Πέφτει το πρώτο χιόνι στο Μέτσοβο - Το έστρωσε στη Βασιλίτσα!

Οι πρώτες νιφάδες του χιονιού πέφτουν στο Μέτσοβο εδώ και λίγη ώρα. Στα χιονοδρομικά του Ανήλιου και της Βασιλίτσας και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του Ανατολικού Ζαγορίου το χιόνι φτάνει ήδη τα 5 εκατοστά.

Εκατόμβη νεκρών από τον τυφώνα Matthew (βίντεο)

Τοπίο απόλυτης καταστροφής άφησε πίσω του ο τυφώνας Μάθιου στην Αϊτή, όπου ο απολογισμός των νεκρών εκτοξεύθηκε σε 842, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι και οι καλλιέργειες καταστράφηκαν σε αυτήν την χώρα της Καραϊβικής.
Οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο από τις απομακρυσμένες περιοχές με τις οποίες κάθε επικοινωνία έχει χαθεί μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα.

Προβλήματα από την κακοκαρία στην Αττική – Καταστροφές σε Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα (video)

Η καταιγίδα που ξέσπασε στην Αττική προκάλεσε πολλά προβλήματα. Ζημιές άφησε στο ξέσπασμά της η κακοκαιρία και σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και στα νησία του Ιονίου, κυρίως στη νότια Κέρκυρα.

“Βούλιαξε” η Κέρκυρα (βίντεο)

"Πνίγηκε" η Κέρκυρα απο τις ισχυρές καταιγίδες που εκδηλώθηκαν, μετά τις 10 το πρωί, συνοδευόμενες από θυελλώδεις ανέμους και κεραυνούς. Σπίτια και μαγαζιά πλημμύρισαν, ενώ οι δρόμοι του νησιού μετατράπηκαν σε χειμάρρους.
Η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για προκειμένου να απαντλήσει νερά  και   να απομακρύνει δέντρα που ξερίζωσε ο δυνατός αέρας.

«Πνίγηκε» η Κέρκυρα

Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους που μετατράπηκαν σε χείμαρρους από λάσπη και όμβρια ύδατα, άφησε στο πέρασμά της η ξαφνική κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Κέρκυρας, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Ένας οδηγός στα Μωραΐτικα, στη νότια Κέρκυρα, χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό του, που το παρέσυρε το ρέμα που δημιούργησε η δυνατή βροχή,

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την Αττική

Έντονη βροχόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα στην Αττική, με πολλούς δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.
Καταιγίδες, αστραπές και κεραυνοί είναι το σκηνικό του καιρού τώρα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ λόγω της κακοκαιρίας σε πολλά σημεία της πόλης είναι αυξημένη η κίνηση στους δρόμους.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναπτύχθηκαν από τα νότια προάστια της Αττικής και αμέσως εξαπλώθηκαν σε ολόκληρο τον νομό.

Η κακοκαιρία χτύπησε και τη Δυτική Ελλάδα

Τα πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία έκαναν την εμφάνισή τους στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας καθώς από το απόγευμα της Παρασκευής η έντονη βροχή έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, από τον έντονο άνεμο αντικείμενα έφυγαν από τη θέση τους και έπεσαν πάνω σε όχημα στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Φιλοποίμενος στο κέντρο της Πάτρας.

Όταν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θεωρούσαν τα κανάλια πολλά και τη διαφημιστική αγορά μικρή για να τους χωρέσει (video)

Η υποκρισία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ως προς το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ξεπερνάει κάθε προηγούμενο για δύο λόγους: πρώτον γιατί αυτοί δημιούργησαν με την ανοχή τους ένα σαθρό τηλεοπτικό τοπίο και δεύτερον διότι οι ίδιοι αναγνώριζαν στο πρόσφατο παρελθόν τα προβλήματα που δημιουργούνταν τόσο από τη μη αδειοδότηση των σταθμών όσο και από τον αριθμό τους.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς όσα έλεγαν πρωτοκλασάτα στελέχη των δύο κομμάτων το 2007 όταν ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος

Το σεξιστικό παραλήρημα του Θάνου Πλεύρη στο Twitter

Αντάξιο της αισθητικής που έχει αποκτήσει η ΝΔ μετά την προεδρία Σαμαρά και ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη ιδεολογική επικράτηση ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων στην ηγεσία του κόμματος, είναι η σημερινή τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στο Twitter.

Έπαθε «Άδωνη» ο Μ. Κεφαλογιάννης – Απίστευτο σόου με κινητο ζωντανά στον ΣΚΑΪ (video)

Η νέα γραμμή αντιπολίτευσης της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, περιλαμβάνει απίστευτης επινόησης «καραγκιοζιλίκια», όπως αυτό του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, σήμερα στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή του ΣΚΑΪ.
Ο Μ. Κεφαλογιάννης, παίζοντας «εντός έδρας» και με την προτροπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου, την ώρα που μιλούσε η βουλευτής του Σύριζα, Μερόπη Τζούφη, έβαλε να ακούγονται από το κινητό του, παλιές ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπέρ των αλλαγών στα Θρησκευτικά (video)

Η επικριτική στάση της Νέας Δημοκρατίας στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών γίνεται καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους. Όπως άλλωστε συμβαίνει με ολόκληρη την κυβερνητική ατζέντα.

Οι συντάκτες των ανακοινώσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα «γαλάζια» στελέχη

Συγχαρητήρια στον Κολομβιανό πρόεδρο για το Νόμπελ και από τον ηγέτη του FARC

Ο ηγέτης των μαρξιστών ανταρτών FARC, Ροντρίγκο Λοντόνιο, Χουάν Μανουέλ Σάντος, για το Νόμπελ Ειρήνης με το οποίο βραβεύτηκε για τις προσπάθειές του να θέσει τέρμα στον πόλεμο με τους αντάρτες που διήρκεσε 52 χρόνια.
συνεχάρη σήμερα τον πρόεδρο της Κολομβίας,

«Συγχαίρω τον πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος«, έγραψε ο Λοντόνιο, που είναι πιο γνωστός με το πολεμικό όνομα Τιμοσένκο, στο Twitter.

Σκηνές αποκάλυψης στην Αϊτή μετά το πέρασμα του «Μάθιου» – Τουλάχιστον 572 νεκροί (εικόνες)

Κόκκινος συναγερμός επικρατεί στη Φλόριντα όπου πλησιάζει ο φονικός τυφώνας Μάθιου, ο πρώτος που απειλεί να πλήξει άμεσα τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από δέκα και πλέον χρόνια.
Ο τυφώνας έχει αφήσει μέχρι στιγμής στην Αϊτή τουλάχιστον 572 νεκρούς.

Ν. Παππάς: Νίκη για τη δημοκρατία η αδειοδότηση – Όταν βήχει καναλάρχης η ΝΔ παθαίνει πνευμονία (video)

«Είναι συνολικά νίκη για τη δημοκρατία μας η ολοκλήρωση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Δεν είναι καλό να υπάρχουν συμφέροντα που αισθάνονται ότι μπορούν να καθυποτάξουν την Πολιτεία και ότι το δημόσιο συμφέρον θα κάμπτεται για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων», είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που είχε κληθεί για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

«Πρόβα τζενεράλε» εν όψει πρωταθλήματος στη Νέα Σμύρνη

Στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης διεξάγεται από αύριο έως την Κυριακή το καθιερωμένο τουρνουά υδατοσφαίρισης που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαιτητών (ΣΕΔΥ), το οποίο αποτελεί «πρόβα τζενεράλε» ενόψει της έναρξης της Α1 ανδρών, σε δύο εβδομάδες.
Παραδοσιακά στο τουρνουά μετέχουν οι οκτώ πρώτες ομάδες της κατάταξης του προηγούμενου πρωταθλήματος, φέτος όμως απουσιάζει ο πρωταθλητής Ολυμπιακός,

Αφιέρωμα στην Α1 Ανδρών (2016-17)

Αποκέντρωση τώρα… Αυτός θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ο τίτλος του αφιερώματος της φετινής Α1 Ανδρών (2016-17), η έναρξη της οποίας είναι προ των πυλών (8-9/10).Μετά την αδυναμία συμμετοχής της Κηφισιάς στο πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων, και την αντικατάστασή της από τη Δόξα Λευκάδας, οι ομάδες του λεκανοπεδίου Αττικής περιορίστηκαν σε τρεις (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ), καθώς και ο

Μέχρι το 2018 στην Ατλέτικο ο Γκάμπι

Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα μπει την επόμενη χρονιά στο νέο υπερσύγχρονο γήπεδό της και ο αρχηγός της δεν θα μπορούσε να λείπει.
Άλλωστε, παρά το ότι έχει συμπληρώσει τα 33 του χρόνια, ο Γκάμπι παραμένει ένα από τα πολυτιμότερα «γρανάζια» στη μηχανή του Ντιέγκο Σιμεόνε, όντας σχεδόν αναντικατάστατος στη μεσαία γραμμή των «ροχιμπλάνκος».

Γουέιντ: «Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν μπορεί να φθάσει τον Τζόρνταν»

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θέλει να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών στο ΝΒΑ. Θέλει να κάνει το… αδύνατο και να ξεπεράσει ακόμη κι αυτόν, τον θρυλικό Μάικλ Τζόρνταν! Μπορεί ο στόχος του να μοιάζει, για πολλούς, ακατόρθωτος, αλλά ο «βασιλιάς» πιστεύει πως μπορεί να τα καταφέρει.

