Τουρκία: Άλλος ένας Κούρδος δήμαρχος στη φυλακή

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα έναν δήμαρχο, που ανήκει στο κύριο φιλοκουρδικό κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης, ως ύποπτο για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Αζίμ Γιατσάν, δήμαρχος του Ιπέκιολου, στην επαρχία Βαν (νοτιοανατολική Τουρκία), καθώς και η αντιδήμαρχός του Σεχζαντέ Κουρτ, συνελήφθησαν νωρίς το πρωί και τέθηκαν υπό κράτηση ως ύποπτοι από τις αρχές για συμμετοχή στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), μετέδωσε το Ανατολή.

Mark Mazower: Ένας υμνητής της Τουρκοκρατίας στην επιτροπή εορτασμού του 1821;

Αυτό μόνον στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί. Στην Επιτροπή για τους εορτασμούς των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 θα τοποθετηθεί ιστορικός ο οποίος έχουν καταφερθεί εναντίον αυτής της Επανάστασης, την οποία και έχει επί της ουσίας περιγράψει ως “εθνικιστική εκδήλωση”, ενώ αμφισβητεςί ευθέως τη συνέχεια του ελληνικού έθνους…

Σύμφωνα με την είδηση, όπως την ανάρτησαν προ ολίγου οι καλοί συνάδελφοι του iefimerida, “Οι κορυφαίες προσωπικότητες και ιστορικοί Μαρκ Μαζάουερ και Στάθης Καλύβας θα συμμετέχουν στην επιτροπή «Ελλάδα 2021».

«Ελλάδα 2021» : Ποια είναι τα 31 μέλη της Επιτροπής

 Τα ονόματα που θα πλαισιώσουν την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» γνωστοποιήθηκαν μετά το πέρας της πανηγυρικής έναρξης των εργασιών της Επιτροπής στη Βουλή, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Τα 31 μέλη της Επιτροπής, πρόεδρος της οποίας είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου  είναι τα εξής:

Οι κορυφαίοι πανεπιστημιακοί από την Αμερική και τη Βρετανία:

Ήταν η Αθήνα του Χρυσού Αιώνα μια ιμπεριαλιστική υπερδύναμη της αρχαιότητας;

Στην παγκόσμια ιστορία υπάρχουν πολλά σημεία αναφοράς, πολλές στιγμές και περίοδοι που έχουν αφήσει ένα ισχυρό στίγμα στην ανθρώπινη εξέλιξη. Μία από αυτές τις περιόδους είναι και ο λεγόμενος «Χρυσός Αιώνας», ο 5ος αιώνας π.Χ. της αρχαίας πόλης της Αθήνας.
Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Κάλτσα

Σε μεγάλο βαθμό η αρχαία Αθήνα είναι ένας από τους πυλώνες πάνω στους οποίους χτίστηκε ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός, αφού έχει συμβάλει σε πολλά επίπεδα της ανθρώπινης σκέψης, όντας το πρώτο υπόδειγμα δημοκρατικής

Να τι τουριστικό θα μπορούσες να κάνεις αν το χρήμα δεν είναι θέμα

Όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, το κόστος παραμένει καθοριστικότατος παράγοντας όταν επιλέγουμε διακοπές ή ταξίδια αναψυχής.
Άλλωστε, αν δεν ήταν απλησίαστα, κάποια πράγματα δεν θα ήταν και όνειρα. Και όνειρο είναι πράγματι αυτό που προσφέρει μια κρουαζιέρα αλλιώτικη από τις άλλες στις άγριες ερημιές του Κομόντο!

ΚΚΕ: Η καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την παρέμβαση Μ. Σαλμά συνιστά σοβαρό πολιτικό ζήτημα

Σοβαρό πολιτικό ζήτημα συνιστά η καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά σε εκκρεμή ποινική υπόθεση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Βραζιλία : Αποφυλακίστηκε ο Λούλα

Ο 74χρονος πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας αφέθηκε ελεύθερος, έχοντας μείνει στη φυλακή της Κουριτίμπα πάνω από ενάμιση χρόνο.

Πράσινο φως για την αποφυλάκιση του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, έδωσε δικαστής, μετά την απόφαση που έλαβε την Πέμπτη (07/11) το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Λίγη ώρα μετά, χαμογελώντας, ο πρώην πρόεδρος περικυκλώθηκε από τους οπαδούς του, πολλοί από τους οποίους φορούσαν μπλουζάκια με τη φωτογραφία του και κρατούσαν κόκκινες σημαίες για να τον υποδεχθούν.

Κατασχέθηκαν όπλα και εκρηκτικά σε μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα,  η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία άτομα (δύο άντρες και μία γυναίκα), έχουν γίνει 15 προσαγωγές, ενώ κατά τη διάρκεια ελέγχου σε 13 σπίτια κατασχέθηκαν όπλα και εκρηκτικά.

1η διαμόρφωση των συνόρων του ελληνικού κράτους 1830-1881

Το Πρωτόκολλο της ανεξαρτησίας του Ελληνικού κράτους (γνωστό και ως Πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830) υπογράφτηκε από τις Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία στις 3 Φεβρουαρίου του 1830. Ήταν η πρώτη επίσημη, διεθνής διπλωματική πράξη που αναγνώριζε την Ελλάδα ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, το οποίο θα επεκτεινόταν νότια της συνοριακής γραμμής που όριζαν οι ποταμοί Αχελώος και Σπερχειός. Πρώτος κυβερνήτης του νεοσύστατου κράτους υπήρξε ο Ιωάννης Καποδίστριας.