Τζεφ Τζέρμαν: Ο δημοσιογράφος – ερευνητής μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο Λας Βέγκας

 Ο δημοσιογράφος ερευνητής Τζεφ Τζέρμαν μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου έξω από το σπίτι του στο Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο δημοσιογράφος σκοτώθηκε μετά από καυγά που φέρεται να έλαβε χώρα έξω από το διαμέρισμά του, ενώ ο δράστης της δολοφονίας αναζητείται από την αστυνομία.

«Πιστεύουμε ότι ο καυγάς έγινε έξω από το σπίτι», είπε στους δημοσιογράφους η Ντόρι Κορέν, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λας Βέγκας.

Ο Γκλεν Κουκ, συντάκτης του περιοδικού Review-Journal, είπε ότι ο Τζέρμαν δεν είχε ενημερώσει τα στελέχη των εφημερίδων καμία ανησυχία για την ασφάλειά του ή απειλές εναντίον του.

Κόστα Ρίκα: Κατασχέθηκαν 2,5 τόνοι κοκαΐνης με προορισμό την Ευρώπη

 Η αστυνομία της Κόστα Ρίκα κατέσχεσε 2,5 τόνους κοκαΐνης από ένα τερματικό σταθμό φορτίων στο λιμάνι Μοΐν, στις ακτές της Καραϊβικής, σε ένα κοντέινερ με προορισμό το Βέλγιο.


«Οι δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν τα ναρκωτικά σε ένα δοχείο με φρούτα που υποτίθεται ότι θα πήγαινε στο Βέλγιο», ανέφερε το υπουργείο στο Twitter.

Σείεται η Πράγα από μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση λόγω Ουκρανικού

 Απαιτούν αλλαγή στάσης και ουδετερότητα της Τσεχίας στο ουκρανικό

Χιλιάδες Τσέχοι έχουν κατακλύσει τους δρόμους στην Πράγα απαιτώντας ουδετερότητα της χώρας έναντι της Ρωσίας και τερματισμό της Κυβερνητικής πολιτικής που έχει επιλέξει την ευθυγράμμιση με την πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο Ουκρανικό.

Φαίνεται ότι το παράδειγμα του Όρμπαν, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στην Ευρώπη με τους πολίτες να διαμαρτύρονται και να απαιτούν αποκατάσταση των σχέσεων με την Ρωσία, προκειμένου να αποφευχθεί η ενεργειακή κρίση που θα επιφέρει τεράστια πλήγματα στις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Οργισμένος με τον Ζελένσκι ο αρχηγός των ουκρανικών δυνάμεων-Τον πίεσε να κάνει επίθεση στη Χερσώνα

  Ο Ουκρανός πρόεδρος ήθελε να δείξει στην Δύση ότι μπορεί ακόμα να επιτεθεί

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, είναι εξοργισμένος, με την καταστροφική εντολή του Ζελένσκι, να επιτεθούν στην Χερσώνα, παρακάμπτοντας την αντίθετη γνώμη των Στρατιωτικών συμβούλων,

Κ.Χατζηδάκης: «Στους Ρουβίκωνες έχω να πω μόνο ότι δεν τους φοβάμαι»

 Ο υπουργός Εργασίας επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τους ότι ψεύδονται.

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζει την επίθεση που έγινε το απόγευμα της Κυριακής έξω από το σπίτι του από μέλη του Ρουβίκωνα.

Ο κ. Χατζηδάκης διαμηνύει στον Ρουβίκωνα ότι δεν τους φοβάται ενώ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τους ότι ψεύδονται.

«Ο Β.Ζελένσκι θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος των Δυτικών χορηγών του» λένε οι Σέρβοι

 Ως «αποδιοπομπαίο τράγο» θα παρουσιάσουν οι Δυτικοί τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πάνω στον οποίο θα «κρεμάσουν όλες τις αμαρτίες τους» σύμφωνα με το σερβικό «Print» με βάση την εικόνα που παρουσιάζουν τα μέτωπα της Ουκρανίας και το Κίεβο να παίζει το τελευταίο του «χαρτί» με γενική αντεπίθεση στην Χερσώνα, αναλώνοντας το μεγαλύτερο μέρος των εφεδρειών του.

Φυσικά ο πρόεδρος Ζελένσκι θα κατηγορηθεί και για την οικονομική καταστροφή που θα υποστεί τον φετινό χειμώνα η ΕΕ εξαίτιας των αντι-ρωσικών κυρώσεων αλλά και τη πτωχοποίησης των πολιτών της.

Πανικό φέρνει στην ΕΕ η εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου – Αύξηση 23,4% στην Ολλανδία

 Στα ύψη έφτασαν οι τιμές του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά μετά την διακοπή επ’ αόριστον της λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 1 που τροφοδοτεί τη Γερμανία και μέσω αυτής την ΕΕ καθώς αυξήθηκαν κατά 23,4%!

