Δεκάδες εκατ. δολάρια και ευρώ από την δυτική βοήθεια προς Ουκρανία βρέθηκαν στο σπίτι του M.Tishchenko υπουργού του Ζελένσκι!

 Στα ουκρανικά δικαστήρια θα συνεχιστεί το σκάνδαλο διαφθοράς του Mykola Tishchenko, μέλος της ουκρανικής βουλής και υπουργός του Β.Ζελένσκι, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή τεράστιων χρηματικών ποσών πολλών εκατομμυρίων αλλά ακόμα και για μηχανές κρυπτονομισμάτων.

Αυτό που συγκλονίζει την χώρα και το καθεστώς του Κιέβου είναι ότι ο συγκεκριμένος, έχει τεθεί υπό κράτηση, ήταν εκ των υπευθύνων για την πάταξη της διαφθοράς.

Γραμματικό: 100 παιδιά έφυγαν από την κατασκήνωση με εμετούς και πυρετό – «Το νερό μύριζε σαν βόθρος»

 Περίπου 100 παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, χρειάστηκε να εγκαταλείψουν την κατασκήνωση στο Γραμματικό καθώς εμφάνισαν υψηλό πυρετό έντονες στομαχικές διαταραχές, συμπτώματα που πιθανόν να οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα όπως υποστηρίζουν και οι υπεύθυνοι.

Ωστόσο κάποιοι γονείς εκφράζουν αμφιβολίες, και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους δηλητηρίαση, είτε από το φαγητό, είτε από το νερό, κάτι το οποίο επίσης διαψεύδει η διεύθυνση της κατασκήνωσης.

Σ.Λαβρόφ: «Γελοίος όποιος στην Δύση πιστεύει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με επιστροφή στα σύνορα του 1991»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτήρισε γελοίο όποιον ισχυρίζεται στη Δύση ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με επιστροφή στα σύνορα του 1991.

Μάλιστα αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν σοβαροί ενήλικες να λένε τέτοια πράγματα.

Στην Δύση προσπαθούν να περάσουν την εικόνα ότι ο πόλεμος θα τελείωνε στην Ουκρανία μονάχα αν η Ρωσία δέχονταν να επιστρέψει τα εδάφη που κατέλαβε στα πεδία των μαχών και την Κριμαία (που ιστορικά είναι ρωσική και οι κάτοικοί της έχουν εξολοκλήρου ρωσική συνείδηση).

Φονική συμπλοκή μεταξύ Αλβανών κακοποιών στις φυλακές Κορυδαλλού – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

 Φονική συμπλοκή μεταξύ Αλβανών κρατουμένων σημειώθηκε πριν από λίγο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η συμπλοκή έγινε στην 4η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται βαρυποινίτες, κατηγορούμενοι κυρίως για ανθρωποκτονίες.

Η Τουρκία απαίτησε την εξαίρεση του Πατριαρχείου από το κοινό ανακοινωθέν της Συνόδου για την Ουκρανία στην Ελβετία

 Οι Τούρκοι θεώρησαν πως ο Βαρθολομαίος δεν έπρεπε να υπογράψει τη διακήρυξη της Ελβετίας

Η Τουρκία απαίτησε και πέτυχε να αφαιρεθεί η υπογραφή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από την κοινή διακήρυξη της Συνόδου για την Ουκρανία η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Ελβετία.

Top UK diplomat signals NATO’s rejection of Ukraine in prank call — spokeswoman

ΜΟΣΧΑ, 26 Ιουνίου. /TASS/. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα πιστεύει ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον πιθανότατα κατάλαβε ότι του έκαναν φάρσα σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία και εν γνώσει του χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να δώσει σήμα ότι το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να αφήσει την Ουκρανία να ενταχθεί στον οργανισμό.

