Εκλογές 2019: Οι νεοφιλελεύθεροι «σωτήρες» αποθρασύνονται

Με πολιτική απόφαση και μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις οδηγηθήκαμε στην έξοδο από τα μνημόνια, όταν οι υπερσυντηρητικοί παράγοντες της Ευρώπης και οι εγχώριοι κεκράκτες τους επέμεναν για προληπτική γραμμή πίστωσης και νέο, άτυπο μνημόνιο.
Μέσα από δύσκολες διαπραγματεύσεις και με ξεκάθαρη πολιτική και σαφείς κοινωνικούς και αναπτυξιακούς στόχους, μέτρα που ήδη είχαν συμφωνηθεί, όπως η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του ορίου φορολόγησης, ακυρώθηκαν.


Με πολιτικές αποφάσεις, παρά τις αντιρρήσεις μερίδας των δανειστών, ψηφίστηκαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δόθηκαν έστω και μικρές αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς και στις συντάξεις, καταργήθηκε ο υποκατώτατος μισθός και προωθήθηκε μια δέσμη μέτρων κοινωνικής ενίσχυσης και αλληλεγγύης.
Με πολιτικές αποφάσεις και με ισχυρή πολιτική βούληση, μειώθηκαν ο ΦΠΑ και ο ΕΝΦΙΑ και δόθηκε ενισχυτικά, σε μόνιμη βάση, η 13η σύνταξη.
Σίγουρα, το ισχυρό όπλο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που χρησιμοποιήθηκε στις πολιτικού χαρακτήρα διαπραγματεύσεις ήταν και είναι η επίτευξη των μακροοικονομικών στόχων, η αύξηση του ΑΕΠ, η μείωση της ανεργίας, η επιτυχής πρόσβαση στις αγορές.

Θέλουν να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν τον Δεκέμβριο του 2014

Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η καθεστωτική κουστωδία του έχουν πάρει τις δικές τους πολιτικές αποφάσεις.
Συμπλέοντας με τους πλέον αντιδραστικούς κύκλους του ευρωιερατείου, θέλουν να επιβάλουν (ατύπως;) ένα νέο μνημόνιο, να ξεθεμελιώσουν το κοινωνικό κράτος, να προβούν σε νέες απολύσεις, να καταργήσουν τα εργασιακά δικαιώματα, να ξεπουλήσουν τα πάντα, αρχίζοντας από τη ΔΕΗ.
Θέλουν να συνεχίσουν την πολιτική τους από εκεί που τη σταμάτησαν τον Δεκέμβριο του 2014. Και ήδη αρχίζουν να αναζητούν προσχήματα, μιλώντας για «μαύρες τρύπες» στον προϋπολογισμό και για «καμένη γη».
Είναι αυτοί οι ίδιοι που χρεοκόπησαν τη χώρα, που κατέστρεψαν την οικονομία και την παραγωγή και φτωχοποίησαν έναν ολόκληρο λαό. Είναι οι ίδιοι που «ώλεσαν και δήωσαν», που κατέστρεψαν τα πάντα. Κι έρχονται τώρα που πάνω στη δική τους καμένη γη φυτρώνουν τα πρώτα «βλαστάρια» να τα καταστρέψουν κι αυτά.

Σε όλα αυτά οι πολίτες θα πρέπει να απαντήσουν με υπευθυνότητα και ωριμότητα. Η 7η Ιουλίου αποτελεί ιστορικό ορόσημο. Συμπυκνώνει τις δοκιμασίες και τους αγώνες μιας περιόδου εννέα ετών και καθορίζει το μέλλον μας για ολόκληρη την επόμενη περίοδο. Κι αυτή η ωριμότητα θα πρέπει να συνειδητοποιηθεί απ’ όλους.
«Νέα Σελίδα»
Δημοσιεύτηκε στο φύλλο 105 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019.
Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:
Επαναφέρουν non stop λιτότητα – Άνοιξε η όρεξη των δανειστών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...