Ν.Πεσκόφ: «Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα τερματιστεί αν το Κίεβο αποκλείει τις συνομιλίες»

 Ο Β.Πούτιν «πιθανόν» να υπογράψει νόμο για την ενσωμάτωση των ουκρανικών περιοχών κατά τη διάρκεια της ημέρας

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα ότι η «ειδική στρατιωτική του επιχείρηση» στην Ουκρανία δεν θα τερματιστεί εάν το Κίεβο αποκλείσει τις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι «χρειάζονται δύο πλευρές για να διαπραγματευθούν».

«Είτε θα περιμένουμε για τον σημερινό πρόεδρο να αλλάξει τη στάση του είτε θα περιμένουμε για τον επόμενο πρόεδρο να αλλάξει τη θέση του προς το συμφέρον του ουκρανικού λαού», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Βίντεο: «Ουκρανοί» που μιλούν… αγγλικά χτυπούν ρωσικές θέσεις με αντιαρματικό

 Οι δυτικοί μισθοφόροι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή

Κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά πόσοι είναι οι Δυτικοί μισθοφόροι που αυτή την στιγμή συμμετέχουν ενεργά στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Κάποιες δυτικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό τους περίπου στις 80.000 και πρόκειται για πρώην στρατιωτικούς δυτικών στρατών.

Σ.Λαβρόφ: «Υπερασπιζόμαστε την Πατρίδα μας από τη γενοκτονία των οπαδών των ναζί»

 Οι κάτοικοι των νέων περιοχών μπορούν να αποκτήσουν ρωσική υπηκοότητα με την υποβολή αιτήσεων & ορκωμοσία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άνω Δούμα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ήρθε η ώρα της αλήθειας. Δεν αντιμετωπίζουμε φανταστικές απειλές σε μακρινές χώρες, αλλά υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας, την Πατρίδα μας, όλο το λαό μας από την πραγματική γενοκτονία που διέπραξαν οι απόγονοι και οι οπαδοί των ναζιστών».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθετεί τη χρήση ενός γενικού φορτιστή για ηλεκτρονικές συσκευές από το φθινόπωρο του 2024,το USB-C

 Η τελευταία αβεβαιότητα που αιωρείται πάνω από τον κοινό ευρωπαϊκό φορτωτή αρθεί την Τρίτη 4 Οκτωβρίου με την ψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, της οδηγίας για τον «καθολικό φορτιστή για ηλεκτρονικές συσκευές».

 Οι κατασκευαστές έχουν στη διάθεσή τους δύο χρόνια για να συμμορφωθούν: το φθινόπωρο του 2024, τα περισσότερα νέα μοντέλα κινητών ηλεκτρονικών συσκευών θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με την ίδια υποδοχή τροφοδοσίας, σύμφωνα με το πρότυπο USB-C, το οποίο θα τους επιτρέπει να μοιράζονται τον ίδιο φορτιστή.

“We must take advantage of the European Political Community to prepare for EU enlargement”

 Η πρώτη συνεδρίαση της νέας Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου στην Πράγα υπό την Τσεχική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Η ιδέα ενός τέτοιου φόρουμ ξεκίνησε στις 9 Μαΐου από τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

Χρηματοπιστωτικές αγορές: η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκδίδει μια «παγκόσμια προειδοποίηση» για τους συστημικούς κινδύνους

 Ας τον πούμε Παύλο. Είναι μεσίτης σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα και η δουλειά του είναι να βρει επενδυτές που είναι πρόθυμοι να βάλουν τα χρήματά τους στα ομόλογα του Δημοσίου των κυβερνήσεων της Κεντρικής Ευρώπης. Για περισσότερους από έξι μήνες δυσκολευόταν να τους πείσει. «Μου λένε: “Γιατί να επενδύσω στη Σερβία ή τη Ρουμανία όταν μπορώ να βάλω τα χρήματά μου στις Ηνωμένες Πολιτείες για 3% ή 4%; »

Ο θρήνος του συνοψίζει την τεράστια ταλάντευση του εκκρεμούς που συγκλονίζει αυτή τη στιγμή τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Μπανγκλαντές: Χωρίς ρεύμα 130 εκατ. άνθρωποι μετά από γενικευμένο μπλακ-άουτ

 Τουλάχιστον 130 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο Μπανγκλαντές, καθώς μια βλάβη του δικτύου οδήγησε σε γενικευμένο μπλακ-άουτ, ανακοίνωσε η δημόσια επιχείρηση ηλεκτροδότησης.

