Η μεγαλύτερη τιμή στους σφαγιασθέντες Διστομίτες είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στο φασισμό (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραβρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο.

Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο  Δήμος Δίστομου - Αράχωβας - Αντίκυρας ξεκίνησε με μνημόσυνο. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες περπάτησαν προς το μνημείο όπου έγινε το προσκλητήριο των σφαγιασθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και η κατάθεση στεφάνων.

GP Καναδά: Ο Φέτελ την καρό σημαία, ο Χάμιλτον τη νίκη

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο τελικός νικητής του Καναδικού Γκραν Πρι αφού ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος πέρασε πρώτος την καρό σημαία, δέχτηκε ποινή 5 δευτερολέπτων κι έπεσε στη 2η θέση.
Συγκεκριμένα, στον 48ο από τους 70 γύρους και όντας υπό πίεση από τον Χάμιλτον, ο Φέτελ βγήκε εκτός πίστας, πέρασε μέσα από το γρασίδι και ξαναβγήκε στην αγωνιστική γραμμή στριμώχνοντας τον Χάμιλτον στον τοίχο. Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο Φέτελ επανήλθε στην πίστα με μη ασφαλή τρόπο ωθώντας τον Χάμιλτον εκτός ορίων και έτσι του απέδωσαν ποινή 5 δευτερολέπτων που τον έριξε στην 2η θέση της κατάταξης.

2ος αγώνας ΕΚΟ Racing Dirt Games, στο Διαδρόμιο

Έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα, οι πρωταγωνιστές του EKO Racing Dirt Games επιστρέφουν στη δράση για το 2ο αγώνα του θεσμού. Μετά τις μάχες σώμα με σώμα στον Ιππόδρομο Αθηνών, άνθρωποι και μηχανές έχουν ανανεώσει το ραντεβού του για το EKO Racing Διαδρόμιο, στις 22-23 Ιουνίου. Στη χωμάτινη πίστα, οι συμμετέχοντες θα

Μαλί: Τουλάχιστον 95 νεκροί -Eπίθεση ενόπλων

Ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση σε χωριό στο κέντρο του Μαλί, τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, πυρπόλησαν τα σπίτια και σκότωσαν τουλάχιστον 95 ανθρώπους, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό των τοπικών αρχών. Άλλοι 19 κάτοικοι της κοινότητας αγνοούνται.
Η κυβέρνηση του Μαλί θεωρεί ότι οι δράστες ήταν «τρομοκράτες». «Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Μαλί ενημερώνει την εθνική και τη διεθνή κοινή γνώμη ότι μια τραγική ένοπλη επίθεση διαπράχθηκε αυτήν την Δευτέρα, γύρω στις 3 το πρωί,

Κύπρος: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ ο Δημήτρης Χριστόφιας

Ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται στη Μεταμοσχευτική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από το Σάββατο, 18 Μαΐου και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από σήμερα, 20 Μαΐου λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης.
«Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη», αναφέρει ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Υγείας.
Προστίθεται ότι ο υπουργός Υγείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενή, το υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.

Τρεις εφημερίδες με το ίδιο πρωτοσέλιδο για στήριξη στον Ρώσο δημοσιογράφο Γκολούνοφ

Με το ίδιο πρωτοσέλιδο, που αναφέρει «Είμαι/είμαστε Ιβάν Γκολούνοφ», κυκλοφορούν σήμερα τρεις ρωσικές εφημερίδες, εκφράζοντας έτσι την υποστήριξή τους στον Ρώσο δημοσιογράφο Ιβάν Γκολούνοφ, ο οποίος κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών, υπόθεση την οποία καταγγέλλει ως κατασκευασμένη και η οποία έχει προκαλέσει κύμα αγανάκτησης.
Ο Ιβάν Γκολούνοφ, δημοσιογράφος του ανεξάρτητου ειδησεογραφικού ιστότοπου Meduza, φημισμένος για τις έρευνές του κατά της διαφθοράς στο δημαρχείο της Μόσχας ή για τις ατασθαλίες σε αδιαφανείς τομείς όπως οι μικροπιστώσεις ή τα γραφεία τελετών, συνελήφθη την Πέμπτη και το βράδυ του Σαββάτου δικαστής τον έθεσε σε κατ' οίκον περιορισμό.

