάλες παραγγελίες σε απαραίτητο υγειονομικό υλικό, όπως μάσκες, αναπνευστήρες κ.α από χώρες παραγωγής όπως η Κίνα.
Συγκεκριμένα εκπρόσωπος της νοτιοανατολικής επαρχίας της Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανή Ακτή, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RT ότι οι ΗΠΑ εξαγόρασαν μια μαζική παραγγελία μασκών προσώπου από την Κίνα, ακριβώς την ώρα που το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω στον αεροδιάδρομο, έτοιμο να απογειωθεί από την Κίνα προς τη

Κορωνοϊός-Ούρσουλα Φόν Ντερ Λάιεν: «Είμαστε στο πλευρό της Ιταλίας» - Έκτακτα μέτρα 100 δισ. ευρώ από την ΕΕ

Την αλληλεγγύη της προς την Ιταλία εκφράζει με επιστολή της που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα La Repubblica η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.
Παράλληλα αναφέρεται σε ουσιαστικά μέτρα αλληλεγγύης προς τις χώρες που επλήγησαν εντονότερα από τον κορωνοϊό.
«Η Ιταλία επλήγη από τον κορωνοϊό περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Είμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης που ήταν

Κορωνοϊός: Ο διαφορετικός δρόμος της Κροατίας - Αύξηση κατώτατου μισθού στα 725€ καθαρά!

Την αύξηση του κατώτατου μισθού και τη διαμόρφωση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων σε 725 ευρώ κάθε μήνα, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, μαζί με τη μερική ή -σε ορισμένες περιπτώσεις- πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων από την υποχρέωση καταβολής φόρων (εισοδήματος, εισφορών και επί των κερδών), για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο.
Τα μέτρα αυτά εντάσσονται σε μια νέα δέσμη δράσεων για την περαιτέρω ελάφρυνση των

Υποκρισία Bild: Από τους τεμπέληδες Νότιους στο «Ιταλοί είμαστε μαζί σας»

H γερμανική εφημερίδα Bild δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της σελίδα κείμενο με τίτλο «Είμαστε μαζί σας!», λόγω των διάχυτων αντιγερμανικών αισθημάτων των Ιταλών εξαιτίας της άρνησης της Γερμανίας να εκδώσει ομόλογα κορωνοϊού.
Το κείμενο μάλιστα δημοσιεύεται και στα ιταλικά υπό τον ίδιο τίτλο «Siamo con voi!».
Η γερμανική εφημερίδα με αυτόν τον τρόπο θέλει να δείξει την «συμπαράσταση της» στον ιταλικό λαό για την ανείπωτη τραγωδία που βιώνει λόγω του κορωνοϊού και να

Ναυάγησε το deal Σαββίδη-Στέγγου για το Πόρτο Καρράς

Η τελευταία προσφορά η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε υπόψη της τις ζοφερές εκτιμήσεις για τον τουριστικό τομέα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έδωσε τη χαριστική βολή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Belterra Investments του ομίλου Ιβάν Σαββίδη και της Τεχνικής Ολυμπιακής της οικογένειας Στέγγου για την εξαγορά του Πόρτο Καρράς.
Πληροφορίες του Mononews.gr αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις δεν πάνε καλά είχαν υπάρξει από τις αρχές του έτους.

Άδωνις για εισπρακτικές: Μπορούν αν τηλεφωνούν σε όσους δεν προστατεύονται από τα μέτρα

Διευκρινήσεις για τις εισπρακτικές εταιρείες και τις πρακτικές τους εν μέσω κορωνοϊού, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο ίδιος μιλώντας στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο, τόνισε πως «όσοι δεν ανήκουν στην περίμετρο της προστασίας αυτοί πρέπει να πληρώνουν τα χρέη τους και σε αυτούς μπορούν να παίρνουν τηλέφωνα. Η 3μηνη αναστολή έχει δοθεί σε όσες κατηγορίες πολιτών έχουν χαρακτηριστεί πληττόμενες. Δηλαδή οι δικαιούχοι των 800 ευρώ, οι επιχειρηματίες

