«Κυριακάτικη Δημοκρατία» Η Eldorado Gold οφείλει 15.000.000 €

Ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να δείξει αν είναι αποφασισμένος να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο διεκδικώντας από την Ελληνικός Χρυσός τα χρήματα που χρωστάει στο κράτος

Θα διεκδικήσει η ελληνική κυβέρνηση τα 15.000.000 ευρώ που χρωστά η εταιρία Ελληνικός Χρυσός στο Δημόσιο; Το μεγάλο αυτό ερώτημα έχει θαφτεί τις τελευταίες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" Εντολή από Βερολίνο: «Σκοτώστε» έως τον Ιούνιο τον Τσίπρα

Οι δανειστές επιθυμούν να σύρουν την κυβέρνηση σε μια «επώδυνη» συμφωνία. καθώς επιδιώκουν να προλάβουν τις κάλπες σε Πορτογαλία και Ισπανία. Πώς ο Ελληνας πρωθυπουργός προσπαθεί να κερδίσει χρόνο

Η αγορά πολιτικού χρόνου, που με υψηλά ανταλλάγματα εξασφάλισε η κυβέρνηση με την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup, δεν οδήγησε στη χαλάρωση της θηλιάς γύρω από τη χώρα μας.

Έρευνα Σοκ: Οι μεγάλες καταστροφές και το γερμανικό χρέος στην Ελλάδα μέσα από ντοκουμέντα

Εκτός από τις πολεμικές θηριωδίες, τι άφησαν πίσω τους στη βιομηχανία, οδικά δίκτυα, τηλεπικοινωνίες, λιμάνια...
Ήταν την 1η Οκτωβρίου του 1946 όταν το Διεθνές Στρατιωτικό δικαστήριο της Νυρεμβέργης ανήγγειλε την ετυμηγορία του εις βάρος των είκοσι δύο κατηγορούμενων ναζιστών εγκληματιών πολέμου.

Ισπανία: Παραμένουν πρώτοι στις δημοσκοπήσεις οι Podemos

Iσχυρή άνοδος του κεντροαριστερού κόμματος Ciudadanos (Πολίτες, στα καταλανικά Ciutadans) καταγράφει δημοσκόπηση της El Pais

Δύσκολοι καιροί για τον ισπανικό δικομματισμό, αφού τα δύο πάλαι ποτέ κραταία κόμματα, οι Σοσιαλιστές (PSOE) και το Λαϊκό Κόμμα (PP) δεν αγγίζουν καν το 40% στην προτίμηση των ψηφοφόρων,

Πλήρης αποδοχή των Ελληνικών αιτημάτων από το Γερμανικό κανάλι ZDF

- «Ναι, εμείς ως Γερμανοί το έχουμε πολλές φορές παρατραβήξει και σε πολλά σημεία το θέμα της Ελλάδας. 
- «Χωρίς την αναστολή πληρωμής των αποζημιώσεων, η Γερμανία θα είχε χρεοκοπήσει. Συνεπώς, το γερμανικό “οικονομικό θαύμα” οφείλεται, από τη μια, στην ανοχή των Ελλήνων, που τότε αποδέχτηκαν να παραιτηθούν εν μέρει από τα επιδικασθέντα σε αυτούς ποσά, ενώ, από την άλλη, συμφώνησαν να αναβληθεί και η πληρωμή των υπολοίπων μέχρις ότου η Γερμανία ανακάμψει πλήρως οικονομικά, οπότε και θα μπορούσε πλέον να πληρώσει».

Ο Χαρδούβελης και το εξωτικό Τζέρσι

Στα στενά της Μάγχης υπάρχουν τα αγγλονορμανδικά νησιά, μεγαλύτερο εκ των οποίων είναι το Τζέρσι, ένας από τους γνωστότερους φορολογικούς παραδείσους, ο οποίος κοσμεί τον άτλαντα της παγκόσμιας φοροδιαφυγής, μαζί με άλλους εξωτικούς προορισμούς, όπως το Βανουάτου, το Ναουρού, τα νησιά Κουκ, το Νιουέ, ο Μαυρίκιος, τα Κέιμαν και οι Παρθένοι Νήσοι.

Αγωγή Γ. Παπανδρέου κατά Ερβέ Φαλσιανί

«Η ανοχή έχει τα όριά της», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, υπογραμμίζοντας πως ο πρόεδρος του κόμματος κατέθεσε αγωγή Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, επειδή «ο κ. Φαλσιανί όσο και αυτοί που αναπαράγουν τις γνωστές αθλιότητες», εμπλέκουν το όνομα Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Δεν αφήνει την καρέκλα της ηγεσίας ο Αντώνης Σαμαράς δεν γίνεται σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές να εγκαταλείψω την μάχη.

Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του, ο Αντώνης Σαμαράς απέκλεισε έκτακτο συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας, τονίζοντας ότι δεν επιτρέπεται η Νέα Δημοκρατία να μπει σε εσωστρέφεια:
«Έθεσα μόνος μου το θέμα αρχηγού της παράταξης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, όταν είπα ότι δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου, αλλά δεν γίνεται σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές να εγκαταλείψω την μάχη.

Μπακογιάννη: Ο Σαμαράς φοβάται το συνέδριο, για να μην τεθεί θέμα ηγεσίας

«Γιατί το φοβάται; Ή θα βγει πιο ισχυρός ή θα αναδειχθεί νέος πρόεδρος» είπε η βουλευτής της ΝΔ
Ζήτημα διεξαγωγής έκτακτου Συνεδρίου της ΝΔ έθεσε εκ νέου η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την ομιλία της στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

ΝΔ: Παραίτηση με αιχμές του Δημήτρη Αβραμόπουλου από τη θέση του αντιπροέδρου

Ζήτησε να γίνει «γενναία αυτοκριτική» και «να τελειώνουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ»
Η παραίτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, το μεσημέρι της Κυριακής, στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού.

Ολλανδία Ποιος κέρδισε στο «ντιμπέιτ» του Έλληνα φοιτητή με τον Ντάισελμπλουμ VIDEO

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο προκειμένου να δώσει μια διάλεξη, ωστόσο, όταν ένας από τους Έλληνες φοιτητές
Αντιμέτωπος με ομάδα Ελλήνων φοιτητών βρέθηκε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ντελφτ, στην Ολλανδία.