Πεντέλη: Με γιουχαΐσματα υποδέχτηκαν οι πυρόπληκτοι τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Video)

 Με ισχυρή προστασία έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Δημοτικό Κατάστημα Πεντέλης για σύσκεψη σχετικά με την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή 11 Αυγούστου στον Βαρνάβα και αφού διέσχισε μέρος της Πεντέλης έφτασε μέχρι τον αστικό ιστό της Αθήνας στο Χαλάνδρι.

Πόσο ικανοποιημένος αισθάνεται πλέον ο Μητσοτάκης; 150 σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα μετά τις φωτιές στην Αττική

 Στις 13 Αυγούστου, λίγες ώρες μετά το σβήσιμο της μεγάλης φωτιάς που έκαψε τη ΒΑ Αττική, ο πρωθυπουργός παρουσιαζόταν ικανοποιημένος κατά τη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης αφενός για τα αντανακλαστικά της Πολιτικής Προστασίας και αφετέρου για το ότι είχαν καταστραφεί λιγότερα από 100 σπίτια.

«Προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι, με τις συνθήκες δυστυχώς να γίνονται όλο και δυσκολότερες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον βελτιωμένο συντονισμό μεταξύ των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, κάτι που, όπως πρόσθεσε, αποτελεί κατάκτηση για τη λειτουργία του κράτους και των δομών του.

Scout Dementyev: Το Donetsk New York λαμβάνεται υπό έλεγχο και καθαρίζεται

 Донецкий Нью-Йорк взят под контроль российскими войсками, там идут зачистки, заявил в беседе с NEWS.ru командир отделения роты разведки 9-й отдельной гвардейской мотострелковой бригады Дмитрий Дементьев. Военнослужащие 9-й бригады первыми водрузили российское знамя над зданием горадминистрации населенного пункта. 

Дементьев подчеркнул, что после взятия Нью-Йорка под контроль российские войска движутся дальше в торецком направлении.


«Воюют западной»: командир разведроты о технике ВСУ

 20 августа 2024 в 19:11

Западная военная техника составляет основу техники ВСУ, свою технику Украине не имела никогда, рассказал NEWS.ru командир отделения роты разведки 9-й отдельной гвардейской мотострелковой бригады Дмитрий Дементьев. Военнослужащие 9-й бригады первыми водрузили российское знамя над зданием горадминистрации Нью-Йорка в ДНР.

Основная часть военной техники украинских войск это именно западная техника. У украинцев не было никогда своей. Была техника,

Αιματοχυσία στο Kursk με 4.130 νεκρούς Ουκρανούς και εμπλοκή ΗΠΑ - Ρωσική επέλαση σε Donbass, Toretsk - Καταστράφηκε η 47η Ταξιαρχία

Μετά από 14 ημέρες απίστευτης αιματοχυσίας με παραπάνω από 4.130 νεκρούς στρατιώτες μόνο στην περιοχή του Kursk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν κατάφεραν να επιτύχουν καμία στρατηγική νίκη στο ρωσικό έδαφος.ΒΙΝΤΕΟ
Το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε να σπάσει τη ρωσική άμυνα των συνόρων ακριβώς προς την κατεύθυνση της Sudzha και να επιτύχει μόνο κάποια στιγμιαία κέρδη.
Ωστόσο, αυτή φαίνεται να είναι η μοναδική «νίκη» της Ουκρανίας, η οποία «γεμίζει» τα μέσα ενημέρωσης με παλιά βίντεο των πρώτων ημερών των επιχειρήσεων στα ρωσικά σύνορα,

Καταπέλτης Putin: Οι Ουκρανοί εγκληματίες του Kursk θα τιμωρηθούν σκληρά - Η Ρωσία εξοντώνει τους τρομοκράτες

 O Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υποσχέθηκε σκληρή τιμωρία στο καθεστώς του Κιέβου για τα εγκλήματα στο Donbass, τη Novorossiya και το Kursk Oblast, τα οποία, όπως είπε θα απαντηθούν αναλόγως, όπως συμβαίνει με κάθε τρομοκρατική ενέργεια που δέχεται η Ρωσία.

