Η Ελλάδα στήνει πλωτό φράχτη 2,7 χλμ στο Αιγαίο για τους πρόσφυγες

Την προμήθεια πλωτών φραγμάτων για την ανάσχεση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προκήρυξε με διαγωνισμό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος πρόκειται για «πλωτό προστατευτικό σύστημα 2.700 μέτρων το οποίο θα περιορίσει και κατά περίπτωση θα αναστείλει την πρόθεση εισροών στον εθνικό χώρο, με σκοπό την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης μεταναστευτικής / προσφυγικής ροής, εξαιτίας της αδήριτης και επείγουσας ανάγκης ανάσχεσης των αυξημένων προσφυγικών ροών».

Μπρούνο Λεμέρ: Έδωσε συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα μπροστά σε όλους τους υπουργούς της ΝΔ

Την παράσταση έκλεψε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ κατά την σημερινή του παρουσία και ομιλία στο οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο των Παρισίων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην γαλλική πρωτεύουσα κατά την επίσημε επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών μπροστά σε πολλούς τους υπουργούς της ΝΔ, (Σταϊκούρας,

Στο «σφυρί» μια Ferrari του Σουμάχερ Σε δημοπρασία και η χρυσή Rolls Royce της Ζα Ζα Γκαμπόρ

Μια Μερσεντές του 1929, μια Φεράρι του Μίκαελ Σουμάχερ ή ακόμα και η χρυσή Ρολς Ρόις της Αμερικανίδας ηθοποιού Ζα Ζα Γκαμπόρ βρίσκονται μεταξύ των αυτοκινήτων που θα βγουν στο «σφυρί» στο σαλόνι Retromobile, στις 7 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Artcurial.
Μεταξύ των 167 ιδιαίτερων οχημάτων που φιγουράρουν στον κατάλογο της μεγαλύτερης αγοράς συλλεκτικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη βρίσκονται, επίσης, η πρώτη και η τελευταία Φορντ του Γάλλου τραγουδιστή Τζόνι Χαλιντέι.

Στις 12:00 η κηδεία του Γιώργου Κοτανίδη Η έκκληση της οικογένειας

Κηδεύεται σήμερα στις 12:00 ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στα 74. Η κηδεία θα γίνει στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας Ακροπόλεως στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45.
Σε ανακοίνωσή της η οικογένεια «παρακαλεί αντί στεφάνων, όποιος θέλει να καταθέσει χρήματα «Εις μνήμην Γιώργου Κοτανίδη» στα:

Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους από 24 γαλλικές πολυεθνικές εταιρίες

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο συναντήθηκε με εκπροσώπους από 24 γαλλικές πολυεθνικές εταιρίες στους τομείς της ενέργειας, της άμυνας, των κατασκευών, της διαχείρισης απορριμμάτων, της τεχνολογίας, της ασφάλισης, του τουρισμού, των ποτών και του φαρμάκου.
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε για την υποστήριξη που έδειξε ο γαλλικός επιχειρηματικός κόσμος στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης και κάλεσε τις εταιρείες να εκμεταλλευτούν της ευκαιρίες που ανοίγονται.

Πυρ ομαδόν από τις εφημερίδες Μαρινάκη κατά Μητσοτάκη και κυβέρνησης (Photos)

Πυρ ομαδόν έχουν εξαπολύσει τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης κατά της κυβέρνησης με αφορμή τους χειρισμούς της στα θέματα του ποδοσφαίρου ενώ από την κριτική δεν αποκλείεται ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Ετσι, λοιπόν, σε άρθρο του ο διευθυντής των sites των εφημερίδων Το Βήμα και Τα Νέα, καθώς και των in.gr και 10.gr Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά αναφέροντας σε άρθρο με τίτλο «H πολυιδιοκτησία της Βουλής, νίκησε την πολυιδιοκτησία του ποδοσφαίρου. Mε την βοήθεια του πρωθυπουργού βεβαίως».

Ποιοι συνταξιούχοι δεν θα δουν αυξήσεις μετά τον νέο επανυπολογισμό

Περίπου 200.000 νέοι και παλαιοί συνταξιούχοι θα δικαιούνται πραγματικές αυξήσεις από 2 έως 40 ευρώ τον μήνα και κάποιοι θα φτάσουν στα 50 ευρώ τον μήνα βάσει του νέου ασφαλιστικού, ωστόσο υπάρχουν και κατηγορίες συνταξιούχων που δεν θα δουν καμία αύξηση.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία”, οι μεγάλες κατηγορίες των συνταξιούχων οι οποίοι αναμένεται να μην δουν καμία αύξηση μετά τη διαδικασία του νέου

Νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό από 26 έως 32 ευρώ

Αρχίζει στο τέλος του μήνα η διαβούλευση για την αύξηση που θα δοθεί στον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει αύξηση κατά 4%-5%, δηλαδή να αυξηθεί από 26 έως 32 ευρώ.
Στην περίπτωση αυτή ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί μεταξύ 676 και 682 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από 1/2/2019 κατά 11% και έφθασε στα 650 ευρώ.
Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης ο κατώτατος θα φθάσει τα 703 ευρώ σε βάθος χρόνου τριετίας (από τα 650 ευρώ). Από μια ενδεχόμενη αλλαγή θα επηρεαστούν πάνω από 500.000

Συνελήφθη ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» και μία συνεργός της Ρούπα - Είχαν καλάσνικοφ και ούζι

Σε κλεμμένο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε βαρύς οπλισμός, σύμφωνα με την αστυνομία, επέβαιναν ο άνδρας και οι δύο γυναίκες, που συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οπλισμός αποτελείτο από ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ, ένα αυτόματο «ούζι» και τουλάχιστον δύο πιστόλια.
Οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ακινητοποίησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο στην Αγία Παρασκευή, καθώς εκινείτο προς την οδό Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού.

