Προκλητικός ο Τερεζάκης: «Υπερβολές η παρ’ ολίγον νέα τραγωδία με τρένα» – Το συμβάν επιβεβαίωσε ο Σταϊκούρας!

 Φέρνει στο νου τον Κώστα Αχ. Καραμανλή ο οποίος έλεγε τα ίδια και κουνούσε το δάχτυλο για τις καταγγελίες για ελλιπή ασφάλεια των τρένων!

Μονάχα οργή προκαλούν οι δηλώσεις του μεταβατικού διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη σχετικά με την παρολίγο τραγωδία ανάλογη με αυτή των Τεμπών με τη σύγκρουση τρένων που αποφεύχθηκε στο παρά πέντε στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Αχαρνών στις 23 του περασμένου Δεκεμβρίου και αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα».

Οργή κατά των Doritos για την τρανς διαφημίστρια με τα χυδαία σχόλια κατά παιδιών και γυναικών!

 Χαμός έχει γίνει στην Ισπανία με την καμπάνια των Doritos, όπου ένα διεμφυλικό άτομο υποστηρίζει ότι μισεί τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης και ότι είναι νυμφομανής. Μάλιστα, δεν διστάζει όλα αυτά να τα πει μπροστά σε ένα 8χρονο κορίτσι!

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για την Doritos Spain η οποία αντιμετωπίζει την οργή του κόσμου και του καταναλωτικού κοινού, καθώς η εταιρεία επέλεξε να προωθήσει τα προϊόντα της μέσω μίας αμφιλεγόμενης τρανς καλλιτέχνιδας, της Σαμάνθα Χάντσον.

Υεμένη: Τουλάχιστον δύο νεκροί από την επίθεση Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο

 Τουλάχιστον δύο μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους από την πυραυλική επίθεση στο ελληνόκτητο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εμπορικό πλοίο, True Confidence, νότια της Υεμένης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα έξι ναυτικοί έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Οπως ανέφερε η βρετανική πρεσβεία στη Σαναά, «τουλάχιστον δύο αθώοι ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους. Αυτή είναι η θλιβερή και μοιραία συνέπεια της απερίσκεπτης εκτόξευσης πυραύλων από τους Χούθι. Πρέπει να σταματήσουν. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες αυτών που έχασαν τη ζωή τους και αυτών που τραυματίστηκαν».

Ισραήλ: Πράσινο φως για την κατασκευή χιλιάδων κατοικιών για εποίκους στη Δυτική Οχθη

 Το Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή περίπου 3.500 κατοικιών για τους εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.

Η αρμόδια Αρχή ενέκρινε τα σχέδια κατασκευής συνολικά 3.476 νέων κατοικιών σε τρεις εβραϊκούς οικισμούς κοντά στην Ιερουσαλήμ, γράφει η εφημερίδα Haaretz.

Οι εβραϊκοί οικισμοί στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη θεωρούνται παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αλλά η νυν κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην οποία συμμετέχουν και πολιτικοί όπως για παράδειγμα ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ, αποφάσισε να τους επεκτείνει.

Νέος... διπλός σεισμός στην Κεφαλονιά

 Τις τελευταίες ημέρες οι σεισμοί στην Κεφαλονιά είναι συνεχόμενοι και οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο.

Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών καταγράφηκαν δύο σεισμοί εντάσεως 3, 6 και 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή Άσσου Κεφαλληνίας.

Η πρώτη δόνηση σημειώθηκε στις 00:14, ένα χιλιόμετρο Δυτικά του Άσσου με εστιακό βάθος 6,3 Χλμ. Τρία λεπτά αργότερα, στις 00:17, σημειώθηκε νέος σεισμός εντάσεως 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα Δυτικά του Άσσου και εστιακό βάθος 9,3 Χλμ.

Αναταράξεις προκαλούν στο ΠΑΣΟΚ τα μη κρατικά πανεπιστήμια- Οι διάλογοι

 Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε πως το κόμμα του πρέπει να καταψηφίσει το νομοσχέδιο με το σκεπτικό πως είναι μεν υπέρ των μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, αλλά η ίδρυσή τους θα πρέπει να γίνει μέσα από την κατάργηση του άρθρου 16.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας για την ψηφοφορία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, κάτι που θυμίζουμε δεν είχε κάνει σε αυτό για τα ομόφυλα ζευγάρια που στο κόμμα υπήρχαν και πάλι δύο γραμμές.

Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης Δήμος Μούτσης

 Έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη (6/3) σε ηλικία 86 ετών ο συνθέτης Δήμος Μούτσης.

 Ο Δήμος Μούτσης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1938 και άρχισε να σπουδάζει στο Ωδείο Αθηνών από την ηλικία των 7 ετών. Σε ηλικία 20 - 21 ετών τελείωσε τις μουσικές του σπουδές κερδίζοντας και το πρώτο βραβείο ως σολίστ στο βιολί. Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 60 γνώρισε τον Νίκο Γκάτσο και τον Μάνο Χατζιδάκι.

Το 1967 άρχισε ο Νίκος Γκάτσος να του δίνει στίχους του. Το πρώτο τραγούδι του Δήμου Μούτση ήταν το «Βρέχει ο Θεός» με ερμηνευτή τον Σταμάτη Κόκοτα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ συγκαλύπτει το Predator-«Στοπ» στο σκάνδαλο υποκλοπών Μητσοτάκη

 «Οι αυστηρές οικονομικές κυρώσεις που ανακοίνωσαν χθες οι ΗΠΑ επιβάλλουν η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες να αξιοποιήσει όλα τα στοιχεία που θα της γνωστοποιήσουν το επόμενο διάστημα τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, για τις οικονομικές συναλλαγές των μετόχων της Intellexa, των εργαζομένων και των συνεργατών της, κάτι που υπαγορεύει η διεθνής πρακτική», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ΝΔ για «για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Predator».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Λονδίνο αντιδρά στην υπόθεση υποκλοπών από τη Μόσχα

 «Τεράστια ντροπή και αμηχανία για το Βερολίνο» αναφέρει σε άρθρο του σήμερα ο Guardian αναφορικά με την υπόθεση υποκλοπών από τη Ρωσία απόρρητων στρατιωτικών συνομιλιών αξιωματικών των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ η Telegraph στον τίτλο άρθρου ανάλυσης γράφει: «Η ελίτ της Γερμανίας τρέχει φοβισμένη, ενώ ο Πούτιν σκορπίζει τον θάνατο στην Ουκρανία».

 Αυτά είναι δύο από τα πιο ενδεικτικά αποσπάσματα του βρετανικού Τύπου, που επικαλείται η DW, μετά την υποκλοπή συνομιλιών Γερμανών αξιωματούχων από τη Μόσχα. 

Γερμανία: Καίει τον Σολτς το σκάνδαλο των υποκλοπών

 Ο Μπόρις Πιστόριους μιλάει σε δημοσιογράφους, μετά τη σύνοδο ασφαλείας του Μονάχου, τον Φεβρουάριο. Ο Γερμανός υπουργός Αμυνας τονίζει ότι η πειρατεία των Ρώσων συνιστά «υβριδικό πόλεμο παραπληροφόρησης» με στόχο «να σπείρουν τη διχόνοια» στη Γερμανία και ευρύτερα στη Δύση. [A.P. Photo/Matthias Schrader]

Σάλο στον γερμανικό πολιτικό κόσμο και στους κόλπους του ΝΑΤΟ έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις γύρω από τη συνομιλία τεσσάρων ανωτάτων αξιωματικών της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας (Luftwaffe),

Ελλάδα 2.0: Χωρίς φορτιστές παρελήφθησαν τα ηλεκτρικά λεωφορεία!

 Με πανηγυρισμούς ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ η παραλαβή 140 ηλεκτρικών λεωφορείων από την κινεζική εταιρεία Yutong Bus. Η άφιξή τους στην Αθήνα σηματοδοτεί την απαρχή μιας Πράσινης εποχής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τις μετακινήσεις των πολιτών. Ή μήπως όχι;

Στην Ελλάδα 2.0 του Κυριάκου Μητσοτάκη τα ηλεκτρικά οχήματα έφτασαν χωρίς… φορτιστές, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την προμήθεια υλικών και την εγκατάσταση του εξοπλισμού φόρτισης στα 4 αμαξοστάσια των ΟΣΥ.

Αποκάλυψη Βελόπουλου για τα Τέμπη: Στη βάση της Λάρισας πήγαινε το ξυλόλιο και το τολουόλιο

 Με έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος την Τετάρτη αποκάλυψε ότι η εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη μετέφερε ξυλόλιο και τολουόλιο για την αμερικανική βάση που εδρεύει στη Λάρισα. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ρώτησε στη Βουλή:

«Γιατί οι πρώτοι που πήγαν στο σημείο ήταν κλιμάκιο της Αεροπορίας; Δεν ήταν ούτε η Αστυνομία ούτε η Πυροσβεστική. Αληθεύει ότι έκανε έλεγχο η ειδική ομάδα βιολογικού πολέμου και αν ναι, γιατί; Το κλιμάκιο που πήγε στο σημείο ήταν από τη Λάρισα;».