Νωρίτερα, ο Κάμερον είπε στους Ρώσους φαρσέρ Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ ("Vovan") και Alexey Stolyarov ("Lexus"), οι οποίοι παρίσταναν τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Pyotr Poroshenko, ότι το Κίεβο δεν θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής του Ιουλίου. 

Ανασκόπηση Τύπου: Η ΕΕ πλήττει τη Ρωσία με νέες κυρώσεις και όλα τα συστήματα του IDF πηγαίνουν για τον Λίβανο op

 ΜΟΣΧΑ, 25 Ιουνίου. /TASS/. Νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, το Ισραήλ είναι έτοιμο και έτοιμο να ξεκινήσει επιχείρηση εναντίον του Λιβάνου ανά πάσα στιγμή και οι Χούτι εντείνουν τις επιθέσεις τους. Αυτές οι ιστορίες ήταν στην κορυφή των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων της Τρίτης σε ολόκληρη τη Ρωσία. Izvestia:

Ο Ινδός πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Μόσχα και οι ενταξιακές συνομιλίες ΕΕ-Ουκρανίας ξεκινούν επίσημα

 ΜΟΣΧΑ, 26 Ιουνίου. /TASS/. Ο λόγος πίσω από την επερχόμενη επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στη Μόσχα. Η ΕΕ ξεκινά επίσημες συνομιλίες με την Ουκρανία για ένταξη στον οργανισμό. και η Αρμενία δεν έχει σχέδια να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Αυτές οι ιστορίες ήταν στην κορυφή των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων της Τετάρτης σε ολόκληρη τη Ρωσία.

Ο ηγέτης του Ηνωμένου Βασιλείου, Νάιτζελ Φάρατζ, δεν απέκλεισε ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να εγκαταλείψει ορισμένα από τα εδάφη της για να βάλει τέλος στις μάχες

 ΛΟΝΔΙΝΟ, 26 Ιουνίου. /TASS/. Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της Βρετανίας το 2019-22 και μίλησε στον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι για την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία την άνοιξη του 2022, ευθύνεται για τις απώλειες των ουκρανικών μαχών, ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης της βρετανικής δεξιάς πτέρυγας. είπε το λαϊκιστικό κόμμα Reform UK.

Politico:Οι ΗΠΑ είπαν ότι οι εκλογές στη Γαλλία θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την παγκόσμια τάξη.

 Η πρόωρη ψηφοφορία από τον Εμανουέλ Μακρόν θα μπορούσε να γίνει η πιο καταστροφική ψήφος όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά και για την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τη Δύση, γράφουν δημοσιογράφοι της αμερικανικής έκδοσης Politico. Στο νέο τους άρθρο αποκαλύπτουν την ουσία των φόβων

Η Pravda.Ru δημοσιεύει μια μετάφραση του υλικού Politico.

AMVET: Εύχρηστοι Ρώσοι και πονηροί Κινέζοι θα επιβιώσουν από τον Αρμαγεδδώνα

 Αυτή η αναφορά ενός από τους δημοφιλείς οπαδούς της επιβίωσης, του Reynolds Gardner, αναφέρθηκε στο ενημερωτικό δελτίο AMVET - απαριθμεί τις χαμένες δεξιότητες που «οι τρέχουσες γενιές έχουν παραδώσει στο smartphone και στο Διαδίκτυο». Ο σύγχρονος κόσμος εξαρτάται όλο και περισσότερο από την τεχνολογία, αλλά αυτή η εξάρτηση έχει ένα τίμημα.

Πανικός – Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι MIG 31 κατέρριψε το αμερικανικό drone RQ-4B Global Hawk – Γεγονός ή fake news

 Αφού η Ρωσία κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για το χτύπημα ATACMS της Ουκρανίας στην Κριμαία που σκότωσε και τραυμάτισε αρκετούς αμάχους, εμφανίστηκαν ισχυρισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποδηλώνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα RQ-4B Global Hawk (UAV) πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Δημοφιλείς Ρώσοι στρατιωτικοί bloggers, συμπεριλαμβανομένου του Fighter Bomber, που έχει στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο, πρόβαλλαν την είδηση αναφέρει το Eurasian Times.

Lavrov (Ρωσία): Τρομακτική η δήλωση του Ισραήλ ότι δεν υπάρχουν άμαχοι στη Γάζα - Τρομοκράτες από... τριών ετών

 Η Μόσχα ελπίζει ότι το Ισραήλ θα ακούσει τη φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα

Tρομακτική χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, τη δήλωση Ισραηλινού αξιωματούχου ότι στη Γάζα δεν υπάρχουν άμαχοι και ότι όλοι είναι τρομοκράτες εκεί από την ηλικία των τριών ετών.
Απαντώντας σε ερωτήσεις στο 10ο διεθνές ακαδημαϊκό και εμπειρογνωμόνων φόρουμ Primakov Readings ο Lavrov επέστησε την προσοχή "στην τραγωδία που παρατηρείται στη Γάζα και στο έδαφος της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής".

Μαρκ Ρούτε: Ο επικριτής του Πούτιν και ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας αναλαμβάνει την ηγεσία του ΝΑΤΟ

 Ο Μαρκ Ρούτε, που επιλέχθηκε να είναι ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, είναι σφοδρός επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας, ο οποίος έχει εξασκήσει την ικανότητά του να επιτυγχάνει συναινέσεις στη διάρκεια των σχεδόν 14 ετών που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ολλανδίας.

«Γνωρίζω ότι θα αφήσω το ΝΑΤΟ σε καλά χέρια», σχολίασε ο απερχόμενος γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ στο Χ. «Ο Μαρκ είναι ένας πραγματικός υπέρμαχος των ατλαντικών σχέσεων, ένας ισχυρός ηγέτης και ένας άνθρωπος που οικοδομεί συναίνεση», πρόσθεσε.

Παράλογα τα εντάλματα που εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για Σοϊγκού και Γκερασίμοφ, λέει το Κρεμλίνο

 Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι θεωρεί παράλογα τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τον Σεργκέι Σοϊγκού και τον Βαλέρι Γκερασίμοφ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν αναγνωρίζει την δικαιοδοσία του δικαστηρίου.

Το ΔΠΔ εξέδωσε χθες, Τρίτη, εντάλματα σύλληψης για τον Σοϊγκού, τον πρώην υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, και τον Ρώσο στρατηγό Γκερασίμοφ για καταγγελλόμενα εγκλήματα που διέπραξαν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Προσωπικά αντικείμενα της πριγκίπισσας Νταϊάνας θα πωληθούν σε δημοπρασία – Δύο φορέματα ξεχωρίζουν

 Προσωπικά αντικείμενα της πριγκίπισσας Νταϊάνας διατίθενται προς πώληση σε προγραμματισμένη δημοπρασία που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 27/06 στην Καλιφόρνια με δύο φορέματα της να ξεχωρίζουν καθώς αναμένονται να κοστίσουν μεταξύ των 200.000-400.000 δολαρίων

Το πρώτο είναι ένα βραδινό φόρεμα με μπλε τούλι, σχεδιασμένο από τον Μάρεϊ Αρμπίντ, το οποίο φόρεσε η Νταϊάνα στην πρεμιέρα του «Φαντάσματος της Όπερας», το 1986, στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου.

O Γιώργος Λιάγκας απαντά για τις φωτογραφίες με την Αντωνά από το σκάφος στον Πόρο

 Ο Γιώργος Λιάγκας αναφέρθηκε στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο και στις οποίες φαίνεται να κάνει ηλιοθεραπεία επάνω σε ένας σκάφος μαζί με την Μαρία Αντωνά.