Αποβλήθηκε από την αποστολή της «σκουάντρα ατζούρα» ο Πελέ

Εκτός εθνικής Ιταλίας τέθηκε ο Γκρατσιάνο Πελέ, μετά την ενέργειά του να μην δώσει το χέρι του στον προπονητή της «σκουάντρα ατζούρα», Τζιαμπιέρο Βεντούρα, όταν ο τελευταίος τον έκανε αλλαγή στο χθεσινό παιχνίδι με την Ισπανία.
Με απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού και τη σύμφωνη γνώμη της ομοσπονδίας, ο επιθετικός της κινεζικής Σαντόνγκ Λουνένγκ αποκλείστηκε από την αποστολή για το κυριακάτικο ματς με την ΠΓΔΜ,

Η πειθαρχική επιτροπή ακύρωσε την αποβολή του Μπαλοτέλι

Με τον Μάριο Μπαλοτέλι θα παραταχθεί η Νις στην αναμέτρηση της 14ης Οκτωβρίου με την Λιόν, για το Σαμπιονά, παρά το γεγονός ότι ο Ιταλός επιθετικός, απεβλήθη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αγώνα με την Λοριάν.
Η πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας αρχής, ακύρωσε την

Το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας στην ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD

Η Φόρμουλα 1 μεταφέρεται στην Ιαπωνία και την πίστα της Σουζούκα για τον 17ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2016. Έχοντας πέσει 23 βαθμούς πίσω από το Νίκο Ρόσμπεργκ, λόγω της εγκατάλειψής του από μηχανική βλάβη στο Γκραν Πρι της Μαλαισίας, ο Λιούις Χάμιλτον δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο λάθους. Ακόμη κι αν μένουν πέντε αγώνες μέχρι το τέλος του σεζόν, οτιδήποτε εκτός από νίκη στο Γκραν Πρι της Ιαπωνίας θα μπορούσε να κοστίσει πολύ ακριβά στο Βρετανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Τυφώνας Μάθιου: Εκατοντάδες νεκροί στην Αϊτή, σε συναγερμό οι νοτιοανατολικές ΗΠΑ

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου από την Αϊτή, όπου άφησε πίσω του εκατοντάδες νεκρούς, 339 σύμφωνα με το Reuterts, άστεγους και τεράστιες καταστροφές, ενώ συνεχίζει την πορεία του με κατεύθυνση τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ.
Οι αμερικανικές Αρχές προετοιμάζονται για την τρομακτική καταιγίδα, που συνοδεύεται από καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους που πνέουν με ταχύτητα πάνω από 200χλμ την ώρα,

Επιστροφή στα μπλουζ με νέο άλμπουμ για τους Rolling Stones ύστερα από 11 χρόνια

Το εξώφυλλο του νέου στούντιο άλμπουμ των θρυλικών Rolling Stones με τίτλο «Blues & Lonesome», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου 2016, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 - Πηγή: The Rolling Stones rollingstones.com
Οι Rolling Stones ανακοίνωσαν σήμερα ότι το νέο άλμπουμ του, το πρώτο που ηχογραφεί σε στούντιο μετά από έντεκα χρόνια, θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει διασκευές μπλουζ τραγουδιών, σε συνεργασία με τον Έρικ Κλάπτον (Eric Clapton).

Στο Παρίσι στις 19 Οκτωβρίου ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Στο Παρίσι θα βρεθεί στις 19 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

 Θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, με κεντρικά θέματα την κατάσταση στην Συρία και την επαναφορά της ομαλότητας στην σκληρά χτυπημένη από τον πόλεμο χώρα.

Το σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο Rex Blocking θα «χτυπήσει» την Ελλάδα

Έως και 7 βαθμούς θα πέσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες. Αιτία; Ένα σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο, το Rex Blocking, που δημιουργείται συνήθως στη Δυτική Ευρώπη και θα προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα.

Παρότι αυτό το καιρικό φαινόμενο δεν κάνει την εμφάνισή του συχνά στην περιοχή μας, η απότομη εναλλαγή του καιρού αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο του Οκτωβρίου,

Με την ΑΕΚ συμπληρώθηκε η τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ

Μετά τους Παναθηναϊκό Superfoods, Ολυμπιακό και Άρη, ήταν η σειρά της ΑΕΚ σήμερα να σφραγίσει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, νικώντας τον Κόροιβο Αμαλιάδας με 98-57, δείχνοντας ότι και αυτή (όπως και ο Άρης) μπορούν να δυσκολέψουν περισσότερο εφέτος τους δύο "αιώνιους".

Ο Κόροιβος ήταν ανταγωνιστικός στο πρώτο δεκάλεπτο σκοράροντας μόνο με τρίποντα,

Ο Ομπάμα κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Φλόριντα εν αναμονή του τυφώνα Μάθιου

Ο Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Πολιτεία της Φλόριντα, η οποία εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να πληγεί από τον τυφώνα Μάθιου.Με την απόφαση του προέδρου θα αποδεσμευτούν άμεσα ομοσπονδιακά μέσα για να παρασχεθεί βοήθεια στις τοπικές Αρχές ενώ οι υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας (DHS) και διαχείρισης επειγόντων περιστατικών (Fema)