Ολυμπιακός: «Όλοι οι Έλληνες ξέρουν την αλήθεια, να υποβιβαστούν ΠΑΟΚ, Ξάνθη - Θεσμική εκτροπή από την κυβέρνηση»

Με ανακοίνωσή της η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ αναφέρει πως όλοι οι Έλληνες ξέρουν την αλήθεια και τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Ξάνθη πρέπει να υποβιβαστούν γιατί παρανόμησαν.
Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός κάνει λόγο για εκβιασμούς για να αλλάξει η απόφαση της ΕΕΑ, ενώ η ανακοίνωση καταλήγει με την φράση «αυτό θα τους συνοδεύει πάντοτε ως μαύρη κηλίδα στην ιστορία τους».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 3 Δεκέμβρη 2019 κατέθεσε καταγγελία ενώπιον της ΕΕΑ με ακλόνητα στοιχεία για την απόκτηση

Ποιες 12 «άγονες» αεροπορικές γραμμές επιδοτούνται

     Πρόκειται για τις γραμμές: Από Αθήνα προς Σκιάθο, Ικαρία, Σύρο, Λέρο, Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Σκύρο, από Θεσσαλονίκη προς Σάμο, Χίο, Καλαμάτα, και οι γραμμές Ρόδος - Κάρπαθος - Κάσος και Ρόδος - Καστελόριζο

Στην προκήρυξη διαγωνισμών για τις άγονες αεροπορικές γραμμές προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ορίζοντας τις μέγιστες τιμές του ναύλου ανάλογα με την περίοδο εκτέλεσης του δρομολογίου καθώς και ελάχιστη συχνότητα εκτέλεσης πτήσεων.

Ως δια μαγείας αποσύρθηκε η καταγγελία για παράνομες κρατικές ενισχύσεις στον ΟΑΣΘ

Χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί το γιατί αποσύρθηκε η καταγγελία που υπέβαλε η πρώην διοίκηση του ΟΑΣΘ στην Ευρωπαϊκή Ένωση που αφορούσε παράνομες κρατικές ενισχύσεις στον ιδιωτικό Οργανισμό ύψους άνω των 125 εκ. ευρώ.

Το γεγονός γνωστοποίησε η Κομισιόν απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.


Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημούλης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την πορεία της καταγγελίας που υπεβλήθη στις 12 Ιουνίου του 2019 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για απαγορευμένες κρατικές ενισχύσεις,

Γ. Μπουρνούς: Η κυβέρνηση διαμορφώνει συνθήκες ζούγκλας στο ποδόσφαιρο

«Η διάθεσή μας ήταν να απέχουμε τελείως από την φαρσοκωμωδία που προκάλεσε η κυβέρνηση, επιλέξαμε όμως να ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία για να καλέσουμε τους βουλευτές της ΝΔ να τοποθετηθούν, να πάρουν την προσωπική τους ευθύνη γι` αυτό το χάος και τη διάλυση που έχει επιφέρει από προχθές η παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού και της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο».


 Αυτό δήλωσε ο τομεάρχης του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά»

Τείχη στη θάλασσα και νησιά-φυλακές ετοιμάζει η Ν.Δ. (Video)

     Τείχη στη θάλασσα ετοιμάζεται να στήσει η κυβέρνηση καθώς ο Στέλιος Πέτσας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση εξετάζει να ενισχύσει τα σύνορα με πλωτό φράγμα. Όπως είπε αρχικά σε κάποια σημεία, διότι είναι δύσκολο να μπει πλωτό φράγμα σε όλο το Αιγαίο.

Η κυβέρνηση επιμένει στη δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά και διατυμπανίζει επιστροφές κάθε Παρασκευή (ΑΝΤ1) ενώ έχει κάνει μόλις 11, χωρίς ωστόσο να απαντά στο που θα μένουν οι άνθρωποι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ασύλου -όσο σύντομα και αν γίνεται- ή που θα πηγαίνουν οι πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο.

Δημ. Παπαδημούλης: Ο Κ. Μητσοτάκης χρωστά την Πρωθυπουργία του σε βαρώνους:

     "Ο Κ. Μητσοτάκης χρωστά την Πρωθυπουργία του σε βαρώνους: Του χρήματος, των ΜΜΕ κ του ποδοσφαίρου. Χρωστά την αρχηγία της ΝΔ στον Αντ. Σαμαρά" τόνισε σε δήλωση του ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Αναλυτικά η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, στα social media:
Ο Κ. Μητσοτάκης χρωστά την Πρωθυπουργία του σε βαρώνους: Του χρήματος, των ΜΜΕ κ του ποδοσφαίρου. Χρωστά την αρχηγία της ΝΔ στον Αντ. Σαμαρά.

Ιστορία -Όταν τα βουνά γέμισαν Μπαρουτάδες

 Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΝΟΠΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟ 1946. Η επίθεση στο Λιτόχωρο, οι πρώτες νίκες των κομμουνιστών ανταρτών και η διαμόρφωση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Απρίλης του 1946. Ο Νίκος Ζαχαριάδης, γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, εξαίρει με άρθρο του στον “Ριζοσπάστη” την επίθεση "ομάδας ένοπλων καταδιωκόμενων αγωνιστών" στον σταθμό χωροφυλακής του Λιτόχωρου στις 31 του Μάρτη. Η επίθεση έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα, υπογραμμίζει και ταυτόχρονα διαμηνύει: "Θα γεμίσουν τα βουνά Μπαρουτάδες".