Διαβεβαίωσε ότι σίγουρα θα τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται σε εγκλήματα στις περιφέρειες, που εσχάτως δέχονται ουκρανικές επιθέσεις.
Ο ηγέτης του Κρεμλίνου παρομοίασε τα εγκλήματα αυτών που αποκάλεσε ως «Ουκρανούς νεοναζί» με την τρομοκρατική επίθεση στο Beslan το 2004, καθώς παρευρέθηκε στην επέτειο μνήμης για την εν λόγω επίθεση. 

Ανατροπή στη Μέση Ανατολή: Αβέβαιος για συμφωνία ο Netanyahu, παίζει με τη φωτιά - Ιράν: Θα επιτεθούμε ό,τι κι αν συμβεί

 Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς ο Benjamin Netanyahu δηλώνει τώρα αβέβαιος για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, διαψεύδοντας τα μηνύματα ασιοδοξίας που εξέπεμψε χθες ο Antony Blinken, σχετικά με μια θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραήλ και Hamas.

Την ίδια στιγμή το Ιράν εντείνει έτι περαιτέρω τις ανησυχίες για μια γενικευμένη πολεμική σύρραξη, τονίζοντας, μέσω ΥΠΕΞ, ότι θα αντεκδικηθεί το Ισραήλ για τη δολοφονία του Ismail Haniyeh στην καρδιά της Τεχεράνης και ότι η στρατηγική του είναι ανεξάρτητη από την έκβαση των διαπραγματεύσεων για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Κλυδωνίζεται η Σερβία – Γιγαντιαίες διαδηλώσεις για το ορυχείο λιθίου της Rio Tinto… ο ρόλος Ρωσίας και Γερμανίας

 Σε μεγάλη δοκιμασία βρίσκεται η Σερβία το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας ενός τεράστιου έργου εξόρυξης λιθίου, με τις διαδηλώσεις να λαμβάνουν γιγαντιαίες διαστάσεις.

Πλέον υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα ενός βασικού στοιχείου της ώθησης της Δυτικής Ευρώπης για μια «πράσινη μετάβαση» μακριά από τα ορυκτά καύσιμα.

Το μέγεθος και η ένταση της αντιπολίτευσης εμφανίστηκαν πλήρως νωρίτερα αυτόν τον μήνα, καθώς εκτιμάται ότι 24.000 με 27.000 διαδηλωτές γέμισαν μεγάλες λεωφόρους στο Βελιγράδι φωνάζοντας «Rio Tinto φύγε από τη Σερβία» και «δεν θα σκάψεις» και κρατώντας πινακίδες που έλεγαν «Δεν χαρίζουμε τη Σερβία».

Ζελένσκι: Τα βλέπει τώρα δύσκολα στην ανατολική Ουκρανία

 Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στην γραμμή του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στο στρατηγικό κόμβο εφοδιασμού του Ποκρόφσκ και επίσης κοντά στο Τορέτσκ είναι «δύσκολη».

Το Γενικό Επιτελείο του ουκρανικού στρατού ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης του στο Facebook ότι από την αρχή της ημέρας, έχουν αναφερθεί 14 πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή του Τορέτσκ και 34 στον τομέα του Ποκρόφσκ.


Μεγάλη Βρετανία: Σε κυκλοφορία το πρώτο νόμισμα μιας λίρας με το πορτραίτο του βασιλιά Καρόλου Γ’

 Για πρώτη φορά έπειτα από περισσότερα από εβδομήντα χρόνια το δημοφιλές νόμισμα της μίας λίρας (£1) κυκλοφορεί με το πορτραίτο του Βασιλιά Καρόλου Γ’.

Το κέρμα απεικονίζει από την άλλη πλευρά ένα ζευγάρι μέλισσες, υπογραμμίζοντας το πάθος του μονάρχη για τη φύση και τη διατήρηση της. Επίσης απεικονίζεται ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο με τρία αλληλοεμπλεκόμενα C.

 Αυτή η πτυχή του σχεδιασμού εμπνέεται από την ιστορία και το σύμβολο του Καρόλου Β’, ενώ η χλωρίδα και η πανίδα στρέφουν το βλέμμα στο μέλλον και στη σημασία του φυσικού κόσμου, όπως ανακοινώθηκε στην παρουσίαση του δημοφιλούς νομίσματος.

