Μαγευτική ατμόσφαιρα σε ανθισμένα σοκάκια του κόσμου

Όμορφοι δρόμοι, γραφικά σοκάκια και στενά περάσματα ομορφαίνουν καθώς τα λουλούδια που υπάρχουν ολόγυρα ανθίζουν και προσφέρουν μια άλλη, μαγευτική εικόνα σε όσους τα διαβούν. Λουλούδια κάθε είδους πλημμυρίζουν με χρώματα το αστικότοπίο και δημιουργούν μικρές οάσεις ομορφιάς στο συνήθως μουντό περιβάλλον των πόλεων.

Γνωρίστε τη Μοσχα σε 2,5 λεπτά

Η Μόσχα είναι μια πόλη ορόσημο για την παγκόσμια ιστορία και τον πολιτισμό. Διαθέτει εντυπωσιακά μνημεία και αξιοθέατα αλλά και τη δική της ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Στη ρωσική πρωτεύουσα ο επισκέπτης πραγματικά χάνει την αίσθηση του μεγέθους και νιώθει από την πρώτη κιόλας στιγμή τη διαφορετικότητά της. Το εκπληκτικό timelapse βίντεο που ακολουθεί μας παρουσιάζει τα σημαντικότερα σημεία της Μόσχας και μας δίνει μια γεύση του τι μπορούμε να συναντήσουμε στην πόλη.

Ιδιαίτερα όμορφα αεροδρόμια στον κόσμο

Μερικά αεροδρόμια είναι πραγματικά αριστουργήματα αρχιτεκτονικής προκαλούν τις αισθήσεις αλλά και διαμορφώνουν την ψυχολογία των επιβατών. Εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον αποτελούν το πρώτο και τελευταίο αξιοθέατο για τον επισκέπτη της πόλης τους. Επιλέξαμε μερικά από τα ομορφότερα αεροδρόμια στον κόσμο και ομολογούμε πως η Ευρώπη μάλλον έχει μείνει… πίσω στο σχεδιασμό των αεροδρομίων.

Πανέμορφα ορεινά χωριά της Ελλάδας!

Στολίδια των ελληνικών βουνών, τα χωριά που θα δείτε στη συνέχεια δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τους αντίστοιχους ξένους ορεινούς οικισμούς. Κρυμμένα μέσα σε φαράγγια, πάνω σε βουνοκορφές, πνιγμένα στη βλάστηση ή στο χιόνι, άλλα μικρότερα και άλλα κεφαλοχώρια, αποτελούν ένα προς ένα μικρά διαμάντια της ελληνικής επαρχίας. Φιλόξενα και παρδοσιακά υπόσχνται στους επισκέπτες καλό φαγητό, υπέροχα φυσικά τοπία αλλά και δραστηριότητες στη φύση που αποτελούν μοναδικές εμπειρίες.

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Μήλου

Είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων, αγαπημένος προορισμός για πολλούς και κυρίως νεαρά ζευγάρια. Οι παραλίες της Μήλου είναι από τις ομορφότερες στον κόσμο και είναι ο βασικός λόγος για να επισκευθεί κάποιος το νησί. Οι δαντελωτές ακτές δημιουργούν πλήθος παραλιών, που ξεπερνούν τις 70 σε όλη τη Μήλο.
Ας δούμε τις 10 ομορφότερες από αυτές χωρίς να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες δεν αξίζουν μια επίσκεψη, κάθε άλλο.

Keukenhof: Ο μεγαλύτερος κήπος λουλουδιών στον κόσμο!

Ο «Keukenhof» (κήπος κουζίνας) ή αλλιώς «Ο Κήπος της Ευρώπης» είναι ο μεγαλύτερος ανθόκηπος του κόσμου. Βρίσκεται στην Ολλανδία, κοντά στη μικρή πόλη Lisse, και όπως είναι φυσικό κυριαρχούν οι τουλίπες σε διάφορα είδη και χρώματα. Ο κήπος καλύπτει μια έκταση 32 και εκταρίων και κάθε χρόνο φυτεύονται περισσότεροι από 7.000.000 βολβοί λουλουδιών!

Κήπος-θαύμα στην καρδιά της αραβικής ερήμου!

Το τελευταίο πράγμα που περιμένει να συναντήσει κανείς στη μέση της ερήμου είναι ένας τεράστιος ανθόκηπος με λουλούδια σε διάφορα χρώματα και συνθέσεις. Οι αρχές του Ντουμπάι έκαναν πάλι το θαύμα τους δημιουργώντας στην αφιλόξενη έρημο της Αραβίας μία όαση χρωμάτων αποτελούμενη από 45 εκατομμύρια λουλούδια.

Κόστα Ρίκα: Η πιο πράσινη και ευτυχισμένη χώρα του κόσμου

Η Κόστα Ρίκα είναι μια μικρή αλλά πολύ όμορφη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Το όνομά της σημαίνει «Πλούσια Ακτή» και είναι μια από τις πιο πράσινες αλλά και πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου. Είναι ένας τροπικός παράδεισος, σχεδόν άγνωστος για τους Ευρωπαίους, με παρθένες εξωτικές παραλίες, εντυπωσιακά τροπικά δάση και πλούσια βιοποικιλότητα. Ο πληθυσμός της είναι περίπου 4,3 εκατομμύρια και οι κύριες δραστηριότητες είναι η γεωργία και ο τουρισμός. Βρίσκεται ανάμεσα στον Παναμά και τη Νικαράγκουα και βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό