ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 17/01/2019 | ΕΡΤ

Η επιβλητική ομορφιά του Χελμού όλες τις εποχές του χρόνου - Δείτε τις φωτογραφίες

Είναι η τρίτη σε ύψος οροσειρά της Πελοποννήσου, μετά τον Ταΰγετο και την Κυλλήνη (ή Ζήρεια). Όμως, είναι σίγουρα διάσημο και από τους δημοφιλείς προορισμούς, ειδικά τον χειμώνα, λόγω του χιονοδρομικού κέντρου. Ο λόγος για τον Χελμό ή Αροάνια Όρη, όπως λεγόταν στην αρχαιότητα.
Το επιβλητικό βουνό της βόρειας Πελοποννήσου, που βρίσκεται ανάμεσα σε μεγάλες χαράδρες, σε Βουραϊκό και Κράθι και του οποίου το μεγαλύτερο μέρος εκτείνεται στον νομό Αχαΐας, ενώ ένα κομμάτι του είναι στην Κορινθία.

Ελληνικό ξενοδοχείο στις κορυφαίες αφίξεις παγκοσμίως για το 2019

Στη λίστα του Forbes που δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες αναφορικά με τις πιο αναμενόμενες ξενοδοχειακές αφίξεις της χρονιάς παγκοσμίως, ένα ελληνικό κατάφερε να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση.
Οι διεργασίες για τη λειτουργία του έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με το ντεμπούτο του να τοποθετείται την άνοιξη, και πιο συγκεκριμένα προς τα τέλη Μαρτίου.
Ο λόγος για το Four Seasons Astir Palace, το νέο απόκτημα της θρυλικής αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων ανά τον κόσμο.

Ελληνικά εστιατόρια που κάνουν τους Λονδρέζους να… παραμιλούν

Η ελληνική κουζίνα εδώ και λίγα χρόνια δίνει δυναμικά το παρών στη γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου, μυώντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης στα μυστικά της.
Μεγάλα κομμάτια λαχταριστού μουσακά, χειροποίητα ντολμαδάκια, ζουμερό σουβλάκι, αλλά και πιο μοντέρνες εκδοχές πιάτων εμπνευσμένων από την ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα παραδίδουν «μαθήματα» γευσιγνωσίας σε όσους τα επιλέξουν για brunch, μεσημεριανό ή δείπνο.

Ελληνική πόλη στις κορυφαίες της Ευρώπης για ένα γεύμα σε εστιατόριο

Με τον γαστρονομικό τουρισμό να αποτελεί, πλέον, μία από τις παγκόσμιες τάσεις στο ταξίδι, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο το ταξιδιωτικό κοινό, η Telegraph αναδεικνύει εκείνους τους προορισμούς παγκοσμίως που ενδείκνυνται για μία γαστρονομική εμπειρία σε κάποιο από τα δημοφιλή εστιατόριά τους.
Είτε πρόκειται για μισελενάτα εστιατόρια ή στέκια που συχνάζουν οι ντόπιοι, είτε για δημοφιλή εστιατόρια 5* ξενοδοχείων, όλα έχουν έναν κοινό παρανομαστή: να προσφέρουν τη μέγιστη γαστρονομική εμπειρία σε όσους τα επιλέξουν.

Ιστορικό ρεκόρ διακίνησης επιβατών και πτήσεων στα αεροδρόμια της χώρας


Ιστορικό ρεκόρ σημείωσε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια της χώρας, με τους διακινούμενους επιβάτες το 2018 να είναι 63,7 εκατ.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για την κίνηση των αεροδρομίων, ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 έφθασε τα 63.728.596, παρουσιάζοντας αύξηση 10,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, οπότε είχαν διακινηθεί 57.864.593 επιβάτες. Οι διακινούμενοι επιβάτες το 2018 είναι περισσότεροι κατά 5.864.003.

Ένα από τα πιο μαγευτικά ποτάμια με τα υπέροχα τοπία Δείτε τις φωτογραφίες

Θεωρείται πως είναι από τα πιο καθαρά ποτάμια όλης τη Ευρώπης ενώ η διαδρομή του είναι από τις πιο μαγευτικές. Είναι ο ποταμός Αώος που ξεκινάει το ταξίδι του από τη Βόρεια Πίνδο - απ’ όπου πηγάζει -, διαρρέει μια μεγάλη περιοχή (έχει συνολικό μήκος 260 χιλιόμετρα, με τα λιγότερα χιλιόμετρα να είναι στην Ελλάδα) και καταλήγει σε μία ξένη θάλασσα και συγκεκριμένα την Αδριατική.
Ο ποταμός περνά ανάμεσα στα όρη Τύμφη και Σμόλικα μέσα από τοπία απαράμιλλης ομορφιάς και νοτιοδυτικά της Κόνιτσας εισέρχεται στην Αλβανία, αφού έχει συναντήσει τα νερά των ποταμών Βοϊδομάτη και Σαραντάπορου.