Κι ο Κουτσούμπας στο TikTok – Tρολάρει τη ΔΑΠ και γιορτάζει τη νίκη στις φοιτητικές εκλογές

 «40% η ΔΑΠ; Καλά, από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;» ειρωνεύεται τη φοιτητική παράταξη της ΝΔ, ο γ.γ. του ΚΚΕ σε μια σπάνια εμφάνιση στο δημοφιλές στη νεολαία μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το TikTok για να στείλει δύο μηνύματα, ένα για τη σημαντική νίκη της Πανσπουδαστικής τις φοιτητικές εκλογές και ένα για τις ευρωεκλογές που έρχονται.

Μάλιστα, για μουσική επένδυση επέλεξε το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι.

Χαλκίδα: «Θάψτε με, θέλω να πεθάνω» – Οι φωνές κατηγορούμενης εφοριακού μετά το τέλος της απολογίας

 Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία των 7 κατηγορούμενων εφοριακών της ΔΟΥ Χαλκίδας για την υπόθεση εκβιασμού επιχειρηματιών.

Οι κατηγορούμενοι πέρασαν το κατώφλι των δικαστηρίων Χαλκίδας στις 10 το πρωί της Παρασκευής, με την προϊστάμενη της ΔΟΥ να απολογείται πρώτη. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι η προϊστάμενη, αλλά και η υπάλληλος – διεκπεραιώτρια κρίθηκαν προφυλακιστέες.

Εικονική πραγματικότητα Μητσοτάκη: «Η χώρα συγκλίνει με την Ευρώπη»

 Επιχείρηση αντιστροφής της πραγματικότητας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής.

Μιλώντας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, σημείωσε ότι «συγκλίνουμε με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα, σημειώνοντας την αύξηση των μισθών, την μείωση της ανεργίας, την αύξηση των επενδύσεων και την αύξηση των εξαγωγών».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, προχώρησε σε επίθεση κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης,

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ο Κουρέτας απέλυσε έξι υπαλλήλους επειδή χρηματίστηκαν

 Σε αυτοδίκαιη αργία τέθηκαν έξι υπάλληλοι της περιφέρειας Θεσσαλίας για χρηματισμό, καθώς ο Δημήτρης Κουρέτας υπέγραψε τη σχετική απόφαση.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ερωτώμενος για το συγκεκριμένο ζήτημα, σύμφωνα με το onlarissa.gr τόνισε: «Όπως ξέρετε εμείς κάνουμε τη δουλειά μας αθόρυβα όπως πρέπει να γίνεται.

O Φρανσουά Ολάντ έρχεται στην Αθήνα ως ομιλητής στο συνέδριο Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας

 Την πρόσκληση ελληνικών φορέων αποδέχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 25/5.

Η ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

«Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ελλάδα προσκεκλημένος του Επαγγελματικού

«Συγκλονιστική»: Η ανάρτηση Πολάκη για την επιστολή Καρυστιανού στον Μητσοτάκη

 «Συγκλονιστική», χαρακτήρισε ο Παύλος Πολάκης την επιστολή της Μαρίας Καρυστιανού προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στην επιστολή, η μητέρα της Μάρθης, ενός εκ των θυμάτων των Τεμπών, διερωτάται ευλόγως -μεταξύ άλλων- «ποιοι οι λόγοι της παρέμβασης σας στο έργο της Δικαιοσύνης πριν καν ξεκινήσει η διερεύνηση του τραγικού αυτού δυστυχήματος από τις αρμόδιες Αρχές, τη στιγμή που ο χώρος έπρεπε να παραμείνει αναλλοίωτος ως τόπος εγκλήματος;».

