Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας η πρώτη Φεμινιστική Απεργία στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά διοργανώνεται και στην Ελλάδα, την Παρασκευή 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Φεμινιστική Απεργία.
Η συγκέντρωση – πορεία προς τη Βουλή θα γίνει από τη πλατεία Κλαυθμώνος στις 14:00, ενώ στις 18:00 στα Προπύλαια η συγκέντρωση πραγματοποιεί και η Ένωση Γυναικών Ελλάδος.
Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κάνει δίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 13:00  και η ΕΣΠΗΤ από τις 12.00 το μεσημέρι έως 15.00. 
Σε σχετική συνέντευξη τύπου,

Η στιγμή που υπερηχητικά αεροσκάφη σπάνε το φράγμα του ήχου Δείτε τις φωτογραφίες της NASA

Κάτι παραπάνω από επιτυχής ήταν η δοκιμή μίας εξελιγμένης τεχνολογίας λήψης φωτογραφιών από τη NASA, χάρη στην οποία αποτυπώθηκε για πρώτη φορά η αλληλεπίδραση των κυμάτων που προκαλεί η πτήση δύο υπερηχητικών αεροσκαφών.
«Ποτέ δεν ονειρευόμασταν ότι θα ήταν τόσο καθαρές, τόσο όμορφες», δήλωσε για τις φωτογραφίες ο ερευνητής της NASA J.T. Heineck, εξηγώντας πως με την αναβαθμισμένη αυτή τεχνική, η οποία αναπτυσσόταν εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια, προκύπτουν φωτογραφίες με βελτιωμένη ταχύτητα και ποιότητα.

Πότε κάνει πρεμιέρα ο Λάκης Λαζόπουλος με το «Αλ Τσαντίρι»

Αντίστροφα μετρά ο Λάκης Λαζόπουλος για την επιστροφή του στην τηλεόραση με το νέο «Αλ Τσαντίρι» του. Ο ηθοποιός κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαρτίου, στις 21.00 μέσα από τη συχνότητα του Open. Ο Λάκης Λαζόπουλος ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram το νέο τρέιλερ της σατιρικής του εκπομπής, δίνοντας μία πρώτη γεύση για το τι θα συμβαίνει τις Τρίτες.

Στην κυκλοφορία η γέφυρα που τοποθέτησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στον Πλατανιά

Στην κυκλοφορία δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (07/03) η γέφυρα Μπέλεϋ, στο σημείο που κατέρρευσε η γέφυρα του Πλατανιά, στην παλαιά εθνική οδό Χανίων - Κισσάμου, στον Ιάρδανο ποταμό.
Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη
Σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση της σήμανσης και αφού ελέγχθηκε από δύναμη της Τροχαίας, η γέφυρα, άνοιξε πέντε ημέρες μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών τοποθέτησής της από μηχανικούς του Ελληνικού Στρατού.

Οι Scorpions επιστρέφουν στη Ρωσία για πέντε συναυλίες

Το δημοφιλές ιστορικό ροκ συγκρότημα Scorpions θα δώσει συναυλίες το ερχόμενο φθινόπωρο σε πέντε ρωσικές πόλεις, στην Αγία Πετρούπολη, την Μόσχα, στο Εκατερίνεμπουργκ, το Κρασνοντάρ και το Βαρόνεζ, ενώ θα συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους στο Κίεβο και το Μινσκ.
«Το πιο αγαπημένο και δημοφιλές ροκ συγκρότημα στη Ρωσία θα μας έρθει στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του Crazy World Tour. Αυτό το φθινόπωρο οι Scorpions θα έρθουν και πάλι στη Ρωσία για να τραγουδήσουν το «Wind of Change», το «Send Me an Angel» και άλλες επιτυχίες με τις οποίες

Φυλακές Κορυδαλλού: Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες σε συμπλοκή κρατουμένων

Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός αιματηρής συμπλοκής κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συμπλοκή έγινε στο ψυχιατρείο των φυλακών, μεταξύ Γεωργιανών κρατουμένων.
Τα αίτια της συμπλοκής δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.
Ασθενοφόρα έχουν φτάσει στις φυλακές για να μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο.

ΑΝΤ1: Η συγγνώμη γνωστού δημοσιογράφου στον Τζέφρι Πάιατ (photo)

Απολογήθηκε δημόσια στον Τζέφρι Πάιατ γνωστός δημοσιογράφος εκ μέρους του ΑΝΤ1, όπου έκανε δηλώσεις ο Αμερικανός πρέσβης της Αθήνας, καθώς παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του λόγω λάθους.
Η συγγνώμη του Νικόλα Βαφειάδη στον Πάιατ αφορά δηλώσεις του Αμερικανού στον ΑΝΤ1 που μεταφράστηκαν λάθος. «Σας παρακαλώ δεχθείτε τη συγγνώμη μου. Άκουσα λανθασμένα “not” αντί για “now”. Θα δημοσιεύσουμε τη σωστή έκδοση», έγραψε στο twitter o δημοσιογράφος.

Χονγκ Κονγκ: Άρχισε η δίκη του μοντέλου

Άρχισε σήμερα η δίκη του 21χρονου μοντέλου από τη Μυτιλήνη που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ με την κατηγορία ότι στη βαλίτσα της μετέφερε 2,6 κιλά κοκαΐνης και κρατείται σε φυλακές της χώρας.
«Σήμερα ξεκίνησε η δίκη, έγινε η κλήρωση των ενόρκων και τελικά το σώμα συγκροτήθηκε από πέντε άντρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 30-45. Ο κατήγορος είπε στους ενόρκους γιατί κατηγορείται η Ειρήνη και μετά άρχισε η εξέταση των μαρτύρων. Σήμερα εξετάστηκαν τρεις μάρτυρες, που ήταν παρόντες στη σύλληψή της», τόνισε ο δικηγόρος της Ειρήνης, Σάκης Κεχαγιόγλου, μιλώντας στην εκπομπή “Μαζί σου”.

Κρήτη: Έπεσε χιονοστιβάδα στον Αποκόρωνα! (video)

Κρήτη: Η χιονοστιβάδα έπεσε στην περιοχή Γούρνες Αποκορώνου, κοντά στο χωριό Καρές και ήταν τόσο μεγάλη που κάλυψε τον δρόμο αποκλείοντας την πρόσβαση.Όπως φαίνεται όμως αυτή η χιονοστιβάδα δεν ήταν η μοναδική. Χιονοστιβάδες έπεσαν και στα ορεινά του δήμου Σφακίων. Στην φωτογραφία που ακολουθεί φαίνεται η περιοχή μετά τη χιονοστιβάδα κοντά στο οροπέδιο Νιάτο.

«Θερίζει» η φονική γρίπη: 111 νεκροί – 20 την τελευταία εβδομάδα

Συνεχίζει να «θερίζει» η φονική γρίπη από τον ιό Η1Ν1. Συνολικά 337 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί στην Εντατική από την έναρξη της επιδημιολογικής παρατήρησης της γρίπης. Μάλιστα, μέσα στην τελευταία εβδομάδα εισήχθησαν σε ΜΕΘ δεκαέξι ασθενείς. Οι νεκροί έχουν φτάσει συνολικά τους 111.

Πώς θα προφυλάξετε τα παιδιά σας από τον ιό.

Για τους τρόπους που μπορούν να προφυλαχθούν τα παιδιά από