Ο φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος, ο νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών

Στη διάρκεια της πρώτης δημόσιας συνεδρίας της Ακαδημίας Αθηνών για το 2015, το απόγευμα της Τρίτης 13 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση του προέδρου και του αντιπροέδρου του ιδρύματος για το τρέχον έτος. Στα αξιώματα εγκαθίστανται αντίστοιχα ο φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος και ο λογοτέχνης Θανάσης Βαλτινός.

H Qantas είναι η «ασφαλέστερη αεροπορική εταιρία στον κόσμο»

Η ασφαλέστερη εταιρεία αεροπορικών μεταφορών στον κόσμο είναι η αυστραλιανή Qantas, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο AirlineRatings.com, ο οποίος ιδρύθηκε το 2013 και δημοσιεύει αξιολογήσεις για τον κλάδο σε ετήσια βάση.

Ιταλία: Θέμα ωρών η παραίτηση του προέδρου Ναπολιτάνο

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το μεσημέρι ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Ο Μαντέλης επιστρέφει στο Δημόσιο τη μίζα της Siemens 230.000 ευρώ (450.000 μάρκα), προκειμένου να τύχουν καλύτερης δικαστικής αντιμετώπισης.

Οι κατηγορούμενοι στη δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens, Τάσος Μαντέλης και ο κουμπάρος του Γιώργος Τσουγκράνης, σύμφωνα με πληροφορίες, προέβησαν σε δήλωση τη Δευτέρα με την οποία κάνουν γνωστό ότι επιστρέφουν στο ελληνικό Δημόσιο 230.000 ευρώ (450.000 μάρκα), προκειμένου να τύχουν καλύτερης δικαστικής αντιμετώπισης, ενόψει της εξέλιξης της εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο.

Εξαφανίστηκαν οι γυναίκες από φωτογραφία Ισραηλινής εφημερίδας από την πορεία στο Παρίσι (Photos)

Τις γυναίκες που συμμετείχαν στην συγκέντρωση για τα θύματα των ισλαμιστικών επιθέσεων αφαίρεσε από την φωτογραφία του εξωφύλλου της με φωτομοντάζ η ισραηλινή εφημερίδα «The Announcer» (HaMevaser) και κυκλοφόρησε τη Δευτέρα.

Δείτε τα προεκλογικά σποτ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τα μάτια των Ράδιο Αρβύλα και γελάστε ελεύθερα! (Video)

Με το δικό τους ιδιαίτερο χιούμορ ανέλυσαν και διακωμώδησαν τα προεκλογικά σποτ των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οι Ράδιο Αρβύλα, παραθέτοντας έναν προβληματισμό για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται επικοινωνιακά, ο οποίος μοιάζει πολύ με τον τρόπο προώθησης προϊόντων.

Δείτε τη σέξι σύζυγο του Κριστιάν Νομπόα (Photos)

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να κυκλοφορεί η όμορφη γυναίκα του ποδοσφαιριστή Κριστιάν Νομπόα, ύστερα από το συμβόλαιο που υπέγραψε ο σύζυγός της με την ομάδα του ΠΑΟΚ, το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.

Απειλεί με αποχώρηση από το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ!

Ακόμα και με αποχώρηση από το πρωτάθλημα απειλεί ο ΠΑΟΚ, με βάση το κείμενο που κατέθεσε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Superleague σχετικά με τις εκλογές προέδρου της ΕΠΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

NBA: Νίκη του Χιούστον στο Μπρούκλιν


«Επεισοδιακή» ήταν η νίκη του Χιούστον στο Μπρούκλιν, καθώς ο Κέβιν Γκαρνέτ αποβλήθηκε στην πρώτη περίοδο για... κεφαλιά στον Ντουάιτ Χάουαρντ, με τον οποίο είχε διαπληκτισμό.

«Συναγερμός» στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Μέσι

Έτοιμη να… τινάξει την μπάνκα στον αέρα για να αποκτήσει τον Λιονέλ Μέσι είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, με τη χθεσινή δήλωση του Αργεντινού σταρ (''δεν ξέρω που θα παίζω την επόμενη χρονιά'') να έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη.

