Putin: Σύντομα έτοιμοι να αναπτυχθούν οι νέοι διηπειρωτικοί πυρηνικοί πύραυλοι Sarmat

 H νέα γενιά των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Sarmat, που έχουν την δυνατότητα να φέρουν 10 ή περισσότερες πυρηνικές κεφαλές, θα αναπτυχθούν σύντομα και θα τεθούν σε ετοιμότητα μάχης.


Ο Putin μιλώντας σε νέους αποφοίτους στρατιωτικών ακαδημιών, επισήμανε την σημασία της «τριάδας» των πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας που μπορούν να επιχειρήσουν από ξηράς, θαλάσσης και αέρος.

Βόμβα από Times: Εκατοντάδες μισθοφόροι εκπαιδεύονται στην Πολωνία για να επιτεθούν στη Λευκορωσία

Επέκταση του πολέμου στη σύμμαχο της Ρωσίας, Λευκορωσία, σχεδιάζει η Δύση, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα – βόμβα των Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, εξόριστοι Λευκορώσοι μαχητές εκπαιδεύονται στην πολωνική επικράτεια ως προετοιμασία για μια μελλοντική εξέγερση στη χώρα τους.
Πρόκειται για την ομάδα «Bypol», μια εξτρεμιστική πολιτοφυλακή που συμμετείχε ενεργά στην απόπειρα «έγχρωμης επανάστασης» το 2020, η οποία εδρεύει στην πολωνική πόλη Poznan, όπου πραγματοποιείται ένα έντονο στρατιωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Ρωσία για δηλώσεις Biden για Jinping: Απρόβλεπτη η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ

 Έχουμε κακές σχέσεις με τις ΗΠΑ και πολύ καλές σχέσεις με την Κίνα είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου 

  Χωρίς συνοχή και απρόβλεπτη χαρακτήρισε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό δικτάτορας που απέδωσε στον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping o Αμερικάνος πρόεδρος Joe Biden.

Σύμφωνα με τον Peskov, προκύπτει μια αντίφαση μεταξύ των δηλώσεων του Biden και των προσπαθειών του υπουργού Εξωτερικών Anthony Blinken να αποκλιμακώσει την ένταση με την Κίνα.

Oι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ επικρίνουν τον Biden: Είναι σαφές, η ουκρανική αντεπίθεση αποτυγχάνει, επειγόντως ειρήνη με Ρωσία

 Θυμηθείτε: Η κυβέρνηση Biden πόνταρε στο ότι η αντεπίθεση θα μηδενίσει τα ρωσικά εδαφικά κέρδη, θα «κόψει» τη χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία και θα αναγκάσει τη Ρωσία να συρθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων...

Τη θέση ότι η ουκρανική αντεπίθεση θα αποτύχει και πως η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία είτε θα καταλήξει σε αδιέξοδο είτε σε νίκη της Ρωσίας συμμερίζονται ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk με τον δισεκατομμυριούχο και συνιδρυτή της PayPal, David Sacks.

Νέο ολίσθημα ή… χαώδης πολιτική Biden: Δικτάτορας ο Jinping - Κίνα: Ανοιχτή πρόκληση

 Λίγες ώρες μετά τις προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken και τη συνάντηση που είχε στο Πεκίνο με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping προκειμένου να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων του πλανήτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden χαρακτήρισε δικτάτορα τον Κινέζο πρόεδρο.

Είναι προφανές πως εάν δεν πρόκειται για κάποιο νέο ολίσθημα – τη στιγμή μάλιστα που τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός τους έχει πυκνώσει σημαντικά -,

Η Ουκρανία ζητά επιπλέον 6 δισ. δολ. από τη Δύση: Το μεγαλύτερο project ανοικοδόμησης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

 Επιπλέον 6 δισ. δολ. ζητά από τη Δύση η Ουκρανία για την ανοικοδόμηση της τους επόμενους 12 μήνες, επισημαίνοντας ότι το Κίεβο πρέπει να προχωρήσει στο μεγαλύτερο έργο ανοικοδόμησης στην Ευρώπη με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε διάσκεψη στο Λονδίνο, όπου η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση υποσχέθηκαν πρόσθετη βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Ουκρανία δήλωσε ότι χρειάζεται ακόμη περισσότερα κεφάλαια, αλλά και δεσμεύσεις για συγκεκριμένα έργα, όχι μόνο για να ανακάμψει αλλά και για να εξελιχθεί σε ένα ισχυρό μέλος του δυτικού κόσμου.

Γαλλία: Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το Παρίσι - Κτίρια τυλίχθηκαν στις φλόγες

 Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο του Παρισιού το απόγευμα της Τετάρτης (21/6/2023).