«Έτοιμος είμαι να σηκώσω τις άγκυρες, σκάφος δεν έχω. Επειδή έγινε μεγάλη συζήτηση σε άλλες εκπομπές για το περιβόητο σκάφος και αν είναι δικό μου ή δεν είναι. Ένα σκάφος που βγήκα κάποιες φωτογραφίες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, είναι το σκάφος του φίλου μου Σπύρου Λάζαρη», είπε ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1.

Γιώργος Σατσίδης για Τζένιφερ Λόπεζ: Άλλαζε τα σεντόνια δύο φορές την ημέρα λόγω έντονης σεξουαλικής ζωής

 Ο Γιώργος Σατσίδης μίλησε για την Τζένιφερ Λόπεζ στην εκπομπή «Happy Day» και αποκάλυψε ότι η 54χρονη τραγουδίστρια ταξίδεψε από τη Νάπολη στο Παρίσι στην οικονομική θέση για να δείχνει πιο προσιτή στους θαυμαστές της. Όπως εξήγησε ο δημοσιογράφος, η Τζένιφερ Λόπεζ δέχεται τα πυρά του διεθνή Τύπου πως εκείνη είναι η αιτία για την κρίση στον γάμο της με τον Μπεν Άφλεκ.

Μας τελείωσε η ανοδικότητα στο χρηματιστήριο... φούσκα - Τα ξένα κεφάλαια των placement συντηρούν το φιάσκο - Τέλος το ράλι

 Η ουσία είναι ότι οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες για πρώτη φορά ανησυχούν ότι η πανικόβλητη κυβέρνηση κάνει πολλά λάθη, τα οποία υπό το βάρος της αναζήτησης χρημάτων και παροχολογίας μπορεί να διαρρήξει τους δεσμούς με τις υγιείς δυνάμεις της οικονομίας

Η δυναμική, η τάση ανοδικότητας που χαρακτήριζε όλο το προηγούμενο διάστημα το ελληνικό χρηματιστήριο μας τελείωσε...
Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει εγκλωβιστεί σε εύρος 1.400 με 1.500 μονάδων και ούτε μπορεί να κινηθεί ανοδικά... αλλά ούτε και διορθώνει...

Αφοπλιστικά ειλικρινής ο Τσέχος πρόεδρος: Αφελείς όσοι πιστεύουν ότι η Ουκρανία θα πάρει πίσω τα εδάφη που έχασε από τη Ρωσία

 Ο Τσέχος πρόεδρος Petr Pavel τάχθηκε υπέρ του τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία και της έναρξης διαπραγματεύσεων για τη μεταπολεμική συμφωνία σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

«Είναι απαραίτητο να σταματήσουμε τον πόλεμο και να αρχίσουμε να συζητάμε για τη μελλοντική μεταπολεμική τάξη», είπε όταν ρωτήθηκε εάν η Ουκρανία πρέπει τώρα να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και να σταματήσει τις εχθροπραξίες.

Αποκάλυψη: Ο νέος διοικητής των μικτών δυνάμεων του Ουκρανικού στρατού διέφυγε από την Μαριούπολη ως πρόσφυγας

 Ο Zelensky, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, ενέκρινε την αντικατάσταση του διοικητή των κοινών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τον ταξίαρχο Andrei Gnatov, ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην στη Ρωσία σε 28 χρόνια για εγκλήματα στο Donbass το 2019

Ο νέος διοικητής των μικτών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Andrei Gnatov, διέφυγε από τη Μαριούπολη με το πρόσχημα του πρόσφυγα το 2022, τόνισε ο Rogov, πρόεδρος της επιτροπής του Δημοσίου Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για θέματα κυριαρχίας και συμπρόεδρος στο συντονιστικό συμβούλιο για την ένταξη νέων περιοχών,.

