Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Ηλεία: Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια, εκκενώθηκε προληπτικά το Λιβαδάκι

Μαίνεται ανεξέλεγκτη από χθες (4/4) η φωτιά που ξέσπασε στην τοπική κοινότητα Λιβαδακίου του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στην Ηλεία. Η φωτιά καίει συμπαγές δάσος, ενώ η πρόσβαση στους πυροσβέστες είναι πολύ δύσκολη.

Όλη τη νύχτα κάτοικοι και δυνάμεις ήταν στο πόδι στην προσπάθειά τους να την περιορίσουν. Μάλιστα δόθηκε εντολή προληπτικής

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Γάλλοι δυσκολεύονται να κατασχέσουν τις περιουσίες των Ρώσων ολιγαρχών

 Οι γαλλικές αρχές εντόπισαν περισσότερες από 20 βίλες στην Κυανή Ακτή που ανήκουν σε Ρώσους ολιγάρχες που αντιμετωπίζουν οικονομικές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Θεωρείται ότι σ’ αυτήν την λίστα συμπεριλαμβάνεται και το Château de la Croë στο Cap d’Antibes κοντά στη Νίκαια, που αγόρασε το

Πάργα: Το στεργιανό νησί της Ηπείρου Πολύχρωμες εικόνες με τα νερά του Ιονίου σε gros plan - Δείτε τις φωτογραφίες

 Η Πάργα είναι από τα εκείνα τα μέρη της Ηπείρου, και της Ελλάδας γενικότερα, στα οποία θα επιστρέφετε ξανά και ξανά. Η γοητεία που ασκεί αυτή η μικρή και πολύχρωμη πόλη είναι τέτοια, που κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί. Μάλιστα, η καρτοποσταλική της εικόνα με τα πολύχρωμα και γραφικά σπιτάκια που απολαμβάνουν τη θεά στα νερά του Ιονίου, ταξιδεύει σε κάποιον από τους δημοφιλείς προορισμούς στην Ακτή Αμάλφι, στη γειτονική Ιταλία.

Κολυμπήθρες: Οι φυσικές, πέτρινες πισίνες στο Ζαγόρι που προκαλούν δέος

 Οι Κολυμπήθρες στο Ζαγόρι είναι από τις εικόνες που αντικρίζει κανείς και αναρωτιέται αν όντως αυτό που βλέπει είναι πραγματικά αληθινό ή κάποιος υπέροχος πίνακας ζωγραφικής. Η φύση, για ακόμη μία φορά, έκανε το «θαύμα» της δημιουργώντας τις φυσικές, πέτρινες πισίνες, που οι ντόπιοι αποκαλούν «οβίρες», κερδίζοντας τις εντυπώσεις των επισκεπτών, και όχι μόνο, της περιοχής.

Τι συνέβη στην πτήση 411 της Ολυμπιακής Αεροπορίας Σήφης Μιγάδης, ο ήρωας πιλότος που πέτυχε ένα θαύμα στον αέρα - Το χρονικό της ιστορίας που είχε αίσιο τέλος

 Ολυμπιακή Αεροπορία Πτήση 411. Η παρακάτω ιστορία αν και μετράει πια πάνω από 40 χρόνια είναι από αυτές που αντέχουν στο χρόνο γιατί αν και είναι απολύτως αληθινή ακούγεται ακόμα σαν σενάριο Χολιγουντιανής ταινίας. Ήταν ένα καυτό μεσημέρι όπου το θερμόμετρο έδειχνε 43 βαθμούς Κελσίου όταν ένας Έλληνας πιλότος πέτυχε κάτι ακατόρθωτο. Να συγκρατήσει στον αέρα ένα μεγάλο και βαρύ αεροπλάνο με καμένο κινητήρα και όχι απλώς να το κρατήσει «όρθιο» χωρίς να ανοίξει… ρουθούνι, αλλά και να το προσγειώσει με ασφάλεια. Και έτσι, αντί η Ελλάδα να ζήσει την μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία της ιστορίας έζησε ένα μικρό (τεράστιο στην ουσία του) θαύμα, χάρις στον πιλότο Σήφη Μιγάδη.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι φρικαλεότητες στην Μπούκα ήταν «σκηνοθετημένες», λέει ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ

 Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, ο Βασίλι Νεμπένζια, περιέγραψε ως «σκηνοθετημένη πρόκληση» τις ωμότητες στην ουκρανική πόλη Μπούκα, όπου το Κίεβο κατηγορεί τα ρωσικά στρατεύματα ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου με θύματα αμάχους.