Τουρκία: Η Κεντρική τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια στο 50%

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια για πέμπτο μήνα, σηματοδοτώντας ότι παραμένει επικεντρωμένη στην περαιτέρω μείωση ενός από τα υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού στον κόσμο και στην επίτευξη του φιλόδοξου στόχου της για το τέλος του έτους.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής, με επικεφαλής τον διοικητή Φατίχ Καραχάν, διατήρησε το επιτόκιο ρεπό μίας εβδομάδας στο 50% την Τρίτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις όλων των οικονομολόγων που συμμετείχαν στην έρευνα του Bloomberg.

Ε.Ε.: Μειώνει τους δασμούς στα Τesla που κατασκευάζονται στην Κίνα

 Tη μείωση των πρόσθετων δασμών στο 9% από 20,8%, στα οχήματα της Tesla που εισάγονται από την Κίνα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με προσχέδια σχεδίων που δημοσιεύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τρίτη, με την επιφύλαξη έγκρισης από τα κράτη μέλη έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει το Reuters, ορισμένες κινεζικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κοινοπραξίες με αυτοκινητοβιομηχανίες της ΕΕ, ενδέχεται να λάβουν χαμηλότερους προγραμματισμένους δασμούς σε ηλεκτρικά οχήματα κινεζικής κατασκευής.

Βουλγαρία: Αναβάλλονται επ’ αόριστον οι βουλευτικές εκλογές – Βαθαίνει η πολιτική κρίση

 Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ αρνήθηκε χθες να διορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση, παρατείνοντας το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας, αφού έτσι αναβάλλονται επ’ αόριστον οι βουλευτικές εκλογές στη γειτονική χώρα, οι οποίες είχαν προαναγγελθεί για τις 20 Οκτωβρίου.

Κόκκινο πανί για τον πρόεδρο και την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση είναι ο υπουργός Εσωτερικών Καλίν Στογιάνοφ, που εκτός από την κριτική που του ασκείται για αστυνομική βία κατά τη διάρκεια πολιτικών διαδηλώσεων, κατηγορείται και ως συνεργάτης του Βούλγαρου ολιγάρχη Ντελιάν Πέεφσκι,

Σουηδία: Η κεντρική τράπεζα μείωσε τα επιτόκια στο 3,50%

 Στη μείωση του βασικού της επιτοκίου στο 3,50% από 3,75% προχώρησε την Τρίτη όπως αναμενόταν η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ανέφερε ακόμη ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να επιταχύνει τη χαλάρωση της πολιτικής της στο μέλλον.

«Εάν οι προοπτικές για τον πληθωρισμό παραμείνουν οι ίδιες, το επιτόκιο πολιτικής μπορεί να μειωθεί δύο ή τρεις ακόμη φορές φέτος, δηλαδή κάπως ταχύτερα από ό,τι εκτίμησε το Εκτελεστικό Συμβούλιο τον Ιούνιο», ανέφερε η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Γερμανία: Ετήσια πτώση 0,8% στις τιμές παραγωγού

 Οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία κατέγραψαν ετήσια μείωση 0,8% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis. Σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ενισχύθηκε κατά 0,2%.

Οι χαμηλότερες τιμές της ενέργειας συνέχισαν να αποτελούν τον κύριο παράγοντα της ετήσιας μείωσης των τιμών παραγωγού στη χώρα.

Το κόστος της ενέργειας μειώθηκε κατά 4,1% σε ετήσια βάση και αυξήθηκε κατά 0,5% σε μηνιαία βάση.

Τουρκία: Ορυχείο χρυσού όπου σκοτώθηκαν 9 εργάτες τον Φεβρουάριο απολύει σχεδόν 200 εργαζομένους

 Ορυχείο χρυσού όπου έχασαν τη ζωή τους εννιά άνθρωποι στη βορειοανατολική Τουρκία τον Φεβρουάριο απολύει σχεδόν 200 εργαζομένους, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η εταιρεία Anagold.