Αθώοι οι δημοσιογράφοι που είχε μηνύσει ο Ηλ. Κασιδιάρης


Αθώους έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον διευθυντή Νικόλα Βουλέλη και τον συντάκτη της Εφημερίδας των Συντακτών Δημήτρη Ψαρρά για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων του Ηλία Κασιδιάρη, μετά από μήνυση που είχε υποβάλει ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής.

Μέσα στην ΕΛΑΣ η Δημοτική Αστυνομία με απόφαση του ΣτΕ


Νόμιμο έκρινε το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη Δημοτική Αστυνομία που είχε κατατεθεί για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία, ωστόσο κρίνεται αναγκαίο να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις που επέφερε ο νόμος 4249/2014 για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΤΗΦΟΡΑΣ

Στην Ηλεία βρίσκεται και περιοδεύει σήμερα, Τρίτη (13/01/2015) ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με τους ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 - ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΣΑΜΑΡΑ

Την απόφασή του να ψηφίσει «για πρώτη φορά στη ζωή του Νέα Δημοκρατία» στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου γνωστοποίησε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΚΡΥΨΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτή επιστολή προς τους Γερμανούς πολίτες απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μέσω άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα, Τρίτη (13/01/2015) στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» με τίτλο «Η αλήθεια που κάποιοι σας κρύψανε για την Ελλάδα».

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 – ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΟ

Ανούσια ευχολόγια περιελάμβανε η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην Ιονία Οδό, που ενώνει την Άρτα με τα Ιωάννινα.

Ο κ. Σαμαράς βρέθηκε σήμερα, Τρίτη (13/01/2015) στο σημείο Καμπής, το τρίτο και τελευταίο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «JE SUIS CHARLIE» Με δακρυσμένο Μωάμεθ το πρώτο τεύχος του Charlie Hebdo μετά την τραγωδία

Με σκίτσο του Μωάμεθ θα κυκλοφορήσει αύριο η γαλλική σατιρική εβδομαδιαία, στο πρώτο φύλλο της μετά την ασύλληπτη τραγωδία με τα 12 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Charlie Hebdo θα κυκλοφορήσει με την καρικατούρα του Μωάμεθ,

Τσίπρας: Μοναδικός δρόμος το ευρώ *Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης «στον Ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Για το μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση, την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, τις δημοσκοπήσεις, το ενδεχόμενο συνεργασιών και την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές μίλησε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη εφ’όλης της ύλης «στον Ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Περιβάλλον: Με το βλέμμα σε Ενέργεια και Περιβάλλον

Eνημερωτική ημερίδα με θέμα «Η Ενέργεια και το Περιβάλλον στον Ορίζοντα 2020», διοργάνωσαν στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και το Δίκτυο Πράξη, που αποτελούν τα εθνικά σημεία επαφής για το Πρόγραμμα Πλαίσιο «Ορίζοντας 2020» (Horizon 2020) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), με την υποστήριξη της ΕΕ και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

Περιβάλλον: Άστρα φτιαγμένα από άγνωστη ύλη

Μια νέα ενδιαφέρουσα κοσμολογική θεωρία ανέπτυξαν επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικής Ερευνας τη Βραζιλίας. Υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό να υπάρχει μια άγνωστη μορφή κοσμικής ύλης.

Περιβάλλον: Η κλιματική αλλαγή οδηγεί τα πάντα προς εξαφάνιση

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτούς τους παράγοντες, ο καθηγητής Μινγκ Τσου και οι συνεργάτες του ανέπτυξαν ένα μοντέλο για το πώς θα επηρεαστεί η γεωγραφική κατανομή των πάντα από την κλιματική αλλαγή.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ - CES 2015: To μέλλον σε τέσσερις τροχούς

Το απόλυτα φουτουριστικό concept όχημα Mercedes-Benz F-015 της Daimler AG, που «πιάνει» ταυτόχρονα δύο κατηγορίες: αυτήν του αυτοοδηγούμενου οχήματος (μπορεί να κινηθεί είτε συμβατικά, είτε αυτόνομα), αλλά και του πολυτελούς αυτοκινήτου, που με την ευρύχωρη καμπίνα και τα άνετα καθίσματά του καθίσταται ικανό να λειτουργήσει ως ένα πραγματικό «σαλό.