Pimco: Προσδεθείτε για... «δύσκολη προσγείωση» - Σκληρή ύφεση θα σαρώσει την παγκόσμια οικονομία στα τέλη του 2023

 Η Pimco, που ανήκει στη γερμανική Allianz SE, επενδύει επί του παρόντος σε κρατικά και εταιρικά ομόλογα υψηλής ποιότητας

Ο Διευθυντής Επενδύσεων της Pimco (Pacific Investment Management Co). Daniel Ivascyn προετοιμάζεται για μια «δύσκολη προσγείωση» της οικονομίας που μάλιστα εκτιμά ότι θα είναι δυσκολότερη από ότι πιστεύουν άλλοι επενδυτές, καθώς οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών δηλώσεις ότι θα συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια.
Τη συγκεκριμένη δήλωση έκανε σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Αμερικανοί ειδικοί (CSIS) διαλύουν τις αυταπάτες των ΗΠΑ: Η Ρωσία δεν θα ξεμείνει ποτέ από πυραύλους, έρχεται συντριπτικό πλήγμα για την Ουκρανία

 Αμερικανικό think tank που παρακολουθεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εξηγεί γιατί η Ρωσία δεν ξεμένει από πυραύλους

Οι Αμερικανοί παραδέχονται ξεκάθαρα, πως η Ρωσία δεν πρόκειται να ξεμείνει ποτέ από πυραύλους για τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Την ωμή αλήθεια που απέφευγε συστηματικά η Δύση το προηγούμενο διάστημα, αποκαλύπτει αμερικανικό think tank, που παρακολουθεί με ιδιαίτερη επιμέλεια την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η αιματοχυσία της αντεπίθεσης – Πάνω από 150 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες σε Donetsk και Zaporizhia

Συνεχίζονται οι βαριές απώλειες για τον ουκρανικό στρατό σε όλες τις κατευθύνσεις

 Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν έως και 150 στρατιώτες στις κατευθύνσεις Yuzhno-Donetsk και Zaporozhia μέσα σε λίγες ώρες, όπως έκανε γνωστό το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι απώλειες του εχθρού σε αυτές τις περιοχές κατά τη διάρκεια της ημέρας ανήλθαν σε 150 Ουκρανούς στρατιώτες, ένα τανκ, δύο οχήματα μάχης πεζικού, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία οχήματα, καθώς και ένα οβιδοβόλο FH70», είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov.

Στα όρια της πείνας ένας στους επτά Βρετανούς - 12,8 εκατ. νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς

 Μεγάλος αριθμός Βρετανών στο φάσμα της φτώχειας, προειδοποιεί η οργάνωση Debt Justice

Έχει ξεπεράσει το ποσοστό του 60% ο αριθμός των Βρετανών οι οποίοι είτε αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς συσσωρεύοντας οφειλές είτε η πληρωμή τους είναι πραγματικά ένα τεράστιο βάρος, όπως προκύπτει από την έρευνα της φιλανθρωπικής οργάνωσης Debt Justice, η οποία ζητάει από την κυβέρνηση της χώρας να πάρει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης των νοικοκυριών.

Οι Ρώσοι κατέρριψαν ουκρανικό Su -25 στη Zaporizhia – Αδιαπέραστη η αεράμυνα αναχαίτισε τέσσερις HIMARS και έναν πύραυλο HARM

 Συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν αεροσκάφος Su-25 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στον οικισμό Novoandreevka, στην περιοχή Zaporizhia

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ουκρανικό αεροσκάφος Su-25 ενώ αναχαίτισε τέσσερις HIMARS έναν πύραυλο HARM και 14 drones της Ουκρανίας στη Zaporizhia, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.
«Συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν αεροσκάφος Su-25 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στον οικισμό Novoandreevka, στην περιοχή Zaporizhia.