Βουλή: Νευρίασε ο Μητσοτάκης όταν ο Βελόπουλος του θύμισε πως Σπανάκης – Καραμπατσώλη βράβευσε την εφοριακό της Χαλκίδας

 Δεν μπόρεσε να κρύψει τον θυμό του και αποχώρησε προσωρινά από την αίθουσα της Ολομέλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από κόντρα που εκτυλίχθηκε με τον Κυριάκο Βελόπουλο, στην οποία αντάλλαξαν χαρακτηρισμούς.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αντέδρασε όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ υποστήριξε πως «στο μυαλό των ξένων είναι απελπιστική η κατάσταση σε δικαιοσύνη και δημόσια διοίκηση», ζητώντας το συγκεκριμένο απόσπασμα από την εκδήλωση του ΣΕΒ για τις ευρωεκλογές.

Κασσελάκης: Όσο ο πρωθυπουργός σας δουλεύει με επιστολές στην Ούρσουλα, ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει (Video)

 Με ένα βίντεο που ανήρτησε στα social media, o Στέφανος Κασσελάκης τονίζει πως -σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν από την κυβέρνηση- το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την aκρίβεια κοστολογήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στα 2,7 δισ.

Από την άλλη, η έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη τραπεζών, διυλιστηρίων και εταιρειών ενέργειας που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα μπορεί να φέρει 3,2 δισ. στα δημόσια ταμεία.

«Αυτό σημαίνει ότι από αύριο μπορούμε να εφαρμόσουμε: 0% ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και βρεφικά είδη (για 6 + 6 μήνες).

Απόφαση-κόλαφος από το Διεθνές Δικαστήριο κατά Ισραήλ για την επίθεση στη Ράφα: «Να σταματήσει άμεσα κάθε στρατιωτική ενέργεια»

 Οι δικαστές του ανώτατου Διεθνούς Δικαστηρίου διέταξαν σήμερα Παρασκευή το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική του επίθεση στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα.

Το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης (ICJ) εξέδωσε σήμερα την απόφασή του σχετικά με το αίτημα της Νότιας Αφρικής να σταματήσει την επίθεση του Ισραήλ στην περιοχή της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι είχαν καταφύγει για να διαφύγουν από τις επιθέσεις του Ισραήλ.


«Μ@λ…, η λέξη που ακούς παντού στο Βερολίνο» -Δημοσιογράφος γράφει για την αγαπημένη φράση των οπαδών του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού

 Ταχύρρυθμα μαθήματα σε ελληνικές βωμολοχίες παραδίδουν αυτές τις ημέρες οι Έλληνες οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν στο Βερολίνο για το Final 4 της Euroleague.

Όπως γράφει η ισπανική εφημερίδα ABC, σε άρθρο της με τίτλο «Η ελληνική κόλαση που περιμένει τη Ρεάλ στο Βερολίνο» η γνωστή ελληνική λέξη «μ@λ..α», ακούγεται παντού στην πόλη.

Reuters: Ο Πούτιν θέλει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία αν «κλειδώσουν» τα εδαφικά κεκτημένα

 Σύμφωνα με αποκλειστικό θέμα του πρακτορείου Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία με διαπραγμάτευση για κατάπαυση του πυρός που αναγνωρίζει τις τρέχουσες γραμμές του πεδίου μάχης. Το Reuters επικαλείται τέσσερις ρωσικές πηγές, που επιβεβαιώνουν ότι «ο Ρώσος πρόεδρος είναι έτοιμος να πολεμήσει εάν το Κίεβο και η Δύση δεν ανταποκριθούν στο αίτημά του».

«Ο Πούτιν μπορεί να πολεμήσει για όσο χρόνο χρειαστεί, αλλά ο Πούτιν είναι επίσης έτοιμος για κατάπαυση του πυρός», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Αζερμπαϊτζάν-Αρμενία: Άλλαξαν χέρια τέσσερα χωριά στα σύνορα βάσει συμφωνίας

 Η υπηρεσία συνόρων του Αζερμπαϊτζάν πήρε υπό τον έλεγχό της τέσσαρα χωριά στην επαρχία Γκαζάκ στα σύνορα με την Αρμενία, στο πλαίσιο συμφωνίας που συνήφθη με το Γερεβάν, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Τον Απρίλιο, η Αρμενία ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει ακατοίκητα χωριά στο Αζερμπαϊτζάν, κάτι που και οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι είναι ορόσημο στην πορεία προς μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ του Γερεβάν και του Μπακού.

