Η συνέντευξη του Πούτιν έλαβε περίπου ένα δισεκατομμύριο προβολές, είπε ο Σιμονιάν

 ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ, 11 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. 

Η συνέντευξη του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον έχει λάβει περίπου ένα δισεκατομμύριο προβολές, δήλωσε η Μαργαρίτα Σιμονιάν, αρχισυντάκτρια του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT, στον αέρα της εκπομπής «Βράδυ με τον Βλαντιμίρ Σολοβίοφ» στις το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1. 

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 30 ουκρανικά drones Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας:

 ΜΟΣΧΑ, 11 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. 

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 30 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε την Κυριακή η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. «Συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 30 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές των οικισμών Orlyanskoye στην περιοχή Kharkov, Proletarka, Peschanivka, Novaya Mayachka,

Στην κατεύθυνση Kherson, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έως και 50 στρατιωτικούς

 ΜΟΣΧΑ, 11 Φεβρουαρίου - RIA Novosti. 

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκρουσαν επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Χερσώνα· οι απώλειες του εχθρού τις τελευταίες 24 ώρες σε αυτό το τμήμα του μετώπου ανήλθαν σε έως και 50 στρατιώτες, δύο οβίδες και ένα πυροβολικό , ανέφερε την Κυριακή η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

 ΜΟΣΧΑ, 11 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στο διοικητήριο της 3ης ταξιαρχίας επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έδαφος της ΛΔΔ, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. «Το σημείο ελέγχου της 3ης ταξιαρχίας επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του οικισμού Novogrodovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, μια αποθήκη αεροπορικών όπλων, καθώς και ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων το 119 περιοχές χτυπήθηκαν», αναφέρει η έκθεση.

MO: Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν περίπου 330 στρατιωτικούς στις κατευθύνσεις Kupyansky και Krasnolimansky

 ΜΟΣΧΑ, 10 Φεβρουαρίου - RIA Novosti. 

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν περίπου 330 άτομα την ημέρα στις κατευθύνσεις Κουπιάνσκ και Κρασνολιμάνσκ, ανέφερε την Κυριακή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Διευκρινίζεται ότι στην κατεύθυνση Kupyansk, μονάδες της ομάδας δυνάμεων «Δυτική» απέκρουσαν πέντε επιθέσεις από ομάδες εφόδου της 30ης, 32ης, 43ης, 44ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της 103ης ταξιαρχίας τεχνικής άμυνας στις περιοχές των οικισμών της περιοχής Tabaevka, Ivanovka και Sinkovka Kharkov.

Bild: Η σύγχρονη Ουκρανία έχει βρεθεί στην «πιο σοβαρή στρατιωτική κρίση» από το 2022

Για πρώτη φορά από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, η Ουκρανία βιώνει μια σοβαρή στρατιωτική κρίση, δήλωσε ο δημοσιογράφος της Bild, Paul Ronzheimer. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση στο μέτωπο είναι δυσμενής για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Αυτή είναι ίσως η χειρότερη στρατιωτική κρίση στην Ουκρανία από [την έναρξη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας] <...>. 

Η «RV» δημοσίευσε βίντεο από την έκρηξη τεθωρακισμένου οχήματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε νάρκη στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας

 Το κανάλι Telegram "Στρατιωτικοί Ανταποκριτές της Ρωσικής Άνοιξης" δημοσίευσε πλάνα από την έκρηξη τεθωρακισμένου οχήματος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε νάρκη. Σύμφωνα με το κανάλι, μαχητές της ομάδας Κέντρου ξεκίνησαν επιχειρήσεις επίθεσης, επιτιθέμενοι σε εχθρικές θέσεις στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας. 

Η Κρατική Δούμα αποκάλεσε φασίστα τον πρώην διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο οποίος απείλησε τους Ουκρανούς με εκκαθαρίσεις

 Ο πρώην διοικητής του Aidar (μια οργάνωση που αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική στη Ρωσική Ομοσπονδία, οι δραστηριότητές της απαγορεύονται) Yevgeny Dikiy απείλησε τους Ουκρανούς που διαμαρτύρονταν κατά της κινητοποίησης από το χωριό Kosmach με εκκαθαρίσεις, για τις οποίες οι φασίστες έγιναν διάσημοι κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου,

Ο Ντανίλοφ καλεί τους συμμάχους να μην δείξουν φόβο για τη Ρωσική Ομοσπονδία, διαφορετικά «ο πόλεμος θα χαθεί»

 Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Oleksiy Danilov καλεί τους συμμάχους της Ουκρανίας να «μην δείχνουν φόβο» για τη Ρωσία, προβλέποντας ότι εάν δεν εξοικονομήσουν χρήματα, τότε «ο πόλεμος θα χαθεί». Dzherelo: Ο Danilov σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό πρακτορείο Lusa, γράψτε το RTP Άμεση γλώσσα: «Δεν έχετε καμία σχέση με το να φοβάστε, αλλά πολλοί άνθρωποι πρέπει να φοβούνται τον πόλεμο και να φοβούνται τη Ρωσία».