Ρωσία: Ο Putin κλείνει τα media του Prigozhin – Πώς λειτουργούσε ο όμιλος Patriot Media του αρχηγού της Wagner

 Ο όμιλος Patriot Media, του οποίου το πιο σημαντικό μέσο ήταν ο ειδησεογραφικός ιστότοπος RIA FAN, είχε υιοθετήσει μια έντονα εθνικιστική συντακτική γραμμή, φιλική προς Κρεμλίνο παρέχοντας επίσης θετική κάλυψη για τον Prigozhin και την Ομάδα του Wagner

Ο όμιλος συμμετοχών σε εταιρείες media του Evgeny Prigozhin πρόκειται να κλείσει στο άμεσο μέλλον, δήλωσε ο διευθυντής ενός από αυτά, μια εβδομάδα μετά την ταχεία κατάρρευση της ανταρσίας που οργάνωσαν οι μαχητές του Ομίλου Wagner.

Άνθρακες ο θησαυρός – Ξαφνικά οι Γερμανοί στρατιωτικοί ανακαλύπτουν πως τα Leopard στην Ουκρανία …αστοχούν

 Χάνουν τον στόχο τα γερμανικά Leopard στην Ουκρανία - Άνθρακες ο θησαυρός

Η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη των αρμάτων μάχης δυτικής κατασκευής στην αντεπίθεση της Ουκρανίας είχε πυροδοτήσει ελπίδες για ένα πλεονέκτημα για το καθεστώς του Κιέβου που θα άλλαζε το παιχνίδι στη σύγκρουση.
Ωστόσο, οι ελπίδες μειώθηκαν δραματικά στις 8 Ιουνίου όταν μια ομάδα μάχης βρέθηκε απροσδόκητα σε ένα επικίνδυνο ναρκοπέδιο νότια της Mala Tomachka στην περιφέρεια Zaporizhia της νότιας Ουκρανίας.

Zakharova για Γαλλία: Η ανοχή είναι φιλελεύθερο ψεύδος, επιθετικές μειοψηφίες επιβάλλουν τη βία

Οι βίαιες διαδηλώνεις δεν τελειώνουν... ειρηνικά επισημαίνει το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας τσ γεγονότα στη Γαλλία. 
«Οι εκκλήσεις για βίαιη λύση στις διαδηλώσεις στη Γαλλία μαρτυρούν τις αντιφάσεις του φιλελευθερισμού ασυμβίβαστες με τη ζωή αλλά και την κατάρρευση της κατά φαντασιαν ανοχής», επισήμανε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Mar;ia Zakharova.
«Η κατά φαντασίαν ανοχή καταρρέει μπροστά στα μάτια μας.

Αυστρία: Η Ρωσία ήταν και παραμένει Ευρώπη… Δεν έχει αλλάξει η γεωγραφία

 Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Alexander Schallenberg

Η Ρωσική Ομοσπονδία παραμένει μέρος της Ευρώπης και της κοινής ιστορίας της ενώ είναι ο μεγαλύτερος γείτονας, δήλωσε την Κυριακή 2 Ιολίου 2023 ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Alexander Schallenberg σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ORF .
«Η γεωγραφία δεν θα αλλάξει.
Η Ρωσία θα παραμείνει γεωγραφικά ο μεγαλύτερος γείτονάς μας στην Ευρώπη.
Η Ρωσία παραμένει επίσης μέρος της ευρωπαϊκής ιστορίας και πολιτισμού», επισήμανε.
Ο Schallenberg υπενθύμισε ότι σε μια συζήτηση για την απαγόρευση έκδοσης visas για τους Ρώσους, αντιτάχθηκε στο ναληφθούντέτοια μέτρα.

Σε συμπληγάδες ο Zelensky μεταξύ αήττητων ρωσικών όπλων - σκληρού ΝΑΤΟ: Στρατολογεί Σύρους, συντριπτικές απώλειες

 Νέα συντριβή για τις ουκρανικές δυνάμεις στο Bakhmut, έχασαν πάνω από 200 στρατιωτικούς - Στρατολογούν Σύριους με δέλεαρ... 2.000 δολάρια μισθό!