Η απόφαση του Αρμένιου πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν προκάλεσε διαμαρτυρίες στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP

Παπούα Νέα Γουινέα: Τουλάχιστον έξι χωριά επλήγησαν από «βιβλική» κατολίσθηση – Πάνω από 100 νεκροί ο απολογισμός

 “Τουλάχιστον έξι χωριά” επλήγησαν από μεγάλη κατολίσθηση, ανακοίνωσαν οι αρχές της Παπούα Νέας Γουινέας.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ένγκα, στο κεντρικό τμήμα της, ο Πέτερ Ιπάτας δήλωσε ότι “τουλάχιστον έξι χωριά” επλήγησαν, χαρακτήρισε το συμβάν “άνευ προηγουμένου φυσική καταστροφή” που προκάλεσε “σημαντικές ζημιές”.

Γάζα: Οι ΗΠΑ προτείνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση Συνοριακής Βοήθειας για τον έλεγχο διέλευσης στη Ράφα

 Ο ιστότοπος Sky News Arabia ανέφερε ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε συνομιλίες με έναν οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να βοηθήσει στο άνοιγμα και τον έλεγχο της συνοριακής διέλευσης της Ράφα στη Γάζα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο και ένα άλλο πρόσωπο που αναμιγνύεται με το θέμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτείνουν την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συνοριακής Βοήθειας, ως ουδέτερο τρίτο μέρος για τον έλεγχο της διέλευσης.

Ρωσία: Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Αμερικανός στρατιώτης Γκόρντον Μπλακ θα παραμείνει υπό κράτηση

 Δικαστήριο στη ρωσική πόλη του Βλαδιβοστόκ αποφάσισε σήμερα να παραμείνει υπό κράτηση ο Αμερικανός στρατιώτης Γκόρντον Μπλακ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Μπλακ, που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο μέσω βιντεοσύνδεσης από το κέντρο προφυλάκισης και που κατηγορείται για κλοπή, επεδίωκε να ανατραπεί η απόφαση για τη σύλληψή του. 

Ο ίδιος δήλωσε μέσω διερμηνέα ότι θα παραμείνει στη Ρωσία για όσο διάστημα διαρκεί η έρευνα και η δίκη του. Η εισαγγελία είχε ένσταση ως προς αυτό, λέγοντας ότι ο Μπλακ μπορεί να διαφύγει εάν αφεθεί ελεύθερος.

Κόσοβο: Ενοικιάζονται 300 κελιά για κρατούμενους που καταδικάστηκαν σε απέλαση από τη Δανία

 Το κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου ενέκρινε συμφωνία με τη Δανία για ενοικίαση 300 θέσεων σε μία από τις φυλακές του, για περίοδο 10 ετών και έναντι ποσού 200 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters.

Από τους 120 βουλευτές, 86 ψήφισαν υπέρ, επτά κατά, κανένας δεν απείχε και ένας βουλευτής δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Γκλάουκ Κονιούφτσα.
Σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου που παρουσίασε η κυβέρνηση, βάσει συμφωνίας που διαπραγματεύτηκε πριν από δύο χρόνια μεταξύ Δανίας και Κοσσυφοπεδίου, η Πρίστινα θα νοικιάσει 300 κελιά από τη φυλακή στο Γκίλαν, μια πόλη που βρίσκεται στο ανατολικό-κεντρικό τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

Στο Κοσσυφοπέδιο η νέα ομάδα γερμανικών στρατευμάτων της KFOR

 Στο Κοσσυφοπέδιο έφτασε η νέα ομάδα γερμανικών στρατευμάτων στο πλαίσιο της KFOR.

Τα στρατεύματα θα αναπτυχθούν στην Ανατολική Περιφερειακή Διοίκηση της αποστολής της KFOR.