Νέα βόμβα για το εθνικό έγκλημα στα Τέμπη!

Τουρκία και Σόρος με την ανοχή Μητσοτάκη έδιωξαν τον Λεζερί από τη Frontex!

 Ήταν ο μοναδικός ευρωπαίος αξιωματούχος που υπεράσπιζε τα ελληνικά σύνορα και κατήγγειλε διεθνώς τις τουρκικές παραβιάσεις, αλλά ο Μητσοτάκης τόν «πούλησε»!

«Βόμβες» εξαπέλυσε ο πρώην επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεζερίσε συνέντευξή του στη Le Figaro με τίτλο «Οι ΜΚΟ υπέρ των μεταναστών επηρεάζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», τονίζοντας ότι «ΜΚΟ, Σόρος και Τουρκία είναι πίσω από την απομάκρυνσή του».

Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος επανέρχεται στους λόγους της αποχώρησής του από την υπηρεσία αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, λέγοντας ξεκάθαρα ότι αυτό συνέβη λόγω πιέσεων των ΜΚΟ και της Τουρκίας,

«Όπου φύγει, φύγει» ο Κ.Μητσοτάκης από την Οδησσό – Ήδη βρίσκεται στην Ρουμανία

 Σε δηλώσεις προέβη ο Κ.Μητσοτάκης μετά την απόπειρα εξόντωσης του ιδίου και του προέδρου της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι από συνδυασμένο ρωσικό πλήγμα στην Οδησσό.

Εμφανώς ταραγμένος ο Κ.Μητσοτάκης έσπευσε να αποχωρήσει από την Οδησσό οδικώς προς την Ρουμανία με ελάχιστες δηλώσεις και χωρίς να υπάρχουν κάμερες παρά μόνο φωτογραφίες από την συνάντησή του με τον επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος. 

Είπε ότι θα χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση της πόλης της Οδησσού στην Μαριούπολη ακόμα περιμένουν να χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου της πόλης που

Σ. Μισέλ: Σημάδι της δειλής τακτικής της Ρωσίας η επίθεση στην Οδησσό κατά την επίσκεψη Ζελένσκι – Μητσοτάκη

 «Η επίθεση στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι άλλο ένα σημάδι της δειλής τακτικής της Ρωσίας στον επιθετικό της πόλεμο κατά της Ουκρανίας» τονίζει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ σημειώνει μάλιστα ότι «αυτό είναι κατακριτέο και για τις τακτικές από του Κρεμλίνου».

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Καταδικάζω την αποτρόπαια επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό κατά την επίσκεψη Ζελένσκι – Μητσοτάκη

 «Καταδικάζω έντονα την αποτρόπαια επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό κατά την επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Κυριάκου Μητσοτάκη» αναφέρει με ανάρτησή της στο “X” η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Υπογραμμίζει ότι «κανείς δεν πτοείται από αυτή τη νέα απόπειρα τρομοκρατίας – σίγουρα ούτε οι δύο ηγέτες στο έδαφος ούτε ο γενναίος λαός της Ουκρανίας».

«Περισσότερο από ποτέ, στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας» καταλήγει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ιάπωνας σεισμολόγος προειδοποιεί: «Να είστε έτοιμοι για μεγάλο σεισμό στην περιοχή του Μαρμαρά»

 Ο Ιάπωνας σεισμολόγος Γιοσινόρι Μοριουάκι, που φέρεται να είχε προβλέψει εγκαίρως τον σεισμός των 4,9 ρίχτερ που σημειώθηκε στο Τσανάκκαλε (Δαρδανέλια), προειδοποιεί πως στο εξής θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για έναν μεγάλο σεισμό στην περιοχή του Μαρμαρά.

