ΑΑΔΕ: Η πρώτη σφράγιση πρατηρίου καυσίμων για 2 χρόνια για παράνομη δεξαμενή με νοθευμένα καύσιμα

 Στην πρώτη σφράγιση πρατηρίου καυσίμων, για δύο έτη, προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ο επιτόπιος έλεγχος ανακάλυψε ότι το σταθμευμένο στο πρατήριο βυτιοφόρο όχημα έχει συνδέσει τη μάνικα παροχής καυσίμων, στο δίκτυο παραλαβής του πρατηρίου.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

Οι ελεγκτές υπέδειξαν στον οδηγό του βυτιοφόρου να ξεκινήσει την πλήρωση του δικτύου με το μεταφερόμενο άγνωστο προϊόν, ώστε να διαπιστωθεί εάν καταγράφεται η εισροή στο σύστημα εισροών – εκροών και να εξακριβωθεί αν πρόκειται για πλήρωση νόμιμης δεξαμενής.

Πάλευε μόνος του ο Αντετοκούνμπο στο Σακραμέντο…

 Ο “Greek Freak” ήταν εξαιρετικός απέναντι στους Κινγκς, ωστόσο δεν είχε άξιο συμπαραστάτη και οι Μιλγουόκι Μπακς γνώρισαν βαριά ήττα με 129-94 στο “Golden 1 Center”.

Κακή εμφάνιση για τα “ελάφια” που παραδόθηκαν στις ορέξεις των “βασιλιάδων”. Έπειτα από 15 συνεχόμενες νίκες απέναντι στους Κινγκς, οι Μπακς ηττήθηκαν

Super League: «Συγχαρητήρια στην ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού για την πρόκριση στους 4 του UEFA Youth League!»

 Τα εύσημα στα θρυλικά “μωρά” του Ολυμπιακού για την ιστορική πρόκριση στο Final 4 του UEFA Youth League απένειμε η Super League.

Δίνοντας άλλη μια εξαιρετική ποδοσφαιρική παράσταση, τα φοβερά και τρομερά παιδιά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου επικράτησαν με 3-1 της Μπάγερν στο Μόναχο και πήραν το εισιτήριο για το Final 4 του Youth League.

FΤ: Η ΕΕ ετοιμάζει βοήθεια 7,4 δισ. ευρώ για την Αίγυπτο

 Στο Κάιρο την Κυριακή η πρόεδρος της Κομισιόν και οι πρωθυπουργοί Ελλάδας, Ιταλίας, Βελγίου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει ένα πακέτο 7,4 δισ. ευρώ για να στηρίξει την οικονομία της Αιγύπτου, εν μέσω φόβων ότι οι συγκρούσεις στη Γάζα και το Σουδάν μπορεί να εντείνουν τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα, ανέφεραν σήμερα οι Financial Times.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα μεταβεί την Κυριακή στο Κάιρο με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας, της Ιταλίας και του Βελγίου για να οριστικοποιήσουν και να ανακοινώσουν μια συμφωνία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Β. Κεχαγιά στο ΕΡΤNews: «Στον χρόνο τους οι απαντήσεις από Κασσελάκη για τις εταιρείες του – Είναι μεμπτό το ότι επιχειρηματίας επιχειρεί;»

 «Καλή ιδέα να γίνουν ένα, δύο ή τρία debate για τις Ευρωεκλογές (…) Ανεξαρτήτως αποτελέσματος ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση», επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Στο Κέντρο» και τον Γιώργο Κουβαρά.

Ερωτηθείσα για το δίλλημα που ετέθη σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για το ερώτημα ποιος θα πάει στις Βρυξέλλες να διαπραγματευτεί, δεδομένου ότι ο κ. Κασσελάκης είναι αρχηγός εδώ και έξι μήνες, χωρίς προηγούμενη πολιτική εμπειρία, η ίδια σχολίασε:

«Μετωπική» Μητσοτάκη – Κασσελάκη για τις επιχειρήσεις και τα αστακοκάραβα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ — Σφοδρή αντιπαράθεση

 «Κόκκινο» χτυπάει η αντιπαράθεση ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε νόμο για μένα, αλλά γύρισε μπούμερανγκ στον Κασσελάκη», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να μην κουνάει το δάχτυλο για το Κράτος Δικαίου. 

«Ομιλώ και ως παθών. Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ένα νόμο ο οποίος δεν είχε πολύ λογική. Στοχοποίησε εμένα και τη σύζυγο μου. Προσαρμοστήκαμε αμέσως. Τώρα ακουμπάει τον κ. Κασσελάκη και μας κουνάει το δάκτυλο.

Πειραματικό χάπι απώλειας βάρους είναι δυο φορές πιο αποτελεσματικό από το Ozempic

 Ένα νέο πειραματικό χάπι απώλειας βάρους αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό από τα Ozempic και Wegovy, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα μιας μικρής κλινικής δοκιμής.

 Στην κλινική δοκιμή της δανέζικης φαρμακευτικής Novo Nordisk, στην οποία συμμετείχαν 16 άτομα με μέσο βάρος 89 κιλά, όσοι έλαβαν τη δραστική ουσία αμυκρετίνη (amycretin), έχασαν το 13% του σωματικού τους βάρους σε διάστημα τριών μηνών, δηλαδή περισσότερα από το διπλάσιο βάρος σε σύγκριση με το Ozempic. 

Όσοι έλαβαν εικονικό φάρμακο έχασαν το 1% του σωματικού τους βάρους σε διάστημα 12 εβδομάδων.

Ερευνητές ανακάλυψαν μια ουσία στο μπρόκολο που μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη εγκεφαλικού

 Μια χημική ουσία που βρίσκεται φυσικά στο μπρόκολο θα μπορούσε μια μέρα να αποτρέψει και να θεραπεύσει τους θρόμβους αίματος που μπορεί να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο – τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Ερευνητές, με επικεφαλής μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, ανακάλυψαν ότι μια φυσική χημική ουσία που βρίσκεται συνήθως σε σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι, έχει αντιπηκτικές ιδιότητες. Η ουσία ονομάζεται σουλφοραφάνη (SFN) και έχει ήδη αναγνωριστεί για τις δυνατότητές της στην πρόληψη του καρκίνου και στη μείωση της χοληστερόλης.

Ένας ανιχνευτής σωματιδίων του CERN θα χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των όγκων του εγκεφάλου

 Οι ανιχνευτές σωματιδίων όπως αυτοί που χρησιμοποιούν οι φυσικοί στο CERN έχουν ευρείες εφαρμογές πέρα από την έρευνα. Τώρα, ένας ανιχνευτής σωματιδίων που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από φυσικούς στο CERN χρησιμοποιείται από επιστήμονες στη Γερμανία για τη θεραπεία όγκων του εγκεφάλου με μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια.

Επιστήμονες στη Γερμανία δοκιμάζουν μια νέα συσκευή απεικόνισης που έχει ενσωματωμένο το Timepix3, έναν ανιχνευτή μικρών σωματιδίων που αναπτύχθηκε στο CERN, για την στόχευση καρκινικών κυττάρων.