Δήλωση «βόμβα» από Κογκρέσο: «Όχι» στονΤραμπ για κήρυξη πολέμου με το Ιράν!

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει την έγκριση του Κογκρέσου να κηρύξει πόλεμο στο Ιράν, δήλωσε την Πέμπτη η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Τεχεράνη.

Η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι η κυβέρνηση αναμένεται να ενημερώσει αργότερα σήμερα τους κορυφαίους βουλευτές και γερουσιαστές των δύο κομμάτων –την αποκαλούμενη "Ομάδα των Οκτώ"– για τις εξελίξεις στο Ιράν.

Σοκ: Ετοιμάζονται για γενικευμένη σύρραξη στο Κουβέιτ!

Συναντήσεις λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στο Κοινοβούλιο του Κουβέιτ σχετικά με πολεμικές προετοιμασίες και πιθανή σύρραξη στην περιοχή.

Η Εθνική Φρουρά της χώρας τέθηκε από χτες σε κατάσταση πολεμική ετοιμότητας ενώ έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας γύρω από κρίσιμες εγκαταστάσεις όπως πετρελαιοπηγές κτλ.

Kiowa Warrior-Έφθασαν οι "ινδιάνοι" του Αιγαίου.. FOTO-VIDEO

Στο εμπορικό λιμάνι του Βόλου «έδεσε» το βράδυ της Τετάρτης το φορτηγό πλοίο «Ocean Giant», που ήταν αγκυροβολημένο από το πρωί της Δευτέρας ανοιχτά της Αγριάς και το οποίο μεταφέρει τα OH-58D Kiowa Warrior, που θα αποτελέσουν απόκτημα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, στο Στεφανοβίκειο.Όπως αναφέρει το Magnesianews, το «Ocean Giant» ανέμενε στη θάλασσα, ώστε να αποπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο «Le Bougainville» που βρισκόταν στο λιμάνι του Βόλου. Η εκφόρτωση των 70 μεταχειρισμένων ένοπλης αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης ελικοπτέρων, ενός Chinook CH-47D (ΕΣ 930), καθώς και αρκετών παρελκόμενων, τόσο για τα OH-58D όσο και για τα Chinook, ξεκίνησε σήμερα.

Ο γαλλικός στόλος ρίχνει άγκυρα στην Κύπρο

Αποφασιστική είναι η απάντηση της Λευκωσίας στις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, με την παρουσία του πλοίου γεωτρύπανου «Πορθητής». Η Κύπρος μπορεί να έδειξε πως ικανοποιείται από τις αυστηρές δηλώσεις ΗΠΑ και Ε.Ε., αλλά δεν μένει σε αυτές. Η υπογραφή συμφωνίας που