Ουκρανία: «Όλο και πιο δύσκολη η κατάσταση στο μέτωπο»Κυρίως στο Μπαχμούτ και στο Βουχλεντάρ.

 Tα Λέοπαρντ 2 που υποσχέθηκε ο Καναδάς στην Ουκρανία φορτώθηκαν στα αεροσκάφη για να μεταφερθούν στο ουκρανικό μέτωπο.

 Η Καναδή υπουργός Εθνικής Άμυνας Ανίτα Αναντ ανήρτησε σχετικά πλάνα από το αεροδρόμιο στο Instagram, γράφοντας ότι «τα άρματα μάχης είναι καθ' οδόν για να βοηθήσουν την Ουκρανία.»

Οι εικόνες ήρθαν την ώρα που ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στο πολεμικό μέτωπο «γίνεται όλο και πιο δύσκολη»,

Ουκρανία: Ο επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών Κιρίλο Μπουντάνοφ θα αναλάβει υπουργός Άμυνας

 Νέος υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών (GUR) Κιρίλο Μπουντάνοφ.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξι Ρεζνίκοφ, ο οποίος βρίσκεται υπό πίεση έπειτα από την αποκάλυψη ενός σκανδάλου διαφθοράς στο υπουργείο του, θα αναλάβει άλλο κυβερνητικό αξίωμα, ανακοίνωσε απόψε ο επικεφαλής του κόμματος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο κοινοβούλιο.

Υπουργείο Άμυνας Βρετανίας: Η Μπαχμούτ σταδιακά περικυκλώνεται από τις δυνάμεις της Ρωσίας

 Τα στρατεύματα της Ρωσίας συνεχίζουν να σημειώνουν μικρές προόδους στην προσπάθειά τους να περικυκλώσουν την Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, που προσπαθούν να κυριεύσουν επί μήνες, ανέφερε χθες Κυριακή το Bρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Οι δύο βασικές οδοί προς την πόλη στην ανατολική περιφέρεια Ντονιέτσκ βρίσκονται πλέον υπό άμεση απειλή του ρωσικού πυροβολικού και άλλος ένας οδικός άξονας ελέγχεται από μισθοφόρους της Βάγκνερ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.