Πώς επηρεάζει τον Πούτιν η ουκρανική αντεπίθεση

 Η ουκρανική αντεπίθεση στην περιοχή του Χαρκόβου εκλαμβάνεται ως μια σημαντική στρατιωτική επιτυχία για την Ουκρανία και μια σοβαρή ήττα για τις ρωσικές δυνάμεις, υπογραμμίζοντας εκ νέου τις αδυναμίες και τα προβλήματά τους. Ωστόσο, πέραν του αμιγώς στρατιωτικού της υπόθεσης, η εξέλιξη αυτή αποτελεί σοβαρό πλήγμα και για την εικόνα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν- δεδομένου πως ακόμα και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στη Ρωσία κάνουν λόγο για μια «δύσκολη κατάσταση».

Κρεμλίνο: Θα πετύχουμε όλους τους στόχους που έχουμε θέσει στην Ουκρανία

 Ενώπιον μιας από τις χειρότερες ήττες της Ρωσίας στους επτά μήνες του πολέμου στην Ουκρανία, το Κρεμλίνο επέμεινε τη Δευτέρα πως θα επιτύχει τους στρατιωτικούς του στόχους, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν υιοθέτησε μια γραμμή «business as usual», προεδρεύοντας σε συνάντηση για την οικονομία.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν ο Πούτιν εμπιστευόταν ακόμα τη στρατιωτική ηγεσία μετά την κεραυνοβόλα ουκρανική αντεπίθεση στα βορειοανατολικά.

Nord Stream 2 αντί του Nord Stream 1; Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση του αντιπροέδρου του FDP Κουμπίκι για άνοιγμα του Nord Stream

 Μετά τις νέες πιέσεις της Gazprom και το επικείμενο κλείσιμο του αγωγού Nord Stream 1, ξανά εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων σε σταθμό συμπίεσης, από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, αυξάνονται στη Γερμανία οι φωνές που ζητούν επανεξέταση του ενδεχομένου να τεθεί σε λειτουργία ο αγωγός Νord Stream 2, μήλον της έριδος μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας. 

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε να αυξήσει την πίεση στις εξαγωγές ημιαγωγών και εξοπλισμού για την παραγωγή τους στην Κίνα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρόκειται να επεκτείνει τους περιορισμούς στις εξαγωγές ημιαγωγών και εξοπλισμού για την παραγωγή τους στην Κίνα. Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έχει ήδη ειδοποιήσει ορισμένες εταιρείες ότι δεν μπορούν να προμηθεύσουν την Κίνα με προηγμένη τεχνολογία χωρίς προηγούμενη άδεια, αναφέρει το Press TV.
Τον επόμενο μήνα, η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να επεκτείνει τους περιορισμούς στις αποστολές ημιαγωγών των ΗΠΑ που χρησιμοποιούνται στην τεχνητή νοημοσύνη και την κατασκευή τσιπ στην Κίνα. Αυτό έγινε γνωστό χάρη σε πληροφορίες που διέρρευσαν στα ΜΜΕ, γράφει ο Press TV.

Live..Ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία: διαδικτυακή μετάδοση στις 13 Σεπτεμβρίου

 Η MK μεταδίδει εκδηλώσεις σε όλη την Ουκρανία στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 διαδικτυακά. Σε εξέλιξη βρίσκεται η 202η ημέρα της ειδικής επιχείρησης. Η FSB οργάνωσε τη δολοφονία του Vitaly Gura, αναπληρωτή επικεφαλής της CAA της περιφέρειας Kakhovka της περιοχής Kherson. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άφησαν τις θέσεις τους πίσω από τον διάδρομο του αεροδρομίου του Ντόνετσκ. Ο πυρηνικός σταθμός του Zaporozhye έχει κλείσει, αλλά οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα εγκαταλείψουν το έδαφός τους.

 Ο επικεφαλής της CAA, Vadim Saldo, κατέγραψε ένα μήνυμα βίντεο που διαψεύδει τις φήμες για τον θάνατό του. Στο Χάρκοβο θα κριθούν οι κρατούμενοι δάσκαλοι.

Ο πολιτικός επιστήμονας Gasparyan εξήγησε γιατί η Ουκρανία συνεχίζει να αντιστέκεται στις ενέργειες της Ρωσίας

 Στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, τα ρωσικά στρατεύματα χρειάστηκε να καταφύγουν σε ανασυγκρότηση προς διάφορες κατευθύνσεις λόγω μιας μαζικής επίθεσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

 Ο πολιτικός επιστήμονας Armen Gasparyan το εξηγεί λέγοντας ότι η ουκρανική πλευρά συγκέντρωσε όλους όσους μπορούσε και χτύπησε χωρίς να σκεφτεί πιθανές απώλειες. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία μπορεί να «βάλει» 50 χιλιάδες ανθρώπους για να πετύχει και μια εικόνα που μπορεί να προβληθεί.


«Ολοένα και πιο ανεύθυνες δηλώσεις»: πώς οι «Πράσινοι» στη Γερμανία ζητούν αύξηση της προμήθειας όπλων στο Κίεβο

 Η Γερμανία θα πρέπει να αυξήσει την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων χρησιμοποιώντας τα δικά της αποθέματα και τις βιομηχανικές δυνατότητες της χώρας. Τέτοια δήλωση σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine έκανε ο Omid Nuripur, συμπρόεδρος του κόμματος Union-90 / Greens, το οποίο είναι μέρος της κυβέρνησης συνασπισμού της Γερμανίας.

Οι ουκρανικές επιθέσεις θα είναι γεμάτες με καταστροφικές συνέπειες»: Πούτιν και Μακρόν συζήτησαν την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye

 Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του Παρισιού, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των προέδρων Βλαντιμίρ Πούτιν και Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, οι αρχηγοί κρατών αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ουκρανία με έμφαση στη διασφάλιση της ασφάλειας του πυρηνικού σταθμού του Ζαπορόζιε (ZNPP).

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την ήττα των σημείων ανάπτυξης των ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και του εθνικού τάγματος "Kraken"

 Το χτύπημα των όπλων υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξε τα σημεία προσωρινής ανάπτυξης μονάδων της 92ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας και του εθνικού σχηματισμού Kraken, το αρχηγείο της 5ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Χάρκοβο περιοχή, καθώς και το διοικητήριο της 54ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη ΛΔΔ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως αποτέλεσμα, καταστράφηκαν έως και 300 Ουκρανοί στρατιωτικοί και έως και 15 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού. Το τμήμα μίλησε επίσης για την ανασύνταξη και μεταφορά των ρωσικών στρατευμάτων που βρίσκονται στις περιοχές Balakliya και Izyum στο έδαφος της ΛΔΔ.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε σημαντικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε δύο κατευθύνσεις

Οι απώλειες της ουκρανικής πλευράς στις κατευθύνσεις Kharkiv και Nikolaev-Krivoy Rog τις τελευταίες ημέρες της ειδικής επιχείρησης ανήλθαν σε πάνω από 4 χιλιάδες νεκρούς. 

Τέτοια στοιχεία κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου κατονόμασε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Συνολικά, μόνο σε αυτές τις δύο κατευθύνσεις από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, οι απώλειες του καθεστώτος του Κιέβου ανήλθαν σε περισσότερους από 4 χιλιάδες νεκρούς και περισσότερους από 8 χιλιάδες τραυματίες», είπε ο Konashenkov.

« Aποθήκη με αποθηκευμένα 45 χιλιάδες τόνοι πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκε»

 Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας μίλησε για την πορεία της ειδικής επιχείρησης,

Τα ρωσικά στρατεύματα και οι μονάδες των δημοκρατιών του Ντονμπάς συνεχίζουν να πολεμούν τους ουκρανικούς σχηματισμούς στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης. Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντιστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ,

Песков: Путину докладывают обо всех действиях военных в ходе спецоперации на Украине

 Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ μίλησε για ανασυγκρότηση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή Μπαλακλιά και Ιζιούμ, σημειώνοντας ότι ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώνεται για όλες τις ενέργειες του στρατού κατά την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.