Φάιμαν: Πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε η Ελλάδα να έχει μια ευκαιρία

Την ώρα που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Υπουργός του επί των Οικονομικών είναι μεταξύ των σφοδρών πολεμίων της ελληνικής πρότασης στη Σύνοδο της Ευρωζώνης, ο Αυστριακός Καγκελάριος με δηλώσεις του πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, για μια ακόμη φορά τάσσεται αλληλέγγυος με την Ελλάδα. Ο Βέρνερ Φάιμαν τόνισε την ανάγκη να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα για το ελληνικό χρέος, για τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια,

Συμφωνία λαιμητόμο για τον εργαζόμενο λαό «βλέπει» ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

«Η εκτίμησή μας είναι ότι η νέα συμφωνία – γιατί προς τα κει βαίνουν τα πράγματα, θα υπάρξει συμφωνία – θα είναι πραγματικά καρμανιόλα, λαιμητόμος για τον εργαζόμενο λαό, για το λαό της χώρας μας» ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο Real FM.

Τσίπρας: Μην υποτιμάτε μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν ταπεινώνεται

“Οι προτάσεις δυστυχώς των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ, το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα”, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε διάλογο που είχαν στη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όπως μετέδωσε πρώτη η ΕΡΤ.

Κουϊκ: Το σκηνικό βίαιης ανατροπής της κυβέρνησης δεν πρόκειται να περάσει

Σκηνικό βίαιης ανατροπής της κυβέρνησης σε συνεργασία με ξένους παράγοντες, επιχειρούν να στήσουν «δούρειοι ίπποι» του ελληνικού πολιτικού σκηνικού – διαπίστωσε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ σε δηλώσεις του, προειδοποιώντας ωστόσο πως οι σχεδιασμοί αυτοί θα αποτύχουν.

Αφίσες στο Παρίσι: «Αν η Ελλάδα ήταν τράπεζα θα είχε σωθεί»

Με αφίσες αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έχει γεμίσει το Παρίσι, όσο στις Βρυξέλλες συνεχίζεται το διαπραγματευτικό «δράμα».
Τις αφίσες υπογράφει το «Αριστερό μέτωπο», του Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Το Ποντίκι απαντά στην επίθεση της Bild για το «Άουσβιτς» της διαπραγμάτευσης

Απάντηση στην επίθεση που η γερμανική εφημερίδα Bild εξαπέλυσε με αφορμή μία γελοιογραφία το Soloup, δίνει το Ποντίκι.
Το επίμαχο σκίτσο που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας, απεικονίζει την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση, υπό την απειλή του όπλου του Σόιμπλε να προχωρούν προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης

Πικετί σε Γερμανούς: Δεν έχετε πληρώσει ποτέ τα χρέη σας, μη δίνετε μαθήματα

Ο γνωστός Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί άσκησε έντονη κριτική στη στάση της Γερμανίας στο θέμα τους χρέους, που όπως είπε δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ολοκληρώθηκε η συνάντησηΤσίπρα-Θεσμών | Συνεχίζεται το μπρα-ντε-φερ: Στο Eurogroup οι προτάσεις και των δανειστών και οι ελληνικές

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των θεσμών, την ώρα που κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι μια νέα πρόταση ετοιμάζεται για να σταλεί στο Eurogroup από πλευράς των δανειστών.

Η νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους κρίθηκε αναγκαία μετά από το χθεσινό ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις και διήρκησε περίπου δύο ώρες.

Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες – Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Η Αθήνα εμμένει στις θέσεις της, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους επικεφαλείς των θεσμών, τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Με ανοιχτά πλέον όλα τα ενδεχόμενα συνεχίζονται και σήμερα στις Βρυξέλλες οι πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδος και θεσμών τόσο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων όσο και σε επίπεδο κορυφής.

Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου ...Τσίπρας: "Δεν υπογράφω τον θάνατο της Ελλάδας"

Κορυφώνεται το θρίλερ των διαβουλεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών στις Βρυξέλλες, με τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για επίτευξη συμφωνίας εντός των επόμενων ωρών.

