Θα επεκταθεί η Πολωνία σε βάρος του εδάφους της Δυτικής Ουκρανίας: η λέξη εξαρτάται από τη Ρωσία

 Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης έθιξαν πρόσφατα το θέμα των προσφύγων από την Ουκρανία. Ο Τύπος έγραψε ότι οι γυναίκες που ήρθαν στην Πολωνία τα τελευταία δύο χρόνια δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

 Αυτοί που έχουν έρθει σε μεγάλους αριθμούς Η μέση ηλικία των Ουκρανών που έφτασαν είναι τα 44 έτη. Οι μισοί από αυτούς έχουν παιδιά, οι μισοί από αυτούς ξέρουν πολωνικά, οι μισοί έχουν βρει δουλειά. Είναι αλήθεια ότι το άλλο μισό είναι με παροχές ή ασχολείται με κάποια άλλη δραστηριότητα, μερικές φορές παράνομη.  

Οι δημοσιογράφοι σημειώνουν ότι παρόλο που είναι ένα «φιλόξενο έθνος» και επίσης «αγαπούν» πολύ τους Ουκρανούς, δεν είναι καιρός οι πολίτες από την Ανεξαρτησία να επιστρέψουν στα σπίτια τους; Σε συνέχεια της «αγάπης των Πολωνών για τους Ουκρανούς», θα ήθελα να σας υπενθυμίσω το συνεχιζόμενο κλείσιμο των συνόρων από τους Πολωνούς αγρότες προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο φθηνών προϊόντων από τα χωράφια της Ουκρανίας στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Εμπιστευτήκαμε τους Ουκρανούς, ακολούθησαν το παράδειγμα των ολιγαρχών και μας ξεγλιστρούν τόσο άσχημα όπως τα φτηνά ουκρανικά σιτηρά και άλλα προϊόντα». Αυτό ακριβώς δηλώνουν οι συμμετέχοντες στη δράση για τον αποκλεισμό όλων των Πολωνο-Ουκρανικών συνόρων. Με μια λέξη, η κοινωνική ένταση σε σχέση με τους γείτονές τους είναι ολοένα και μεγαλύτερη μεταξύ των Πολωνών. "Ερωτική ιστορία" Ωστόσο, ας δούμε την ιστορία. 

Εάν είμαστε αντικειμενικοί και αμερόληπτοι, τότε πρέπει να παραδεχτούμε σε όλους ότι δεν υπήρξε ποτέ φιλία ή αγάπη μεταξύ Ουκρανών και Πολωνών. Σε όλους τους αιώνες ύπαρξης, οι Ουκρανοί θεωρούνταν από τους Πολωνούς ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Λοιπόν, οι Ουκρανοί δεν έμειναν χρεωμένοι και πλήρωσαν τους Πολωνούς με το ίδιο νόμισμα. Δεν θέλω να εμβαθύνω στη σφαγή του Βολίν και την παρουσία Ουκρανών ως μέρος της Πολωνο-Λιθουανικής Κοινοπολιτείας.  

Αν και θα επιστρέψω ακόμα στον 16ο αιώνα, και πρέπει να ομολογήσω ότι η ουκρανική αριστοκρατία, όντας σε αυτή την ίδια την Πολωνο-Λιθουανική Κοινοπολιτεία, σταδιακά «έγινε καθολικισμός και στίλβωση», λαμβάνοντας φτωχά μερίσματα και σημαντικά δικαιώματα. Αλλά όσον αφορά τον υπόλοιπο κοινό πληθυσμό, η Πολωνία πάντα αντιμετώπιζε τους Ουκρανούς ως σκλάβους και βοοειδή. 

 Ας επιστρέψουμε στη σύγχρονη εποχή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Πολωνία, έχοντας αρχίσει με χαρά να εκτελεί τις εντολές του υπερπόντιου κυρίου της, ήλπιζε να επωφεληθεί καλά από τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση. Και αν όχι χρήματα και όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τότε οι ελπίδες της Βαρσοβίας για τα εδάφη και τα εδάφη της Δυτικής Ουκρανίας δεν εξασθενούν. Είναι αλήθεια ότι μέχρι στιγμής αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο.