Υπενθυμίζεται ότι η Gazprom ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν θα επαναφέρει σε λειτουργία τον Nord Stream το Σάββατο, όπως ήταν προγραμματισμένο, επικαλούμενη διαρροή λαδιών σε μια τουρμπίνα. Επιπλέον, δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Το Κρεμλίνο επαναλαμβάνει ότι η Ευρώπη ευθύνεται για την αναστολή της λειτουργίας του Nord Stream λόγω των κυρώσεων

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε χθες, Κυριακή, τους Ευρωπαίους πολιτικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγωγός Nord Stream 1, εξαιτίας των οποίων έχει σταματήσει η παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, λέγοντας ότι οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία δυσκολεύουν τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom να προχωρήσει στη συντήρηση του αγωγού.

Μπουρκίνα Φάσο: Ο επικεφαλής του στρατιωτικού καθεστώτος εκφράζει ικανοποίηση για τη «σχετική ηρεμία»

 Ο μεταβατικός πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο, ο αντισυνταγματάρχης Πολ-Ανρί Σανταογκό Νταμιμπά, επικεφαλής του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 24ης Ιανουαρίου στη χώρα της Αφρικής, χαιρέτισε χθες Κυριακή τη «σχετική ηρεμία» σε κοινότητες που πλήττονται συχνά από επιθέσεις τρομοκρατών από το 2015.

Ο αντισυνταγματάρχης Νταμιμπά απηύθυνε διάγγελμα προς το έθνος από την πόλη Ντορί (βορειοανατολικά), την πρωτεύουσα της περιφέρειας του Σαχέλ, όπου καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός επιθέσεων που αποδίδονται σε ένοπλες τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Σουδάν: Ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες με 112 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες κατεστραμμένα σπίτια

 Περισσότεροι από 112 οι νεκροί και δεκάδες χιλιάδες σπίτια υπέστησαν  καταστροφές στο Σουδάν απο τον Μάϊο, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που σαρώνουν τη χώρα συμφωνα με τον επίσημο απολογισμό του κράτους χθες 4/9.

Στο Σουδάν καταγράφονται ισχυρές βροχοπτώσεις την περίοδο μεταξύ του Μαΐου και του Οκτωβρίου.

ΗΠΑ: Συντριβή υδροπλάνου ανοιχτά του Σιάτλ – Ένας νεκρός, 9 αγνοούμενοι

 Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ομάδες έρευνας και διάσωσης αναζητούν άλλους εννέα μεταξύ αυτών και ένα παιδί μετά τη συντριβή υδροπλάνου χθες Κυριακή ανοικτά της πολιτείας Ουάσινγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Το υδροπλάνο εκτελούσε πτήση από το Φράιντεϊ Χάρμπορ, στα νησιά Σαν Χουάν, στα καναδοαμερικανικά σύνορα, προς το διεθνές αεροδρόμιο Τακόμα του Σιάτλ, όταν συνετρίβη στο Μιουτινι Μπέι, βόρεια από τον προορισμό του.

Βρετανία: Το μεσημέρι η ανακοίνωση του νέου προσώπου στην ηγεσία των Τόρις

 Σε μια κρίσιμη περίοδο έντονων οικονομικών προκλήσεων, το Ηνωμένο Βασίλειο θα ανακοινώσει στις 12.30 ώρα Αγγλίας (14:30 ώρα Ελλάδας) το νέο πρόσωπο για τη θέση του προέδρου του Συντηρητικού Κόμματος και κατά συνέπεια πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Ανταπόκριση Λονδίνο: Νατάσσα Κατζάβελου

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την υπουργό εξωτερικών Λιζ Τρας να διαδέχεται τον Μπόρις Τζόνσον μετά από ένα εξαντλητικό γύρο εσωκομματικών διαδικασιών αντιμετωπίζοντας στην τελική κούρσα τον «τσάρο» της οικονομίας Ρισι Σουνάκ ο οποίος δήλωσε ότι «πιστεύω ότι έχασα και ο ρόλος του είναι να υποστηρίξω την συντηρητική κυβέρνηση».

Ρωσικό μπλόκο σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+

 Η Ρωσία δεν υποστηρίζει μία ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά την τρέχουσα περίοδο, ενώ είναι πιθανό ο ΟΠΕΚ+ να διατηρήσει σταθερή την παραγωγή του, καθώς θα συνεδριάσει αύριο, όπως ανέφερε σήμερα, η εφημερίδα The Wall Street Journal επικαλούμενη πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Ιδιωτικό αεροπλάνο Cessna συνετρίβη ανοικτά της Λετονίας

 Ένα ιδιωτικό αεροπλάνο Cessna συνετρίβη ανοικτά των ακτών της Λετονίας σήμερα το απόγευμα, ανέφερε η σουηδική υπηρεσία διάσωσης, μετά την απογείωση μαχητικών του ΝΑΤΟ που ακολούθησαν την πορεία του.

