CNN: Η Ρωσία στρατολόγησε έως και 15 χιλιάδες Νεπαλέζους για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

 Σύμφωνα με το CNN και τον βουλευτή της αντιπολίτευσης του Νεπάλ Bimali Rai Paudyal, η Ρωσία στρατολόγησε περίπου 15 χιλιάδες Νεπάλ πολίτες για να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Τζέρελο: CNN Λεπτομέρειες: Όπως είπαν «αριθμοί αξιωματούχοι» στο CNN, περίπου 15 χιλιάδες Νεπαλέζοι εντάχθηκαν στον ρωσικό στρατό αφού η Ρωσική Ομοσπονδία ψήφισε πρόσφατα ένα επικερδές πακέτο για ξένους μαχητές. Το πακέτο περιελάμβανε τουλάχιστον 2 χιλιάδες δολάρια σε μισθό το μήνα και μια ταχεία διαδικασία για την απόκτηση ρωσικού διαβατηρίου. Σύμφωνα με τον δείκτη που δημιούργησε η εταιρεία συμβούλων Henley & Partners, το διαβατήριο του Νεπάλ είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο όσον αφορά την παγκόσμια κινητικότητα, δεύτερο μόνο μετά τη Νότια Κορέα, και η χώρα είναι ένα Αυτό είναι το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στον κόσμο. Η κυβέρνηση του Νεπάλ δηλώνει ότι σχεδόν 200 άτομα πολεμούν στον ρωσικό στρατό και ότι τουλάχιστον 13 Νεπάλ έχουν σκοτωθεί στη ζώνη μάχης. Ωστόσο, οι νομοθέτες και οι αξιωματούχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Νεπάλ φαίνεται να πιστεύουν ότι αυτές οι επίσημες εκτιμήσεις υποτιμούν σημαντικά τους πραγματικούς αριθμούς.

Στο εσωτερικό, ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής του Νεπάλ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Bimala Rai Paudyal, δήλωσε την Πέμπτη στην Άνω Βουλή του κοινοβουλίου ότι 14.000 με 15.000 Νεπαλέζοι πολεμούν στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, προσπαθώντας να Αρκετοί άνθρωποι που επέστρεψαν από τη ζώνη μάχης και απηύθυνε έκκληση στις ρωσικές αρχές Εισάγετε τους αριθμούς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Νεπάλ, τέσσερα μαχητικά του Νεπάλ κατευθύνονται στην Ουκρανία ως στρατιωτική δύναμη. Το ρωσικό υπουργείο Υγείας δεν απάντησε στο αίτημα του CNN σχετικά με τον αριθμό των Νεπαλέζων που στρατολογήθηκαν από τον ρωσικό στρατό και για το πόσοι από αυτούς έχουν ήδη πεθάνει. Έχοντας αναλύσει τα προφίλ στο TikTok 10 Νεπαλέζων που ήρθαν στη Ρωσία για να ενταχθούν στον στρατό, το CNN, με τη βοήθεια δορυφορικών εικόνων, εντόπισε τον τόπο διαμονής τους στο αρχικό κέντρο του «Avangard» - την ακαδημία Vyskov έξω από τη Μόσχα. 

Η Ακαδημία δημιουργήθηκε ως στρατιωτική ακαδημία νεολαίας και αυτοχαρακτηρίζεται ως κέντρο «πατριωτικής εκπαίδευσης». Μετατράπηκαν σε πρωτοβάθμια ακαδημία για την εκπαίδευση ξένων νεοσυλλέκτων που θα πήγαιναν στον ρωσικό στρατό. Ο στρατιώτης περιέγραψε τους συντρόφους του από την αρχή ως δόκιμους από αυτή την εποχή. Ανάμεσα στους συμμαθητές μου ήταν Αφγανοί, Ινδοί, Κονγκολέζοι και Αιγύπτιοι. Στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την «Πρωτοπορία», που βρίσκεται κοντά στα κοινωνικά σύνορα, μπορείτε να δείτε δεκάδες στρατιώτες που μοιάζουν με μετανάστες από την Powder Asia, με Ρώσους εκπαιδευτές που είναι σαν αυτόχθονες Ρώσοι. 

Μετά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης στο Vanguard, το CNN υποστήριξε τουλάχιστον δύο στρατιώτες στη βάση του πλοίου κοντά στο εκπαιδευτικό πεδίο Alabino. Σε αυτό το πεδίο εκπαίδευσης μηχανοποιημένου πεζικού, το οποίο είναι αποτέλεσμα πρόσθετης δύναμης Bellingcat Discord, ένας αριθμός στρατιωτών από την Powdered Asia σε πλήρη ετοιμότητα μάχης, φαίνεται ότι το έμαθαν, καθώς και δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα Με μερικά σημαντικά αντικείμενα, ετοίμασαν επίσης τις τσάντες ομιλίας μας και φάγαμε Σε μεγάλο βαθμό, ήταν χαλασμένοι ανάμεσα στους Ρώσους στρατιώτες. 