Συμμεριζόμενος απόλυτα τις εκτιμήσεις και των υπόλοιπων σεισμολόγων, ο Γιοσινόρι Μοριουάκι, τόνισε σύμφωνα με τη Μilliyet, πως «ένας σεισμός μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή στην περιοχή του Μαρμαρά». «Να είστε έτοιμοι», είπε και πρόσθεσε: «Είχα πει πως μπορεί να γίνει σεισμός στις εξής περιοχές:

Ρωσία: «Ανεπιθύμητος οργανισμός» το γερμανικό Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ – Απαγορεύεται η συνέχιση τη λειτουργίας του στη Μόσχα

 Η Ρωσία χαρακτήρισε «ανεπιθύμητο οργανισμό» το γερμανικό Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ, το οποίο συνδέεται με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), απαγορεύοντας ουσιαστικά την συνέχιση της λειτουργίας του στην Μόσχα.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης, το Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ περιλαμβάνεται πλέον σε «μαύρη λίστα» της ρωσικής κυβέρνησης, όπως και η Γερμανική Εταιρία Ανατολικοευρωπαϊκών Σπουδών (DGO), η οποία εκδίδει το μηνιαίο περιοδικό Osteuropa στο Βερολίνο.

Χιλή: Αποκλείει το Ισραήλ από την μεγαλύτερη αεροδιαστημική έκθεση στη Λατινική Αμερική

 Η κυβέρνηση της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως θα αποκλείσει ισραηλινές εταιρίες από την κυριότερη έκθεση του τομέα της αεροδιαστημικής και της άμυνας στη Λατινική Αμερική, η οποία θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στο Σαντιάγο.

«Με απόφαση της κυβέρνησης της Χιλής, στη Διεθνή Έκθεση Αεροπορίας και Διαστήματος (FIDAE) του 2024, η οποία θα διεξαχθεί από την 9η ως τη 14η Απριλίου, δεν θα υπάρξει συμμετοχή ισραηλινών επιχειρήσεων», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στο Σαντιάγο.

«Σούπερ Τρίτη» – ΗΠΑ: «Ποιος Τζέισον;» – Ο Μπάιντεν χάνει τη Σαμόα από εντελώς άγνωστο αντίπαλο

 Αν και ο Τζο Μπάιντεν «σκούπισε» όλες τις πολιτείες όπου διεξάγονταν ψηφοφορίες για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές χθες «Σούπερ Τρίτη», μια… φτωχή και μόνη περιοχή του αντιστάθηκε: η αμερικανική Σαμόα, αρχιπέλαγος του Ειρηνικού, επέλεξε αντί γι’ αυτόν τον εντελώς άσημο διεκδικητή του χρίσματος Τζέισον Πάλμερ.

Κατά στατιστικές προβολές και προβλέψεις αμερικανικών ΜΜΕ, ο επιχειρηματίας, με 51 ψήφους, έναντι 40 του προέδρου Μπάιντεν, κέρδισε τους έξι αντιπροσώπους στο συνέδριο του κόμματος που διακυβεύονταν.

Το Σουδάν στο χείλος της χειρότερης κρίσης λιμού στον κόσμο, προειδοποιεί υπηρεσία του ΟΗΕ

 Ο πόλεμος, που μαίνεται στο Σουδάν εδώ και σχεδόν ένδεκα μήνες, μπορεί να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη κρίση λιμού στον κόσμο σε μια χώρα η οποία ήδη γνωρίζει τη σημαντικότερη κρίση εκτοπισμού πληθυσμού στον πλανήτη, προειδοποιεί σήμερα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP, PAM) του ΟΗΕ.

Οι μάχες -που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους ενώ οκτώ εκατομμύρια έχουν εκτοπισθεί- «απειλούν εκατομμύρια ζωές, την ειρήνη και τη σταθερότητα μιας ολόκληρης περιφέρειας», υπογραμμίζει η επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος Σίντι Μακέιν.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει 1 εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο

 Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο θάνατοι παγκοσμίως κάθε χρόνο οφείλονται στην βραχυπρόθεσμη έκθεση σε ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσιεύεται στο περιοδικό «The Lancet Planetary Health».

Η ανατολική Ασία αναφέρει περισσότερους από τους μισούς θανάτους παγκοσμίως, ενώ η Ευρώπη καταγράφει το 12% των θανάτων.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου Monash στην Αυστραλία εξέτασε τα επίπεδα ρύπανσης των μικροσκοπικών αιωρούμενων σωματιδίων PM 2.5 και τη θνησιμότητα σε περισσότερες από 13.000 πόλεις και κωμοπόλεις σε όλο τον κόσμο κατά τις δύο δεκαετίες ως το 2019.

