Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι: 60 χρόνια από τη δολοφονία που σόκαρε την υφήλιο

 Έξι δεκαετίες συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή, στην πλατεία Ντίλι, στο Ντάλας του Τέξας. Ο αποκαλούμενος συχνά και με τα αρχικά του J.F.K., ήταν Αμερικανός πολιτικός, ο οποίος υπηρέτησε ως ο 35ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, από τον Ιανουάριο του 1961 έως τη δολοφονία του τον Νοέμβριο του 1963.

Δώδεκα νεκροί και 58 τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου στο Μεξικό

 Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 58 τραυματίστηκαν χθες Τρίτη όταν λεωφορείο ανατράπηκε σε αυτοκινητόδρομο στην πολιτεία Βερακρούς, στο ανατολικό Μεξικό, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το δυστύχημα έγινε νωρίς χθες το πρωί σε δρόμο που συνδέει τις πόλεις Λα Τινάχα και Ακαγιούκαν, στο νότιο τμήμα της πολιτείας, εξήγησαν οι αρχές μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στην Εθνική Φρουρά δήλωσε πως το δυστύχημα κατά τις πρώτες ενδείξεις οφειλόταν σε λάθος του οδηγού.

Τρεις υπήκοοι των ΗΠΑ ανάμεσα στους ομήρους που θα αφήσει ελεύθερους η Χαμάς

 Η συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς που προβλέπει ανταλλαγή ομήρων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας με παλαιστίνιους φυλακισμένους συμπεριλαμβάνει τρεις υπηκόους των ΗΠΑ, ανάμεσά τους κορίτσι τριών ετών, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι γονείς του παιδιού αυτού –διευκρίνισε πως το μικρό του όνομα είναι Αμπιγκέιλ–, το οποίο θα κλείσει τα 4 του χρόνια την Παρασκευή, ήταν ανάμεσα στους 1.200 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην έφοδο μαχητών της Χαμάς εναντίον τομέων της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου, την πιο πολύνεκρη επίθεση από ιδρύσεως του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Περού: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα 300 μέτρων – Τουλάχιστον 20 νεκροί

 Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ακόμη ένα τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο, το οποίο έπεσε σε χαράδρα 300 μέτρων σε τομέα των Άνδεων, στο βόρειο Περού, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Τρίτη.

Το λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα ενώ κινείτο σε επαρχιακό δρόμο στην περιοχή Κούσκα, στην επαρχία Κορόνγκο. 

Ο απολογισμός των θυμάτων είναι «είκοσι νεκροί και έξι τραυματίες», γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το τοπικό κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, υπογραμμίζοντας πως η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη σε δυσπρόσιτη περιοχή, σε υψόμετρο 3.250 μέτρων και πλέον.

ΦΠΑ: Σε ποια προϊόντα και υπηρεσίες ο συντελεστής μένει στο 13% και σε ποια ανεβαίνει στο 24%

 Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

Αναταραχή στην εστίαση – και ενδεχομένως νέες ανατιμήσεις – προκαλεί η κυβερνητική απόφαση για επαναφορά των αναψυκτικών στο συντελεστή ΦΠΑ 24% (από 13% σήμερα), με τους εκπροσώπους του κλάδου να διαμαρτύρονται έντονα κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό της αγοράς και να διαμηνύουν πως δεν θα απορροφήσουν άλλες αυξήσεις. 

Ο νέος προϋπολογισμός αλλάζει από την 1η του νέου έτους το «χάρτη» του ΦΠΑ καθώς οι καταναλωτές που θα παραγγείλουν ένα αναψυκτικό ή μια μπύρα χωρίς αλκοόλ σε μια καφετέρια,

Black Friday: Μία και σήμερα – Ο δεκάλογος προστασίας του καταναλωτή

 Δύο ημέρες έμειναν για την επίσημη πρεμιέρα της Black Friday και το ενδιαφέρον των καταναλωτών αυξάνεται συνεχώς.

Παράλληλα, επίσημοι φορείς επισημαίνουν στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους αποφεύγοντας τυχόν παραπλανητικές προσφορές.

Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Επικαιροποιημένο «δεκάλογο» που εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για τυχόν παραπλανητικές προσφορές δημοσιοποίησε ο ΣΕΒ.

Γάζα: Αύριο ξεκινάει η τετραήμερη κατάπαυση του πυρός – Θα απελευθερωθούν σταδιακά 50 όμηροι της Χαμάς

 Αύριο ξεκινάει η συμφωνία η οποία προβλέπει την απελευθέρωση 50 ομήρων της Χαμάς σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές και την κήρυξη προσωρινής 4ημερης κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Η συμφωνία εγκρίθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από την ισραηλινή κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωσή της η οποία εκδόθηκε μετά την μαραθώνια συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου.


WAFA: Επιδρομή UAV του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη σκοτώνει 5 Παλαιστίνιους

 Τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα σε πλήγμα ισραηλινού τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος στην περιοχή του καταυλισμό προσφύγων της Τουλκαρέμ,

στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε εξάλλου σε έφοδο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών στο κρατικό νοσοκομείο Θάμπετ Θάμπετ της Τουλκαρέμ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Τουρκικός Τύπος: Διεθνής νηοπομπή από Αλικαρνασσό με κατεύθυνση τη Γάζα και ενδιάμεση στάση στην Κύπρο

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, διεθνής νηοπομπή αποτελούμενη από 1000 σκάφη αναμένεται να ξεκινήσει αύριο από την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ) με κατεύθυνση τη Γάζα και αναφερόμενη ενδιάμεση στάση στην Κύπρο.

Ως διοργανωτής εμφανίζεται ο Volkan Okçu. Ο λογαριασμός του στο Twitter έχει εθνικιστικά χαρακτηριστικά.

Πιο πρόσφατα ο Okçu καταγγέλλει στο Χ ότι έχει ‘στοχοποιηθεί’ από το Ισραήλ, έπειτα από σχετικό με την πρωτοβουλία της νηοπομπής δημοσίευμα στους Times of Israel.

«Θύελλα απεργιών» σήμερα στην Αθήνα: «Χειρόφρενο» στα ταξί – Απέχουν από την εργασία τους δικηγόροι, ιατροί και συμβολαιογράφοι

 Tραβούν χειρόφρενο σήμερα τα ταξί. Οι οδηγοί προκήρυξαν 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης. Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 9:30.

Επίσης, συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διοργανώνουν δεκάδες φορείς αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών σε όλη τη χώρα.