Ντροπιαστική εικόνα: Ένα νέο νησί στη Μεσόγειο - Από σκουπίδια και πλαστικά

Μία νέα νήσος ξεπηδά από το νερό μέσα στη Μεσόγειο και ένα νέο βουνό δημιουργείται στο Νέο Δελχί στην Ινδία. Ένα νησί από πλαστικά και σκουπίδια.
Πλέον στην ανθρωπόκαινο εποχή δεν χρειαζόμαστε εκρήξεις ηφαιστείων και τεκτονικές μετακινήσεις, προκειμένου να δημιουργηθούν νέα γεωγραφικά δεδομένα.
 Η νήσος που βρίσκεται στη Μεσόγειο και το βουνό στο Νέο Δελχί έχουν δημιουργηθεί από απορρίμματα και συγκεκριμένα από πλαστικό.

Η Βραζιλία δεν θα προχωρήσει σε νομισματική ένωση με την Αργεντινή

Στην απόρριψη της ιδέας της νομισματικής ένωσης με την Αργεντινή, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας.
Το ενδεχόμενο είχε πέσει στο τραπέζι ενόψει και της επίσημης επίσκεψης του Βραζιλιάνου προέδρου Ζάιρ Μπολσονάρο στην Αργεντινή που πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα.
Ωστόσο, με επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε το Σάββατο η κεντρική τράπεζα απέρριψε την ιδέα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν διαθέτει ούτε σχεδιασμό αλλά ούτε καν μελέτες που να αναλύουν τα υπέρ και τα κατά μίας τέτοιας κίνησης.

Έκλεισαν: Ο αδελφός του Βελόπουλου και ο Ταχιάος στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου πλησιάζουν και τα κόμματα αρχίζουν σιγά σιγά να συγκροτούν και να ανακοινώνουν τους υποψηφίους τους σε κάθε εκλογική περιφέρεια.
Ταχιάος και… αδερφός Βελόπουλου
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης θα ενταχθεί και ο Νίκος Ταχιάος, ο οποίος μέχρι και τις 2 Ιουνίου διεκδικούσε την Δημαρχεία της πόλης, την οποία και τελικά έχασε.
Στο ψηφοδέλτιο θα είναι και δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης, αδελφός του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος είναι το πολυσυζητημένο όνομα των Ευρωεκλογών με το ποσοστό που απέσπασε και την είσοδό του στην Ευρωβουλή.

Φαναράς – Metron Analysis: Εντυπωσιακή η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Η πρόσφατη έρευνα της Metron Analysis για πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Alpha είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του διαστρεβλωμένου τρόπου που διαχειρίζεται όλα τα θέματα ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ.Ο Στράτος Φαναράς, ο διευθυντής της εταιρίας παρουσιάζοντας την έρευνα στο κεντρικό δελτίο της Παρασκευής προέταξε ξεκάθαρα την εντυπωσιακή ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος η Αλβανία από την ΕΕ – Δεν μπαίνει ποτέ! Ασέβεια προς την Ελλάδα από τον Δήμο Τιράνων

Νέα πρόκληση από την Αλβανία και συγκεκριμένα από τον Δήμο Τιράνων.Όπως αναμεταδίδει από αλβανικό δημοσιεύμα το Βαλκανικό Περισκόπιο, «την παραμονή της 75ης επετείου της ελληνικής γενοκτονίας των τσάμηδων, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Τιράνων, έπειτα από πρόταση του δημάρχου Εριόν Βελιάι, αποφασίστηκε η πλατεία στη νέα λεωφόρο να πάρει το όνομα «Τσαμουριά»/ «Chameria»».
Επισημαίνεται ότι συνεργάτης του Δημάρχου Τιράνων είναι η Βιόλτσα Μπράχο, πρώην μεγαλοστέλεχος του Σπετίμ Ιντρίζι του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, που έχει προσχωρήσει στο κόμμα του Ράμα και έχει αναδειχθεί ως αντιδήμαρχος στα Τίρανα.