Μάλιστα κτίρια τυλίχθηκαν στις φλόγες από την έκρηξη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Γερμανία - Ακόμα βαθύτερη ύφεση προβλέπει το Ifo - Το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 0,4% το 2023

 Ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, αναμένεται να παρουσιάσει φέτος η γερμανική οικονομία, καθώς ο επίμονος πληθωρισμός θα επιβαρύνει την ιδιωτική κατανάλωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο Ifo, το γερμανικό ΑΕΠ αναμένεται να μειωθεί κατά 0,4% το 2023, περισσότερο από το 0,1% που προέβλεπε το Ινστιτούτο τον Μάρτιο.
«Η γερμανική οικονομία βγαίνει μόνο πολύ αργά από την ύφεση», δήλωσε ο επικεφαλής των οικονομικών προβλέψεων του Ifo, Timo Wollmershaeuser.

Η Ρωσία εντάσσει τα Leopard 2 στο κόκκινο βιβλίο... στα είδη προς εξαφάνιση - Σοκαρισμένοι οι Γερμανοί από τις καταστροφές στην Ουκρανία

 Καθώς η ουκρανική αντεπίθεση προχωρά με απροσδόκητες απώλειες εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοποριακών γερμανικών αρμάτων μάχης (MBT) Leopard-2, Ρώσοι αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης έχουν υποστηρίξει ότι η "λεγόμενη πανωλεθρία" έχει θέσει την Ουκρανία και τη σύμμαχό της Γερμανία σε υποχώρηση.

Σύμφωνα με τον Oryx, έναν ολλανδικό ιστότοπο ανάλυσης αμυντικών πληροφοριών ανοικτού κώδικα (OSINT), η Ουκρανία έχει χάσει πάνω από έξι άρματα μάχης: ορισμένα καταστράφηκαν, ενώ άλλα εγκαταλείφθηκαν στην πρόσφατη αντεπίθεσή τους.

Σε ρωσικά μουσεία καταλήγουν τα γερμανικά Leopard που έστειλαν στην Ουκρανία

 Αιτήματα προκειμένου να φιλοξενήσουν ως εκθέματα γερμανικά τανκ Leopard και άλλο δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό που έχει σταλεί από τη Δύση στο Κίεβο και που έχει κατασχεθεί από το ρωσικό στρατό διατυπώνουν ολοένα και περισσότερα μουσεία της Ρωσίας, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin.

«Έχουμε πολλές παραγγελίες, όλοι θέλουν Leopard και στρατιωτικό εξοπλισμό για τα μουσεία.
Αλλά τους λέω:
Παιδιά, ας απωθήσουμε τα ουκρανικά στρατεύματα πρώτα.

ΗΠΑ: Οικονομική βοήθεια 1,3 δις δολαρίων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

 Οικονομική βοήθεια ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας υποσχέθηκαν οι ΗΠΑ στο πλαίσιο της δεύτερης διάσκεψης δωρητών για την Ουκρανία που γίνεται στο Λονδίνο.

«Όσο διάστημα η Ρωσία συνεχίζει να καταστρέφει, θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να ανοικοδομηθεί: να ανοικοδομήσει ζωές, να ανοικοδομήσει τη χώρα, να ανοικοδομήσει το μέλλον της» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ, Anthony Blinken.

Sunak (Μ. Βρετανία): Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για την καταστροφή της Ουκρανίας

 Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για την καταστροφή της Ουκρανίας υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Rishi Sunak κατά την παρέμβαση στη δεύτερη διάσκεψη δωρητών για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας που γίνεται στο Λονδίνο.

«Είναι σαφές ότι η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για την καταστροφή που έχει προκαλέσει.
Εργαζόμαστε με τους συμμάχους για να εξερευνήσουμε νόμιμες οδούς για να χρησιμοποιήσουμε τα ρωσικά asset.

Για πρώτη φορά από το 1961 πάνω από το 100% του ΑΕΠ το Βρετανικό χρέος

 Το συνολικό δημόσιο χρέος του Ηνωμένου Βασιλείου τον Μάιο έφτασε πάνω από το 100% του ετήσιου Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος για πρώτη φορά από το 1961, καθώς ο κρατικός δανεισμός υπερδιπλασιάστηκε, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.


Κόντρα στο πλάνο του Πρωθυπουργού Rishi Sunak να μειώσει τους φόρους πριν από τις γενικές εκλογές, οι οποίες αναμένονται το 2024, το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) ανακοίνωσε ότι το καθαρό χρέος έφτασε τα 2,6 τρισεκατομμύρια λίρες στα τέλη Μαΐου, που εκτιμάται στο 100,1% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόν (ΑΕΠ).