 Χθες συνέβη ένα ακόμη σημαντικό γεγονός. Όχι μόνο κατέστρεψαν τα HIMARS και τα κινηματογράφησαν, αλλά δούλεψαν και με το τελευταίο Tornado-S. Αυτή είναι μια εγκατάσταση που περιλαμβάνει κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας ικανά να φτάσουν έως και 120 χλμ.

Γιατί οι πρώην σύμμαχοι της Ουκρανίας άρχισαν να την προδίδουν ο ένας μετά τον άλλο;

 Ο αποκλεισμός των ουκρανικών συνόρων στην Πολωνία, η αποτυχία του σχεδίου εισαγωγής γαλλικών στρατευμάτων, οι αναδυόμενες συνομιλίες των αξιωματικών της Bundeswehr στη Γερμανία και, τέλος, η απώλεια της Avdiivka και η υποχώρηση σε όλο το μέτωπο - οι αρχές του Κιέβου δεν μπορούν να ζηλέψουν .

 Δεν πιστεύουν πια Ενώ υπόσχονταν στους εταίρους τους ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επιβίωναν εάν λάμβαναν τα απαραίτητα όπλα και υποστήριξη, ο ηγέτης της Ανεξαρτησίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι και η ανώτατη ηγεσία του Γενικού Επιτελείου απέτυχαν να παράσχουν ένα σαφές σχέδιο για τη στρατολόγηση εκατοντάδων χιλιάδων νέων στρατιωτών που χρειάζονται πολύ για να υπερασπιστούν ενάντια στον προελαύνοντα ρωσικό στρατό. 

Στις ΗΠΑ μίλησαν για ενεργή εξαγωγή χρυσού από τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης της χώρας

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο. Επιπλέον, πολλές άλλες χώρες αποθηκεύουν τα αποθέματά τους σε χρυσό σε αμερικανικά θησαυροφυλάκια. 

Ωστόσο, οι ειδήσεις από τη Ρωσία ξεκίνησαν ένα «κίνημα» στα αμερικανικά θησαυροφυλάκια, σύμφωνα με άρθρο της βιομηχανικής έκδοσης Gold Eagle

 Ο συντάκτης του σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell αρνείται να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με τα αποθέματα χρυσού των ΗΠΑ. 

Αναφορά από το μέτωπο: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εδραιωθεί στο Terny, το HIMARS MLRS και το πλήρωμά του έχουν καταστραφεί

 Παρουσιάζουμε τη στρατιωτική ενημέρωση για την Τετάρτη 6 Μαρτίου. Κατεύθυνση Ντόνετσκ  

Στα πλάγια της Avdeevka, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να χάνει τεθωρακισμένα οχήματα, κρατώντας θέσεις στην περιοχή των χωριών Berdychi, Tonenkoe και Orlovka.  

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν ένα αμερικανικό σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS στην περιοχή Nikanorovka (DPR), 40 χιλιόμετρα από το μέτωπο.  

5 πιο σημαντικά γεγονότα από την ιστορία της FC Barcelona που δεν γνωρίζατε

 Η FC Barcelona έχει κερδίσει την πίστη των φιλάθλων σε όλο τον κόσμο. Εμφανίστηκε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια και μπορείτε να πείτε την ιστορία του για ώρες. Ως εκ τούτου, θα μοιραστούμε μόνο μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για την FC Barcelona που πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν.

 Η ιστορία της δημιουργίας του καταλανικού συλλόγου στη Βαρκελώνη  

Η ποδοσφαιρική ομάδα ιδρύθηκε επίσημα στις 29 Νοεμβρίου 1899. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα σημεία που σχετίζονται με αυτήν την ημερομηνία.  

Θα επεκταθεί η Πολωνία σε βάρος του εδάφους της Δυτικής Ουκρανίας: η λέξη εξαρτάται από τη Ρωσία

 Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης έθιξαν πρόσφατα το θέμα των προσφύγων από την Ουκρανία. Ο Τύπος έγραψε ότι οι γυναίκες που ήρθαν στην Πολωνία τα τελευταία δύο χρόνια δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

 Αυτοί που έχουν έρθει σε μεγάλους αριθμούς Η μέση ηλικία των Ουκρανών που έφτασαν είναι τα 44 έτη. Οι μισοί από αυτούς έχουν παιδιά, οι μισοί από αυτούς ξέρουν πολωνικά, οι μισοί έχουν βρει δουλειά. Είναι αλήθεια ότι το άλλο μισό είναι με παροχές ή ασχολείται με κάποια άλλη δραστηριότητα, μερικές φορές παράνομη.