ΑΕΚ: «Σοβαρή η πιθανότητα ο Ζεράλδες να πάει στην Ελλάδα»

Θετικά νέα από την Πορτογαλία λαμβάνει η ΑΕΚ στην προσπάθεια απόκτησης του Φραντσίσκο Ζεράλδες, καθώς όπως αναφέρεται είναι «σοβαρές οι πιθανότητες να πάει στην Ελλάδα».
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα maisfutebol, η Ένωση έχει καταθέσει ήδη πρόταση στον μέσο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, τον οποίον θα ήθελε πολύ στην ομάδα του ο Μιγκέλ Καρντόσο, καθώς τον είχε και στη Ρίο Άβε.
Μάλιστα, το δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο παίκτης να μετακομίσει στη χώρα μας για λογαριασμό των «κιτρινόμαυρων».

Τα δεδομένα της υπόθεσης Μιλουτίνοφ για τον Ολυμπιακό

Τα πράγματα σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ξεκάθαρα.
Ο Σέρβος αν δεν πάει στο ΝΒΑ και τους Σπερς θα μείνει στον Ολυμπιακό. Παρά τα σενάρια πώλησης, οι Πειραιώτες κατέστησαν σαφές πως δε θα τον παραχωρήσουν.
Η τελική απόφαση πάντως ανήκει στον Γκρεγκ Πόποβιτς.
Στο συμβόλαιο του Σέρβου η καταληκτική ημερομηνία ενημέρωσης των Σπερς είναι στις 20 Ιουλίου.
Αν μέχρι τότε δεν εμφανιστούν οι Τεξανοί τότε αυτομάτως ενεργοποιείται ο επόμενος χρόνος του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό.
Αν επιθυμήσουν να εντάξουν τον Σέρβο σέντερ οφείλουν να δώσουν στους «ερυθρόλευκους»

Όταν η ΝΔ συνεχίζει να καπηλεύεται προεκλογικά τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μια ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη Βόρεια Μακεδονία μας προκάλεσε το ενδιαφέρον για να ψάξουμε λίγο περισσότερο το θέμα.

Τι κι αν ως τώρα έχουν αλλάξει ονομασίες, πινακίδες και έντυπα ώστε να εναρμονισθούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τι κι αν αλλάζουν βιβλία και αγάλματα...
Τι κι αν η ίδια η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δηλώσει πως θα αλλάξει ή θα καταργήσει τη συμφωνία… Το αντίθετο μάλιστα, θα την εφαρμόσει.
Δύο μήνες πριν τα φιλικά της ΜΜΕ ψάχνοντας στις εξαιρέσεις βρήκαν μερικά τουριστικά περίπτερα της Βόρειας Μακεδονίας να ονομάζονται σκέτα «Μακεδονία». Μετά την ελληνική αντίδραση, μέσα σε 24 ώρες είχαν αλλάξει…

Εκλογές 2019: Οι νεοφιλελεύθεροι «σωτήρες» αποθρασύνονται

Με πολιτική απόφαση και μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις οδηγηθήκαμε στην έξοδο από τα μνημόνια, όταν οι υπερσυντηρητικοί παράγοντες της Ευρώπης και οι εγχώριοι κεκράκτες τους επέμεναν για προληπτική γραμμή πίστωσης και νέο, άτυπο μνημόνιο.
Μέσα από δύσκολες διαπραγματεύσεις και με ξεκάθαρη πολιτική και σαφείς κοινωνικούς και αναπτυξιακούς στόχους, μέτρα που ήδη είχαν συμφωνηθεί, όπως η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του ορίου φορολόγησης, ακυρώθηκαν.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου «ξεσκίζει» τον Κώστα Σημίτη on air (ηχητικό)

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει άρθρο του Κώστα Σημίτη, το οποίο δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» και κάνει λόγο για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και την αντιμετώπιση όσων συμβαίνουν στο Αιγαίο πέλαγος, την Κυπριακή ΑΟΖ και γενικότερα την Ανατολική Μεσόγειο. «Προτείνει απώλεια εδάφους; Ποιες είναι οι μη ευχάριστες λύσεις;»