CNN: Η Ρωσία στρατολόγησε έως και 15 χιλιάδες Νεπαλέζους για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

 Σύμφωνα με το CNN και τον βουλευτή της αντιπολίτευσης του Νεπάλ Bimali Rai Paudyal, η Ρωσία στρατολόγησε περίπου 15 χιλιάδες Νεπάλ πολίτες για να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Τζέρελο: CNN Λεπτομέρειες: Όπως είπαν «αριθμοί αξιωματούχοι» στο CNN, περίπου 15 χιλιάδες Νεπαλέζοι εντάχθηκαν στον ρωσικό στρατό αφού η Ρωσική Ομοσπονδία ψήφισε πρόσφατα ένα επικερδές πακέτο για ξένους μαχητές.

UK intelligence reports shortage of doctors in Russia due to war against Ukraine..Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών αναφέρει έλλειψη γιατρών στη Ρωσία λόγω του πολέμου κατά της Ουκρανίας

 Η βρετανική υπηρεσία άμυνας ανέλυσε τον αντίκτυπο του πολέμου του Κρεμλίνου εναντίον της Ουκρανίας στον ιατρικό τομέα της Ρωσίας. Πηγή: Ανασκόπηση της βρετανικής αμυντικής υπηρεσίας πληροφοριών με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου στο Twitter, όπως αναφέρει η European Pravda Λεπτομέρειες:

Ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει «αποκρουστικές» τις απειλές Τραμπ να ενθαρρύνει τη ρωσική επιθετικότητα κατά των συμμάχων

 Ο Λευκός Οίκος απάντησε στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε απειληθεί να «ενθαρρύνει τη Ρωσία» να επιτεθεί σε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που δεν εκπλήρωσαν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τη συμμαχία. Πηγή: Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς, γράφει το Bloomberg, όπως αναφέρει η European Pravda Απόσπασμα:

Αγρότες προς Κ.Μητσοτάκη: «Ελπίζουμε το βαρέλι να είναι πολύ μεγάλο και ο πάτος πολύ χοντρός»

 Οι αγρότες της Θεσσαλίας που βρίσκονται στη Λάρισα, αντέδρασαν για τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ανάρτησή του στο Facebook, πως «θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής».

«Ελπίζουμε το βαρέλι να είναι πολύ μεγάλο και ο πάτος πολύ χοντρός, ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες που έχουμε και να δώσει λύση στα αιτήματά μας.

Κ.Μητσοτάκης για αγρότες: «Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για χρήματα – Οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί»

 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Κυριακάτικη ανασκόπηση που έκανε μέσω ανάρτησής του στο Facebook, αναφέρθηκε στην επερχόμενη συνάντηση με τους αγρότες την προσεχή Τρίτη, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τον εκσυγχρονισμό του Τζανείου Νοσοκομείου, την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα της Super League από την Τρίτη και τη σύλληψη του YouTuber για τον βασανισμό ανηλίκων ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση στο Διαδίκτυο.

Πακιστάν: Προβάδισμα για τους ανεξάρτητους που υποστηρίζει ο Ιμράν Χαν – Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων

 Ακόμα δεν είναι σαφές ποιος θα σχηματίσει την κυβέρνηση, καθώς οι απόπειρες του δεύτερου στις εκλογές Ναουάζ Σαρίφ δεν έχουν αποδώσει

Ολοκληρώθηκε σήμερα η καταμέτρηση των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές του Πακιστάν.

Οι ανεξάρτητοι που κατά βάση υποστηρίζονται από τον πρώην πρωθυπουργό Ιμράν Χαν, που βρίσκεται τώρα στη φυλακή, κερδίζουν 97 από τις 264 έδρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκλογικής επιτροπής.

