Η πικρή ιστορία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης * Παρέμβαση Τσίπρα για να σωθεί η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Ιούλιος 2014. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) Λάμπρος Χαραλάμπους προτείνει το κλείσιμο των δύο ιστορικών εργοστασίων των Σερρών και της Ορεστιάδας, επικαλούμενος μια οικονομοτεχνική μελέτη της εταιρίας συμβούλων Kantor, τα ευρήματα της οποίας ουδέποτε ανακοινώθηκαν στους εργαζομένους, αλλά ούτε στη Βουλή, όταν ζητήθηκαν.

Σήμερα η απόφαση της ΕΚΤ για την αύξηση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα εξετάσει σήμερα την αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA), σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η σύγκρουση χαλάει τις «γαλάζιες» ισορροπίες

Στα αδιέξοδα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση αποδίδει η Ν.Δ. τις τελευταίες επιθετικές κινήσεις του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα: τη συζήτηση στη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις, που κατέληξε σε σφοδρή αντιπαράθεση, και την προαναγγελία σύστασης εξεταστικής επιτροπής.

Αποχώρησε το Ποτάμι από την επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Την απόφαση να αποχωρήσει από την επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων πήρε το Ποτάμι, κατηγορώντας την πρόεδρο της Βουλής ότι «με τη λογική 'αποφασίζομεν και διατάσσομεν' αποφάσισε να προσθέσει κι άλλον έναν τίτλο στο βιογραφικό της: αυτόν της Προέδρου της Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων».

Το έγκλημα στην υπηρεσία των εργοδοτών

Συνδικαλιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν πως επιχειρήσεις υφαντουργίας του Ελ Σαλβαδόρ προσλαμβάνουν εγκληματικές συμμορίες για να απειλούν τους συνδικαλισμένους εργάτες να πάψουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους | EDGAR ROMERO-IPS  

Μεγάλη πυρκαγιά στο Λονδίνο. Εκκενώθηκαν κτίρια μεταξύ των οποίων και το πανεπιστήμιο LSE

Συναγερμός έχει σημάνει στο κέντρο του Λονδίνου εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ηλεκτρικό κουτί που βρισκόταν κάτω από το δρόμο (υπόγεια).
Μαύρος καπνός σκέπασε τον ουρανό της περιοχής Holborn ενώ εκκενώθηκαν κτίρια με την απομάκρυνση 2.000 ατόμων. Μεταξύ των κτιρίων που εκκενώθηκαν και το πανεπιστήμιο LSE.

Στο μικροσκόπιο Βαρουφάκη όλα τα ΜΜΕ που πήραν δάνεια μέσα στην κρίση

Στον έλεγχο όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενημέρωσης θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και διαβιβάστηκε στη Βουλή.

ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ Στο υπουργείο Υγείας αύριο ο Τσίπρας

Επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας θα πργαμτοποιήσει αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στο υπουργείο Υγείας αύριο ο Τσίπρας

Πότε χρεοκόπησε τελικά η οικονομία; - Η καταστροφική πενταετία 2004-2009

Σε νέο πεδίο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης εξελίσσεται η υπόθεση της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια που ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Η πρόταση που κατατέθηκε χθες βάζει στο στόχαστρο τρεις πρώην πρωθυπουργούς, τους κ. Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά

Ποιος είναι ο μισθός των Ευρωπαίων ηγετών - Πόσα λεφτά παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα κάνει η Eurostat και αφορά στους μισθούς που παίρνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες. Ποιός είναι ο ετήσιος μισθός τους και ποιοι πρόεδροι ή πρωθυπουργοί χωρών καθώς και κορυφαία στελέχη στην Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.