Zelensky: Ο πόλεμος δεν είναι Hollywood - Προχωράμε πιο αργά απ' όσο περιμέναμε

 Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δήλωσε την Τετάρτη  21/6 πως η πρόοδος που σημειώνει η αντεπίθεση του Κιέβου εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στο πεδίο της μάχης, είναι "πιο αργή απ’ ό,τι επιθυμούσαμε", όπως μετέδωσε σήμερα το BBC.

"Μερικοί πιστεύουν πως αυτό είναι μια χολιγουντιανή ταινία και περιμένουν αποτελέσματα τώρα. 
Δεν είναι", φέρεται να δήλωσε ο Zelensky σε συνέντευξή του.
Η Ουκρανία ανέφερε πως ανακατέλαβε οκτώ χωριά στο νότο μέσα στις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Putin: Οι Ουκρανοί καταλαβαίνουν ότι είναι καταδικασμένοι να χάσουν - «Παγώνουν» την αντεπίθεση, έχουν μεγάλες απώλειες

 Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τη Δύση έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, λέγοντας πως τα ουκρανικά στρατεύματα δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε, πώς οι Ουκρανοί έχουν σχεδόν «παγώσει» τις επιθετικές επιχειρήσεις και πλέον δρουν σποραδικά, καθώς έχουν τεράστιες απώλειες τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε εξοπλισμό.
Απευθυνόμενος κυρίως στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ είπε καυστικά, πώς τα δυτικά άρματα μάχης, όπως τα Leopards κυριολεκτικά καίγονται.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις κινδυνεύουν να αποτύχουν όπως ο Hitler και η Γερμανική Wehrmacht (Βέρμαχτ)

 Οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να βρεθούν στην κατεύθυνση της Zaporizhia σε μια κατάσταση παρόμοια με την κατάσταση των ναζιστικών στρατευμάτων κοντά στο Kursk, έγραψε ένας Αμερικανός εμπειρογνώμονας, ανώτερος ερευνητής στο Κέντρο Πολιτικής Ασφαλείας και στο Ινστιτούτο Yorktown Stephen Brian

«Οποιαδήποτε αποτυχία στην Ουκρανία σίγουρα θα σταματήσει την επιθυμία του ΝΑΤΟ για περαιτέρω στήριξη.
Ο Hitler κατάλαβε σωστά ότι η Μάχη του Kursk χάθηκε: μετά από αυτήν εγκατέλειψε τελικά την Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα.

Οι Ουκρανοί για την αποτυχία της αντεπίθεσης, ρίχνουν την ευθύνη στην Δύση – ΗΠΑ: Ο Zelensky θα αποτύχει όπως Hitler και Wehrmacht

 Οι Ουκρανοί παραδέχονται έχουμε δυσκολίες στην αντεπίθεση…

(upd 10) Οι πάντες αναγνωρίζουν ότι η Ουκρανική αντεπίθεση δεν πάει καλά… εδώ μέχρι και ο υπουργός άμυνας της Ουκρανίας αναγνώρισε ότι εάν η αντεπίθεση δεν εξελιχθεί καλά… θα ευθύνεται η Δύση που δεν έδωσε στην Ουκρανία όλα τα απαιτούμενα όπλα…
Οι αμερικανοί δηλώνουν έχουμε δώσει το 99% των όπλων που υποσχεθήκαμε στην Ουκρανία…
Και το ερώτημα είναι γιατί η αντεπίθεση της Ουκρανίας αποτυγχάνει;

Έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά σε διυλιστήριο στη Ρουμανία - Αναφορές για πολλούς τραυματίες

 Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 70 πυροσβέστες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί θύματα, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής.

 «Έχουμε πληροφορίες ότι υπήρχαν τρεις εργαζόμενοι στο εργοστάσιο υδρογονοπυρόλυσης, οι οποίοι, ευτυχώς, φαίνεται ότι απομακρύνθηκαν όταν σημειώθηκε η έκρηξη

 Αυτή τη στιγμή επεμβαίνουμε με εννέα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ υπάρχουν και πολλά ασθενοφόρα. 

Ναυάγιο Τιτανικού: Σε κρίσιμο σημείο οι έρευνες για το υποβρύχιο – Ο ρόλος του Γάλλου ειδικού στο πλήρωμα

 O Πολ Ανρί Ναρζολέ, ένας από τους πιο φημισμένους ειδικούς για θέματα που συνδέονται με το ναυάγιο του Τιτανικού, έχει εμπειρία 25 ετών στο γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό

Μια σκληρή μάχη με τον χρόνο δίνουν οι ομάδες διάσωσης του Καναδά και των ΗΠΑ που συμμετέχουν στην αναζήτηση του τουριστικού υποβρυχίου, το οποίο χάθηκε ενώ κατευθυνόταν προς το ναυάγιο του Τιτανικού.