«Δηλώνουμε προς λύπη μας ότι πρέπει να αποχωριστούμε 187 συναδέλφους μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της επιχείρησης, επικαλούμενη τη «δύσκολη οικονομική κατάσταση» που αντιμετωπίζει εξαιτίας «παραγωγικών δραστηριοτήτων που ανεστάλησαν».

Politico: Η ιστορία με τον Πρίγκιπα Παύλο της Ρουμανίας και τον Ισραηλινό Benny Steinmetz, που καταδικάστηκαν για απάτη στη Ρουμανία

 Ο Benny Steinmetz ήταν ο εγκέφαλος πίσω από το σχέδιο παράνομης ανάκτησης βασιλικών εδαφών στη Ρουμανία - Ο Benny Steinmetz συνελήφθη στην Ελλάδα και Κύπρο αλλά κατάφερα να πετύχει την μη έκδοσή του στη Ρουμανία

Ενα ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύει την Τρίτη 20 Αυγούστου το Politico για τον πρίγκιπα της Ρουμανίας Παύλο-Φίλιππο (Paul Philip) και τον μεγιστάνα των διαμαντιών Benny Steinmetz, ξετυλίγοντας μια πολύπλοκη δικαστική υπόθεση που είχε επίκεντρο την εμπλοκή διαφόρων ατόμων σε μία προσπάθεια να ανακτήσουν βασιλική περιουσία στη Ρουμανία.

Ο Τ.Μπάιντεν είπε (ως συνήθως) απίστευτα πράγματα: «Εγώ και η Καμάλα θα ενισχύσουμε την παράνομη μετανάστευση»! (βίντεο)

 Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε (ως συνήθως) απίστευτα πράγματα στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο, όπου και έδωσε το χρίσμα του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, στην Καμάλα Χάρις.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε ότι «Η Καμάλα και εγώ θα ενισχύσουμε την παράνομη μετανάστευση» και «πάγωσε» το ακροατήριο των εκλεκτόρων των Δημοκρατικών.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι «αντίθετα με τον Τραμπ δεν θα δαιμονοποιούμε τους μετανάστες λέγοντας ότι δηλητηριάζουν το αίμα της Αμερικής».

Μίλησε η «φωνή των ΗΠΑ» στην ΕΕ για το σαμποτάζ των Nord Stream: «Να καθίσετε ήσυχα και να μην ασχολείστε» δήλωσε ο Ν.Τούσκ

 «Να ζητήσετε συγνώμη» ανέφερε ο Πολωνός πρωθυπουργός, όσο συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την καταστροφή των αγωγών

Οι τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με την καταστροφή των αγωγών Nord Stream φέρνουν στο προσκήνιο τον Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος πραγματοποίησε οργισμένες δηλώσεις προς όσους ανέφεραν πιθανή ανάμειξη της Πολωνίας .

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, κάλεσε όσους υποστήριξαν την εμπλοκή της Πολωνίας, να «ζητήσουν συγγνώμη και να σιωπήσουν».

Οι Ρώσοι «τρολάρουν» την κατάληψη της πόλης της Νέας Υόρκης στο Ντόνμπας: «Σήμερα το Μανχάταν αύριο το Βερολίνο»

 Οι Ρώσοι «τρολάρουν» την κατάληψη της πόλης της Νέας Υόρκης δίπλα από το Τορέτσκ.

Οι λογαριασμοί στο Χ δημοσιεύουν θριαμβευτικά: «Σήμερα πήραμε το Μανχάταν αύριο θα καταλάβουμε το Βερολίνο»!

Βίντεο: Ουκρανοί αιχμάλωτοι στο Κουρσκ «κλαψουρίζουν» ότι τους εξαπάτησαν και τους υποχρέωσαν να εισβάλουν σε ρωσικό έδαφος

 Ωστόσο στα τηλέφωνά τους υπήρχαν βίντεο στα οποία έλεγαν πως ανυπομονούν να πάνε στο Κουρσκ να σκοτώσουν Ρώσους

Oυκρανοί αιχμάλωτοι στο Κουρσκ, ισχυρίζονται ότι τους ανάγκασαν και τους εξαπάτησαν να εισβάλουν σε ρωσικό έδαφος.