Το αεροπλάνο Cessna 551 που ήταν εγγεγραμμένο στην Αυστρία πετούσε από τη Χερέθ στη νότια Ισπανία, από όπου απογειώθηκε στις 15:56 ώρα Ελλάδας χωρίς καθορισμένο προορισμό, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightRadar24.


Στάϊνμάιερ: «Ντροπή» ότι χρειάστηκαν 50 χρόνια για να αποζημιωθούν τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης των Ολυμπιακών του Μονάχου

 Ο αρχηγός του γερμανικού κράτους Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε σήμερα ότι είναι «ντροπή» που η Γερμανία χρειάστηκε 50 χρόνια για να καταλήξει σε μια συμφωνία για την αποζημίωση των συγγενών των Ισραηλινών θυμάτων της αιματηρής σύλληψης ομήρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972.

«Το γεγονός ότι χρειάστηκαν 50 χρόνια προκειμένου να φθάσουμε σε αυτή τη συμφιλίωση τις τελευταίες ημέρες είναι πραγματικά ντροπή», παραδέχθηκε ο Σταϊνμάιερ ενώπιον του Ισραηλινού προέδρου Ισαάκ Χέρτσογκ τον οποίο δέχθηκε στη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψης με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την 50ή επέτειο αυτής της τραγωδίας που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα.

Καναδάς: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 15 τραυματίες σε μπαράζ επιθέσεων με μαχαίρια

 Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με μαχαίρια που διαπράχθηκαν κατά συρροή σε δυο απομακρυσμένες κοινότητες του Καναδά, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία έχει πλέον εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε τρεις επαρχίες για να συλλάβει τους δύο υπόπτους.

«Καταγράψαμε 10 αποβιώσαντες σε 13 τοποθεσίες των κοινοτήτων Τζέιμς Σμιθ Κρι Νέισον και Γουέλντον, στη Σασκάτσουαν» (σ.σ.: επαρχία του κεντρικού Καναδά), δήλωσε η Ρόντα Μπλάκμορ, η υποδιευθύντρια της βασιλικής χωροφυλακής του Καναδά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 1922

 Μια ματιά στα γεγονότα και στην κάλυψή τους από τον ημερήσιο Τύπο της εποχής.

Έρευνα : Μανιώ Μάνεση

Το ζήτημα της Θράκης αναδεικνύεται ολοένα περισσότερο ως το μείζον μελλοντικό πρόβλημα της χώρας. ‘’Η Ελλάς, διακυβεύουσα τα πάντα, εις περίπτωσιν απωλείας της Θράκης, θ’ αγωνισθή τον υπέρ πάντων αγώνα, αγώνα υπέρ εστιών και βωμών’’. Ο Κεμάλ άλλωστε στο επινίκειο γεύμα που παρέθεσε στη Σμύρνη ‘’υψών το κύπελλον του καμπανίτου (…) ανήγγειλεν ότι : όπως σήμερον χάριτι θεία υψούμεν το κύπελλον εν Σμύρνη, ελπίζομεν ότι μετά 15θήμερον θα υψώσωμεν το αυτό κύπελλον εν Ανδριανουπόλει και μετ’ ολίγον και έτι πέραν αυτής’’…

Χιλή: Το 62% των πολιτών απέρριψε την πρόταση για νέο Σύνταγμα μετά από δημοψήφισμα

 Καθαρό «όχι» είπαν περίπου 7 εκατομμύρια Χιλιανοί πολίτες την Κυριακή στην πρόταση για νέο Σύνταγμα μετά από υποχρεωτικό δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα, έπειτα από την καταμέτρηση σχεδόν του 90%  των ψηφοδελτίων, περίπου του 62% των ψηφοφόρων ψήφισε κατά ενώ  4,2 εκατ. περίπου το 38% ενέκριναν την συνταγματική αναθεώρηση.

Το νέο Σύνταγμα επρόκειτο να αντικαταστήσει αυτό που αποτελεί την κληρονομιά της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ (1973-1990).

Κρεμλίνο: Η Ευρώπη ευθύνεται για την αναστολή της λειτουργίας του Nord Stream λόγω των κυρώσεων

 Τους Ευρωπαίους πολιτικούς κατηγόρησε την Κυριακή το Κρεμλίνο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγωγός Nord Stream 1, εξαιτίας των οποίων έχει σταματήσει η παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, λέγοντας ότι οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία δυσκολεύουν τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom να προχωρήσει στη συντήρηση του αγωγού.