Τσίπρας στη Le Monde: Ένα ευρωομόλογο χωρίς τη Γερμανία δε θα είναι ισχυρό αλλά πρέπει να προχωρήσουν οι υπόλοιποι

Σε αυτές, λοιπόν, τις δραματικές συνθήκες έκτακτης ανάγκης που βιώνουμε, συνειδητοποιούμε ότι μέρος της ευρωπαϊκής ηγεσίας έχει καταλήξει σε λανθασμένα συμπεράσματα σχετικά με τις προηγούμενες κρίσεις και επιμένει στις λανθασμένες συνταγές προειδοποιεί σε άρθρο του στη σημερινή Le Monde o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.
Του Αλέξη Τσίπρα από την σημερινή Le Monde
«Η δυσκολία δεν έγκειται στην ανάπτυξη νέων ιδεών,

Ρωσικό αεροσκάφος έφτασε στο JFK για ιατρική βοήθεια στις ΗΠΑ - Ιστορική ενέργεια από την πλευρά της Μόσχας

Στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης προσγειώθηκε ρωσικό μεταφορικό αεροσκάφος με πολύτιμο ιατρικό υλικό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Πρόκειται για μία ιστορική ενέργεια από την πλευρά της Ρωσίας ενώ η αποστολή του ιατροφαρμακευτικού υλικού έγινε κατόπιν συνενοήσεως του Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ μοιράζει το 30% των κερδών της στους υπαλλήλους - Ωφελημένοι οι «εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής»

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία έλαβε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης, αναγνωρίζοντας έμπρακτα την προσφορά των εργαζομένων σε αυτές τις δύσκολες ημέρες και αποδεικνύοντας ότι μέσα στην κρίση η «επιχειρηματική ενσυναίσθηση» μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Ανακοίνωσε τη διάθεση του 30% των καθαρών ετήσιων κερδών της εταιρείας, ως επιπρόσθετη παροχή στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής των καταστημάτων της. Η απόφαση αφορά ταμίες, πωλητές, αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων σε αυτή τη δοκιμασία και φροντίζουν τα ράφια να είναι γεμάτα.

Λάρισα: Ανοιχτοί οι δρόμοι στο ορεινό δίκτυο του νομού παρά την χιονόπτωση

Ανοιχτοί είναι οι δρόμοι σε όλο το ορεινό δίκτυο του νομού Λάρισας και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά, παρά την έντονη χιονόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.
Μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επιχείρησαν χθες σε διάφορα σημεία και εδικά στις περιοχές της Ελασσόνας.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφεριάρχης Λάρισας, Χρήστος Καλομπάτσιος, ανέφερε ότι τα μηχανήματα έκαναν και σήμερα ρίψεις αλατιού στο οδικό δίκτυο για τη προστασία από τον πάγο, ενώ σημείωσε πως ο μηχανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκεται σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Αυστραλία: Εννέα χιλιάδες μέλη πληρωμάτων κρουαζιερόπλοιων θα ελεγχθούν για Covid-19

Η αστυνομία και ο στρατός της Αυστραλίας θα μεταφέρουν με ελικόπτερα γιατρούς σε πολλά κρουαζιερόπλοια που βρίσκονται κοντά στο Σίδνεϊ για να εντοπίσουν τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 9.000 μέλη πληρωμάτων, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Αυτή η εκτεταμένη και στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, η οποία πρόκειται να αρχίσει αυτό το Σαββατοκύριακο, έχει στόχο να διευθετηθεί η διένεξη που φέρνει αντιμέτωπες εταιρείες κρουαζιέρας με τις αυστραλιανές αρχές.