Το δίκτυο «κατέρρευσε» στις 14.00 τοπική ώρα και, εκτός από ορισμένες περιοχές του βορειοδυτικού Μπανγκλαντές, η υπόλοιπη χώρα δεν έχει πλέον ηλεκτρικό, ανέφερε ο Σαμίν Αχσάν, ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ανάπτυξης Ενέργειας. 

Δύο στους τρεις κατοίκους της χώρας έμειναν χωρίς ρεύμα, διευκρίνισε.

Από την αρχή της επιστράτευσης έφυγαν από τη Ρωσία περίπου 700.000 άτομα, σύμφωνα με ιστοσελίδα που επικαλείται ρωσικές πηγές

 Περίπου 700.000 άτομα εγκατέλειψαν τη Ρωσία από την αρχή της επιστράτευσης, γράφει η ιστοσελίδα της ρωσικής έκδοσης του περιοδικού Forbes, επικαλούμενη πηγές στη διοίκηση της ρωσικής προεδρίας.

Σχεδόν μέσα σε δύο εβδομάδες από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η μερική επιστράτευση, τη Ρωσία εγκατέλειψαν περίπου 700 χιλιάδες άτομα, εκ των οποίων 200 χιλιάδες πήγαν στη Καζακστάν, γράφει το Forbes, επισημαίνοντας ότι είναι άγνωστο πόσοι από εκείνους που έφυγαν είναι τουρίστες και πότε σχεδιάζουν να επιστρέψουν.

Πηγή του Forbes, που γνωρίζει τις εκτιμήσεις του

Βέλγιο: Απεργία στους σιδηροδρόμους – Θα κυκλοφορεί ένα στα τέσσερα τρένα Βέλγιο: Απεργία στους σιδηροδρόμους - Μόνο ένα στα τέσσερα τρένα θα κυκλοφορεί την Τετάρτη

 Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων αναμένονται απόψε το βράδυ και μέχρι το πρωί της Πέμπτης, μετά την απεργία που κήρυξε ένα συντονιστικό των συνδικάτων των σιδηροδρομικών που διεκδικούν από την κυβέρνηση καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Μόνο ένα στα τέσσερα τρένα θα κυκλοφορεί αύριο, Τετάρτη, και παρότι η απεργία λήγει στις 22:00, η κυκλοφορία «θα διαταραχθεί μέχρι το τέλος της ημέρας», προβλέπει η εθνική εταιρία των βελγικών σιδηροδρόμων (SNCB) στον ιστότοπό της.

Συνταγματικές τροποποιήσεις στη Ρωσία για την αποδοχή των νέων περιοχών

 Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, η Άνω Βουλή του Ρωσικού Κοινοβουλίου, ενέκρινε σήμερα ομόφωνα τέσσερις ομοσπονδιακούς συνταγματικούς νόμους σχετικά με την αποδοχή των αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (DPR, LPR), καθώς και των περιοχών Χερσώνα και Ζαπορίζια της Ουκρανίας στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τους νόμους, οι κάτοικοι των τεσσάρων νέων οντοτήτων αναγνωρίζονται ως Ρώσοι πολίτες από τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, την ημέρα που οι περιοχές εντάχθηκαν στη Ρωσία, και έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να μην δεχθούν τη ρωσική υπηκοότητα, αναφέρει η TAS.

Η κλιματική ώθηση της Κίνας θα μπορούσε να δημιουργήσει νέους παγκόσμιους παίκτες, ακόμη και αν το Πεκίνο δεν τηρήσει τη δέσμευσή του

 Η Κίνα στοχεύει να φτάσει στο μέγιστο των εκπομπών άνθρακα το 2030. Στη φωτογραφία εδώ είναι ένα αιολικό πάρκο στο Chongqing στη νοτιοδυτική Κίνα, στις 28 Ιουνίου 2022.

ΠΕΚΙΝΟ — Η Κίνα λέει ότι θέλει να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2060 — και αυτές οι δηλωμένες φιλοδοξίες γεννούν εταιρείες που θα μπορούσαν μια μέρα να γίνουν παγκόσμιοι ηγέτες στους τομείς τους.

Πριν από δύο χρόνια, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ανακοίνωσε επίσημα ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα αγωνιστεί για κορυφαίες εκπομπές άνθρακα το 2030 και ουδετερότητα άνθρακα το 2060.

Hurricane politics: The peril is Category 5

A favorite proverb about politics emanates from late British Prime Minister Harold MacMillan.

A student once asked MacMillan what factor in politics posed the greatest challenge for leaders.

“Events, dear boy,” replied MacMillan.

Mother Nature may not bear responsibility for the future of all politicians. But to paraphrase MacMillan, “weather events” hold the potential to undercut even the most savvy of pols.

Bad weather and politics are often a toxic, unpredictable brew.

