Ισραήλ: Το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD θα είναι λειτουργικό τις επόμενες μέρες – Τι ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

 Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι εξαρτήματα του προηγμένου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας THAAD άρχισαν να φτάνουν από την Δευτέρα στο Ισραήλ και ότι το σύστημα θα είναι σύντομα σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, προφανώς για να αποτραπεί κάποια απάντηση με βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν στην σχεδιαζόμενη επίθεση από το Ισραήλ εναντίον της Τεχεράνης.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες, επιπλέον στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ και εξαρτήματα συστοιχίας THAAD θα συνεχίσουν να φθάνουν στο Ισραήλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ.

Αν επικρατήσουν τα EV, θα πεινάσει κοσμάκης, λέει ο Akio Toyoda

 Δεν συμπαθεί τα ηλεκτρικά κι αυτό είναι γνωστό. Τώρα, επικεντρώνεται στις θέσεις εργασίας που αναμένει να χαθούν

Akio Toyoda, έχουμε καταλάβει πια ότι η εμβληματική προσωπικότητα πίσω από τον μεγαλύτερο κατασκευαστή του πλανήτη, δεν συμπαθεί καθόλου τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Το έχει δηλώσει άλλωστε πολλές φορές κι αυτή του η εμμονή έφερε την αποπομπή του από τη θέση του CEO.

Τώρα, ο Akio Toyoda κάνει άλλη μια δήλωση που θα συζητηθεί.

Πανσέληνος Οκτωβρίου 2024: Σε λίγες μέρες το «φεγγάρι του κυνηγού»

 Σε λίγες μέρες από σήμερα η πανσέληνος Οκτωβρίου, η οποία είναι γνωστή ως «φεγγάρι του κυνηγού», αναμένεται να φωτίσει τον ουρανό.

Συγκεκριμένα, στις 17 του μήνα, η πανσέληνος θα κάνει την εμφάνισή της χαρίζοντας μια μοναδική λάμψη στον ουρανό.

Μάλιστα, πρόκειται για υπερπανσέληνο, αφού η πανσέληνος θα συμπέσει με την περίοδο που η Σελήνη βρίσκεται πιο κοντά στην τροχιά της Γης.

Ο Β.Πούτιν υπέγραψε συμφωνία στρατιωτικής συμμαχίας με την Βόρεια Κορέα! – Εκατομμύρια Βορειοκορεάτες στο πλευρό της Μόσχας

Η συνθήκη προβλέπει «στρατιωτική και άλλη βοήθεια μεταξύ των δύο χωρών σε περίπτωση επίθεσης που δεχθούν επίθεση η μία ή άλλη».

Σημαντική λεπτομέρεια: Η Ρωσία ήδη έχει δηλώσει ότι δέχεται επίθεση από τις χώρες του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας και βάσει αυτού η Βόρεια Κορέα ενεργοποίησε την πολεμική της βιομηχανία η οποία σε επίπεδο παραγωγικότητας είναι μεγαλύτερη από τη Γαλλίας στο πολεμικό χερσαίο υλικό.

Ιορδανία: Ανακαλύφθηκε τάφος στην Πέτρα με 12 ανθρώπινους σκελετούς και αντικείμενα 2.000 ετών (φώτο)

 Αρχαιολόγοι, ανακάλυψαν στην καρδιά της αρχαίας πόλης της Πέτρας, στην Ιορδανία έναν τάφο με 12 ανθρώπινους σκελετούς και αντικείμενα που εκτιμάται ότι είναι ηλικίας τουλάχιστον 2.000 ετών.

Αρχαιολόγοι με επικεφαλής τον δρα Πιρς Πολ Κρίσμαν, εκτελεστικό διευθυντή του Αμερικανικού Κέντρου Έρευνας, ανακάλυψαν τον αρχαίο τάφο στο διάσημο τοπόσημο της Ιορδανίας Khaznah (Θησαυροφυλάκιο).


Τυνησία: Πολυτελές γιοτ Σαουδάραβα πρίγκιπα προσέκρουσε σε προβλήτα – Πριν ανήκε στον Ν.Τραμπ

 Η πρόσκρουσή του σε προβλήτα στην Τυνησία προκάλεσε υλικές ζημιές στο πολυτελές γιοτ Kingdom 5-KR που ανήκει στον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν έχουν αποτυπωθεί οι ζημιές στο αξίας 91 εκατομμυρίων δολαρίων γιοτ το οποίο παλαιότερα ανήκε στον Ντόναλντ Τραμπ ενώ έχει εμφανιστεί και σε ταινία του Τζέιμς Μποντ.