Οι περισσότεροι διασώστες “χτενίζουν” την περιοχή σε βάθος έως και 4 χιλιομέτρων, ωστόσο βαθυσκάφος της αμερικανικής Ακτοφυλακής θα εξερευνήσει σε πολύ μεγαλύτερο βάθος.

Πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία «κλείνει» την «πύλη για τον κάτω κόσμο»

 Στον κρατήρα Batagaika θεωρείται ότι μπορεί να κρύβονται στοιχεία για το πώς ήταν η ζωή στη Γη πριν από περισσότερα από 600.000 χρόνια.

O κρατήρας Batagaika, που βρίσκεται στη Σιβηρία, είναι γνωστός ως η «πύλη για τον κάτω κόσμο». Ουσιαστικά πρόκειται για μια τεράστια τρύπα στο έδαφος που όμως είναι ο μεγαλύτερος κρατήρας μόνιμου παγετού στον κόσμο και εκτείνεται σε μια έκταση 80 εκταρίων.

Στην περιοχή, σε μια πλαγιά που έχει καταρρεύσει, θεωρείται ότι μπορεί να κρύβονται στοιχεία για το πώς ήταν η ζωή στη Γη πριν από περισσότερα από 600.000 χρόνια. Η δυναμική της καθίζησης είναι συναρπαστική, αφού αναπτύχθηκε σε έξι μόλις

Άγρια σύγκρουση αλβανικής αστυνομίας και Ιρανών μουτζαχεντίν στο Δυρράχιο

 Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλβανικών δυνάμεων ασφαλείας και μελών της Ιρανικής αντιπολίτευσης Μουτζαχεντίν-ε-Χαλκ (ΜΕΚ), σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο διαμονής των τελευταίων, Ashfraf-3 πλησίον του χωριού Μάνζε στα ανατολικά της πόλης του Δυρραχίου.

Στο κέντρο αυτό, ερμητικά κλειστό προς τρίτους, στεγάζονται από το 2014 περίπου 3000 μέλη της Ιρανικής αντιπολίτευσης, που αντιτίθενται στο καθεστώς της Τεχεράνης. Εκπρόσωπος των ΜΕΚ δήλωσε ότι δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ υπάρχουν και δεκάδες τραυματίες.

Σάλος με την αγκαλιά του Μπάιντεν στην Εύα Λονγκόρια – «Αυτό είναι σεξουαλική παρενόχληση»

 Σάλο στα social media έχει προκαλέσει η αγκαλιά του Τζο Μπάιντεν στην Εύα Λονγκόρια κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο, όπου η ηθοποιός παρουσίασε τη νέα της ταινία «Flamin’ Hot».

Ο Αμερικανός πρόεδρος αγκάλιασε την γνωστή ηθοποιό και πολλοί παρατήρησαν ότι την κρατούσε σφιχτά, με την ίδια να προσπαθεί να απομακρύνει τα χέρια του από τη μέση της, με διακριτικό τρόπο.

Σοβαρότατη εξέλιξη στις ΗΠΑ: «Ένοχος ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του Προέδρου»!

 Μία σοβαρότατη εξέλιξη είχαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες, που αφορά τον 53χρονο γιο του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNN, ο Μπάιντεν ο νεότερος συμφώνησε να δηλώσει ένοχος απέναντι σε σοβαρές κατηγορίες και πιο συγκεκριμένα για τρία ομοσπονδιακά εγκλήματα, προκειμένου, προφανώς, να γλιτώσει τις ακόμα σοβαρότερες που προκύπτουν από τα συγκριτικά στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Εφιαλτική δήλωση Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι για ολοκληρωτικό πόλεμο με το ΝΑΤΟ!

 Μια… βόμβα μεγατόνων «πέταξε» σήμερα ο Σεργκέι Λαβρόφ, μετά την ολοκλήρωση της υπουργικής συνόδου των κρατών μελών του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (Collective Security Treaty Organization – CSTO), καθώς υποστήριξε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για πόλεμο με το ΝΑΤΟ, στην περίπτωση που η Συμμαχία συνεχίζει να αντιτίθεται στο «πάγωμα» της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Στις ΗΠΑ έφτασε ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι – Σημείο καμπής η επίσκεψη στις διμερείς σχέσεις

 Στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, που θεωρείται σημείο καμπής στις διμερείς σχέσεις Ινδίας και ΗΠΑ.

Ο Ναρέντρα Μόντι θα συναντήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο θα συζητήσουν τη στρατιωτική συνεργασία και την ανταλλαγή τεχνολογίας. Ο πρωθυπουργός Μόντι θα μιλήσει επίσης σε κοινή σύνοδο του Κογκρέσου των ΗΠΑ.