Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Πολυτεχνείο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό και  φιλοξενεί ομιλίες και δράσεις ήδη από την Κυριακή, μέχρι την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, όταν θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 15:30 και για τον λόγο αυτό, το συγκρότημα Πατησίων θα ανοίξει αύριο το πρωί στις 9:30 και θα κλείσει στις 13:00.

Joint Research Center-JRC* Πειραματική συσκευή προειδοποίησης για τσουνάμι στον Κορινθιακό Κόλπο

Μία νέα πειραματική συσκευή χαμηλού κόστους για την καταγραφή της στάθμης της θάλασσας, που θα προειδοποιεί έγκαιρα για επερχόμενο τσουνάμι, ανέπτυξαν επιστήμονες του Κοινού Ερευνητικού Κέντρου (Joint Research Center-JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πρώτες τέσσερις συσκευές εγκαταστάθηκαν ήδη τον Οκτώβριο στην Ισπανία και στην Πορτογαλία (από δύο σε κάθε χώρα), ενώ άλλες 16 θα εγκατασταθούν στη Μεσόγειο.

Ποιος χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος;

Πώς ο νούμερο ένα τρομοκρατικός θύλακας του πλανήτη αυτή τη στιγμή χρηματοδοτεί τις φονικές αποστολές του σε Ιράκ, Συρία, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησης του ISIS;

Πούτιν: Το ISIS χρηματοδοτείται από 40 χώρες, ανάμεσα τους μέλη των G20

"Βόμβες" από τον Βλαδίμηρο Πούτιν για τη χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους. Κάνει λόγο για 40 χώρες που εμπλέκονται σε οικονομικές σχέσεις με το ISIS, κάποιες εκ των οποίων είναι και μέλη των G20
Adtech Ad
Τις τελευταίες ημέρες, μετά το μακελειό στο Παρίσι, γίνεται εκτενής λόγος για τις πηγές χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους το οποίο απειλεί τη Δύση με νέα χτυπήματα, ακόμη και μέσα στην Ουάσινγκτον.

Στο εδώλιο οι 35 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤT

..Οριστικά και αμετάκλητα θα δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών οι 35 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν έκανε δεκτή την αίτηση 8 εκ των παραπεμπομένων, οι οποίοι ζητούσαν να αναιρεθεί το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Στην Τουρκία αύριο για διήμερη επίσκεψη ο Πρωθυπουργός (vid)

Στη σκιά των επιθέσεων στο Παρίσι, πραγματοποιείται το ταξίδι του πρωθυπουργού αύριο και μεθαύριο στη Τουρκία. Ο κ. Τσίπρας, την Τετάρτη, θα έχει συναντήσεις στην Άγκυρα με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου αναμένεται να θέσει το ελληνικό αίτημα για λύση μέσω της Τουρκίας, θέση η οποία υποστηρίχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα.