Δυτικοί αναλυτές: Ουκρανικά ή κινέζικα τα UAV που καταρρίφθηκαν στη Μόσχα Τι εκτιμούν για την επίθεση

 Μια εικόνα λίγων δευτερολέπτων από ένα βίντεο: αυτή είναι η μόνη ένδειξη που έχουμε για τα drone που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά του Κρεμλίνου αργά τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Αντιπρόεδρος ρωσικής Δούμας: «Οι Ουκρανοί πέρασαν και την τελευταία κόκκινη γραμμή – Θα τους κτυπήσουμε όπως ποτέ πριν» «Εξαιρούνται μόνο οι άμαχοι»

 Σκληρή και άμεση αναμένεται να είναι η απάντηση της Ρωσίας προς τους Ουκρανούς μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν με drone στο Κρεμλίνο, η οποία είχε ως στόχο τη δολοφονία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Βίκτορ Σομπόλεφ, τόνισε ότι το Κίεβο «πέρασε και την τελευταία κόκκινη γραμμή» και πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα «χτυπήσει αμέσως».

«Αυτή είναι η τελευταία κόκκινη γραμμή που θα μπορούσε να υπάρξει. Οι αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρέπει να χτυπήσουν αμέσως το κέντρο λήψης αποφάσεων στο Κίεβο για την προσπάθεια δολοφονίας του Πούτιν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βίκτορ Σομπόλεφ.

Διοικητής ΝΑΤΟ στην Ευρώπη: «Ο Στόλος πυρηνικών υποβρυχίων της Ρωσίας έχει πρωτοφανή ετοιμότητα αυτή τη στιγμή» Η μαχητική ετοιμότητα του ρωσικού στρατού δεν επηρεάζεται, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρουν αναλυτές

 Ο Αμερικανός στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι, ο οποίος είναι ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, αναφέρθηκε στην αυξημένη δραστηριότητα των πυρηνικών υποβρυχίων του ρωσικού ναυτικού στους ωκεανούς του κόσμου.

Σχολιάζοντας τη δήλωση αυτή, οι παρατηρητές της TruNews αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς ορισμένων μέσων ενημέρωσης σχετικά με την υποτιθέμενη παρακμή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Για πρώτη φορά αστρονόμοι παρατήρησαν ένα αστέρι να καταπίνει έναν πλανήτη

Επιστήμονες από το ΜΙΤ, το Χάρβαρντ και άλλα ερευνητικά ιδρύματα περιγράφουν σε δημοσίευσή τους στο περιοδικό Nature πώς παρατήρησαν για πρώτη φορά ένα αστέρι να καταπίνει έναν πλανήτη. Η Γη θα έχει παρόμοια μοίρα σε πέντε δισεκατομμύρια χρόνια όταν αναμένεται να καταστραφεί ο Ήλιος και να κάψει τους εσωτερικούς πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος.

Σουηδία: Το σουηδικό κοινοβούλιο έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης

 Το κοινοβούλιο της Σουηδίας επλήγη από κυβερνοεπίθεση που έχει διακόψει την πρόσβαση στην ιστοσελίδα του το τελευταίο 24ωρο.

«Η ανάλυση δείχνει ότι πρόκειται για κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDoS)», δήλωσε εκπρόσωπος του κοινοβουλίου. «Αυτή τη στιγμή η ιστοσελίδα είναι αργή και μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τις διαδικτυακές μας μεταδόσεις».

Οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ιστοσελίδας του κοινοβουλίου συνεχίζονται, δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν να πει πότε θα είναι πλήρως λειτουργική.

Ιταλία: Σύλληψη 108 ατόμων στα πλαίσια της μεγαλύτερης επιχείρησης κατά της ‘ντράνγκετα

 Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής επιχείρησης ‘Eureka’ κατά της Καλαβρέζικης μαφίας ‘ndrangheta, οι Ιταλικές Αρχές συνέλαβαν σήμερα 108 άτομα, εκ των οποίων 2 ανήλικες. Η αιφνιδιαστική επιχείρηση συνδέεται με δύο άλλες έρευνες στο Μιλάνο και τη Γένοβα, διεξήχθη σε τουλάχιστον 13 Ιταλικές πόλεις και έπληξε ιδιαίτερα τις 3 συμμορίες της ‘ndrangheta – τις Nirta, Mammoliti και Strangio.

Χαρακτηριστικό το γεγονός πως, σύμφωνα με τον

Βραζιλία: Έφοδος της αστυνομίας στην κατοικία του πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου

Η βραζιλιάνικη αστυνομία έκανε έφοδο σήμερα στην κατοικία του πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου και συνέλαβε δύο προσωπικούς βοηθούς του στο πλαίσιο μιας έρευνας για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της Covid-19, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η έρευνα, μια από τις πολλές που αντιμετωπίζει ο ακροδεξιός πολιτικός, στοχεύει να δώσει απάντηση στο ερώτημα αν ο Μπολσονάρου, ένας αμφισβητίας της επιδημίας του κορονοϊού που είχε ορκιστεί να μην εμβολιαστεί κατά του ιού, καταγράφηκε ως εμβολιασμένος σε αρχεία υπηρεσιών υγείας που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο.

Κρεμλίνο: Καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν με δύο drones – Βίντεο από τη στιγμή της «αποτυχημένης» επίθεσης

 Απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι απέτρεψε η Μόσχα.

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε την απόπειρα επίθεσης ως «τρομοκρατική ενέργεια» προσθέτοντας ότι τα «δύο drones που στόχευαν το Κρεμλίνο εξουδετερώθηκαν χάρη στην χρησιμοποίηση των συστημάτων ραντάρ προτού προλάβουν να χτυπήσουν. 

 Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο φέρεται να δείχνουν τη στιγμή της επίθεσης και μάλιστα την ανάφλεξη του πρώτου drone που φαίνεται να προσκρούει σε σημαία.

Ζελένσκι: Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν, ούτε στην Μόσχα – Πολεμάμε στη δική μας επικράτεια

 «Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν, ούτε στην Μόσχα. Πολεμάμε στη δική μας επικράτεια», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την κατηγορία της Ρωσίας ότι η Ουκρανία προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιώντας drones με στόχο το Κρεμλίνο.

Ρουάντα-Ουγκάντα: Τουλάχιστον 135 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις – Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις, που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 129 ανθρώπους στη Ρουάντα και σε άλλους έξι στη γειτονική Ουγκάντα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις για την απομάκρυνση των πλημμυροπαθών και την προσωρινή μετεγκατάστασή τους «για όσο διάστημα συνεχίζονται οι βροχές», αναφέρει ανακοίνωση της προεδρίας της Ρουάντας.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο Rwanda Broadcasting Agency, δείχνει σπίτια που έχουν καταστραφεί από χείμαρρο λάσπης.