Η Tesla έκανε επίδειξη του ανθρωποειδούς ρομπότ Optimus την Παρασκευή το βράδυ.

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, και ηγέτες από τις ομάδες τεχνητής νοημοσύνης και υλικού της εταιρείας αναμένεται να μιλήσουν στο AI Day 2022 της εταιρείας, μια εκδήλωση πρόσληψης μηχανικών, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά την Παρασκευή από τις 5:00 μ.μ. στην Καλιφόρνια. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ημέρα AI 2022 εδώ.

Κατά την τελευταία Ημέρα AI τον Αύγουστο του 2021, ο Μασκ είπε ότι η Tesla επρόκειτο να κατασκευάσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ, το οποίο αναφέρεται είτε ως Tesla Bot είτε ως Optimus σήμερα.

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης στόχευσαν 40 ισραηλινούς στόχους στο βόρειο Ιράκ

 Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν , ταξίαρχος Muhammad Pakpour, κατηγόρησε «το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τις αντιιρανικές βάσεις στο βόρειο Ιράκ προς όφελός του», τονίζοντας ότι «40 σημεία εκεί έγιναν στόχοι δεκάδων drones αυτοκτονίας».

Το ιρανικό πρακτορείο Mehr  μετέδωσε ότι «η ακρίβεια των πυραύλων και των drones των Φρουρών της Επανάστασης είναι υψηλή», σημειώνοντας ότι «σε ορισμένες περιοχές χτυπήσαμε περίπου 40 στόχους με περισσότερους από 70 πυραύλους και δεκάδες drones με ακρίβεια 99%».

«Πριν χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα οι Ρώσοι θα κάνουν δοκιμή» – Τα πάντα για το «όπλο της αποκάλυψης» του προέδρου Πούτιν

 «Το ΝΑΤΟ έχει αντι βαλλιστικά συστήματα και μπορεί να αναχαιτίσει σε κάποιο βαθμό πυραύλους της Ρωσίας. Η Ρωσία λοιπόν, όταν αποσύρθηκε η Αμερική και το ΝΑΤΟ από την αντιβαλλιστική συνθήκη και έβαλε παντού αντιβαλλιστική ασπίδα, είπε: “Μπορείτε να αναχαιτίσει τους πυραύλους μου. Εγώ θα κάνω τορπίλες και θα έρχονται υποβρύχια και όχι από τον αέρα”. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε αυτή η τορπίλη», εξήγησε ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων και καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Επιστημών, Θεόδωρος Λιόλιος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Ουκρανός πρεσβευτής λέει στον Έλον Μασκ να ‘f— off’ «αποχωρήσει» αφού ο δισεκατομμυριούχος εξοργίζει το έθνος με δημοσκόπηση στο Twitter

 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ — Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας Έλον Μασκ προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης των ανώτατων αξιωματούχων της Ουκρανίας τη Δευτέρα, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla έγραψε στο Twitter αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν το πιο πιθανό αποτέλεσμα της βάναυσης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.


«F-off είναι η πολύ διπλωματική απάντησή μου σε εσάς», έγραψε ο απερχόμενος πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία, Andrij Melnyk, απαντώντας στο tweet του Μασκ. «Το μόνο αποτέλεσμα είναι ότι τώρα κανένας Ουκρανός δεν θα αγοράσει ΠΟΤΕ τα χάλια σας. Καλή σου τύχη λοιπόν.»

Το Arab Media Forum ξεκινά στο Ντουμπάι

 Υπό τη γενναιόδωρη αιγίδα του Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, Αντιπροέδρου και Πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Κυβερνήτη του Ντουμπάι, «ο Θεός να τον προστατεύει», ξεκίνησε σήμερα το «Arab Media Forum», το οποίο θα διεξαχθεί σε δύο ημέρες στο Madinat Jumeirah – Dubai με τη συμμετοχή περισσότερων από 3000 επισήμων. Κυβερνητικά στελέχη, ηγέτες των Εμιράτων, αραβικών και διεθνών οργανισμών μέσων ενημέρωσης, συντάκτες εφημερίδων,

Το Συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας εγκρίνει την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών

 Το Συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Άνω Βουλή του κοινοβουλίου, ψήφισε την Τρίτη την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία, καθώς η Μόσχα επιδιώκει επισήμως να προσαρτήσει εδάφη που κατασχέθηκαν από το Κίεβο κατά τη διάρκεια της επτάμηνης σύγκρουσης.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενέκρινε ομόφωνα νομοθεσία για την προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια, μετά από παρόμοια ψηφοφορία στην Κρατική Δούμα, τη ρωσική Κάτω Βουλή, τη Δευτέρα.