Πέθανε από κορωνοϊό ο ηθοποιός του «Star Wars» Άντριου Τζακ

Ο Άντριου Τζακ, ο οποίος ήταν γνωστός για τον ρόλο του ως Major Caluan Ematt στο franchise «Star Wars» και ως σημαντικός δάσκαλος διαλέκτων του Χόλιγουντ, πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού. Ήταν 76 ετών.
Η εκπρόσωπος του, Τζιλ ΜακΚάλοου, επιβεβαίωσε τη θλιβερή είδηση με δήλωσή της στην εφημερίδα Evening Standard, αναφέροντας ότι ο Βρετανός ηθοποιός πέθανε την Τρίτη (31/3) στο Νοσοκομείο του Αγίου Πέτρου στο Σάρεϊ, στο Ηνωμένο Βασίλειο Δυστυχώς, η σύζυγός του, επίσης δασκάλα διαλέκτου, Γκαμπριέλ Ρότζερς, δεν μπορούσε να είναι μαζί του τις τελευταίες του στιγμές.

Ισπανία: 950 νεκροί από κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της νύχτας

Ο απολογισμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στην Ισπανία ξεπέρασε το όριο των 10.000 αφού 950 άνθρωποι, αριθμός ρεκόρ, πέθαναν στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας της χώρας.
Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών από την Covid-19 στην Ισπανία είναι πλέον 10.003, ενώ ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 110.238 από 102.136 που ήταν χθες, Τετάρτη, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο.
Ωστόσο η αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να επιβραδύνεται στην Ισπανία.

Δραματική έκκληση από το αεροπλανοφόρο Ρούζβελτ - Ο κορονοϊός εξαπλώνεται ραγδαία στο πλοίο

Ο πλοίαρχος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Θίοντορ Ρούζβελτ, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την ραγδαία εξάπλωση του νέου κορονοϊού μεταξύ των 5.000 μελών του πληρώματός του, ζήτησε βοήθεια από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού για να σωθούν οι ζωές των ναυτών, με μια επιστολή όπου περιγράφει σε δραματικούς τόνους την κατάσταση.
«Δεν είμαστε σε πόλεμο. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να πεθαίνουν οι ναύτες», τονίζει ο Μπρετ Κροζίερ, ο διοικητής του πυρηνοκίνητου USS Theodore Roosevelt..
Πολιτική σύγκρουση στις ΗΠΑ για την καθαίρεση του πλοιάρχου του κορονοϊόπληκτου Ρούζβελτ

Περισσότερα από 120 άτομα θετικά στον κορωνοϊό στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος

Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικά στον κορωνοϊό είναι πάνω από 120 δείγματα που ελήφθησαν από το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα ανοιχτά του Πειραιά.
Οι αρχές, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, αναμένεται να αποφασίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν σχετικά με τη διαχείριση των περιστατικών.
Μέχρι χθες είχε γίνει γνωστό πως 40 άτομα είναι θετικά στον ιό, ενώ δύο εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στο «Αττικό», καθώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Στην Πορτογαλία φιλοξενούν τους ήρωες

Η Μάρτα κοιμάται μακριά από τον άνδρα της εδώ και μερικές εβδομάδες. Είναι νοσοκόμα στη Λισαβόνα και θεραπεύει ασθενείς με κορονοϊό.
«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε ένα μέρος για ύπνο και να έχουμε ένα ντους διαφορετικό από αυτό που είναι τα μέλη της οικογένειάς μας. Θέλουμε να τα προστατέψουμε όσο μπορούμε», είπε η Μάρτα, νοσοκόμα στο νοσοκομείο Φερνάντο Φονσέκα.

Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα - Πού σημειώθηκαν προβλήματα

Στα λευκά «ντύθηκαν» αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου τη νύχτα σημειώθηκε πυκνή χιονόπτωση, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό με τον υδράργυρο να πέφτει κατά τόπους υπό το μηδέν.
Σε χιονισμένο τοπίο ξύπνησαν οι κάτοικοι στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλονίκης, όπως στον Χορτιάτη, το Φίλυρο, το Ασβεστοχώρι, το Ωραιόκαστρο και το Μελισσοχώρι. Κλειστός παραμένει ο επαρχιακός δρόμος Αγίου Βασιλείου- Χορτιάτη, ενώ άνοιξε πριν από λίγη ώρα ο δρόμος Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου.  Δείτε Βίντεο..