Πρόεδρος της Syndea- Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής εξελέγη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

 «Η ανάδειξή μου στη θέση του Προέδρου της εταιρείας, στη νέα μετά την μετονομασία της εποχή, πολύ περισσότερο όταν διαδέχομαι τον Αλέξανδρο Κοντό, με τον οποίο μας συνδέει μακροχρόνια φιλία και συνεργασία, είναι για μένα μεγάλη τιμή.

Πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

 Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (29/9) στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Η φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Ροζενά, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν 48 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου, 15 οχήματα, 7 Α/Φ και 3 Ε/Π.

Οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή και μαίνεται σε δύσβατο σημείο όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση.

ΗΠΑ: Στους 64 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Ελίν

 Τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά το πέρασμα του τυφώνα Ελίν από τις νοτιοανατολικές αμερικανικές πολιτείες. 

Συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και των ανυπολόγιστων ζημιών που προκλήθηκαν σε σπίτια, δρόμους και επιχειρήσεις.

«Θλίβομαι βαθύτατα για τις απώλειες ζωών και την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Ελίν», δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. «Ο δρόμος προς την ανάκαμψη θα είναι μακρύς», συμπλήρωσε.

Νεπάλ: 101 νεκροί και 64 αγνοούμενοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων (Βίντεο)

 Τουλάχιστον 101 άνθρωποι σκοτώθηκαν και η τύχη 64 αγνοείται μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στο Νεπάλ, ιδίως στην πρωτεύουσα Κατμαντού.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε τον απολογισμό στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), υπογραμμίζοντας ότι «είναι πιθανό να αυξηθεί, καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται στις πληγείσες περιοχές».

Εκλογές σήμερα στην Αυστρία με την εθνικιστική δεξιά να διεκδικεί την πρωτιά

 Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 6,3 εκατομμύρια Αυστριακοί με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν πρόβλεψη για ποσοστό 27-29% στο εθνικιστικό κόμμα Freedom Party (FPÖ) του Χέρμπερτ Κικλ, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα σημάνει πιθανώς και την πρώτη φορά στην ιστορία του που καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στη δεύτερη θέση  βρισκόταν το Λαϊκό Κόμμα (ÖVP) του καγκελάριου με ποσοστό 23-25%, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPÖ) ακολουθούσε με 20-21%. Οι φιλελεύθεροι NEOS συγκεντρώνουν ποσοστά μεταξύ 8 και 11% και οι συγκυβερνώντες Πράσινοι από 8 έως 10%.

Ισραηλινά μαχητικά: Με 80 διατρητικές βόμβες που χτύπησαν ταυτόχρονα διέλυσαν τις πολυκατοικίες όπου βρήκε το θάνατο ο Χ.Νασράλα

 Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός από το ισραηλινό χτύπημα που κυριολεκτικά ισοπέδωσε το κτιριακό συγκρότημα που διέμενε (και αρχηγείο της Χεζμπολάχ), μαζί με τα υπόγεια καταφύγια.

Και μπορεί οι υπηρεσίες πληροφοριών να έχουν πάρει τα εύσημα του εντοπισμού καθώς ο Λίβανος όπως εξηγήσαμε δείχνει να επέτρεπε μια τέτοιου είδους επιχείρηση όπως εξηγήσαμε, όμως η ισραηλινή αεροπορία κλήθηκε να πραγματοποιήσει την επιχείρηση.

Όλοι οι Ιρανοί που εξοντώθηκαν μαζί με τον Χ.Νασράλα σε μία φωτογραφία

 Εκτός από τον Χασάν Νασράλα και τα μελη της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν στον χθεσινό (28/9) χτύπημα του Ισραήλ στην Βηρυτό, σκοτώθηκαν και τα μέλη μίας ομάδας αξιωματικών και διοικητών του Ιράν που ανήκουν στους Φρουρούς της Επανάστασης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Ιρανών αξιωματούχων, μία ομάδα αξιωματικών και διοικητών που ανήκους στους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης (IRCG), σκοτώθηκαν μαζί με τον Χασάν Νασράλα.

Ουκρανία: Ο ρωσικός Στρατός έστειλε δύο λύκους κατά των ουκρανικών drones

 Ο ρωσικός Στρατός, έστειλε στην Ουκρανία δύο εξημερωμένους λύκους, σε ένα πείραμα που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην ανίχνευση της προσέγγισης των ουκρανικών drones.

Ρώσοι αξιωματικοί δηλώνουν πως τα ζώα έχουν καλή όσφρηση, είναι κοινωνικά και δραστήρια και μπορούν να προειδοποιήσουν για κίνδυνο εκ των προτέρων.

Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε:

Πώς οι Ισραηλινοί έφτασαν στην εξόντωση του X.Νασράλα & των ηγετικών στελεχών της Χεζμπολάχ & γιατί γνωρίζουν τις κινήσεις τους

 Πώς οι Ισραηλινοί έφτασαν τόσο εύκολα στην εξόντωση του X.Νασράλα και των ηγετικών στελεχών της Χεζμπολάχ και πώς ήταν σε θέση να γνωρίζουν τις κινήσεις τους με τόση ακρίβεια είναι ένα ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί με ευκολία εάν κάποιος έχει σαφή γνώση της χώρας του Λιβάνου και κυρίως της σύστασης του πληθυσμού του.

Πρέπει να γίνει επίσης κατανοητό ότι οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία της χώρας και τα σώματα ασφαλείας έχουν εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ, στην Βρετανία και κατά δεύτερο λόγο στην Γαλλία.

Εξόντωση «a la Ισραήλ» μέλους του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ουκρανίας από ρωσικό drone

 Eίχε συμμετάσχει στην λήψη της απόφασης κήρυξης ως παράνομης της ρωσικής ορθόδοξης ηγεσίας στην Ουκρανία

H Ρωσία εξόντωσε με επιδρομή drone στην περιοχή του Χάρκοβου, Ουκρανό 61 ετών, μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας ο οποίος είχε κηρύξει «παράνομη» την ρωσική ορθόδοξη εκκλησία στην Ουκρανία και είχε λάβει αποφάσεις που αφαιρούσαν από τους ρωσόφωνους τις περιουσίες τους, αλλά και το δικαίωμα να μιλάνε την γλώσσα τους.

Η βολή έγινε όταν ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του.