Ο διοικητής της KFOR, υποστράτηγος  Οζκάν Ουλούτας, τους καλωσόρισε, λέγοντας ότι η άφιξη αυτού του σώματος δείχνει τη συνεχή υποστήριξη της Γερμανίας για την περιφερειακή σταθερότητα.

“Η άφιξη μιας νέας ομάδας Γερμανών ειρηνευτικών αντανακλά τη μακροχρόνια υποστήριξη της Γερμανίας στην αποστολή της KFOR και στην περιφερειακή σταθερότητα”, δήλωσε ο υποστράτηγος Οζκάν Ουλούτας – διοικητής της KFOR.

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στα ερείπια του μπαρ- εστιατορίου που κατέρρευσε στη Μαγιόρκα – 4 νεκροί και 16 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός

 Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 άλλοι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ξένοι τουρίστες, από την κατάρρευση ενός μπαρ- εστιατορίου στο τουριστικό νησί Μαγιόρκα της Ισπανίας, στις Βαλεαρίδες νήσους.

«Υπάρχουν τέσσερις νεκροί και 16 τραυματίες», δήλωσε σήμερα το πρωί εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης του νησιού, αναθεωρώντας προς τα κάτω των αριθμό των τραυματιών.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων επεσήμανε τη νύκτα στο Χ ότι επτά τραυματίες νοσηλεύονται σε «πολύ σοβαρή» κατάσταση και εννέα σε «σοβαρή». Όλοι τους «διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Πάλμα», πρωτεύουσας του νησιού Μαγιόρκα.

Η κατάρρευση κτιρίου στη Μαγιόρκα σκοτώνει τέσσερα άτομα, καθώς περισσότεροι φοβούνται εγκλωβισμένοι σε καταστροφή στο θέρετρο

 Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι εκφράζονται φόβοι ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια μετά από κατάρρευση κτιρίου σε παραθαλάσσιο θέρετρο της Μαγιόρκας. 

Άτομα έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, έσπευσαν στο σημείο του συμβάντος, που τοπικά αναγνωρίστηκε ως βεράντα σε ένα beach bar στην Playa de Palma που ονομάζεται Medusa Beach Club. 

Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι οι σοροί παραμένουν στο σημείο. 

Η απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας είναι ζοφερή προειδοποίηση για το Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει τοξικών εκλογών

 Οι κηλίδες αίματος σε δρόμο της Σλοβακίας αποτελούν προειδοποίηση για τη Βρετανία. Οκτώ καλοκαίρια από τη δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού Τζο Κοξ, ο αμφιλεγόμενος πρωθυπουργός της χώρας Ρόμπερτ Φίκο βρίσκεται στο νοσοκομείο και αναρρώνει μετά από απόπειρα δολοφονίας. 

Ακολουθεί μια από τις πιο επικίνδυνες εκλογικές εκστρατείες στην πρόσφατη ιστορία. Ο κύριος Φίκο διαμορφώνει τον εαυτό του στα είδωλά του Ντόναλντ Τραμπ, Βίκτορ Όρμπαν και ακόμη και Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αποκλειστικό: Τα WhatsApp δείχνουν την πανικόβλητη οργή των Τόρις για την «τρέλα» των γενικών εκλογών του Σουνάκ

 Πανικόβλητοι δεξιοί πέταξαν σε ομάδες συνομιλίας, διαμαρτυρόμενοι για την αιφνιδιαστική ανακοίνωση - και συζητώντας εάν θα μπορούσε να εκδιωχθεί (σταματήσει )πριν ξεκινήσει η εκστρατεία..

Τα μηνύματα WhatsApp που διέρρευσαν δείχνουν εξαγριωμένα μέλη των Τόρις να χαρακτηρίζουν την απόφαση του Rishi Sunak να χαρακτηρίσει τις εκλογές του Ιουλίου «τρέλα».

Πανικόβλητοι δεξιοί πτέρυγες πήραν μέρος σε ομάδες συνομιλίας, διαμαρτυρόμενοι για την αιφνιδιαστική ανακοίνωση - και συζητώντας αν θα μπορούσε να εκδιωχθεί πριν ξεκινήσει η εκστρατεία.