Ωστόσο στα τηλέφωνά τους υπήρχαν βίντεο στα οποία έλεγαν πως ανυπομονούν να πάνε στο Κουρσκ να σκοτώσουν Ρώσους.


Εντυπωσιακό βίντεο από υδροστρόβιλο στη Ζάκυνθο – Το σπάνιο φαινόμενο που δημιούργησε η καταιγίδα

 Ένα εντυπωσιακός υδροστρόβιλος δημιουργήθηκε ανάμεσα σε Κυλλήνη και Ζάκυνθο.

Το σπάνιο φαινόμενο που εμφανίστηκε πιθανότατα λόγω της έκτακτης κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα και κυρίως τη Δυτική Ελλάδα κατέγραψε σε βίντεο κάτοικος της Ζακύνθου.

Μπροστά στον υδροστρόβιλο διακρίνονται τρία αγκυροβολημένα ιστιοφόρα. Η λήψη του βίντεο έγινε από την περιοχή Άγιος Χαράλαμπος που είναι δίπλα στην πόλη της Ζακύνθου.

Οι φωτιές κατέκαψαν την Ελλάδα και την μετέτρεψαν σε στάχτες και η Δικαιοσύνη απλώς παρατηρεί

Οι πυρκαγιές κατακαίνε και καταστρέφουν τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Η Δικαιοσύνη κάνει παρεμβάσεις, αλλά δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι.

 Μέχρι τώρα οι ενέργειες της Δικαιοσύνης, για τις καταστρεπτικές φωτιές έχουν καταλήξει κενό γράμμα, αφού δεν έχουν αποδώσει ευθύνες εκεί που πραγματικά ανήκουν:

Στην κυβέρνηση!

Η πρόσφατη και πιο καταστρεπτική πυρκαγιά σε Βαρνάβα – Πεντέλη – Βριλήσσια και Γέρακα, όπου για πρώτη φορά η φωτιά μπήκε στον αστικό ιστό λίγα χιλιόμετρα από την Ομόνοια,

Gold Switzerland: «Σας κυβερνούν πολιτικές μειοψηφίες και ετοιμάζονται να στείλουν τα παιδιά σας σε έναν πυρηνικό πόλεμο»

 «Ο καπιταλισμός αντικαταστάθηκε από μια εκδοχή του νεοφεουδαρχισμού που μεταμφιέζεται ως πρόοδος για μια μειοψηφία 1-10% του πληθυσμού»

Στην τελευταία ανάλυσή της η Gold Switzerland, αναφέρεται στην παρακμή της ετοιμοθάνατης Δημοκρατίας των δυτικών κρατών όπου επί της ουσίας τα κυβερνούν πολιτικές μειοψηφίες ετοιμάζονται να στείλουν τα παιδιά όλων σε έναν παγκόσμιο πόλεμο.

Την ανάλυση αυτή την έκανε με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και την μεγάλη πιθανότητα να μετατραπεί σε έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο.

Βίντεο: Αμερικανός από την Βοστώνη πολεμάει στο πλευρό των Ρώσων στο Ποκρόβσκ ως χειριστής drone!

 Ένας Αμερικανός από την Βοστώνη, o Γουίλ, πολεμάει στο πλευρό των Ρώσων ως χειριστής drone στο μέτωπο του Ποκρόβσκ!

Ο συγκεκριμένος έχει έρθει στη Ρωσία από τον Ιανουάριο και έχει λάβει την ρωσική υπηκοότητα!

Υπέγραψε συμβόλαιο με το ρωσικό ΥΠΑΜ και έχει το διακριτικό κλήσης «Boston».

Ανήκει στην Ομάδα «Κέντρο» και όπως εξήγησε αποφάσισε να πολεμήσει υπέρ των ρώσων γιατί δεν άντεχε άλλο να ακούει την ανόητη προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ.