Συμπληγάδες πιέζουν τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky: από την μία πλευρά οι απανωτές αποτυχίες στο μέτωπο του πολέμου έχουν οδηγήσει σε συνταρακτικές απώλειες ζωών, φτάνοντας να χάνει μέσα σε μια μέρα ακόμη από 150 ως 200 πολύτιμους για την έκβαση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στρατιωτών του, από το αήττητο των ρωσικών όπλων που συνεχώς εμπλουτίζονται με νέα και ενός ανυποχώρητου

Πέρασε η πανδημία και έλαμψε η αλήθεια – Έρευνα επιβεβαιώνει πως τα εμβόλια mRNA είναι προϊόντα γονιδιακής θεραπείας

 Οι ρυθμιστικοί φορείς των ΗΠΑ και της Ευρώπης δεν έχουν ταξινομήσει τα εμβόλια mRNA του Covid ως προϊόντα γονιδιακής θεραπείας

Μετά την λήξη της πανδημίας, οι ερευνητές συστήνουν στους ρυθμιστικούς φορείς να εξετάσουν τα ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με την ταχεία έγκριση των εμβολίων Covid.
Στόχος είναι να ταξινομήσουν σωστά τα εμβόλια αγγελιοφόρου RNA (mRNA) ως προϊόντα γονιδιακής θεραπείας (GTPs) για να αποτρέψουν τις φαρμακευτικές εταιρείες από το να παρακάμψουν τα ρυθμιστικά πρότυπα.

Κίνα: Ιπτάμενος δράκος από εκατοντάδες drones – Xορογραφία στον ουρανό με τη βοήθεια της τεχνολογίας

 Λάτρεις της τεχνολογίας και των παραδόσεων οι Κινέζοιεντυπωσίασαν με τη χρήση εκατοντάδων drone που σχημάτιζαν έναν τεράστιο κινούμενο δράκο.

Χιλιάδες πολίτες στην πόλη Σενζέν στη Νότια Κίνα παρακολούθησαν το περίτεχνο θέαμα που κέρδισε δικαίως τα χειροκροτήματα και τις επεφημίες του κόσμου στο πλαίσιο της εκδήλωσης Dragon Boat Festival. 

Συνολικά 1500 drone συμμετείχαν στο φεστιβάλ.

Γαλλία: Σημάδια εκτόνωσης της έντασης – Στο αρχηγείο της αστυνομίας ξενύχτησε η πρωθυπουργός

 Σημάδια εκτόνωσης της έντασης στη Γαλλία, σε σχέση με τα τις προηγούμενες ημέρες. Στο αρχηγείο της αστυνομίας ξενύχτησε η πρωθυπουργός, Ελιζ. Μπορν. Ο Εμ. Μακρόν ανέβαλε το ταξίδι του στη Γερμανία.

«Πιο ήσυχη» σε σύγκριση με τις προηγούμενες ήταν η νύχτα που πέρασε στη Γαλλία, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αποφασιστική δράση της γαλλικής αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε 427 προσαγωγές σε όλη τη χώρα.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση με drones εναντίον του Κιέβου, η πρώτη εδώ και δώδεκα ημέρες

 Επίθεση με drones εναντίον του Κιέβουεξαπέλυσε η Ρωσία στη διάρκεια της νύκτας, για πρώτη φορά εδώ και 12 ημέρες, δήλωσε σήμερα Ουκρανός αξιωματικός του στρατού, προσθέτοντας ότι καταρρίφθηκαν όλα από την αντιαεροπορική άμυνα.

«Ακόμη μία επίθεση του εχθρού στο Κίεβο», επεσήμανε ο Σέρχιι Πόπκο συνταγματάρχης, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της ουκρανικής πρωτεύουσας, σε ανάρτησή του στο Telegram. «Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές», σημείωσε.

