5 πιο σημαντικά γεγονότα από την ιστορία της FC Barcelona που δεν γνωρίζατε

 Η FC Barcelona έχει κερδίσει την πίστη των φιλάθλων σε όλο τον κόσμο. Εμφανίστηκε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια και μπορείτε να πείτε την ιστορία του για ώρες. Ως εκ τούτου, θα μοιραστούμε μόνο μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για την FC Barcelona που πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν.

 Η ιστορία της δημιουργίας του καταλανικού συλλόγου στη Βαρκελώνη  

Η ποδοσφαιρική ομάδα ιδρύθηκε επίσημα στις 29 Νοεμβρίου 1899. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα σημεία που σχετίζονται με αυτήν την ημερομηνία.  

Ο δημιουργός της ομάδας, η οποία είχε συλληφθεί ως σύμβολο της Καταλονίας και του πνεύματός της, απείχε πολύ από τον Καταλανό. Ήταν ο Χανς Γκάμπερ, ένας Ελβετός που υπέβαλε αγγελία για τη δημιουργία ομάδας σε τοπική εφημερίδα. Η αρχική σύνθεση περιλάμβανε όχι μόνο ντόπιους ποδοσφαιρόφιλους, αλλά και Βρετανούς και Γερμανούς. Κάτι που μας φέρνει ομαλά στο επόμενο γεγονός.

  Ρώσοι παίκτες που εκπροσώπησαν την Μπαρτσελόνα Κατά τη διάρκεια των εκατό και πλέον χρόνων της ύπαρξής του, ο σύλλογος έχει υποδεχθεί πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές. Θα ήταν πολύ μεγάλο να τα απαριθμήσω όλα. Αξίζει ακόμα να εστιάσουμε σε ένα άτομο. 

 Το 1994, ο συμπατριώτης μας Igor Korneev δοκίμασε τα μπλε-γρανά χρώματα της στολής της Barça. Έπαιξε για την ομάδα σε αγώνες του Champions League, όπου πέτυχε το μοναδικό του γκολ κόντρα στην πρωταθλήτρια Γαλλίας, PSG. Σημαντικοί χορηγοί στην ιστορία της FC Barcelona Η Μπαρτσελόνα αρνείται εδώ και καιρό να τοποθετήσει λογότυπα χορηγών στις στολές των παικτών. 

 Πολλοί ποδοσφαιρόφιλοι πιθανότατα έχουν ακούσει γι 'αυτό. Αλλά δεν γνωρίζουν όλοι ότι από το 2006 ο σύλλογος έχει τοποθετήσει ένα λογότυπο με τη συντομογραφία του ταμείου για παιδιά της UNICEF στη στολή του. Αλλά η FC δεν έλαβε τεράστια χρηματικά ποσά για τέτοια διαφήμιση. Ο ίδιος μετέφερε εκατομμύρια ευρώ ετησίως στον λογαριασμό του οργανισμού μέχρι το 2011.

 Στις μέρες μας η κατάσταση με τη χρηματοδότηση του συλλόγου έχει βελτιωθεί σημαντικά. Πολλές εταιρείες στοιχημάτων δεν χρηματοδοτούν απλώς αθλητικές ομάδες. Έτσι η 1xBet έγινε ο επίσημος χορηγός της Μπαρτσελόνα. Το ποσό της υποστήριξης δεν αποκαλύπτεται, αλλά για να υποστηρίξετε τους αγαπημένους σας ποδοσφαιριστές, μπορείτε να κάνετε λήψη του 1xBet για Android, για παράδειγμα, από τον ιστότοπο freesoft.ru. Μετά τη UNICEF, ο σύλλογος έγινε χορηγός από το Qatar Foundation και στη συνέχεια από την Qatar Airways. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο σταυρός του Αγίου Γεωργίου στο έμβλημα έχασε την οριζόντια ρίγα του για να μειώσει την ομοιότητά του με το σύμβολο των Σταυροφόρων σε αυτή τη μουσουλμανική χώρα. Και αυτό μας φέρνει στο επόμενο γεγονός.  

Γεγονότα που δεν γνωρίζατε για το λογότυπο της Μπαρτσελόνα Το έμβλημα του συλλόγου της Μπαρτσελόνα είναι γνωστό σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους τόσο στην Ευρώπη όσο και στο εξωτερικό. Πρόσφατα πήρε τη μοντέρνα του εμφάνιση, αν και με τα χρόνια της ύπαρξής του έχει υποστεί πολύ μικρές αλλαγές. 

 Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Francisco Franco, η καταλανική σημαία άλλαξε στο έμβλημα. Ταυτόχρονα, η επιγραφή FCB αντικαταστάθηκε από CFB, που σημαίνει «Club de Futbol Barcelona». Για πολύ καιρό ο σύλλογος δεν είχε δικό του έμβλημα. Η Μπάρτσα χρησιμοποίησε το οικόσημο της πόλης της Βαρκελώνης μέχρι το 1910. Το Bars είναι το πιο τιμημένο κλαμπ στην Ισπανία 

 Η Μπαρτσελόνα είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους ισπανικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Η Μπάρτσα έχει κερδίσει τη La Liga 27 φορές, το Copa del Rey 31 φορές και το UEFA Champions League πέντε φορές. Οι ποδοσφαιριστές έχουν κερδίσει επανειλημμένα τη Χρυσή Μπάλα και άλλα βραβεία. Ο αριθμός των νικών και των βραβείων της δημοφιλούς ομάδας αυξάνεται συνεχώς. 

 Αυτό διευκολύνεται από μια δυνατή ομάδα και εξαιρετική προπονητική. Χωρίς αμφιβολία, η Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει να ευχαριστεί τους φιλάθλους της με εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

 see more

Спорт » Командные виды » Футбол
Читайте больше на https://www.pravda.ru/sport/1960570-fk-barselona-fakty/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...