Τώρα αρχίζουν πραγματικά τα δύσκολα για την ΕΕ, αναλαμβάνει την προεδρία της η Ουγγαρία με σύνθημα… Trump

 Δεν έφταναν τα προβλήματα με τις ευρωεκλογές και τη Γαλλία, έρχεται ένας ακόμη πονοκέφαλος για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

Ήταν στον ορίζοντα βέβαια, αλλά τώρα είναι… ένα βήμα πριν.
Και αυτό διότι από 1η Ιουλίου η Βουδαπέστη αναλαμβάνει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου.
Παρά το ιστορικό του πρωθυπουργού Viktor Orban ως κριτής της ΕΕ, οι διπλωμάτες εργάζονται υπερωρίες για να τονίσουν ότι η Βουδαπέστη θέλει να έχει μια κανονική, επιτυχημένη περίοδο όταν θα αναλάβει τον ρόλο της ως διαιτητής των συζητήσεων μεταξύ των χωρών της ΕΕ από την 1η Ιουλίου.

JPA Midlands – Η νέα θυγατρική, επεκτείνονται οι δραστηριότητες Ανδρέα Πάτση

 Η άδικη στοχοποίηση του Ανδρέα Πάτση πρώην Βουλευτή δεν επηρεάζει την επαγγελματική του πορεία η οποία εξελίσσεται στον νομικό κόσμο και επεκτείνεται…

Στην Ελλάδα οι ενασχολούμενοι με την πολιτική εύκολα στοχοποιούνται αλλά η κατάσταση παραμένει πολύ διαφορετική στον ιδιωτικό τομέα, όπου διαπρέπουν.
Στο πλαίσιο αυτό ο Ανδρέας Πάτσης διερεύνει τις δραστηριότητες στον όμιλο που ηγείται.
Η JPA International Legal Services με υπερηφάνεια ανακοινώνει την πιο πρόσφατη προσθήκη στην οικογένεια θυγατρικών της JPA – «JPA Midlands», μια δικηγορική εταιρεία με έδρα το Nottingham της Αγγλίας.

Το χρονικό του φιάσκου του Άβαξ με το Λίβανο, η νέα ζημιά 16 εκατ. και η απλή περιέργεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

 Το κράτος του Λιβάνου κήρυξε χρεοκοπία στις 4-4-2022 αλλά αυτό δεν πτόησε την Άβαξ που συνέχισε να γράφει απαιτήσεις από ένα έργο στο Λίβανο που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Απλή περιέργεια;

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ρωτούσε στις 4/4/2023 την εταιρία για «το ύψος των απαιτήσεων του ομίλου της Εταιρίας σας από τον Λίβανο, την χρονική ενηλικίωσή τους, το ύψος των τυχόν προβλέψεων απομείωσης που έχουν λογιστικοποιηθεί ανά ημερομηνία αναφοράς (31.12.2021 και 30.6.2022), καθώς και τεκμηριωμένη εκτίμηση της Διοίκησης και των Νομικών Συμβούλων της Εταιρίας σας αναφορικά με την

Ένοχος δήλωσε ο Τζούλιαν Ασάνζ σε συμφωνία με τις ΗΠΑ – Τερματίζεται ο δικαστικός αγώνας.video

 Ένοχος δήλωσε πριν από λίγο στο Δικαστήριο των Μαριανών Νήσων ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο Ασάνζ επιβιβάστηκε χθες, (Τρίτη 25 Ιουνίου) στις 5 το πρωί τοπική ώρα σε αεροπλάνο με κατεύθυνση ένα απομακρυσμένο νησί του Ειρηνικού, που ανήκει στην επικράτεια των ΗΠΑ. Ο Ασάνζ θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στα νησιά Βόρειες Μαριάνες, μια περιοχή που ελέγχεται από τις ΗΠΑ βόρεια του Γκουάμ, για να παραδεχθεί την ενοχή του.

Η διαδικασία συμφωνήθηκε να γίνει εκεί, διότι ο Ασάνζ δεν δεχόταν να πάει σε καμμία από τις 50 Πολιτείες και επειδή το νησί είναι κοντά στην Αυστραλία.