Από τον καταυλισμό των Ρομά ξεκίνησε την εκστρατεία του ο Λευτέρης Αυγενάκης

Με επίσκεψη από τον καταυλισμό των Ρομά στο Ηράκλειο, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία στον νομό Ηρακλείου, ενόψει των εθνικών εκλογών ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ - βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης
Ο γραμματέας της ΝΔ, συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά και αφορούν τόσο σε ζητήματα καθημερινότητας, όσο και σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού.
Αναφορικά με τις θέσεις τις Νέας Δημοκρατίας για τους Ρομά, ο κ. Αυγενάκης, επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη, η οποία ενώνει όλους τους Έλληνες και τάσσεται κατά κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού. Επίσης ανέφερε πως η ΝΔ έχει μια συγκροτημένη προσέγγιση για τα ζητήματα των Ρομά, ζητήματα τα οποία συζήτησε διεξοδικά με τους εκπροσώπους του καταυλισμού στο Ηράκλειο.

«Κόβεται» από αύριο ο Βερύκιος από το Happy Day

Μια νέα απόφαση φαίνεται πως πήρε η διοίκηση του ALPHA για το 15λεπτο σχόλιο του Δήμου Βερύκιου στην εκπομπή “Happy Day” της Σταματίνας Τσιμτσιλή.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα enimerosi24.gr απο αύριο, Τριτη 11 Ιουνίου, κόβεται οριστικά και η καθημερινή παρέμβαση του δημοσιογράφου.
Αιτία του κοψίματος αυτού έχει άμεση σχέση με το γεγονός ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές στις 7 Ιουλίου, καθώς από αύριο ξεκινά και επισήμως η προεκλογική περίοδος, μετά τη σημερινή απογευματινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Με συλλήψεις απειλεί η Κύπρος το πλήρωμα του «Φατίχ» - Προκαλεί εκ νέου η Άγκυρα

Νέα προκλητική ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σχετικά με την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει σε εντάλματα σύλληψης μελών του πληρώματος του πλωτού γεωτρύπανου «Φατίχ» (Πορθητής).
 
"Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις πληροφορίες στο Τύπο σχετικά με τις πληροφορίες για εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η ελληνοκυπριακή διοίκηση για τους υπαλλήλους του γεωτρύπανου μας Φατίχ και όσων εταιρειών συνεργάζονται με την ΤPAO (σ.σ εταιρεία Τουρκικών Πετρελαίων).

ΕΣΡ: Στην ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Β. Μαρινάκη η έκτη τηλεοπτική άδεια

Δικαιούχο για την χορήγηση άδειας παρόχου ενημερωτικού προγράμματος εθνικής εμβέλειας ανακήρυξε το ΕΣΡ την εταιρεία «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ», κατά τη συνεδρίασή του σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Εντός των επόμενων ημερών, θα πρέπει να κατατεθούν εάν και εφόσον υπάρχουν οι οποιεσδήποτε ενστάσεις και να ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος του φακέλου της εταιρείας του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη.

Υπογράφηκε η συλλογική σύμβαση εργασίας για τους δημοσιογράφους στο Δημόσιο

Υπογράφηκε σήμερα στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής από την ΕΣΗΕΑ και την ΕΣΠΗΤ η συλλογική σύμβαση που αφορά τους όρους εργασίας των δημοσιογράφων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου που εργάζονται στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Η ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει τα κύρια σημεία της :
1. Περιλαμβάνονται οι  αρχές δεοντολογίας  του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Το προοίμιο της σύμβασης έχει ένα υψηλό συμβολισμό καθώς η εργοδοτική πλευρά και εν προκειμένω το Δημόσιο αποδέχεται τις αρχές δεοντολογίας, που πρότεινε η ΕΣΗΕΑ. Διακηρύσσεται η ελευθερία του δημοσιογράφου, η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και κατοχυρώνεται η προστασία του επαγγελματικού απορρήτου.

Τροχαίο δυστύχημα με πούλμαν στη Βραζιλία - Τουλάχιστον 10 νεκροί

Ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 40 άνθρωποι ανετράπη, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε άλλα οχήματα, σε ένα δυστύχημα με απολογισμό τουλάχιστον 10 νεκρούς, που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στη νοτιοανατολική Βραζιλία.
Ο αρχικός απολογισμός των θυμάτων έκανε λόγο για 17 νεκρούς, όμως ο απολογισμός αυτός αναθεωρήθηκε προς τα κάτω σήμερα το πρωί.
Οι πυροσβέστες της περιοχής Κάμπος ντε Τζορντάο, σε απόσταση 180 χλμ. από το Σάο Πάολο,