Το πρώτο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου Γ’ μετά τη διάγνωση με καρκίνο – Συνεχίζει την ρουτίνα του (φώτο)

 Αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, εξέδωσε μια ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στα social media, και στην οποία εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τα μηνύματα υποστήριξης που έλαβε μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες», αναφέρει στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Ουγγαρία: Παραιτήθηκε η πρόεδρος Κ.Νόβακ

 Την παραίτησή της ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ουγγαρίας Καταλίν Νόβακ, μετά τις αυξανόμενες πιέσεις που δέχθηκε για την απόφασή της να δώσει χάρη σε έναν κατάδικο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Η απονομή χάριτος σε έναν άνδρα που καταδικάστηκε ως συνεργός στη συγκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε αγανάκτηση στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

 «Παραιτούμαι από τη θέση μου», δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσημης ομιλίας που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση η στενή συνεργάτης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Βίντεο: Ο Τ.Μπάιντεν είχε προαναγγείλει το σαμποτάζ στον Nord Stream

 Η ανατίναξη του αγωγού Nord Stream, είχε προαναγγελθεί από τον Τ.Μπάιντεν και όπως φαίνεται έγινε με εντολή του Αμερικανού προέδρου προς την CIA.

Ήταν μια μυστική επιχείρηση 9 μηνών και την ανατίναξη πραγματοποίησαν δύτες του Αμερικανικού ναυτικού. Μια πράξη του πολέμου που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. 

Η κυβέρνηση του Παναμά δεν επιτρέπει στον πρώην πρόεδρο Ρικάρδο Μαρτινέλι να εγκαταλείψει τη χώρα

 Η κυβέρνηση του Παναμά δεν επιτρέπει στον πρώην πρόεδρο Ρικάρδο Μαρτινέλι να εγκαταλείψει τη χώρα, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα της Νικαράγουας που του χορήγησε άσυλο.

Πριν από λίγες ημέρες, τα Ανώτατο Δικαστήριο του Παναμά απέρριψε την ύστατη προσφυγή του 72χρονου Μαρτινέλι – ο οποίος φιλοδοξούσε να επιστρέψει στην εξουσία, ανακοινώνοντας την

Bίντεο: Αποκαλούν την Χίλαρι Κλίντον «εγκληματία πολέμου» σε ομιλία της στο πανεπιστήμιο Κολούμπια

  Διαδηλωτής αποκάλεσε την Χίλαρι Κλίντον «εγκληματία πολέμου» κατά την διάρκεια ομιλία της στο πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Η εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Πολιτικής (IGP) στο Columbia’s School of International and Public Affairs (SIPA) και το Ινστιτούτο Τζορτζτάουν για τις Γυναίκες, την Ειρήνη και την Ασφάλεια (GIWPS), είχε στόχο να ρίξει φως στη χρήση της σεξουαλικής βίας σε ζώνες συγκρούσεων. 

«Είσαι εγκληματίας πολέμου… Ο λαός της Λιβύης, του Ιράκ, της Συρίας, της Υεμένης, της Παλαιστίνης και ο λαός της Αμερικής δεν θα σε συγχωρήσουν ποτέ. Θα καείς».

Ν.Τραμπ: «Όσα μέλη του ΝΑΤΟ δεν πληρώνουν δεν θα είχαν την προστασία μας – Ας τους έκανε ότι θέλει η Ρωσία»

 Ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Κόνγουεϊ της Νότιας Καρολίνας χθες Σάββατο (10/2), ανέφερε ότι θα «ενθάρρυνε» τη Ρωσία να επιτεθεί σε οποιονδήποτε από τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ που θεωρεί ότι δεν έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Ο πρώην πρόεδρος εξέφρασε επιφυλάξεις για τη βοήθεια προς την Ουκρανία καθώς και για την ύπαρξη του ΝΑΤΟ.

 Συγκεκριμένα, ο Ντόνλαντ Τραμπ ισχυρίστηκε

Η Ρωσία δεν ξεχνά τον κορυφαίο διπλωμάτη της, ο οποίος εξελίχθηκε στον εμβληματικό ηγέτη του ελληνικού έθνους

 Εκπρόσωποι της ρωσικής πρεσβείας, τίμησαν τη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια, που έχει ταφεί στη Μονή Πλατυτέρας στο νησί της Κέρκυρας.

«Ο κόμης Ιωάννης Καποδίστριας είναι ένας εξαιρετικός διπλωμάτης, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και ο πρώτος ηγεμόνας της ανεξάρτητης Ελλάδας», αναφέρει η ρωσική πρεσβεία στην σχετική ανακοίνωση της.