N.Tραμπ: Aποκάλυψε ότι η Χάρις απέρριψε το debate στο Fox News στις 4 Σεπτεμβρίου

 Η αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις δεν προτίθεται να πάει στην τηλεμαχία που σχεδιαζόταν να διεξαχθεί στο Fox News την 4η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ν.Τραμπ δήλωσε πως αντί για το ντιμπέιτ, ο ίδιος θα εμφανιστεί σε απευθείας τηλεοπτική εκπομπή με κοινό, θα κάνει εμφάνιση τύπου συνάντησης σε δημαρχείο, με παρουσιαστή τον Σον Χάνιτι, μορφή του δικτύου που προτιμά η αμερικανική δεξιά, στην πολιτεία Πενσιλβάνια.

Ναυάγιο στη Σικελία: Ο πρόεδρος της Morgan Stanley International μεταξύ των αγνοουμένων

 Ο πρόεδρος της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ, είναι μεταξύ των ατόμων που αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός γιοτ που μετέφερε τον βρετανό επιχειρηματία τεχνολογίας Μάικ Λιντς στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας, όπως αναφέρει o Guardian.

Ο Μπλούμερ και ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος στην βρετανική εταιρεία Clifford Chance, ήταν μεταξύ των έξι ανθρώπων που αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός αξιωματούχος, Σαλβατόρε Κοτσίνα, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στη Σικελία.

Τα εισοδήματα των νέων Ελλήνων ευρωβουλευτών και οι πηγές τους την τελευταία τριετία πριν εκλεγούν

 Σύμφωνα με τις δηλώσεις ιδιωτικών συμφερόντων, που υπέβαλαν στο ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές παλιοί και νέοι υποχρεούνται να κάνουν δήλωση ιδιωτικών συμφερόντων στο ευρωκοινοβούλιο. 

Είναι μία υποχρέωση που περιλαμβάνεται στον κώδικα δεοντολογίας σχετικά με την ακεραιότητα και τη διαφάνεια και υποβάλλεται στον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου έως το τέλος της πρώτης περιόδου που έπεται των εκλογών για την ανάδειξη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ή εντός 30 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων των βουλευτών στο ευρωκοινοβούλιο κατά τη διάρκεια μια κοινοβουλευτικής περιόδου και έως το τέλος του μήνα που έπεται κάθε επερχόμενης αλλαγής.

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και μπαράζ κεραυνών – Πού θα είναι σήμερα πιο έντονα τα φαινόμενα

 Σαρώνει η κακοκαιρία - Πάνω από 32.000 κεραυνοί χθες - Τι περιμένουμε σήμερα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, το βόρειο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν στη βόρεια Θεσσαλία θα φέρει σήμερα το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει μέρος της χώρας. Χαλαζοπτώσεις και ένα μπαράζ κεραυνών (χθες είχαμε πάνω από 32.000), συμπληρώνουν το σκηνικό.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

ΟΛΘ: Προς επίτευξη του στόχου για προσέγγιση άνω των 80 κρουαζιερόπλοιων εφέτος

 Από 68 το 2023 και 61 το 2022 με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να κερδίζει έδαφος και ως home port

Αυξάνονται οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και γίνεται πλέον ορατός ο στόχος που είχε τεθεί για την υποδοχή εφέτος άνω των 80 πλοίων. Παράλληλα κερδίζει έδαφος το ότι το λιμάνι γίνεται home port κάτι, που συνεπάγεται ευρύτερο οικονομικό όφελος για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

FT: Αμερικανικός κολοσσός η SLB συνεχίζει κανονικά τις συναλλαγές της με τη Ρωσία παρά τις κυρώσεις

 Η εταιρεία από το Χιούστον είχε αναλάβει δημόσια δέσμευση τον Ιούλιο του 2023 να σταματήσει τις «αποστολές προϊόντων και τεχνολογίας στη Ρωσία» από τις παγκόσμιες εγκαταστάσεις της

Οι Financial Times σε εκτενές ρεπορτάζ την Παρασκευή 16 Αυγούστου αποκαλύπτουν ότι ο αμερικανικός όμιλος παροχής υπηρεσιών πετρελαίου – ο μεγαλύτερος στον κόσμο στον συγκεκριμένο κλάδο  – SLB συνέχισε να πραγματοποιηεί συναλλαγές με τη Ρωσία, παρά το ότι είχε δηλώσει ότι θα αποσυρθεί λόγω των κυρώσεων.