Σερβία: Τριπλές εκλογές με βέβαιο νικητή

 Και σε αυτές τις εκλογές ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Διχασμένη παραμένει η αντιπολίτευση.

Όπου κι αν εμφανίζεται αυτές τις μέρες ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον υποδέχονται με σερβικές σημαίες και ορχήστρες πνευστών. Οι εκδηλώσεις ενθουσιασμού είναι άψογα οργανωμένες. Χιλιάδες οπαδοί μεταφέρονται με λεωφορεία στις ομιλίες του προέδρου. Σύμφωνα με ανεξάρτητα σερβικά μέσα ενημέρωσης, για τους δημοτικούς υπαλλήλους θεωρείται υποχρεωτική η παρουσία στις κομματικές φιέστες.

Ενεργειακό πόκερ: Αποχωρεί η Gazprom από τη Γερμανία

 Ενώ αναμένονται οι επόμενες κινήσεις της Μόσχας για τις πληρωμές αερίου σε ρούβλια, η Gazprom αποσύρεται από τη Γερμανία και την ιδιοκτησία της θυγατρικής της Gazprom Germania.

H έδρα της Gazprom Germania στο Βερολίνο

Ραγδαίες συνεχίζουν να είναι οι εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα, με τη ρωσική πλευρά να κλιμακώνει την πίεση. Ενώ τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις επόμενες κινήσεις του Κρεμλίνου και του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά το διάταγμα περί πληρωμών των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου σε ρούβλια,μέσα στο απόγευμα ήρθε η ξαφνική είδηση για την αποχώρηση της Gazprom από την γερμανική αγορά ενέργειας.

«Νίκη» για τον συνδικαλισμό στις ΗΠΑ - Οι εργαζόμενοι σε αποθήκη της Amazon στις ΗΠΑ ψήφισαν «υπέρ»

 Υπέρ της ένταξης τους σε συνδικάτο ψήφισαν σήμερα οι εργαζόμενοι σε αποθήκη της Amazon στο Staten Island της Νέας Υόρκη, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται ως πρωτοποριακή κίνηση για την συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων και μια σοβαρή ήττα για τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Να σημειωθεί ότι η εργοδοσία της Amazon αντιτίθεται με κάθε μέσο και τρόπο στην όποια προοπτική συνδικαλιστικής οργάνωσης των υπαλλήλων της.

Αν και ο επίσημος απολογισμός των ψήφων δεν

Σωληνουργεία Κορίνθου: Σύμβαση αγωγού στη Χιλή

 Η Compañía Minera Doña Inés de Collahuasi (CMDIC) ανέθεσε στην CPW America Co, θυγατρική της Σωληνουργεία Κορίνθου, τον κλάδο σωλήνων χάλυβα της Cenergy Holdings, σύμβαση για την προμήθεια 109.000 τόνων σωλήνων,

 με εξωτερική και εσωτερική επένδυση, καθώς και την προμήθεια των αντίστοιχων εξαρτημάτων (καμπύλες μορφοποιημένες εν θερμώ - induction bends) για το έργο P186 Fuente Hídrica Complementaria (FHC).

 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συμβόλαιο

Βερολίνο και Παρίσι απορρίπτουν τις πληρωμές σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο

 Η Γερμανία και η Γαλλία απορρίπτουν το αίτημα της Ρωσίας να πληρώσουν οι ευρωπαϊκές χώρες σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο που αγοράζουν, θεωρώντας ότι η απαίτηση αυτή ισοδυναμεί με απαράδεκτη παραβίαση των συμβολαίων και με «εκβιασμό».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ είπε ότι δεν έχει δει ακόμη το νέο διάταγμα που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και επιβάλλει τις πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλια, προσθέτοντας ότι η Γερμανία είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής των ροών ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Από σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι στις ΗΠΑ υιοθετούν το μοντέλο της 4ήμερης εργασίας

 Χιλιάδες εργαζόμενοι στις ΗΠΑ θα είναι, από σήμερα, τα «υποκείμενα» ενός εξάμηνου πειράματος στις ΗΠΑ, που θα εξετάζει την υπόθεση της 4ήμερης εργασίας.

Το «πείραμα» είναι μέρος μιας διεθνούς προσπάθειας που λάνσαρε η Μη Κερδοσκοπική Ομάδα «4 Day Week Global», σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η οποία βοηθά εταιρείες σε όλο τον κόσμο να εφαρμόσουν στην πράξη και να μετρήσουν τα αποτελέσματα της 4ήμερης εργασίας.

Φέτος, συνολικά 38 εταιρείες στις ΗΠΑ και στον Καναδά λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα, με εφαρμογή στο διάστημα μεταξύ 1ης Απριλίου και τέλος Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον για τις περισσότερες από αυτές. 

Ο Πούτιν εξαιρεί την Ελλάδα: Μπορεί να αποπληρώνει το φυσικό αέριο με εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

 Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε πριν από λίγο ότι με εντολή του εξαιρείται η Ελλάδα από τη γενική απόφαση πληρωμής σε ρούβλια του φυσικού αερίου που εισάγει, δίνοντας τη δυνατότητα στη χώρα μας, να υπερβεί, αν θέλει, το εμπάργκο της Ε.Ε. και να αποπληρώσει σε εξαγωγές γεωργικών προϊόντων, ειδικά σε ροδάκινα, κατά τη συγκομιδή της εφετινής εσοδίας.

ΡΩΣΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ -ΕΥΡΩΠΗ- ΗΠΑ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΙΟΥ&ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

 Καλημέρα σήμερα παντού καλό Μήνα.Ήθελα να γράψω δυο λόγια για για την Ευρώπη και πόσο διαβρωμένο είναι το προεδρείο στά(καραγκιοζάκια της Ουάσιγκτον) έχουν μπερδέψει τη σκέψη με το συμφέρων του Ευρωπαικού σπιτιού και το τι θα ήθελαν να πρωτοεκτελέσουν γιατί η έντολες είναι τόσες πολλές καί γρήγορες που δεν μπορούν να της επεξεργαστούν η εξουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πιόνια είναι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών και απλός μένουν στίς Βρυξέλλες  η διάβρωση που έχει