«Ψήφος εμπιστοσύνης» στον ελληνικό τουρισμό

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Τάλεμπ Ριφάι αποδέχθηκε πρόσκληση της αρμόδιας Ελληνίδας Υπουργού Έλενας Κουντουρά να επισκεφθεί τη χώρα μας το αμέσως προσεχές διάστημα.
Το κυβερνητικό στέλεχος είχε συναντηθεί με τον γ.γ. στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Μαδρίτης, FITUR.
Στη συνάντηση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο,

Ιαματικές χαρακτηρίστηκαν οι πηγές της Καλλιθέας Ρόδου

.Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε στη Ρόδο η απόφαση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, με την οποία χαρακτηρίζονται ως ιαματικές, οι πηγές της Καλλιθέας που βρίσκονται στο νησί.
Η προσπάθεια για την αναγνώριση των πηγών ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια από την τοπική αυτοδιοίκηση και τελικά είχε αποτέλεσμα, με την έκδοση της σχετικής απόφασης πριν από μερικές μέρες.

Οι αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού

Οι αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας ήταν μεταξύ άλλων το θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Σύσκεψη για την τουριστική προβολή των νησιών που σήκωσαν το βάρος της προσφυγικής κρίσης

Σε μια προσπάθεια να στηριχθεί η τουριστική προβολή των νησιών που υποδέχονται το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών, πραγματοποιήθηκε σήμερα μία πρώτη ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας, στην οποία συμμετείχαν ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός,

Η «ακτινογραφία» των τουριστών που επισκέφθηκαν τα Χανιά το 2016

Aπόφοιτοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με υψηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, ήταν οι ξένοι επισκέπτες που επισκέφθηκαν το 2016 την Κρήτη, μέσω του αεροδρομίου Χανίων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης, σε δείγμα 4000 τουριστών κατά την αναχώρηση τους από το νησί.

Κουντουρά: Υψηλό το επίπεδο των τουριστών που επιλέγουν την Ελλάδα

Η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, τα υψηλά νούμερα στις αφίξεις (πλησιάζουν τα 28 εκατομμύρια το 2016) και η συνεργασία με νέες αγορές είναι μόνο μερικά από τα αποτελέσματα της εθνικής πολιτικής τουρισμού, που την τελευταία διετία απέδωσε καρπούς γρηγορότερα από το αναμενόμενο, όπως δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM), η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Αυτά είναι τα 25 καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα για το 2017 (Photos)

Τα 25 καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα για το 2017 ανέδειξαν οι χρηστες της μεγαλύτερης πλατφόρμας ταξιδίων στον κόσμο, TripAdvisor.
Σύμφωνα με τα Travellers' Choice Awards 2017, καλύτερο ξενοδοχείο αναδεικνύεται το Lindos Blu, το οποίο άλλωστε κέρδισε μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο και στην Ευρώπη, ενώ στις επόμενες 2 θέσεις βρίσκονται τα Sani Asterias και Porto Sani, έχοντας κερδίσει τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Τα 3 ελληνικά ξενοδοχεία που βραβεύτηκαν από το TripAdvisor 2017 (photos)

Aνάμεσα στην αφρόκρεμα των καλύτερων ξενοδοχείων στον κόσμο για το 2017 βρέθηκε το Lindos Blu, συγκεντρώνοντας μερικές από τις καλύτερες κριτικές και αξιολογήσεις από τους χρήστες της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στον κόσμο, TripAdvisor. 

Πρωτιά για τα ελληνικά ξενοδοχεία στην ικανοποίηση τουριστών

Πρωτιά εξασφάλισαν τα ελληνικά ξενοδοχεία το 2016 ως προς το γενικό βαθμό ικανοποίησης των πελατών τους σε σύγκριση με άλλες ανταγωνιστικές αγορές της Μεσογείου, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Κροατία η Κύπρος και η Τουρκία.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποίησε η εξειδικευμένη

Στα άδυτα του... αυτοκρατορικού καταφύγιου του Τσαουσέσκου (photos)

Η ερμητικά σφραγισμένη πόρτα από ατσάλι ανοίγει αφήνοντας τον καθαρό αέρα να μπει για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια. Επιτρέποντας και σε εμάς να δούμε το μυστικό, υπόγειο καταφύγιο του τελευταίου κομμουνιστή δικτάτορα της Ρουμανίας, Νικολάι Τσαουσέσκου.

Γιατί η ΝΔ... προσέλαβε αντιπρόεδρο ζυθοποιίας και στέλεχος πολυεθνικής;

«Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει το κόμμα για σένα. Ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για το κόμμα...».

Η Πειραιώς έθεσε το ερώτημα εμμέσως πλην σαφώς – μέσω του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών.

 Κάλεσε τους απλούς πολίτες να ενταχθούν και να ενεργοποιηθούν στη Ν.Δ. σε μια συγκυρία που η πολιτική δεν θεωρείται «αποκατάσταση» ούτε τιμή για όσους έχουν «κολλήσει» ένσημα,

Ο Πρετεντέρης στα... νύχια των κομμουνιστών!

Ο Θανάσης Καρτερός, γνωστός δημοσιογράφος και συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρεται σε άρθρο του στην Αυγή στις εξελίξεις στον ΔΟΛ και στην εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σχετικά με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ: Κατ’ αρχάς, respect στον Βασίλη Μουλόπουλο.

Και όσοι τον γνώρισαν ξέρουν πόσο ανοησίες είναι οι ανοησίες ότι θα το κάνει το Συγκρότημα, ξέρω γω, Πράβντα.

Φυλάκιση σε Θωμά Μητρόπουλο και Κωνσταντίνο Ριαβόγλου για το «Koriopolis»

Κόλαφος η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τους Θωμά Μητρόπουλο και Κωνσταντίνο Ριαβόγλου, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους καταδίκασε σήμερα 27/1 σε ποινές φυλάκισης 2 και 4 ετών αντίστοιχα, για δωροδοκία στο πλαίσιο του σκανδάλου «Koriopolis». Αθωώθηκαν οι Αμανατίδης και Κωτούλας.

Άδωνις Γεωργιάδης: Για τους Εβραίους... δεν ήξερα τι έλεγα! ( Video)

Εξηγήσεις για παλαιότερες αντισημιτικές δηλώσεις επιχείρησε να δώσει σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την Ημέρα του Ολοκαυτώματος.

Θέλοντας, μάλλον, να ζητήσει συγνώμη για λόγια που όπως ισχυρίζεται ...

ανήκουν στο παρελθόν, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος του κόμματος προσπαθεί να πείσει ότι δεν ήξερε τι έλεγε!