Μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πετούν τώρα από τη Φινλανδία

 : Μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσπάθησαν να επιτεθούν στο αεροδρόμιο Olenya

ВСУ попытались атаковать аэродром Оленья в Мурманской области при помощи дронов. Запущены они были не с территории Украины, а со стороны Финляндии.

ВСУ предприняли неудачную попытку атаки на аэродром авиабазы Оленья в Мурманской области. К объекту попытались приблизиться вражеские беспилотники, которые были сбиты нашими войсками ПВО.

Ρώσοι χτυπούν στη Μαύρη Θάλασσα εμπορικό πλοίο που μετέφερε σιτάρι στην Αίγυπτο

 Την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση σε πολιτικό φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα που μετέφερε σιτάρι για την Αίγυπτο. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy στο Telegram Απόσπασμα: "Ένας ρωσικός πύραυλος έπληξε φορτίο σιταριού με προορισμό την Αίγυπτο.

Ιορδανία: Οι ισλαμιστές αναδείχτηκαν νικητές στις βουλευτικές εκλογές

 Το ισλαμιστικό κόμμα της Ιορδανίας κατέλαβε την πρώτη θέση στις βουλευτικές εκλογές κερδίζοντας 31 από τις 138 έδρες του κοινοβουλίου, ένα άνευ προηγουμένου αποτέλεσμα για το ισλαμικό κίνημα στη χώρα εδώ και περισσότερες από τρεις δεκαετίες, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα.

Οι υπόλοιπες έδρες κατανεμήθηκαν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή το βράδυ της Τετάρτης, μεταξύ εκπροσώπων μεγάλων ιορδανικών φυλών, αριστερών και κεντρώων κομμάτων, πρώην αντιπροσώπων και πρώην στρατιωτικού προσωπικού. Ανάμεσα τους  βρίσκονται 27 γυναίκες.

Ιράκ – Ιράν: Σύσφιξη των διμερών σχέσεων με την υπογραφή 14 μνημονίων κατανόησης

 Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιρανό Πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν στη Βαγδάτη, ο Ιρακινός πρωθυπουργός Μοχάμεντ Σιά αλ-Σουντάνι τόνισε ότι δεν θα επιτρέψουμε να προκληθεί καμία απειλή ή επιθετικότητα από τα εδάφη μας κατά του Ιράν», ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε την υπογραφή 14 μνημονίων κατανόησης σε διάφορους τομείς με την Τεχεράνη.

«Οι θέσεις μας είναι κοινές σχετικά με την επίθεση κατά της Γάζας και η διεθνής κοινότητα πρέπει να εκτελέσει τα ηθικά της καθήκοντα» πρόσθεσε ο αλ-Σουντάνι, που υπογράμμισε κατόπιν ότι «επιβεβαιώσαμε την απόρριψή μας για επέκταση της σύγκρουσης και παραβίαση της κυριαρχίας των κρατών».

Ν. Κασιμάτη στο Πρώτο για Σ. Κασσελάκη: Το γεγονός ότι έφυγε από το γραφείο του δεν σημαίνει ότι παύει να είναι πρόεδρος (audio)

 Με την ανάρτηση όπου ο Συνταγματολόγος και καθηγητής Δημοσίου Δικαίου κ. Ξενοφών Κοντιάδης επεσήμανε πως άρση της εμπιστοσύνης προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεπάγεται έκπτωσή του από το αξίωμα, επιβεβαίωσε όσα είχε πει και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήδη από τη Δευτέρα, σημείωσε η κυρία Νίνα Κασιμάτη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου.


Live η Συνέντευξη Τύπου του Ν. Ανδρουλάκη στην 88η ΔΕΘ

 Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με τη Θεσσαλονίκη η Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στo πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Βιετνάμ: Στους 197 οι νεκροί και 128 αγνοούμενοι εξαιτίας του τυφώνα Γιάγκι

 Ο αριθμός των θυμάτων του πλήγματος κυρίως στο βόρειο Βιετνάμ του τυφώνα Γιάγκι, ο οποίος προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις, έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 197 νεκρούς, κατά νεότερα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

Άλλοι τουλάχιστον 128 άνθρωποι αγνοούνται, ενώ αγροτικές καλλιέργειες επιφάνειας δυόμισι εκατομμυρίων στρεμμάτων και πλέον καταστράφηκαν, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Γεωργίας νωρίτερα. 


ΗΠΑ: Πυρκαγιές ζώνουν το Λος Άντζελες, δεκάδες σπίτια στάχτη

 Πυρκαγιά μαινόταν χθες Τετάρτη σε λόφους κοντά στο Λος Άντζελες, καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια και μετατρέποντας σε αποκαΐδια μέσα σε 24 ώρες σχεδόν 200.000 στρέμματα γης — και πρόκειται για μόνο μια από τις τρεις ανεξέλεγκτες φωτιές στην περιοχή όπου βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ.

Βόρεια της μεγαλούπολης, κάτοικοι των κοινοτήτων Ράιτγουντ και Όρος Μπόλντι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους. Τουλάχιστον 33 κατοικίες, όπως και πολλές καλύβες, καταστράφηκαν από τις φλόγες, που σάρωσε επίσης χιονοδρομικό σταθμό, σύμφωνα με τον διοικητή του πυροσβεστικού σώματος της κομητείας του Λος Άντζελες Άντονι Μαρόουν.

Γάζα: Έξι εργαζόμενοι του ΟΗΕ μεταξύ των 18 νεκρών από ισραηλινή επίθεση – Καταδίκη από Γκουτέρες: Δραματικές παραβιάσεις του ανθρωπιστικού δικαίου

 Τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, ανάμεσά τους και έξι εργαζόμενοι της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, UNRWA, έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε σχολείο που μετατράπηκε σε καταφύγιο εκτοπισμένων στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Είναι η πέμπτη φορά που το καταφύγιο βομβαρδίζεται από τις ισραηλινές δυνάμεις από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο.

Σφαγή στη Μπουρκίνα Φάσο: Ο πρωθυπουργός Ταμπελά μιλά για «τραγωδία»

 Ο πρωθυπουργός της Μπουρκίνα Φάσο, ο Απολινέρ Γιοάχιμσον Κιελέμ ντε Ταμπελά, χαρακτήρισε χθες Τετάρτη «τραγωδία» την τζιχαντιστική επίθεση εναντίον της κοινότητας Μπαρσαλογκό (βόρεια), πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 400 άμαχοι, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Η επίθεση αυτή, που διαπράχθηκε την 24η Αυγούστου, είναι η πιο πολυαίμακτη που υπέστη ποτέ η Μπουρκίνα Φάσο, που έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τη βία τζιχαντιστικών οργανώσεων εδώ και προσεχώς μια δεκαετία.