Ο Παυλόπουλος «απάντησε» στον Σημίτη: Απέναντι στην Τουρκία έχουμε δίπλα τους συμμάχους μας

Τα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα που απειλούν την κοινοβουλευτική Δημοκρατία «δεν θα περάσουν» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκοπής Παυλόπουλος από το Καστέλι Πεδιάδος όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για την επέτειο του πρώτου σαμποτάζ εναντίον των δυνάμεων του άξονα στην Ευρώπη, (10 Ιουνίου 1942).

Μετά τη Ντόρα και ο Σημίτης βλέπει «νέα Ίμια» – Ελληνικέ λαέ, σε προετοιμάζουν για προσκύνημα

Μετά τη Ντόρα Μπακογιάννη, που εκλιπαρεί τον Θεό να μην μας επιτεθούν οι Τούρκοι (στη ΝΔ εάν σχηματίσουν κυβέρνηση θα κάνουν εξωτερική πολιτική με λιτανείες και επικλήσεις) και ο ιδεολογικός πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Κώστας Σημίτης, ανησυχεί για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο.Τον κίνδυνο να επαναληφθεί ένα επεισόδιο όπως αυτό στα Ίμια, επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε άρθρο του στην «Καθημερινή» της Κυριακής.
Ο κίνδυνος επεισοδίων με την Τουρκία θα είναι υπαρκτός, εάν δεν βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Independent: Τα Πράσινα κόμματα προελαύνουν μετά από μεγάλες νίκες σε όλη την Ευρώπη

Η άνοδος των Πρασίνων στις ευρωπαϊκές εκλογές αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη αλλαγή στην πολιτική, γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent και προσθέτει: «Ήταν η έκπληξη της ιστορίας των ευρωπαϊκών εκλογών: σε όλη την ήπειρο, τα πράσινα κόμματα αυξήθηκαν».
Στη Γερμανία, η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι οι Πράσινοι της χώρας σχεδόν κονταροχτυπιούνται με τους συντηρητικούς της Μερκελ, οι οποίοι κυριαρχούσαν στην πολιτική της χώρας εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Καθώς ο κυβερνών συνασπισμός αντιμετωπίζει δυσκολίες, υπάρχει μεγάλη συζήτηση ότι νέες πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να θέσουν τους οικολόγους στο επίκεντρο μιας κεντροαριστεράς συμμαχίας.

Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Χανίων μετά την καταγγελία ότι εργοδότες δεν άφησαν εργαζόμενους μαθητές να δώσουν Πανελλήνιες

Παράσταση διαμαρτυρίας στο παράρτημα Χανίων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας διοργανώνει αύριο Δευτέρα 10 Ιουνίου η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, μετά από καταγγελίες ότι εργοδότες δεν επέτρεψαν σε εργαζόμενους μαθητές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Χανίων να λάβουν μέρος στη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρουν, δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια με συναδέλφους τους εργαζόμενους.
Η παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας και σε αυτήν η ΕΛΜΕ με ανακοίνωση της καλεί εργαζόμενους, μαθητές και πρωτοβάθμια σωματεία να δώσουν το παρών.

Η ΝΔ έκλεισε την πόρτα στον Δημήτρη Καμμένο

Μπορεί δημοσιεύματα να έφερναν τον Δημήτρη Καμμένο ένα βήμα πριν από την πόρτα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τελικά δεν θα περάσει το κατώφλι της…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει τέλος στα σενάρια για κάθοδο του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ στις επικείμενες εθνικές εκλογές με το γαλάζιο ψηφοδέλτιο.