Συντροφικά μαχαιρώματα στη Νέα Δημοκρατία

Πνίγηκαν στα νερά του Παλαιού Φαλήρου οι τρόποι ευγένειας ανάμεσα σε δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή μια ποδοσφαιρική εκδήλωση. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη πέτυχε με τη στάση της  γκολ, αφού βοήθησε όσο  μπορούσε  την ποδοσφαιρική ομάδα των νέων Δάφνης-Παλαιού Φαλήρου τη χρονιά που πέρασε.
Ποδοσφαιριστές και παράγοντες για να την ευχαριστήσουν θέλησαν να την καλέσουν στην γιορτή αποχαιρετισμού αλλά όταν εκείνη πληροφορήθηκε ότι κάποιοι έστειλαν πρόσκληση και στον πρώην Υπουργό και αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έγινε της κακομοίρας.

Πρωτοφανής κρίση στην Αλβανία

Σε μια περίοδο ρευστότητας και ανασφάλειας στα δυτικά Βαλκάνια έρχεται να προστεθεί η πρωτοφανής πολιτική κρίση στην Αλβανία με πρωταγωνιστές τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα και τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος προχωρεί άμεσα στις απαιτούμενες διαδικασίες στο Κοινοβούλιο προκειμένου να καθαιρέσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος υπέγραψε διάταγμα ακυρώνοντας τις δημοτικές εκλογές στις 30 Ιουνίου.

Θύμα ρατσιστικού bullying παιδί του δημοτικού στην Κρήτη

Mια απίστευτη ιστορία σχολικού και ρατσιστικού εκφοβισμού σε μαθητή δημοτικού σχολείου έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου.Το περιστατικό προκαλεί αγωνία αλλά και ερωτήματα στη σχολική κοινότητα, μετά τη γνωστοποίηση ότι ο μικρός μαθητής αρνείται να περάσει την πόρτα του δημοτικού και να βρεθεί δίπλα στους συμμαθητές του.
Όπως αναφέρει ο τοπικός τύπος, ο μαθητής  δεν είχε αναφέρει το παραμικρό στην οικογένειά του, με αποτέλεσμα να αγνοείται ακόμη και σήμερα, το ακριβές διάστημα κατά το οποίο υπόκειται τα πάνδεινα από ανηλίκους της ηλικίας του και ένα μεγαλύτερο αγόρι.

Θαλάσσια ρύπανση στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου

Θαλάσσια ρύπανση διαπιστώθηκε εντός του ενετικού λιμένα Ηρακλείου με τις λιμενικές αρχές να κινητοποιούνται για την αντιμετώπισή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν χθες το μεσημέρι όταν πολίτες ειδοποίησαν το λιμεναρχείο Ηρακλείου για μία μαύρη ουσία που υπήρχε στο ενετικό λιμάνι.
Στο σημείο έσπευσαν οι άνδρες του λιμενικού και διαπίστωσαν πως πρόκειται όντως για ρύπανση, με έκταση 15 τετραγωνικών μέτρων, η οποία προήλθε από κάποιο σκάφος.

Η κατεστραμμένη ζωή στο Δίστομο

Η σφαγή του Διστόμου αποτελεί ακόμη αντικείμενο διαμάχης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για την καταβολή αποζημιώσεων. Σήμερα συμπληρώνονται 75 χρόνια από τη σφαγή στο Δίστομο, ένα από τα πολλά τραγικά κεφάλαια της ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD κάνει αφιέρωμα με ρεπορτάζ δύο δημοσιογράφων, που πήγαν στο χωριό και μίλησαν με τους απογόνους των εκτελεσμένων αλλά και με όσους γλύτωσαν από τη θηριωδία.

Νέα ηγετική ομάδα με Έφη και Χαρίτση

Επιδιώκοντας να σηματοδοτήσει ανανέωση της πολιτικής ηγεσίας του, τόσο στον πρωινό καφέ στην Κουμουνδούρου όσο και στη συντονιστική επιτροπή προεκλογικού αγώνα, ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσει νέα πρόσωπα σε νέους ρόλους.

Ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος τη Δευτέρα το απόγευμα στις 18.30 τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κηρύσσει και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδουΗ Έφη Αχτσιόγλου αναλαμβάνοντας και χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου είναι ένα από αυτά τα πρόσωπα που αναμένεται να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και μετεκλογικά.