Διαγραφή Παπακώστα: Η Πυθία, οι προειδοποιήσεις και οι αποδέκτες

Σύμφωνα με την παράδοση όταν ο Δίας άφησε δυο αετούς, έναν προς την Ανατολή και έναν προς τη Δύση, αυτοί συναντήθηκαν στους Δελφούς. Εκεί ακριβώς χτίστηκε και το Μαντείο των Δελφών όπου θεωρήθηκε ότι ήταν ο ομφαλός της γης.
Η Πυθία - σε ρόλο ενδιάμεσου - επικοινωνούμε με το θεό Απόλλωνα και έδινε τους χρησμούς, που καταγράφονταν και ερμηνεύονταν από τους ιερείς.

Ποιος είναι ο υποψήφιος των γαλλικών εκλογών Ζαν-Λικ Μελανσόν

Βέρος αριστερός είναι ο υποψήφιος της άκρας αριστεράς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Ζαν-Λικ Μελανσόν, που θαυμάζει τον εκλιπόντα ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο και τον πρώην πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ενώ δεν τον ενδιαφέρει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Αν εκλεγεί ο 65χρονος ηγέτης του Αριστερού Κόμματος έχει δεσμευθεί να δαπανήσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ σε έργα ανέγερσης

«Ο Μότσαρτ των οικονομικών» και φαβορί των γαλλικών εκλογών Εμανουέλ Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν φαινόταν ότι προορίζεται να ανέλθει στη γαλλική πολιτική σκηνή όταν αποφάσισε να εφαρμόσει τα προσόντα του επενδυτή τραπεζίτη στον κόσμο της πολιτικής.
Αφού αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, δύο μόλις χρόνια αφού ανέλαβε το υπουργείο Οικονομίας, ο Μακρόν με το μήνυμά του κατά του κατεστημένου έχει αναχθεί σε φαβορί για να κερδίσει τις πιο αβέβαιες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας προτού γιορτάσει τα 40ά του γενέθλια.

Μαρίν Λε Πεν, η γυναίκα που έφερε στο προσκήνιο το Εθνικό Μέτωπο

Η Μαρίν Λε Πεν κατάφερε να φέρει το Εθνικό Μέτωπο (FN) από το περιθώριο στο πολιτικό προσκήνιο και επιδιώκει να εκλεγεί πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Γαλλίας και η πρώτη ακροδεξιά πρόεδρος της χώρας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Από το 2011 που ανέλαβε την προεδρία του FN, η Λε Πεν έχει προσπαθήσει να αποκηρύξει την αντισημιτική εικόνα του κόμματος, έπειτα από σχεδόν 40 χρόνια στη διάρκεια των οποίων πρόεδρός του ήταν ο πατέρας της Ζαν-Μαρί Λεπέν.

Νέα προσφυγή κατά του δημοψηφίσματος στην Τουρκία – «Κανένα δικαίωμα διαμαρτυρίας»

Το HDP κατέθεσε σήμερα προσφυγή στην Τουρκική Εκλογική Επιτροπή Τη Τρίτη προσφυγή κατέθεσε και το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Οι δύο πρόεδροι του HDP βρίσκονται επί μήνες φυλακισμένοι Η αντίδραση του τούρκου πρωθυπουργού Μετά το το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) που κατέθεσε χθες προσφυγή στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο για την ακύρωση του δημοψηφίσματος, σειρά πήρε σήμερα το φιλοκουρδικό αντιπολιτευόμενο κόμμα της Τουρκίας HDP.

Η Βασιλική Πλεξίδα βγήκε ζωντανή από το ελικόπτερο – Δείτε τι είπε η μητέρα της (εικόνες )

Η Αρχιλοχίας, Βασιλική Πλεξίδα, είναι η μόνη που κατάφερε να βγει ζωντανή από το στρατιωτικό ελικόπτερο που έπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας το πρωί της Τετάρτης. Η Βασιλική Πλεξίδα είναι μέλος οικογένειας στρατιωτικών και είναι παντρεμένη, επίσης, με στρατιωτικό (ΠΖ).

«Θα κλάψουν μανούλες για το Ερρίκος Ντυνάν», προειδοποιεί ο Κουρουμπλής

«Η υγεία είναι μέγιστο αγαθό και θα έπρεπε να υπάρχει κοινός τόπος αλλά έγινε πεδίο μεγάλης ρεμούλας. Τα τελευταία 20 χρόνια -η πολιτική και το πολιτικό σύστημα για την υγεία- ξόδεψε εκατομμύρια ωστόσο το σύστημα δεν απέδωσε, για αυτό αποφασίστηκε από την κυβέρνηση να ανοίξει το θέμα, να δούμε πού υπάρχουν πολιτικές ευθύνες – γιατί υπάρχουν.

Αυτοί είναι οι τέσσερις νεκροί στρατιωτικοί από την πτώση του ελικοπτέρου στην Ελασσόνα (εικόνες)

Στη δημοσιότητα έδωσε το ΓΕΕΘΑ τα ονόματα των στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους στο στρατιωτικό ελικόπτερο που έπεσε στο Σαραντάπορο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Ιωάννης Τζανιδάκης

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών 27χρονος Τούρκος που βρέθηκε σε βραχονησίδα στη Σύμη

Στη Ρόδο κρατείται νεαρός τούρκος πολίτης Ζήτησε βοήθεια για τον απεγκλωβισμό του από βραχονησίδα στη Σύμη Ένας 27χρονος Τούρκος εντοπίστηκε και απεγκλωβίστηκε από βραχονησίδα κοντά στη Σύμη. Ο άνδρας δήλωσε δικηγόρος και έδειξε επαγγελματική ταυτότητα, ενώ είχε στην κατοχή του διαβατήριο.

Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις – Τέσσερις νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στην Ελασσόνα

Πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας, με αποτέλεσμα τέσσερις στρατιωτικοί να χάσουν τη ζωή τους και μία αρχιλοχίας να μεταφερθεί τραυματισμένη στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
To ελικόπτερο UH-1H (τύπου Χιούι) στο οποίο επέβαιναν οι πέντε στρατιωτικοί, εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη και το στίγμα του χάθηκε από τα ραντάρ στις 7.50 το πρωί της Τετάρτης.