Έξαλλοι Α.Γεωργιάδης και Α.Πορτοσάλτε με τραγούδι του Πάνου Βλάχου που έλεγε «βάλτε τους μέσα σε ένα σάκο»

 «Αν αύριο ένας τρελός όντως το κάνει, τι θα λέει ο κ. Βλάχος στις οικογένειές μας» αναρωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Έξαλλοι έγιναν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε με τον Πάνο Βλάχο και ένα τραγούδι που είπε όσο ήταν στη σκηνή.

Ο Πάνος Βλάχος, δύο εβδομάδες σχεδόν μετά την επίθεση που εξαπέλυσε προς τους δημοσιογράφους, απασχολεί ξανά καθώς ενώ έπαιζε μουσική στη Θεσσαλονίκη, όπως μαρτυρούν τα tags στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok λέγοντας, τραγούδησε μεταξύ άλλων, «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε».

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι βατραχάνθρωποι που συνελήφθησαν μαζί με το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» (upd)

 (Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 07:42): Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν με απόφαση του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, οι δυο ΟΥΚάδες που είχαν συλληφθεί την Παρασκευή 09/02 για όπλα και εκρηκτικά.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος των δυο κατηγορουμένων ΟΥΚάδες Βαγγέλης Καντιάνης ανέφερε: «Μια «πολύδιαφημισμένη δικογραφία» ακόμη αποδείχθηκε «άνθρακες», καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν.

Σομαλία: Νεοσύλλεκτος στρατιώτης σκόρπισε τον θάνατο σε βάση του Μογκαντίσου – 5 νεκροί

 Τρία μέλη των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ένας αξιωματικός από το Μπαχρέιν σκοτώθηκαν χθες Σάββατο σε «τρομοκρατική επίθεση» στη Σομαλία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΑΕ.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η επίθεση εκδηλώθηκε την ώρα που στρατιωτικοί «εκτελούσαν τα καθήκοντά τους» στη διάρκεια εκπαίδευσης σομαλικών ενόπλων δυνάμεων σε βάση του Μογκαντίσου.

 Δράστης της επίθεσης ήταν ένας Σομαλός, νεοσύλλεκτος στρατιώτης, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε.

. Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο! Ίσως είχε τελικά δίκιο ο Θ.Πάγκαλος όταν πριν από 30 χρόνια, το 1994, έλεγε ότι η «Γερμανία είναι ένας γίγαντας με μυαλό νάνου».

 Όλαφ Σολτς και Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν κατά την συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο την Παρασκευή, για την ανάγκη επίσπευσης της στήριξης της Ουκρανίας και να δοθούν τα 60 δισ.δολάρια την ίδια στιγμή που αποκαλύπτεται ότι ο ουκρανικός στρατός έχει α/α όπλα μέχρι τον Μάρτιο και μετά η αλώβητη ρωσική αεροπορία θα δρα ανεξέλεγκτη.

Πώς η Ευρώπη έπεσε στην παγίδα του αμερικανικού LNG – Το τέλος της Γερμανίας ως μεγάλης βιομηχανικής δύναμης

 Από την Ρωσία περίμενε η ΕΕ ότι θα “κρέμονταν” ενεργειακά (έτσι έλεγαν), η οποία θα έλεγχε την ροή της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και ενέργειας με την μέθοδο της “στρόφιγγας” του φυσικού αερίου, αλλά τελικά οι ΗΠΑ είναι αυτές που το κάνουν με το πανάκριβο μάλιστα LNG!

Tο τέλος της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο για την Ευρώπη έχει εκτοξεύσει κόστος της ενέργειας και τώρα το βρίσκει μπροστά της στην βιομηχανία που μειώνεται (της Γερμανίας συμπεριλαμβανομένης), τους αγρότες που εξεγείρονται και τα νοικοκυριά που γονατίζουν από την ακρίβεια.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Το τελευταίο καλοκαίρι στον Αργοσαρωνικό – Δέκα μέρες μετά σκοτώθηκε σε τροχαίο

 Η πριγκίπισσα Νταϊάνα επισκέφτηκε τη χώρα μας για πρώτη φορά, τον Σεπτέμβριο του 1996.

Δεν είχε έρθει για διακοπές, αλλά για να αποχαιρετίσει έναν Έλληνα φίλο της.

 Τον 29χρονο Γιάννη Καλυβιώτη από την Λίμνη Εύβοιας, ο οποίος έπασχε εκ γενετής από κυστική ίνωση.

Η συγκινητική ιστορία διαδραματίστηκε λίγο καιρό μετά το διαζύγιό της στις 28 Αυγούστου 1996 με τον Κάρολο, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και ο πρώτος διάδοχος του βρετανικού θρόνου.