Στην Κεφαλονιά τη Μ. Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας

 

Την Κεφαλονιά θα επισκεφθεί τη Μ. Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσει στην κεντρική αγορά του Αργοστολίου, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί και το Ληξούρι.

 

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Βουλγαρία: Δίχως πρόεδρο η νέα Βουλή που προέκυψε μετά τις πρόωρες εκλογές

 Δίχως «λευκό καπνό» σε ό,τι αφορά την εκλογή νέου προέδρου του νομοθετικού σώματος, έληξε τη Μεγάλη Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση της νέας βουλής στη Βουλγαρία όπως αυτή συγκροτήθηκε μετά τις πρόωρες εκλογές της 2ας Απριλίου.

Στη νέα βουλή συμμετέχουν 69 βουλευτές του κεντροδεξιού κόμματος GERB-UDF, 64 της συμμαχίας «Συνεχίζουμε την Αλλαγή – Δημοκρατική Βουλγαρία» (CC-DB),

Nordic Monitor: Εντάθηκε η τουρκική κατασκοπεία στην Ελλάδα παρά τη «διπλωματία των σεισμών»

 Στην αποκάλυψη ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφορίων MIT έχει επεκτείνει τις μυστικές της επιχειρήσεις στην ελληνική επικράτεια, παρότι ώρα που οι διμερείς σχέσεις δείχνουν να «αποψύχονται» μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, που σκότωσαν 50.399 ανθρώπους στη νότια Τουρκία, προχώρησε ο ιστότοπος Nordic Monitor.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που επικαλείται ο ιστότοπος η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών υπέβαλε έκθεση με

Αλληλοκατηγορίες Προέδρων Βόρειας Μακεδονίας-Βουλγαρίας για τις προβληματικές σχέσεις των δύο χωρών

του ανταποκριτή της ΕΡΤ-Νίκου Φραγκόπουλου

Νέες “αψιμαχίες” στη γραμμή Σκοπίων-Σόφιας σημειώθηκαν, αυτή τη φορά σε επίπεδο Προέδρων των Δημοκρατιών των δύο χωρών, στον απόηχο των τεταμένων σχέσεων Βόρειας Μακεδονίας-Βουλγαρίας και με αφορμή την ευρωπαϊκή πορεία της πρώτης και τη συμπερίληψη στο Σύνταγμα τής, της βουλγαρικής μειoνότητας που ζει σε αυτήν.

Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι, σε του συνέντευξή του το βράδυ της 11/4, σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων,

Ινδία: Δύο νεκροί και δέκα τραυματίες από έκρηξη που προκάλεσε η ρίψη πυροτεχνημάτων προς τιμήν βουλευτή

 Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ορισμένοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, από την έκρηξη φιάλης υγραερίου στη διάρκεια πυρκαγιάς που προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων σε πολιτική συγκέντρωση στο κρατίδιο Τελανγκάνα της νότιας Ινδίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην κοινότητα Τσιμαλαπάντου, 274 χιλιόμετρα ανατολικά του Χαϊντεραμπάντ, πρωτεύουσας του συγκεκριμένου κρατιδίου.

Σουδάν: 24 νεκροί από φυλετικές συγκρούσεις στο Νταρφούρ

 Νέες φυλετικές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στο Νταρφούρ, περιοχή του δυτικού Σουδάν που συνορεύει με το Τσαντ και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες άλλοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των εχθροπραξιών που ξεκίνησαν το Σάββατο, δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

«Υπήρξαν 24 θάνατοι, από το βράδυ του Σαββάτου, μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών», είπε ο Μοχάμεντ Χουσέιν Τιμάνε,

Ρωσικό μαχητικό Su-27 αναχαίτισε γερμανικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως ένα μαχητικό Su-27 απογειώθηκε για να αναχαιτίσει γερμανικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας που πλησίαζε τον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, χωρίς όμως να προκληθεί «θερμό επεισόδιο».

«Στις 12 Απριλίου 2023, οι ρωσικές υπηρεσίες ελέγχου του εναέριου χώρου στη Βαλτική εντόπισαν στόχο που πλησίαζε τα σύνορα (της χώρας)», ανέφερε η ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας στην πλατφόρμα Telegram.

Μακρόν: Το να είσαι σύμμαχος των ΗΠΑ δεν σημαίνει ότι είσαι υποτελής

 Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι το να είσαι "σύμμαχος" των ΗΠΑ δεν σημαίνει ότι είσαι "υποτελής" υποστηρίζοντας πλήρως επίμαχες δηλώσεις που έκανε για την Ταϊβάν.

«Το να είσαι σύμμαχος δεν σημαίνει ότι είσαι υποτελής, δεν σημαίνει ότι δεν έχεις το δικαίωμα να σκεφθείς μόνος», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Άμστερνταμ. «Η Γαλλία είναι υπέρ του στάτους κβο στην Ταϊβάν, υποστηρίζει την πολιτική της μιας Κίνας και την αναζήτηση μιας ειρηνικής διευθέτησης της κατάστασης», πρόσθεσε.

Η Δαμασκός και η Τύνιδα θα αποκαταστήσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις

 Η Συρία και η Τυνησία θα αποκαταστήσουν πλήρως τις διπλωματικές σχέσεις τους, ανέφεραν σήμερα οι δύο χώρες σε κοινή ανακοίνωση, ένα επιπλέον βήμα προς την επανένταξη της Συρίας στον αραβικό κόσμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Συρία θα ξανανοίξει την πρεσβεία της στην Τυνησία και θα διορίσει εκεί πρεσβευτή, έπειτα από παρόμοια ανακοίνωση της Τύνιδας στις 3 Απριλίου.