Γκουτέρες για την Αϊτή: Το «δράμα» της χώρας θα πρέπει να αναχθεί σε διεθνή «προτεραιότητα»

 Από το «περικυκλωμένο» από συμμορίες «αρπακτικών» Πορτ-ο-Πρενς, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε χθες Σάββατο έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να αναγάγει το «δράμα» των Αϊτινών σε «προτεραιότητα», επικρίνοντας τους «δισταγμούς» να σταλεί διεθνής δύναμη για να συνδράμει την αστυνομία της χώρας.

«Πρέπει να βάλουμε την Αϊτή στον χάρτη της διεθνούς πολιτικής ζωής και να αναγάγουμε το δράμα του αϊτινού λαού σε βασική προτεραιότητα της διεθνούς κοινότητας», τόνισε ο Γκουτέρες έπειτα από μια επίσκεψη «αλληλεγγύης» μερικών ωρών, την πρώτη που πραγματοποιεί στην πιο φτωχή χώρα της Καραϊβικής ως επικεφαλής του ΟΗΕ.

Ταραχές στη Γαλλία: Εμβόλισαν με κλεμμένο ΙΧ το σπίτι δημάρχου – Νοσηλεύονται τραυματισμένοι η σύζυγος και το ένα του παιδί

 Το χειρότερο και πιο επικίνδυνο επεισόδιο διαδραματίστηκε στο Aϊ Λε Ροζ της Γαλλίας, την πέμπτη νύχτα ταραχών που μαίνονται στη χώρα, για τη δολοφονία του 17χρονου.

Ο δήμαρχος της εν λόγω πόλης τοποθέτησε συρματοπλέγματα στο δημαρχείο για να το προστατέψει από τη δεύτερη μέρα των ταραχών αν και το νότιο προάστιο του Παρισιού είναι πολύ ήσυχο.

Ωστόσο δίπλα υπάρχουν “cités”, δηλαδή συνοικιες με κοινωνικες κατοικίες. 

ΗΠΑ: Ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους στη Βαλτιμόρη – 2 νεκροί και 30 τραυματίες (video)

 Κλήση για περιστατικό με πολλούς πυροβολισμούς δέχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα η αστυνομία της Βαλτιμόρης, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο εκπρόσωπο της αστυνομίας, ενώ άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχουν 2 νεκροί και 30 τραυματίες, οι δύο εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε λειτουργία το ψηλότερο τελεφερίκ στον κόσμο – Συνδέει την Ιταλία με την Ελβετία

 Εγκαινιάστηκε το ψηλότερο τελεφερίκ στον κόσμο ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελβετία, το οποίο συνδέει την Testa Grigia που βρίσκεται σε υψόμετρο 3.500 μέτρων με το χωριό Piccolo Cervino που βρίσκεται στα 3.821 μέτρα, διασχίζοντας τα σύνορα των δύο χωρών.

Το πέρασμα των συνόρων θα γίνεται μέσα σε τέσσερα μόλις λεπτά, ενώ στις δέκα καμπίνες του τελεφερίκ θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται 1.300 άνθρωποι την ώρα.

Ισραήλ: Ανακοίνωσε την αγορά άλλων 25 μαχητικών F-35 στο πλαίσιο συμφωνίας ύψους 3 δισ. δολαρίων

Το Ισραήλ ενέκρινε την αγορά ενός τρίτου σμήνους «αόρατων» μαχητικών αεριωθουμένων F-35 στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ύψους 3 δισεκ. δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

Τα επιπλέον 25 αεροσκάφη, τα οποία κατασκευάζονται από τη Lockheed Martin, θα αυξήσουν σε 75 τον αριθμό των F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, ανέφερε το υπουργείο προσθέτοντας πως η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί μέσω του πακέτου αμυντικής αρωγής που λαμβάνει το Ισραήλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.