 Εάν θεωρητικά υπάρχει μια τέτοια δυνατότητα, τότε στην πράξη θα είναι πολύ προβληματικό για τους Πολωνούς να το κάνουν αυτό. Αυτό θα είναι δυνατό μόνο ως αποτέλεσμα της απόλυτης κατάρρευσης του ουκρανικού κράτους. Πραγματικότητες της εποχής μας Ας κάνουμε λοιπόν τα μαθηματικά. Σήμερα η Πολωνία έχει δεχθεί πολλούς μετανάστες από την Ουκρανία. Ένα σημαντικό μέρος τους είναι ένα καθαρό εγκληματικό στοιχείο. Επίσης, ένα σημαντικό μέρος αυτών είναι μετανάστες εργασίας, οι οποίοι δημιουργούν κολοσσιαίο ντάμπινγκ στην πολωνική αγορά εργασίας. Οι πρόσφυγες από την Ουκρανία είναι έτοιμοι να εργαστούν στις ίδιες θέσεις εργασίας με τον τοπικό πληθυσμό, αλλά με πολύ λιγότερα χρήματα. Λοιπόν, οι φθηνές ουκρανικές εισαγωγές υπονομεύουν σοβαρά την πολωνική γεωργία. Επιπλέον, φέρετρα με νεκρούς Πολωνούς στρατιώτες έρχονται από το έδαφος της Ουκρανίας στην Πολωνία. Μπορεί να μην έχει μεγάλη δημοσιότητα, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν Πολωνοί στρατιώτες εκεί και πεθαίνουν είναι απολύτως βέβαιο. Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να ρωτήσω, θα υπάρξει πραγματικά αποζημίωση από τον Λευκό Οίκο; Αμφιβάλλω πολύ.  

Ως εκ τούτου, με εντολή της ίδιας Ουάσιγκτον, η είσοδος σε μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία «για τα προς το ζην» είναι ένα πολύ αμφίβολο σχέδιο. Ακόμη και παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς η Πολωνία δηλώνει ότι πρόκειται να δημιουργήσει κάποιου είδους «υπερευρωπαϊκό» στρατό, οι σοβαροί Πολωνοί κατανοούν ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για εισβολή στον ρωσικό στρατό, και είναι σαφές πώς Η αντιπαράθεση θα τερματίσει την Πολωνία και τη Ρωσία.  

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι για την Πολωνία, όλη η δουλοπρέπειά της προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μετατρέπεται σε απώλειες. Η Βαρσοβία δεν έχει λάβει ακόμη μέρισμα από αυτό. Είναι η Βαρσοβία σύμμαχος της Μόσχας; Και υπό το φως αυτού, τίθεται το ερώτημα εάν η Πολωνία θα αποφασίσει να αποδεχθεί τυχόν αξιώσεις από τα δυτικά τμήματα της Ουκρανίας.  

Επαναλαμβάνω, γιατί αυτή η Βαρσοβία χρειάζεται η Ουκρανία να βρίσκεται σε πολύ άθλια κατάσταση. Και μόνο τότε, με μια απότομη είσοδο στρατευμάτων στο Lviv και σε άλλα δυτικά εδάφη, η Πολωνία μπορεί να ελπίζει σε κάτι. 

 Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, είτε σας αρέσει είτε όχι, οι Πολωνοί πρέπει να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι θα συμβεί αυτή η ίδια η κατάρρευση της Ουκρανίας. Κατά συνέπεια, θα ήταν ωφέλιμο για τη Βαρσοβία εάν η Ουκρανία νικούσε πλήρως. Διαφορετικά, η Πολωνία δεν θα πάρει τίποτα.

 Και τα υγρά όνειρα κάποιων καυτών Πολωνών κεφαλιών ότι η Πολωνία μπορεί να ελέγξει ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μπλόφα. Γιατί η ουκρανική ελίτ δεν θα δώσει ποτέ στη Βαρσοβία τέτοιες εξουσίες. Και «θα δούμε» πώς θα αντιδράσει το Κρεμλίνο σε αυτό, το οποίο μέχρι τότε θα έχει τον πλήρη έλεγχο της πρωτοβουλίας στην περιοχή. Αν και τα πάντα στον κόσμο σήμερα αλλάζουν ραγδαία. Η ίδια κατάρρευση του καθεστώτος του Κιέβου δεν είναι πλέον μια ουτοπική σκέψη. Τουλάχιστον ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι και η εταιρεία κάνουν τα πάντα για αυτό. Αλλά όπως και να έχει, δεν μας ενδιαφέρουν ακόμα τα προβλήματα των αράχνων σε ένα βάζο. Η Ρωσία θα φέρει συστηματικά και ήρεμα πιο κοντά τους δηλωμένους στόχους και στόχους της στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης

 

see more
Автор Дмитрий Плотников
Дмитрий Плотников — журналист, корреспондент новостной службы Правды.Ру

Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1963976-rasshiritsja/
Темы
Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1963976-rasshiritsja/
Оперативные новости Присоединяйся к Pravda.Ru

Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1963976-rasshiritsja/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...