Πολλοί Νεπαλέζοι, που εντάσσονται πριν από τον ρωσικό στρατό, δηλώνουν ότι δεν παρακούουν τον ρωσικό στρατό, αλλά εξηγούν ότι οι εκπαιδευτές στο Avangard προσπαθούν να διδάξουν την αγγλική γλώσσα στους ανθρώπους. Ορισμένοι Νεπαλέζοι μαχητές, που στράφηκαν προς τον πατριδοκάπηλο, ονομάστηκαν Ρωσία από το CNN ως το πλούσιο κρέας του πολέμου. 

"Οι Νεπάλ και άλλοι ξένοι μαχητές πολεμούν πραγματικά στην πρώτη γραμμή στη ζώνη μάχης. Οι Ρώσοι βρίσκονται αρκετές εκατοντάδες μέτρα μακριά για υποστήριξη", είπε ο Σούμαν Ταμάνγκ, ο οποίος έφυγε από τη Ρωσία από πέρυσι. «Μερικοί από τους φίλους μου αναγνώρισαν μια σκληρή αταξία στο πλευρό του Ρώσου διοικητή, αν ήθελαν να αποκαλύψουν την ανησυχία τους», πρόσθεσε. Ο άνδρας δήλωσε επίσης για την παρουσία του τρέχοντος εξοπλισμού μάχης στην ομάδα του. Οι Νεπαλέζοι, που θέλουν να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό, έρχονται τώρα στη Ρωσία για τουριστική βίζα. Οι περισσότεροι άνθρωποι που πήραν συνέντευξη από το CNN είπαν ότι περνούσαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή την Ινδία. Μετά την προσγείωση στη Μόσχα, οι βρωμιές πηγαίνουν στον σταθμό στρατολόγησης, όπου υποβάλλονται σε φυσική εξέταση, οι βρωμές έχουν εντοπιστεί. Υπογράφεται ένα συμβόλαιο ποταμού και οι άνθρωποι λαμβάνουν κατάθεση από μια ρωσική τράπεζα για τουλάχιστον 2.000 $ του μηνιαίου μισθού τους. Πολλοί μαχητές λένε ότι έλαβαν επίσης μπόνους - και όσο περισσότερο μένουν στην πρώτη γραμμή, τόσο περισσότερα μπόνους αφαιρούν. Το Dekhto φαίνεται να έχει μειωθεί στα 4.000 $ το μήνα. Σε μερικούς Νεπάλ που πολέμησαν στη μάχη της Ρωσίας είπαν ότι είχαν περάσει μόνο μια σύντομη εκπαίδευση πριν σταλούν στη μάχη. Η εντολή του Νεπάλ είναι να προστατεύσει τους πολίτες του από το να πάνε στη Ρωσία για να κερδίσουν χρήματα και μοιράζοντας ευκαιρίες σε άτομα που σχεδιάζουν να πάνε σε χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για βίζα επισκέπτη. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Νεπάλ κάλεσε τη Ρωσία να αρχίσει να στρατολογεί Νεπάλ πολίτες και να στείλει στην πατρίδα τα λείψανα των νεκρών στον πόλεμο. «Είμαστε πολύ σοκαρισμένοι που η Ρωσία στρατολογεί πολίτες μας και τους στέλνει στη ζώνη μάχης υπό την παρούσα κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Νεπάλ Narayan Prakash Saud σε συνέντευξή του στο CNN.

Ο υπουργός είπε ότι ο μεσολαβητής του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας τον περασμένο μήνα φώναξε γιόγκο, έτσι ώστε «θα τακτοποιήσουν» τα προβλήματα του Νεπάλ, αλλά έχοντας μάθει ότι η Μόσχα δεν έχει βγάλει ακόμη χρήματα. «Δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες για το τι θέλει να εκμεταλλευτεί η Ρωσία», είπε, προσθέτοντας ότι η Μόσχα είναι υπεύθυνη για «σεβασμό της άποψης του Νεπάλ». "Έχουμε μια παραδοσιακή συμφωνία με πολλές χώρες για τη στρατολόγηση των πολιτών μας στο στρατό των χωρών τους. Αλλά δεν έχουμε μια τέτοια συμφωνία με τη Ρωσία για αυτό το είδος στρατολόγησης στο στρατό ή στις υπηρεσίες ασφαλείας", είπε. 

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ζήτησε ένα ταξίδι στη Μόσχα για να συζητήσει το φαγητό, αλλά ελέγχει το αίτημα της ρωσικής κυβέρνησης. Ο Σαούντ ανακοίνωσε επίσης ότι το Νεπάλ διαπραγματεύεται με Ουκρανούς αξιωματούχους για την απελευθέρωση τεσσάρων στρατευμάτων του Νεπάλ που αιχμαλωτίστηκαν από την Ουκρανία από την πρώτη γραμμή. Έχοντας πει ότι η Ουκρανία έχει ενέργειες «φύλαξης» και «νόμιμης τροφής», η τάξη του Νεπάλ εργάζεται πάνω σε αυτές. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με το CNN, δεν είναι σαφές ότι θα έχουν τα δικαιώματα

Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...