Αυστρία: Η Airbus "έδωσε" τους 14 που πήραν μίζα για τα Eurofighter

Η αεροπορική εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των προσώπων, στα οποία κατέβαλε 55 εκατομμύρια ευρώ κατά την πώληση μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter στις αυστριακές ένοπλες δυνάμεις.Μετά την πρόσφατη επίσημη παραδοχή από μέρους της ότι κατέβαλε χρηματικά ποσά σε τρίτους κατά την πώληση μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter στην Αυστρία, η κατασκευάστρια εταιρεία Airbus, απαντώντας το μεσημέρι της Τετάρτης σε ερώτηση του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ), αναφέρει ότι

ΗΠΑ: Στα ύψη ο Σάντερς ενόψει των προκριματικών των Δημοκρατικών

Εκτινάχτηκαν τα ποσοστά του γερουσιαστή, ο οποίος σύμφωνα με δημοσκόπηση έχει μεγάλη διαφορά από τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μπάντεν και τον δισεκατομμυριούχο Μπλούμπεργκ.
Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς πήρε ευρύ προβάδισμα στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς προηγείται με μεγάλη διαφορά του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Μπλούμπεργκ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Παπαγγελόπουλος: Ας ερευνήσουν ό,τι θέλουν και όσο θέλουν. Κανένα στοιχείο σε βάρος μου

"Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Τασούλας και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου" επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.Σε δήλωσή του την Τετάρτη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφέρει ότι υπάρχει επιδίωξη διεύρυνσης σαθρού, όπως το χαρακτηρίζει, σε βάρος του κατηγορητηρίου, ενώ αναφέρει ότι «κανένα στοιχείο δεν έχει προκύψει σε βάρος του».
Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος,

Τσίπρας: Να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας


"Η περίοδος που ακολούθησε το πάγωμα της ενταξιακής διαδικασίας των Βαλκανίων το 2014, οδήγησε στην αποσταθεροποίηση" τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ανάγκη να υπάρξει θετική απόφαση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου, για την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας - αν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της σε σχέση με την ελληνική εθνική μειονότητα - υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην γαλλική Γερουσία για την ευρωπαϊκή διεύρυνση.

Γεννηματά για ελληνοτουρκικά: Η κυβέρνηση σέρνεται πίσω από τα γεγονότα

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά ζητά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.
Επιβεβλημένη είναι η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υποστηρίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μετά την ανάρτηση από τον ΟΗΕ του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης για τον καθορισμό της ΑΟΖ.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τονίζει ότι «η Κυβέρνηση αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει την Τουρκική επιθετικότητα, που κλιμακώνεται με την ανάρτηση από τον ΟΗΕ του παράνομου μνημονίου με τη Λιβύη».

Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι να ανατρέψουν το απαράδεκτο νέο ασφαλιστικό

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας για το νέο ασφαλιστικό τόνισε πώς ενσωματώνει όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους που έχουν ξεκινήσει εδώ και 30 χρόνια και κάλεσε τους εργαζόμενους στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
«Οι κλειστές δομές δεν έπρεπε να ξεκινήσουν καν» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τ/σ «Attica» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει «να τις σταματήσει, αλλά όχι για μια εβδομάδα ή για ένα μήνα. Πρέπει να σταματήσουν εντελώς και να ξεκινήσει η διαδικασία που προτείνουμε εμείς. Αυτή είναι η θέση μας».

Βαρουφάκης κατά Ρέγκλινγκ: "Μου είχε προτείνει στάση πληρωμών συνταξιούχων"

Κυνικό γραφειοκράτη χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ25 τον Κλάους Ρέγκλινγκ, με αφορμή το σχόλιό του για τις ηχογραφήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup, ενώ κάνει και αναφορά σε συνάντησή του με τον Κώστα Γαβρά, με αφορμή την ταινία "Ενήλικοι στην Αίθουσα".
Επικρίσεις κατά του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλιγκ για τις δηλώσεις του σχετικά με την πρόθεση του γραμματέα του Γιάνη Βαρουφάκη να δώσει στη δημοσιότητα τις ηχογραφημένες συζητήσεις του Eurogroup, διατυπώνει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25.

Βενεζουέλα: Πετρελαϊκή ντρίμπλα στην κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας

Η Βενεζουέλα, μέσω της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας, υπερασπίζεται τις εμπορικές σχέσεις της με τη Ρωσία.
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Βενεζουέλας PDVSA ανακοίνωσε την Τρίτη ότι απέρριψε τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας Rosneft, αναφορικά με την συνεχιζόμενη εμπορία που κάνει με την αγορά πετρελαίου από τη χώρα της Νοτίου Αμερικής.
Είχε προηγηθεί η κίνηση της

Κοροναϊός: Γιατρός μπήκε στο Diamond Princess και βγήκε τρομαγμένος

Ιάπωνας λοιμωξιολόγος που βρέθηκε στην “πρώτη γραμμή” την εποχή του Sars και του Έμπολα, δηλώνει οτι για πρώτη φορά τρομοκρατήθηκε όταν ανέβηκε στο Diamond Princess.
Λοιμωξιολόγος από την Ιαπωνία που ανέβηκε στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess κατήγγειλε με δριμύτητα την «χαώδη κατάσταση» στην διαχείριση της κρίσης του Covid-19 επί του πλοίου που ετέθη σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα και έκτοτε έγινε εστία μετάδοσης του ιού στους εγκλωβισμένους επιβαίνοντες.

Ούλοφ Πάλμε: Λύνεται το μυστήριο της δολοφονίας του 34 χρόνια μετά

Η δολοφονία του Σουηδού πρωθυπουργού το 1986, στη μέση του δρόμου, μετά από έξοδο στον κινηματογράφο, ο μοναδικός ύποπτος που απαλλάχτηκε, το κοκτέιλ "The Killer" και οι θεωρίες συνωμοσίας.

Στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη καταλήγει και η ForthnetΟι τράπεζες απέρριψαν άλλες προτάσεις

Στην τελική ευθεία στο να ολοκληρώσει με deal τις πεντάμηνες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Forthnet φέρεται να είναι ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος», οι τράπεζες απέρριψαν δύο διαδοχικές προτάσεις, η μία μάλιστα καλύτερη από αυτή που είχε υποβάλει η πλευρά Μαρινάκη, με το πρόσχημα ότι θα «χρειαστούν χρόνο οι συζητήσεις μέχρι την τελική συμφωνία» και με τη λογική πως «οι διαπραγματεύσεις με τον επιχειρηματία Μαρινάκη είναι πολύ προχωρημένες και σχεδόν ολοκληρωμένες».