Πλοίο-φάντασμα έπλεε ακυβέρνητο για 38 χρόνια -- The Mysterious Ghost Ship SS Baychimo of The Arctic

Το 1.322 τόνων φορτηγό SS Baychimo ανήκε στην Hudson's Bay Company, κατασκευάστηκε στη Σουηδία και ταξίδευε στις εμπορικές ρότες στις απομακρυσμένες Βορειοδυτικές Περιοχές του Καναδά. Έκανε το πρώτο του ταξίδι το 1914, χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου και ταξίδεψε πέρα από τον Ατλαντικό στον Καναδά το 1921.
Το SS Baychimo πέρασε την επόμενη δεκαετία στην καναδική ακτογραμμή συλλέγοντας δέρματα. Αλλά την 1η Οκτωβρίου του 1931, το πλοίο παγιδεύτηκε σε πάγο στα ανοικτά των ακτών της Αλάσκα και το πλήρωμά του έπεσε σε

Μήνυμα ΗΠΑ σε Τουρκία: Έχουμε ισχυρές δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ, τόνισε τη σημασία που έχει η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπογραμμίζοντας ότι αυτή έχει αυξηθεί μετά την ανεύρεση υδρογονανθράκων στην περιοχή.
Μάλιστα, επεσήμανε ότι για αυτό τον λόγο η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ είναι ισχυρή στην περιοχή, όπου «βρίσκονται δέκα αμερικανικά πολεμικά πλοία, 130 αεροσκάφη του Ναυτικού και της Αεροπορίας, καθώς και περίπου 9.000 πεζοναύτες».

Κρίση στην Αλβανία: Ο Ράμα δρομολογεί διαδικασίες αποπομπής του Προέδρου Μέτα

Σε τροχιά ανοιχτής μετωπικής σύγκρουσης κινούνται πλέον οι σχέσεις προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού στην Αλβανία, με ορατό τον κίνδυνο να βυθιστεί η χώρα (εκτός της πολιτικής στην οποία «κολυμπάει» ήδη) και σε πολιτειακή κρίση.
Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του δήλωσε για τον πρόεδρο Μέτα, ο οποίος αποφάσισε ήδη να ακυρώσει τις προγραμματισμένες για τις 30 Ιουνίου δημοτικές εκλογές, ότι πλέον «δεν έχει θέση στο γραφείο του προέδρου».

Πού άγγιξε τους 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα

Τους 39 βαθμούς, σχεδόν, έφθασε η θερμοκρασία σήμερα στην Πελοπόννησο, ενώ υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν επίσης σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα.

Οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες της Κυριακής στα Αρφαρά Μεσσηνίας (38,9), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (38,5), στον Πύργο Ηλείας (38,2), στο Αγρίνιο (37,8) και στα Τρίκαλα (37,3).

Πώς οι S-400 απειλούν να «βυθίσουν» το τουρκικό αεροπλανοφόρο

Ένας από τους στόχους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πεδίο της αμυντικής βιομηχανίας ήταν η Τουρκία να κατασκευάσει τα δικά της αεροπλανοφόρα και, τελικά, να γίνει ανεξάρτητη στον τομέα της Άμυνας.
Λίγες χώρες παγκοσμίως το έχουν καταφέρει. Μόλις οκτώ Ναυτικά έχουν αεροπλανοφόρα ενώ άλλες έξι διαθέτουν πολεμικά πλοία ικανοποιητικού μήκους για να χρησιμοποιηθούν από αεροσκάφη με μικρές απαιτήσεις απονήωσης ή δυνατότητες κατακόρυφης προσγείωσης (STOVL).
Μόνο εννέα χώρες στον κόσμο είναι σε θέση να κατασκευάσουν τα δικά τους αεροπλανοφόρα.

Δεν κατεβαίνουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου οι ΑΝΕΛ - Π. Καμμένος: Ακούσαμε τη φωνή του ελληνικού λαού

Την οριστική απόφαση να μην συμμετέχουν οι ΑΝΕΛ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιούλιου πήρε το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος. «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και εγώ σήμερα αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε την απόφασή μας να μην μετάσχουμε στις βουλευτικές εκλογές που θα λάβουν χώρα τον επόμενο μήνα.

Ακούσαμε τη φωνή του ελληνικού λαού. Είναι καθήκον μου να συνεχίσω να υπηρετώ τον Ελληνικό λαό. Θα παραμείνω ενεργός», σημείωσε στις πρώτες του δηλώσεις ο Πάνος Καμμένος.