GP Καναδά: Ο Φέτελ την καρό σημαία, ο Χάμιλτον τη νίκη

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο τελικός νικητής του Καναδικού Γκραν Πρι αφού ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος πέρασε πρώτος την καρό σημαία, δέχτηκε ποινή 5 δευτερολέπτων κι έπεσε στη 2η θέση.
Συγκεκριμένα, στον 48ο από τους 70 γύρους και όντας υπό πίεση από τον Χάμιλτον, ο Φέτελ βγήκε εκτός πίστας, πέρασε μέσα από το γρασίδι και ξαναβγήκε στην αγωνιστική γραμμή στριμώχνοντας τον Χάμιλτον στον τοίχο. Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο Φέτελ επανήλθε στην πίστα με μη ασφαλή τρόπο ωθώντας τον Χάμιλτον εκτός ορίων και έτσι του απέδωσαν ποινή 5 δευτερολέπτων που τον έριξε στην 2η θέση της κατάταξης.

Μετά τον αγώνα, ο Φέτελ ήταν τόσο εκνευρισμένος που πήρε την πινακίδα με το Νο1, που είχε τοποθετηθεί μπροστά από το αυτοκίνητο του Χάμιλτον και την έβαλε εκεί που θα έπρεπε να είναι το δικό του αυτοκίνητο.
O Χάμιλτον από την πλευρά του είπε ότι δεν ήθελε να κερδίσει έτσι και ανέβασε προσωρινά τον Φέτελ στο πρώτο σκαλί του βάθρου μαζί του.
Χάρη στην 5η νίκη της χρονιάς, ο Βρετανός πιλότος της Mercedes διεύρυνε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα οδηγών, ενώ η γερμανική ομάδα συνέχισε το αψεγάδιαστο φετινό ρεκόρ της με εφτά νίκες σε εφτά αγώνες.
Τρίτος, με τη δεύτερη Ferrari ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ, ακολουθούμενος από τον Βάλτερι Μπότας με τη δεύτερη Mercedes, ο οποίος πήρε και τον έξτρα βαθμό για την επίτευξη του ταχύτερου γύρου αγώνα.
Ο Μαξ Φερστάπεν έφερε τη Red Bull στην 5η θέση, έχοντας εκκινήσει 9ος, ενώ στην 6η και 7η θέση, πετυχαίνοντας το καλύτερο φετινό τους αποτέλεσμα για τη Renault, τερμάτισαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο και Νίκο Χούλκεμπεργκ.
Επόμενο ραντεβού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 1 στις 23 Ιουνίου για το Γκραν Πρι της Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...