'Οι Ευρωπαίοι έβαλαν το ΔΝΤ να αποκρούσει την επιθετική Αθήνα' παραδέχεται το γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο Ifo

O επικεφαλής του Ifo μίλησε για "επιθετική στάση της ακροαριστερής κυβέρνησης" και δικαιολόγησε τη στροφή των υπόλοιπων Ευρωπαίων στο ΔΝΤ προκειμένου να αντιμετωπίσουν την Αθήνα από κοινού
"Έχετε δει το λόγο που χρησιμοποίησε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης προκειμένου να αλλάξει το κλίμα στην Ευρώπη

Περιβάλλον & Επιστήμη- Ένα γερμανικό χωριό με ενεργειακή αυτάρκεια

Δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που πιστεύουν ότι η Γερμανία μπορεί να καλύψει πλήρως τις ενεργειακές της ανάγκες από ανανεώσιμες πηγές ως το 2050. Ένα χωριό στο Βρανδεμβούργο ήδη κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση.
Αν ρωτήσει κανείς τους κατοίκους του χωριού Φέλντχαιμ πως θα περιέγραφαν το χωριό τους, θα απαντούσαν ότι είναι απλά ένα πολύ ήσυχο χωριό. Και δεν έχουν άδικο.

Περιβάλλον & Επιστήμη - Αυστρία κατά Βρετανίας για τον πυρηνικό σταθμό Hinkley Point με χρηματοδότηση της ΕΕ.

Μια υπόθεση περιβαλλοντικού χαρακτήρα φέρνει αντιμέτωπες δικαστικά την Αυστρία και τη Μ. Βρετανία. Αιτία ο πυρηνικός σταθμός Hinkley Point που σχεδιάζει να επεκτείνει η δεύτερη με χρηματοδότηση της ΕΕ.

Η αυστριακή κυβέρνηση, όπως όλα δείχνουν, σχεδιάζει να κάνει πράξη τις μέχρι τώρα αυστηρές προειδοποιήσεις της κατά των σχεδίων της βρετανικής κυβέρνησης για την επ.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ Hoverboard από τη Lexus;

Όσοι έχουν δει τα «Back to the Future» θυμούνται το «hoverboard» που εμφανιζόταν σε μία από τις ταινίες: μία σανίδα του skateboard που μπορούσε να πετάει.
Το εν λόγω φουτουριστικό όραμα είχε «στοιχειώσει» τους φαν του skateboard, αλλά και της επιστημονικής φαντασίας, και δεν είναι λίγοι αυτοί που δουλεύουν πάνω σε παρόμοια projects.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ- Η πρώτη εύκαμπτη οθόνη- «δέρμα» στον κόσμο


Στο «Predator» ( «Ο Κυνηγός») με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο εξωγήινος εχθρός έχει, μεταξύ άλλων, και ένα τεράστιο πλεονέκτημα απέναντι στους καταδρομείς μέσα στη ζούγκλα: μια στολή «cloaking», που του επιτρέπει να γίνεται «διάφανος», με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να μην μπορούν να τον δουν.

Κίνα: Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ

.Την ελπίδα ότι θα πετύχουν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς και η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, εξέφρασε σήμερα πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, σημειώνοντας πως υποστηρίζει τη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, θέλοντας να δει μια ευημερούσα, ενωμένη Ευρώπη, με ένα ισχυρό ευρώ.

Νέο Eurogroup την Πέμπτη

.Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, εξέλιξη που αναμενόταν καθώς νωρίτερα στη σύσκεψη που είχε ο Πρωθυπουργός με τους επικεφαλής των θεσμών, δεν υπήρξε συμφωνία επί των προτάσεων των δανειστών.

Ενημερώσαμε απλά τους υπουργούς για το που βρισκόμαστε, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.

Λονδίνο πλατεία Τραφάλγκαρ* Αλληλεγγύη στην Ελλάδα

.Η φωτογραφία είναι από τη χθεσινή εκδήλωση συμπαράστασης στην Ελλάδα στο κέντρο του Λονδίνου, στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Την εκδήλωση πραγματοποίησαν οι The Greece Solidarity Campaign, International People’s Assembly, Jubilee Debt Campaign, Global Justice Now και η Debt Resistance UK.

Διαπραγματευτικό θρίλερ με τους «θεσμούς» στις Βρυξέλλες

Την ίδια στιγμή που οι δανειστές με τις νέες ακραίες απαιτήσεις τους στοχεύουν κατά βάση στο κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης η τελευταία αποσύρει συμβολικά από το κείμενο των προτάσεών της μέτρα που πλήττουν ευθέως τα χαμηλότερα στρώματα.
Τα πάνω-κάτω έφερε στις διαπραγματεύσεις η «σκληρή» αντιπρόταση του ΔΝΤ.